Vings beste sommerbyer

Hvorfor velge mellom storbytur og strandferie når du kan få begge deler – på en og samme reise? Velg en by med strand og kombiner storbypuls, shopping og underholdning med late dager og sand mellom tærne. Under finner du flere strandstorbyer som er verdt et besøk.

Storbyer med strender

6 byer med storbypuls og solskinn

Barcelona

Barcelona blir bare mer og mer populært, og det er ikke rart. Her venter kultur, underholdning, shopping og fotball i verdensklasse. I tillegg kan den spanske storbyen friste med en flott strand – La Barceloneta – midt i byen. Sleng handleposene under solsengen og ta en liten pause på den gylne stranden.

Nice

På formiddagen kan du rusle langs den kjente strandpromenaden Promenade des Anglais, begrave tærne i sanden og ta en dukkert i det asurblå havet. Senere kan du velge og vrake blant de mange restaurantene med retter a la provençale på menyen – til smaksløkenes begeistring!

Dubrovnik

Kroatias mest kjente by byr på karakteristisk middelalderstemning, trange gater og hyggelige torg med fine restauranter. I gamlebyen kan du klatre ut på klippene utenfor bymuren og hoppe rett ut i det krystallklare vannet, og like i nærheten ligger det flere fine (og mer barnevennlige) strender.

Palma

Mallorcas hovedstad er en storby i lite format – full av kulturopplevelser, smakfulle tapasrestauranter og gode shoppingmuligheter. Og bare et steinkast unna den gotiske katedralen La Seu kan du dyppe tærne i Middelhavets klare vann og nyte solen i den populære Palmabukten.

Lisboa

Portugals vakre hovedstad er perfekt for en helgetur. Den store utfordringen er å rekke alt! Besøk byens eldste nabolag, Alfama, med sine sjarmerende smågater og travle torg, eller nyt feriedagene på en av de langstrakte, nydelige sandstrendene bare et par mil utenfor byen.

Malaga

Den lille storbyen Malaga er ikke lenger bare utfartsåren videre til de kjente badebyene langs Costa del Sol, og med sin fine bystrand og summende atmosfære kan byen til tider minne om Barcelona i miniatyr. Calle Larios er byens handlegate med trendy butikker på rekke og rad, og i enden av byens havnepromenade finner du stranden La Malagueta.

REISEFORSLAG

HVA SLAGS HOTELL FORETREKKER DU?