Se hotell (4)

Reiser til Santo Tomas

Velkommen til Santo Tomas og en av Menorcas lengste strender. Her får du en ferie i fredelige og rolige omgivelser, med fine utfluktsmål i nærheten.

Stranden i Santo Tomas er nærmere to kilometer lang og kan friste med spennende snorkling blant klippene i østenden av stranden og deilig avslapning på den gylne sanden i vest. Her kan du lett tilbringe hele dagen, og når det er tid for lunsj er det kort vei til de små restaurantene og barene i den lille sentrumskjernen i Santo Tomas. Langs den lille hovedgaten er det et bra utvalg av barer og hyggelige restauranter, ofte med dagens fangst eller andre lokale retter på menyen. Santo Tomas er ikke et stort reisemål, noe som gjør at du har kort vei til alt. Det er også et perfekt utgangspunkt for utflukter og egne oppdagelseferder rundt på Menorca. Det er bare å hoppe på bussen som kjører gjennom sentrum, og nyte det vakre landskapet langs veien.

Bo bra i Santo Tomas

Santo Tomas kan du velge mellom flere hotell i ulike prisklasser. Vil du bo bra bør du velge elegante Sol Beach House Menorca som ligger på en liten odde omtrent midt på stranden i Santo Tomas. Da kan du se frem til et avslappende opphold på et fint hotell med fantastisk beliggenhet og aldersgrense.
Når du reiser med Ving til Santo Tomas velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Oppdag Menorca

Menorca er som skapt for utflukter – avstandene er korte, den offentlige kommunikasjonen er bra og det er mye å se og gjøre. Et besøk i øyas hovedstad Mahón er et must. Fra Santo Tomas tar det mindre enn en time med buss før du kan slå deg ned på en kafe i havnen, besøke markedet på Placa del Carme eller kanskje ta en liten shoppingrunde i byens spennende butikker.
Ciutadella er også verdt et besøk med sine elegante palass og en imponerende katedral fra 1300-tallet. Hvis du ikke vil ta bussen kan du spasere til landsbyen Es Migjorn, som ligger litt tilbaketrukket fra kysten, og spise lunsj i landlige omgivelser.

Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • Hotell for voksne
 • Lokale restauranter
 • Hotell ved stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santo Tomas

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
15°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
21°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
26°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Santo Tomas er rundt to kilometer lang. Den østre delen av stranden domineres av klipper hvor det er utmerket å snorkle. Lenger vest er sanden grovkornet. Det er utleie av solsenger, og deler av stranden er veldig langgrunn.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Menorca med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
Med Ving kan du reise til Santo Tomas med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. Den beste tiden å reise hit er fra mai til og med september.
I sommersesongen kan du fly direkte til Menorca fra Oslo med Norwegian på 3 timer og 25 minutter. Ellers i året tar flyturen ca. 6 timer inkludert mellomlanding i Barcelona.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Menorcas flyplass til Santo Tomas er ca. 30 minutter (ca. 27 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Langs hovedgaten ligger det flere barer og restauranter med et variert tilbud.
Utelivet i Santo Tomas er rolig. Kveldslivet består som regel av en lang middag med et påfølgende barbesøk.
Shopping
Butikkutvalget i Santo Tomas er begrenset til noen turistbutikker og en hurtigbutikk. I Mahón og Ciutadella er det flere butikker å velge mellom.
Aktiviteter og severdigheter
Når du blir lei av soling og badeliv kan du prøve aktiviteter som for eksempel fotturer og golf.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Santo Tomas.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter på hotellene

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Santo Tomas