Se hotell (12)

Reiser til Cala'n Bosch

Cala'n Bosch er et av Menorcas mest populære reisemål, med vakre strender, en koselig marina og avslappet atmosfære.

Cala'n Bosch har alt – en livlig marina, fine strender, avslappet uteliv og til og med et badeland med en egen gokart-bane. Og kanskje best av alt: Cala'n Bosch er ikke større enn at du kan gå overalt, hvis du ikke foretrekker å ta det lille minitoget som kjører rundt mellom feriebyens attraksjoner. Fra marinaen i Cala'n Bosch er det for eksempel bare en kort spasertur ned til den vakre stranden. Stranden ligger i en langgrunn vik omgitt av klipper som beskytter mot bølger og undervannsstrømmer – med andre ord perfekt også for de minste. Går du ti minutter til kommer du til stranden Som Xoriguer, som ligger mer åpent til og derfor har mer vannsport og andre aktiviteter.

Bo bra med Ving

Ving tilbyr både leiligheter og hotellrom i Cala'n Bosch, og ettersom feriebyen ikke er spesielt stor bor du aldri langt fra stranden eller marinaen. Vil du bo litt mer luksuriøst bør du ta en titt på Signature-hotellet Portblue La Quinta Resort Hotel, som har 18-årsgrense og ligger et lite stykke fra marinaen. Skal du reise med barn og kanskje foretrekker å bo i leilighet, anbefaler vi Family Comfort-hotellet Paradise Club & Spa. Her inngår All Inclusive i prisen, og hotellet har både barneklubb og bassenger med vannsklie.

Deilige kvelder i Cala'n Bosch

Den hyggelige marinaen i Cala'n Bosch har en kanal som munner ut i havet, og langs kaia ligger det massevis av restauranter med menyer som kan friste med det meste, ikke minst mye fersk fisk og skalldyr. Det er ofte her man innleder og avslutter kvelden, med en god middag etterfulgt av en barrunde med utsikt over folkelivet og båtene som gynger i marinaen. Du kan også ta en liten shoppingrunde på kveldsmarkedet, eller la deg underholde på en av barene som har levende musikk.

Oppdag Menorca

Cala'n Bosch er det perfekte utgangspunktet for deg som vil oppleve resten av Menorca. Har du lyst til å besøke øyas hovedstad Mahón går det busser et par ganger i timen. Da rekker du fint en lunsj i havnen og kanskje litt shopping eller et besøk i destilleriet Xoriguer, der man fremstiller øyas aromatiske gin. Men det er mye å oppleve i nærheten også – den vakre gamle byen Ciutadella ligger bare 20 minutter unna, og reiser du med barn vil du sikkert besøke badelandet Aquarock som ligger bare en fem minutters spasertur fra marinaen. En litt annerledes aktivitet for de større barna er rideturene langs de gamle turstiene som går rundt øya – Cami des Cavalls.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Hotell for voksne
 • Hotell for familier
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala'n Bosch

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
15°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
21°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
26°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
I Cala'n Bosch er det to strender. Den ene heter Cala'n Bosch og er ca. 100 meter lang og langgrunn med lys, finkornet sand. Stranden Son Xoriguer ligger et lite stykke utenfor byen. Den ligger mer åpent til mot havet og tilbyr vannsport som seiling, windsurfing og padling. Det er utleie av solsenger og parasoller på begge strendene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Menorca med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
Med Ving kan du reise til Cala'n Bosch med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. Den beste tiden å reise hit er fra mai til og med september.
I sommersesongen kan du fly direkte til Menorca fra Oslo med Norwegian på 3 timer og 25 minutter. Ellers i året tar flyturen ca. 6 timer inkludert mellomlanding i Barcelona.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Menorcas flyplass til Cala'n Bosch er ca. 50 minutter (ca. 55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Rundt marinaen ligger det et tyvetalls restauranter med et variert tilbud. Du kan blant annet velge mellom asiatisk mat, pizza, fisk og skalldyr.
Det er livlig i Cala'n Bosch, men det er ikke noe partysted. Rundt marinaen er det et yrende kveldsliv som holder på til etter midnatt.
Shopping
Butikkutvalget i Cala'n Bosch er ikke spesielt stort, men det er noen butikker som selger suvenirer, klær, håndverk etc. Hver kveld er det marked i marinaen.
Aktiviteter og severdigheter
I tillegg til å sole seg og bade i sjøen kan man besøke det nærliggende badelandet, eller prøve aktiviteter som fotturer, golf og riding.
Hvordan du tar deg rundt
Det er enkelt å reise rundt på Menorca med taxi. Det går også buss til øyas hovedstad Mahón og andre steder på øya to ganger i timen på dagtid.
Fakta

Vår service

Ving har ikke reiseledere i Cala'n Bosch.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter på hotellene

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Cala'n Bosch