Se hotell (19)

Reiser til Calella

Calella er en hyggelig liten badeby bare en times reise fra Barcelona. Her er atmosfæren vennlig og avslappet, og det er mange aktiviteter for hele familien.

Calella lokker med kilometerlange, velholdte strender, spennende historie og mange aktiviteter. De aktive kan blant annet velge mellom fotturer, golf og forskjellige vannsportsaktiviteter. De historieinteresserte kan føle historiens vingeslag i de pittoreske kvartalene i den gamle bydelen. Langs byens mest besøkte gate Carrer de l'Esglesia finner du butikker, restauranter og barer for enhver smak. Og vil du oppleve storbypulsen i Barcelona tar det kun en drøy time med tog fra Calella.

Fotturer, golf og badeliv

Calella er et perfekt reisemål for deg som liker å røre på deg i ferien. Langs stranden er det mange aktiviteter å velge mellom for hele familien, for eksempel strandvolleyball, aerobics, salsa, skumparty og forskjellige typer vannsport. Liker du å gå tur kan du prøve en av de vakre turstier langs kysten, og bare en halvtime fra Calella ligger den kjente golfbanen PGA Catalunya Golf. er du glad i vannsklier og alt som har med havet å gjøre, kan du ta en utflukt til populære Marineland Cataluña, som er en kombinert marinepark og badeland for alle aldersgrupper.

Kunst og historie i Calella

Calella rommer mye historie og mange godt bevarte gamle bygninger. Den gamle bydelen ligger rundt den vakre kirken Santa Maria, som er en populær severdighet takket være sin historie og sin interessante utsmykning med de tolv apostlene som omkranser inngangspartiet. Calella har dessuten et stort museum som ligger i en vakker 1600-tallsbygning. Museet inneholder også et kunstgalleri. Nede ved havet ligger Calellas staselige fyr fra 1800-tallet.

Kultur og fornøyelser

I Calella er det mange kulturelle begivenheter. Hver fredag fra juni til september arrangeres det for eksempel konserter rundt omkring i byen, noe som er veldig populært blant både turistene og spanjolene selv. Akkurat som i mange andre spanske byer er det populært med festivaler, og da er det musikk, dans og opptredener fra morgen til kveld. Med litt flaks får du kanskje oppleve noen av dem i løpet av ferien.

Vings Calella

Med Ving kan du reise til Calella med rutefly året rundt. Da velger du selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Du kan velge mellom hotellrom eller leilighet, og mange av Vings hotell har sentral beliggenhet i nærheten av av de fine strendene.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Velg rom eller leilighet
 • Hotell i sentrum
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Calella

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
Strender
Det ligger tre velholdte strender med grovkornet sand i Calella: Garbi, Les Roques og Gran Playa. Strendene tilbyr det meste av det du ønsker deg av solsenger, restauranter, barer og toaletter. For den som vil gjøre noe mer enn bare å sole seg og bade er det tilbud om vannsport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Calella med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen i Barcelona.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Barcelonas flyplass til Calella er ca. 1 time (ca. 70 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Calella har en mengde restauranter og barer. Middelhavsmaten, med blant annet fersk fisk på menyen, er av høy kvalitet. Prøv også tradisjonell tapas og lokal vin i noen av byens bodegaer. Vi du spise mat som overgår det meste anbefaler vi er besøk på noen av byens prisbelønte Guide Michelin-restauranter.
Nattelivet er stort sett rolig, selv om byen har noen nattklubber. Det ligger mange restauranter og barer langs stranden i Calella, hvor de fleste turistene holder til.
Shopping
De fleste butikkene ligger langs gågaten Carrer de l'Esglesia. Her finner du alt fra moteforretninger og gullsmeder til lærvarer og suvenirer. Ca. en halvtime fra Calella ligger La Roca Outlet Village, hvor du finner kjente merker som Lacoste, Diesel, Gant, Nike og Michael Kors.
Aktiviteter og severdigheter
Golf, fotturer og vannsport og andre aktiviteter.
Hvordan du tar deg rundt
Det er enklest å spasere rundt eller ta taxi i Calella. Det går buss til blant annet Barcelona og Girona. Det tar ca. 1 time og 10 minutter med tog til Barcelona.
Fakta

Vår service

Ving har ikke reiseledere i Calella.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Calella

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Calella. Skatten varierer avhengig av hotellkategori, og betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell koster det opptil 2,48 euro pr. person og døgn
For 4-stjernes hotell koster det 1,21 euro pr. person og døgn
For 3-stjernes hotell og øvrige koster det 0,72 euro pr. person og døgn

Barn/ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Calella