Se hotell (27)

Reiser til Salou

Salou er en av de største badebyene på Costa Dorada og har fantastiske, gylne sandstrender og en vakker palmekantet strandpromenade.
Salou er et skikkelig ferieparadis for oss nordboere, med et mildt klima og en av Spanias lengste turistsesonger, noe som gjør at du kan reise hit fra tidlig vår til sen høst. De langgrunne strendene gjør Salou ekstra populær blant barnefamilier. I sentrum er det liv og røre, og her ligger det mange restauranter, barer og kafeer. Salou har vokst sammen med nabobyen Cambrils, som har en vakker liten havn og eldre, sjarmerende områder. Vil du ha litt fart og moro kan du besøke en av Europas ledende fornøyelsesparker, PortAventura World. Og vil du oppleve storbypulsen i Barcelona, kommer du deg enkelt dit med direktetoget på ca. halvannen time. Hvis du er glad i historie skal du besøke Tarragonas amfiteater ca. 13 kilometer fra Salou. Det er et av områdets mest praktfulle romerske fortidsminner.

Bade- og barnevennlige Salou

Salou er kjent for sine brede og velholdte strender med finkornet sand, noe som passer godt for barnefamilier. På vestsiden av havnen ligger den kilometerlange Playa Ponent med mange hyggelige kafeer. På østsiden ligger den litt lengre Playa Llevant, som blant annet har treningsområde, strandvolleyballbane og lekeplass. Det er stort utvalg av vannsport på begge strendene.

Mat og drikke i Salou

I Salou er det et stort utvalg av restauranter med mat fra alle verdens hjørner. Spesialiteten er naturligvis middelhavsmat med mye fersk fisk og skalldyr. Prøv også tradisjonell spansk tapas. Vil du nyte lokal spansk vin så er det flere velkjente vindistrikter i området, der de blant annet produserer Cava og Priorat.

Barnevennlige hotell i Salou

Her er tips om noen av våre Family Comfort-hotell om du skal på ferie med barn til Salou: H10 Mediterranean Village og Blaumar Hotel. Begge hotellene ligger bare noen få minutter å gå fra stranden, de har fine bassengområder, og du kan velge hva som passer dere best; rom eller leilighet.

Fornøyelsesparker

I sommerhalvåret er en av Europas desidert beste fornøyelsesparker åpen, med massevis av attraksjoner for lekelystne i alle aldre. Liker du berg- og dalbaner er PortAventura helt perfekt. Her finner du noen av de største og lengste berg- og dalbanene i Europa. For deg som heller vil bade anbefaler vi det store badelandet PortAventura Caribe Aquatic, med massevis av basseng og vannsklier.

Salou året rundt

Med Ving kan du reise til Salou med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Bestill en reise på fra tre dager og oppover.
Nyttige tips
 • Fine strender
 • Familiehotell
 • Gode restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Salou

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Salou har flere velholdte strender med gyllen, finkornet sand. På vestsiden av havnen ligger den kilometerlange playa Ponent med mange hyggelige kafeer. På østsiden ligger den litt lengre Playa Llevant, hvor det blant annet er treningsområde, strandvolleyballbane og lekeplass. Det er tilbud om vannsport på begge strendene. Langs havet går det en palmekantet strandpromenade med et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.
Mat, drikke og uteliv
Det er en mengde restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner. Middelhavsmaten, med blant annet fersk fisk, er av høy kvalitet. Prøv også ekte spansk tapas sammen med en av de lokale vinene.
Nattelivet i Salou er bra, med et stort utvalg av barer og nattklubber av forskjellige typer. Her er det noe for alle!
Shopping
Det er mange butikker i Salou, med alt fra eksklusive klesforretninger, trendy sportsbutikker og moderne kleskjeder til lokale butikker og markeder.
Sport og trening
Golf og vannsport er populære sportsaktiviteter i Salou.
Aktiviteter og severdigheter
Det ligger flere fornøyelsesparker i området, blant annet PortAventura Park.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Costa Dorada på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er lettest å spaserer rundt eller ta taxi i Salou. Du kan ta buss til blant annet Barcelona og Girona. Det tar ca. halvannen time med tog til Barcelona.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i Salou.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Salou

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Salou. Skatten varierer avhengig av hotellkategori og betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell er kostnaden 2,48 euro pr. døgn pr. person
For 4- stjerners hotell er kostnaden 1,21 euro pr. døgn pr. person
For 3-stjerners hotell og øvrige er kostnaden 0,72 euro pr. døgn pr. person

Barn/ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Salou året rundt. Du flyr med rutefly til Barcelona og velger selv avreisedato og reiselengde.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Barcelonas flyplass til Salou er ca. 1 time og 20 minutter (ca. 95 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Salou
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.