Se hotell (28)

Reiser til Salou

Salou er en av de største badebyene på Costa Dorada og har fantastiske, gylne sandstrender og en vakker palmekantet strandpromenade.

Salou er et skikkelig ferieparadis for oss nordboere, med et mildt klima og en av Spanias lengste turistsesonger, noe som gjør at du kan reise hit fra tidlig vår til sen høst. De langgrunne strendene gjør Salou ekstra populær blant barnefamilier. I sentrum er det liv og røre, og her finner du mange restauranter, barer og kafeer. Salou har vokst sammen med nabobyen Cambrils, som har en vakker liten havn og eldre, sjarmerende områder. Vil du ha litt fart og moro kan du besøke en av Europas ledende fornøyelsesparker, PortAventura World. Og vil du oppleve storbypulsen i Barcelona, kommer du deg enkelt dit med direktetoget på ca. halvannen time.

Bade- og barnevennlige Salou

Salou er kjent for sine brede og velholdte strender med finkornet sand, noe som passer godt for barnefamilier. På vestsiden av havnen ligger den kilometerlange Playa Ponent med mange hyggelige kafeer. På østsiden ligger den litt lengre Playa Llevant, som blant annet har treningsområde, strandvolleyballbane og lekeplass. Det er stort utvalg av vannsport på begge strendene.

Mat og drikke i Salou

I Salou er det et stort utvalg av restauranter med mat fra alle verdens hjørner. Spesialiteten er naturligvis middelhavsmat med mye fersk fisk og skalldyr. Prøv også tradisjonell spansk tapas. Vil du nyte lokal spansk vin så er det flere velkjente vindistrikter i området, der de blant annet produserer Cava og Priorat.

Barnevennlige hotell i Salou

Her er tips om noen av våre Family Comfort-hotell om du skal på ferie med barn til Salou: H10 Mediterranean Village og Blaumar Hotel. Begge hotellene ligger bare noen få minutter å gå fra stranden, de har fine bassengområder, og du kan velge hva som passer dere best; rom eller leilighet.

Fornøyelsesparker

I sommerhalvåret er en av Europas desidert beste fornøyelsesparker åpen, med massevis av attraksjoner for lekelystne i alle aldre. Liker du berg- og dalbaner er PortAventura helt perfekt. Her finner du noen av de største og lengste berg- og dalbanene i Europa. For deg som heller vil bade anbefaler vi det store badelandet PortAventura Caribe Aquatic, med massevis av basseng og vannsklier.

Salou året rundt

Med Ving kan du reise til Salou med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Bestill en reise på fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Familiehotell
 • Gode restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Salou

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Strender
Salou har flere velholdte strender med gyllen, finkornet sand. På vestsiden av havnen ligger den kilometerlange playa Ponent med mange hyggelige kafeer. På østsiden ligger den litt lengre Playa Llevant, hvor det blant annet er treningsområde, strandvolleyballbane og lekeplass. Det er tilbud om vannsport på begge strendene. Langs havet går det en palmekantet strandpromenade med et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Salou året rundt. Du flyr med rutefly til Barcelona og velger selv avreisedato og reiselengde.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Barcelonas flyplass til Salou er ca. 1 time og 20 minutter (ca. 95 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Det er en mengde restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner. Middelhavsmaten, med blant annet fersk fisk, er av høy kvalitet. Prøv også ekte spansk tapas sammen med en av de lokale vinene.
Nattelivet i Salou er bra, med et stort utvalg av barer og nattklubber av forskjellige typer. Her er det noe for alle!
Shopping
Det er mange butikker i Salou, med alt fra eksklusive klesforretninger, trendy sportsbutikker og moderne kleskjeder til lokale butikker og markeder.
Aktiviteter og severdigheter
Golf og vannsport er populære aktiviteter. Her ligger det også flere fornøyelsesparker, blant annet PortAventura Park.
Hvordan du tar deg rundt
Det er lettest å spaserer rundt eller ta taxi i Salou. Du kan ta buss til blant annet Barcelona og Girona. Det tar ca. halvannen time med tog til Barcelona.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Salou.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Salou

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Salou. Skatten varierer avhengig av hotellkategori og betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell er kostnaden 2,48 euro pr. døgn pr. person
For 4- stjerners hotell er kostnaden 1,21 euro pr. døgn pr. person
For 3-stjerners hotell og øvrige er kostnaden 0,72 euro pr. døgn pr. person

Barn/ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vings klassifisering kan være annerledes enn den offisielle klassifiseringen av hotellet, som utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Salou