Se hotell (10)

Reiser til Ibiza by

Når du reiser til Ibiza by får du oppleve en av Middelhavets klassikere. Men denne evigunge klassikeren følger absolutt med i tiden og slutter aldri å overraske gjestene sine.
Fra murene på Dalt Vila, høyt oppe på klippen over byen ser man ned over Ibiza by. Der er havnen med lekre luksusyachter og travle fiskebåter og ferger som kommer og går. Der er Paseo Vara del Rey, byens sentrum og spradegate nummer én. Der er Puig des Molins med sine romerske ruiner og møllene som en gang malte melet til byens innbyggere. Ibiza by har mange ansikter, og den beste måten å utforske byen på er å rusle rundt. Blir du sliten i bena er det aldri langt til en kafe eller en bar. Faktum er at det aldri er langt til noe som helst i Ibiza by – byen er ikke spesielt stor og man kan gå overalt.

Vings reiser til Ibiza

Reiser du med Ving til Ibiza by kan du bo rett utenfor sentrum på THB Los Molinos. Hotellet har 18-årsgrense, og det er ca. en kilometer inn til byens uteliv.
Vil du bo ved stranden er det populære Hotel Argos som gjelder. Herfra kommer du deg enkelt inn til Ibiza by med både buss og båt.
Vil du bo på et trendy og moderne hotell kan Destino Pacha Ibiza Resort friste med lekker design og et stort underholdningstilbud.

Oppdag Ibiza by

Gamlebyen Dalt Vila ligger høyt oppe på klippen og er omgitt av en mur. Festningen ble påbegynt på 1200-tallet, men det meste av det man ser i dag er et par hundre år yngre. Selv de som som ikke er så opptatt av historie bør ta en titt på Dalt Vila. Utsikten er praktfull, og i de små gatene og på murene er det et godt tilbud av restauranter med både utsikt og en svalende bris. Og katedralen er sannsynligvis den vakreste på hele Ibiza.
Du bør heller ikke gå glipp av marinaen. Ibiza kan konkurrere med både Monte Carlo, Nice og Cannes når det gjelder hvem som har de dyreste båtene. Det er vilt, prangende og på sitt vis vakkert. Litt lenger bort går båtene til naboøya Formentera, som er et populært utfluktsmål. Ferjene dit kjører fra tidlig morgen til sen kveld.

Figueretes, Playa d'en Bossa eller Talamanca?

Siden det ikke er noen strender inne i Ibiza by, må man dra ut av byen for å bade. Det enkleste er å ta bussen til Figueretes eller Playa d'en Bossa, bare et kvarters tid fra sentrum. Det er også her flere av de store klubbene holder til, som Ushuaïa og Space. Bor du på Argos bor du også ved Talamanca-bukten, en vakker badevik rett nord for byen – like populær blant de fastboende som blant feriegjestene.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell for voksne
 • Sentrale hotell
 • By og strand
 • Hotell ved stranden
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ibiza by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det er ingen strender inne i Ibiza by, så du må reise ut av byen for å ligge på stranden. Den nærmeste stranden sør for Ibiza by ligger i Figueretes, og hit kommer man lettest med bussen. Eller du kan dra til Playa d'en Bossa som ligger ca. et kvarter utenfor sentrum. Nord for byen ligger de fine strendene langs Playa de Talamanca.

Playa Talamanca

Denne stranden ligger rett nord for Ibiza by, og er nesten en kilometer lang, med finkornet sand og mange barer og restauranter. Her finner du mange av øyas beste hotell, blant annet Destino Pacha Ibiza Resort.

Es Cubells

Dette er en strålende vakker liten strand ved enden av en lang, svingete og dårlig vedlikeholdt vei på sørkysten. Her er det noen dusin med solsenger, en skyggefull restaurant med like mange bord og en begrenset meny. Det er ikke mye annet her, bortsett fra krystallklart vann og flotte snorklemuligheter.

Playa d'en Bossa

En lang og fin strand rett sør for Ibiza by. Stranden er langgrunn, kilometerlang og ligger rett ved noen av øyas beste klubber, som for eksempel Ushuaïa.
Mat, drikke og uteliv
I Ibiza by er det en mengde restauranter og barer i alle prisklasser, tilpasset enhver smak. Du finner et sted å spise overalt, fra gatekjøkken til finere spisesteder med luftkondisjonering, stilige kelnere og lange vinlister. Velg det som passer for anledningen, men spis minst én middag oppe i Dalt Vila, hvor du får kveldsutsikt over byen til forrett.

matvandring i Ibiza by

Spania er berømt for sin god mat, og Ibiza er selvsagt ikke noe unntak. Vil du oppleve mye på kort tid skal du bli med på et matvandring. De fleste slike matvandring tar deg med til både delikatessebutikker og omhyggelig utvalgte restauranter før du avrunder med en avkjølende gelato.

Mat og drikke på Ibiza

Spanjolene spiser gjerne ute på restaurant, og gjerne med hele familien: barn, barnebarn, besteforeldre osv. De spiser mye, og gjerne sent. Spansk lunsj- og middagstid er for eksempel som regel hhv. fra 13.30 til 15.30 og fra 20.00 til midnatt, men ettersom store deler av Ibiza er tilpasset turismen er de fleste spisestedene (i turistområdene) åpne til «skandinaviske tider». De åpner i 13-tiden, og igjen rundt 19. Tips er ikke inkludert i regningen og legges til av gjestene selv.
Ibiza by har kanskje Middelhavets mest omfattende uteliv, med noen klubber inne i byen og andre rundt på øya. Det enkleste er å ta discobussene som går fra midnatt til tidlig morgen. Den virkelige partysesongen strekker seg fra midten av juni til midten av september. En av øyas største klubber, Pacha, ligger i havneområdet i Ibiza by. Rett sør for byen, i Playa d'en Bossa, ligger Ushuaïa, Space og mange flere klubber. Det er et stort utvalg av restauranter, barer og kafeer av alle slag.
Shopping
Elegante boutiques i Ibiza by eller helt spesielt håndverk på hippiemarkedet i Es Canar? På Ibiza kan du kjøpe det meste, enten det dreier seg om sexy clubwear i Playa d'en Bossa, eller en flaske eller to av øyas egen vin på en bodega. I Ibiza by kan du handle klær, vesker og sko. Prisene er ikke mye lavere enn her hjemme, men utvalget er større.

Hippiemarkedet i Es Canar

Her lever rester av hippiekulturen i beste velgående, men i våre dager er de stort sett profesjonelle håndverkere som lager smykker, sko. klær og kunst. Mange av varene deres er rimelige å kjøpe, og det meste er laget lokalt.

Vin

Planlegger du å besøke en bodega, altså et vinutsalg, anbefaler vi en tur til Bodega César Winery, som ligger langs veien mellom Ibiza by og Santa Eulalia. Her kan du velge blant viner i alle prisklasser, og samtidig lære noe om øyas vinproduksjon.
Aktiviteter og severdigheter
Ibiza er som skapt for korte og lengre oppdagelsesreiser. Du kan utforske det store hippiemarkedet som går av stabelen hver onsdag, ta båten til Formentera, besøke noen av øyas mange strender og tilbringe en ettermiddag eller to i Ibiza by med sine museer, butikker og fine kafeer. Har du egen transport kan du reise ut på landsbygda og nyte stillheten og naturen.
Ibiza er ikke store øya, og veiene er gode, så det er vanskelig å kjøre feil. Regn med mange pauser underveis for å besøke en vinbodega, den litt utilgjengelige stranden i Es Cubells eller kanskje en sval loungebar i Santa Eulalia. Siden du aldri skal langt av gårde har du god tid til å oppleve Ibiza i ditt eget tempo.
Sørg for å få med deg en formiddagstur til hippiemarkedet i Es Canar. Du bør definitivt besøke naboøya Formentera – dit går det båter fra flere steder på Ibiza. Den gamle festningen i Ibiza by er verdt minst ett ettermiddagsbesøk, og avslutt gjerne med middag i solnedgangen hvor du får den praktfulle utsikten over byen på kjøpet.

Formentera

Rett sør for Ibiza ligger øya Formentera, en timianduftende oase hvor tiden går litt saktere. Her er det ingen store diskotek eller kjøpesentre, men vi kan anbefale en sykkeltur til noen av strendene på øya og en drink i solnedgangen.

Sykkeltur på Formentera

Å sykle er noe av det hyggeligste du kan gjøre på Formentera. Du tråkker rundt på egen hånd og bestemmer selv farten. Det er langt mellom motbakkene, om du ikke regner med den som går opp til La Fira de la Mola. Siden øya er så liten er det aldri langt til en strand eller et lunsjsted. Sykling er dessuten den mest praktiske måten å benytte strendene på, siden veien ned til strendene mange steder er avgiftsbelagt. Med sykkel slipper du å betale.

Party

San Antonio er en klassiker, med Café del Mar og klubber som Es Paradis og Eden. Vil du feste i mer eksklusive omgivelser er det Playa d'en Bossa som gjelder. Her har både klubber og hotell lagt lista høyt, med navn som Ushuaïa og Space. San Antonio har lenge vært en festmagnet for hele Europa. Noe av hemmeligheten ligger i den store bredden med klubber, barer og diskotek for enhver smak overalt. Alle føler seg hjemme. I Playa d'en Bossa strekker de seg enda lenger, med noen av klubbverdenens mest spektakulære steder som Ushuaïa, Bora Bora og Hard Rock Hotel Ibiza.
Discobussen kjører mellom de største klubbene fra midnatt til lyse morgen, slik at ingen skal gå glipp av skumparty på Amnesia eller soloppgangen på Playa d'en Bossa.

Ses Salines

Saltsjøene på sørsiden av Ibiza ligger i et reservat som er kjent for sitt rike fugleliv. Om du reiser ned til Playa Ses Salines passerer du saltsjøene på veien. Avhengig av mengden vann som fordamper får sjøene forskjellig farge. Har du lyst kan du klatre opp i høyden på Puig des Corb Marí eller Puig des Falcó for best mulig utsikt.

Dalt Vila

Dalt Vila er de befestede eldre delene av Ibiza by som ligger oppe i fjellsiden. Festningen ble påbegynt på 1200-tallet, men det meste av det man ser i dag er et par hundre år yngre. Her finner du flere museer som viser festningens, øyas og byens historie. Selv om du ikke er så interessert i historie, er det verdt å ta en titt på Dalt Vila, for utsikten herfra er formidabel, og brisen er sval. Byens katedral er kanskje den flotteste på hele øya.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Ibiza på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Buss, taxi eller et leid kjøretøy. Det er mulig å leie både sykkel, scooter og bil. Avstandene på øya er små, og de fleste greier seg med sykkel, og sykkelutleie er det overalt. Husk å ta en testrunde før du slår til, for ikke alle sykler er i like god stand. Det er også mulig å leie el-scooter, noe som er mindre anstrengende og litt raskere enn en sykkel – og like stillegående. Rundt midnatt begynne discobussen å gå runden mellom øyas største klubber. Den går til lyse morgen. Fra havnen går det båter til flere steder langs kysten og til Formentera.

Leiebil

Det kan være lurt å leie bil på Ibiza. Bussene går ikke overalt, og kanskje ikke akkurat når det passer deg. Tre dagers leie burde holde på en ukes ferie.

Båt

Det går hurtigbåt til Formentera fra havnen i Ibiza by, og turen tar ca. 30 minutter. Båten går hver halvtime fra morgen til kveld.

Buss

Det går faste busser til ulike deler av øya. Rundt midnatt begynner discobussen å gå mellom øyas største klubber, og den går til lyse morgen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Ibiza by.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Ibiza by

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Ibiza med rutefly året rundt og selv bestemme avreisedag og reiselengde. Flyet lander på flyplassen utenfor Ibiza by.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Ibiza er ca. 20-30 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
15°7°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
15°7°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
26°18°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
27°20°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
19°12°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
16°9°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager

Finn reise til Ibiza by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.