Se hotell (5)

Reiser til Cala Galdana

På en reise til Cala Galdana kan du se frem til å bli kjent med en lang hvit sandstrand, små butikker og utmerkede restauranter.

Cala Galdena ligger skjermet mellom høye klipper inne i en dyp bukt. Her inne venter en lang sandstrand kantet av en fin strandpromenade med restauranter, barer og andre fornøyelser. I Cala Galdana er det i det hele tatt kort vei til alt. Feriestedet deles av en liten elv som munner ut i den ene enden av stranden, og rundt den finner du enda flere restauranter. Og løfter du blikket litt kan du nyte synet av de pinjekledde åsene som omgir den lille byen, noe som gir deg en følelse av å bo litt utenfor allfarvei.

Vings reiser til Cala Galdana

De fleste hotellene i Cala Galdana ligger et stykke fra stranden, i frodige hager uten forstyrrende trafikk. Reiser du med Ving til Cala Galdana kan du velge å bo elegant ved strandpromenaden eller litt rimeligere i egen leilighet. Ønsker du å bo i nærheten av både stranden og sentrum kan du bo på Artiem Audax Hotel, et pent hotell med spa og 18-årsgrense. Hotellet har et bassengområde i hotellets sjette etasje, med lekker panoramautsikt over Cala Galdana.

Se mer av Menorca

Menorca er som skapt for oppdagelsesferder – det er korte avstander, bra kommunikasjon og det er mye å se og gjøre. Et besøk i øyas hovedstad Mahón er et must. Fra Cala Galdana tar det mindre enn en time med buss før du kan slå deg ned på en kafe i havnen, besøke markedet på Placa del Carme eller kanskje ta en liten shoppingrunde i byens spennende butikker.
Ciutadella er også verdt et besøk med sine elegante palass og en imponerende katedral fra 1300-tallet.
Du kan du gå turer i Cala Galdanas grønne omgivelser og kanskje padle kajakk langs kysten. Menorca byr på både små og store ferieopplevelser.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Gode restauranter
 • Hotell for voksne
 • Hotell med 2–5 hjerter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Galdana

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
14°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
15°8°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
17°10°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
21°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
28°20°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
26°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Cala Galdana er et par hundre meter lang og langgrunn med finkornet sand. Klippene på begge sider av stranden beskytter den mot strøm. På stranden er det barer, chiringuitos, hvor du kan kjøpe mat og drikke.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 10 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Menorca med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
Med Ving kan du reise til Cala Galdana med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedato og reiselengde. Den beste tiden å reise hit er fra mai til og med september.
I sommersesongen kan du fly direkte til Menorca fra Oslo med Norwegian på 3 timer og 25 minutter. Ellers i året tar flyturen ca. 6 timer inkludert mellomlanding i Barcelona.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Menorcas flyplass til Cala Galdana er ca. 45 minutter (ca. 46 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Det er et godt utvalg av restauranter og barer i Cala Galdana.
Utelivet i Cala Galdana består i hovedsak av resturanter og barer.
Shopping
Cala Galdana har et ganske begrenset utvalg av shopping – det er kun noen turistbutikker og minimarkeder her. I både Mahón og Ciutadella er tilbudet mye større.
Aktiviteter og severdigheter
I tillegg til soling og badeliv kan man drive med aktiviteter som padling og fotturer.
Fakta

Vår service

Ving har ikke reiseledere i Cala Galdana.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Skatter og avgifter på hotellene

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Cala Galdana