Se hotell (5)

Reiser til Santo Tomas

Velkommen til Santo Tomas og en av Menorcas lengste strender. Her får du en ferie i fredelige og rolige omgivelser, med fine utfluktsmål i nærheten.
Stranden i Santo Tomas er nærmere to kilometer lang og kan friste med spennende snorkling blant klippene i østenden av stranden og deilig avslapning på den gylne sanden i vest. Her kan du lett tilbringe hele dagen, og når det er tid for lunsj er det kort vei til de små restaurantene og barene i den lille sentrumskjernen i Santo Tomas. Langs den lille hovedgaten er det et bra utvalg av barer og hyggelige restauranter, ofte med dagens fangst eller andre lokale retter på menyen. Santo Tomas er ikke et stort reisemål, noe som gjør at du har kort vei til alt. Det er også et perfekt utgangspunkt for utflukter og egne oppdagelseferder rundt på Menorca. Det er bare å hoppe på bussen som kjører gjennom sentrum, og nyte det vakre landskapet langs veien.

Bo bra i Santo Tomas

Santo Tomas kan du velge mellom flere hotell i ulike prisklasser. Vil du bo bra bør du velge elegante Sol Beach House Menorca som ligger på en liten odde omtrent midt på stranden i Santo Tomas. Da kan du se frem til et avslappende opphold på et fint hotell med fantastisk beliggenhet og aldersgrense.
Når du reiser med Ving til Santo Tomas velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Oppdag Menorca

Menorca er som skapt for utflukter – avstandene er korte, den offentlige kommunikasjonen er bra og det er mye å se og gjøre. Et besøk i øyas hovedstad Mahón er et must. Fra Santo Tomas tar det mindre enn en time med buss før du kan slå deg ned på en kafe i havnen, besøke markedet på Placa del Carme eller kanskje ta en liten shoppingrunde i byens spennende butikker.
Ciutadella er også verdt et besøk med sine elegante palass og en imponerende katedral fra 1300-tallet. Hvis du ikke vil ta bussen kan du spasere til landsbyen Es Migjorn, som ligger litt tilbaketrukket fra kysten, og spise lunsj i landlige omgivelser.
Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • Hotell for voksne
 • Lokale restauranter
 • Hotell ved stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santo Tomas

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Santo Tomas er rundt to kilometer lang. Den østre delen av stranden domineres av klipper hvor det er utmerket å snorkle. Lenger vest er sanden grovkornet. Det er utleie av solsenger, og deler av stranden er veldig langgrunn.
Mat, drikke og uteliv
Langs hovedgaten ligger det flere barer og restauranter med et variert tilbud.
Utelivet i Santo Tomas er rolig. Kveldslivet består som regel av en lang middag med et påfølgende barbesøk.
Shopping
Butikkutvalget i Santo Tomas er begrenset til noen turistbutikker og en hurtigbutikk. I Mahón og Ciutadella er det flere butikker å velge mellom.
Sport og trening
Hvis du har lyst til å gjøre noe annet enn å sole deg og bade, kan du gå fotturer og spille golf.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Menorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i Santo Tomas.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter på hotellene

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Santo Tomas med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. Den beste tiden å reise hit er fra mai til og med september.
I sommersesongen kan du fly direkte til Menorca fra Oslo med Norwegian på 3 timer og 25 minutter. Ellers i året tar flyturen ca. 6 timer inkludert mellomlanding i Barcelona.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Menorcas flyplass til Santo Tomas er ca. 30 minutter (ca. 27 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
14°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
15°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
21°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
26°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Santo Tomas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.