Se hotell (7)

Reiser til Ciutadella

En reise til Ciutadella byr på både sol og badeliv og deilige rusleturer i trange brosteinssmug.

Frem til begynnelsen av 1700-tallet var Ciutadella hovedstaden på Menorca, der rike kjøpmenn og adelige konkurrerte i å bygge elegante palass. Byen har ikke lenger status som hovedstad, men du kan fremdeles fornemme stemningen når du rusler langs byens trange smug eller besøker den imponerende katedralen. Vil du oppleve et litt mer moderne miljø er det bare å gå ned til havnen, der trendy restauranter og glinsende yachter ligger side om side, med spennende shoppingmuligheter overalt. Besøk for eksempel håndverksmarkedet under palmene på Placa des Born hver fredag og lørdag, eller de stilige butikkene langs arkadene i Ses Voltes.

By og strand

Selv om Ciutadella er en av øyas største byer så ligger det flere fine strender i nærheten. Fra sentrum tar det mindre enn ti minutter å gå til Cala des Degollador, en liten strand som er veldig populær blant lokalbefolkningen. Og rundt omkring på øya venter over hundre strender til, fra de langstrakte strendene ved Son Bou og Santo Tomas til de mer bortgjemte badevikene ved Cala Turqueta eller Cala Blanes. Det er bare å velge den som passer deg best.

Bo bra med Ving i Ciutadella

Ving har hotell for enhver smak i Ciutadella. Vil du bo både elegant og sentralt skal du ta en titt på Can Faustino Hotel, ikke langt fra katedralen. Du kan også bo i leilighet eller rett ved havet. Med Ving har du flere hotell å velge mellom i Ciutadella, fra budsjett til luksus.

Oppdag Menorca

Det er mye å se og gjøre i Ciutadella, men vi anbefaler deg å oppleve resten av Menorca også. Det går busser regelmessig over hele øya, og utsikten fra bussvinduet pleier å være en opplevelse i seg selv. Til øyas hovedstad Mahón tar det ca. en time, og du har god tid til litt shopping, sightseeing og kanskje en lunsj nede i havnen før du reiser tilbake til Ciutadella igjen.
Nærmere Ciutadella ligger de små landsbyene Es Migjorn og Alaior, perfekte for en liten formiddagsutflukt. Og strender er det som sagt flere av enn du rekker over i løpet av ferien, det er bare å velge den som passer deg best. På Menorca er det aldri langt til noe som helst.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell med spa
 • Hotell med 2–5 hjerter
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ciutadella

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
15°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
21°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
26°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Den lille stranden Cala des Degollador i Ciutadella er veldig populær. Den kalles også Cala Gran og består av grokornet sand.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Menorca med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
Med Ving kan du reise til Ciutadella med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. Den beste tiden å reise hit er fra mai til og med september.
I sommersesongen kan du fly direkte til Menorca fra Oslo med Norwegian på 3 timer og 25 minutter. Ellers i året tar flyturen ca. 6 timer inkludert mellomlanding i Barcelona.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Menorcas flyplass til Ciutadella er ca. 45 minutter (ca. 46 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Inne i Ciutadella er det et godt utvalg av restauranter, spesielt langs kaia i havnen.
Ciutadellas uteliv består av et godt utvalg barer, noen med levende musikk.
Shopping
Det er mange butikker i Ciutadella som selger moteklær og håndverk. Det arrangeres markeder et par ganger i uken.
Aktiviteter og severdigheter
Du kan prøve deg på sightseeing om du går lei av å sole deg og bade.
Hvordan du tar deg rundt
Inne i Ciutadella er det best å gå til fots.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Ciutadella.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter på hotellene

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Ciutadella