Se hotell (19)

Reiser til Calella

Calella er en hyggelig liten badeby bare en times reise fra Barcelona. Her er atmosfæren vennlig og avslappet, og det er mange aktiviteter for hele familien.
Calella lokker med kilometerlange, velholdte strender, spennende historie og mange aktiviteter. De aktive kan blant annet velge mellom fotturer, golf og forskjellige vannsportsaktiviteter. De historieinteresserte kan føle historiens vingeslag i de pittoreske kvartalene i den gamle bydelen. Langs byens mest besøkte gate Carrer de l'Esglesia finner du butikker, restauranter og barer for enhver smak. Og vil du oppleve storbypulsen i Barcelona tar det kun en drøy time med tog fra Calella.

Fotturer, golf og badeliv

Calella er et perfekt reisemål for deg som liker å røre på deg i ferien. Langs stranden er det mange aktiviteter å velge mellom for hele familien, for eksempel strandvolleyball, aerobics, salsa, skumparty og forskjellige typer vannsport. Liker du å gå tur kan du prøve en av de vakre turstier langs kysten, og bare en halvtime fra Calella ligger den kjente golfbanen PGA Catalunya Golf. er du glad i vannsklier og alt som har med havet å gjøre, kan du ta en utflukt til populære Marineland Cataluña, som er en kombinert marinepark og badeland for alle aldersgrupper.

Kunst og historie i Calella

Calella rommer mye historie og mange godt bevarte gamle bygninger. Den gamle bydelen ligger rundt den vakre kirken Santa Maria, som er en populær severdighet takket være sin historie og sin interessante utsmykning med de tolv apostlene som omkranser inngangspartiet. Calella har dessuten et stort museum som ligger i en vakker 1600-tallsbygning. Museet inneholder også et kunstgalleri. Nede ved havet ligger Calellas staselige fyr fra 1800-tallet.

Kultur og fornøyelser

I Calella er det mange kulturelle begivenheter. Hver fredag fra juni til september arrangeres det for eksempel konserter rundt omkring i byen, noe som er veldig populært blant både turistene og spanjolene selv. Akkurat som i mange andre spanske byer er det populært med festivaler, og da er det musikk, dans og opptredener fra morgen til kveld. Med litt flaks får du kanskje oppleve noen av dem i løpet av ferien.

Vings Calella

Med Ving kan du reise til Calella med rutefly året rundt. Da velger du selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Du kan velge mellom hotellrom eller leilighet, og mange av Vings hotell har sentral beliggenhet i nærheten av av de fine strendene.
Nyttige tips
 • Fine strender
 • Velg rom eller leilighet
 • Hotell i sentrum
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Calella

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Det ligger tre velholdte strender med grovkornet sand i Calella: Garbi, Les Roques og Gran Playa. Strendene tilbyr det meste av det du ønsker deg av solsenger, restauranter, barer og toaletter. For den som vil gjøre noe mer enn bare å sole seg og bade er det tilbud om vannsport.
Mat, drikke og uteliv
Calella har en mengde restauranter og barer. Middelhavsmaten, med blant annet fersk fisk på menyen, er av høy kvalitet. Prøv også tradisjonell tapas og lokal vin i noen av byens bodegaer. Vi du spise mat som overgår det meste anbefaler vi er besøk på noen av byens prisbelønte Guide Michelin-restauranter.
Nattelivet er stort sett rolig, selv om byen har noen nattklubber. Det ligger mange restauranter og barer langs stranden i Calella, hvor de fleste turistene holder til.
Shopping
De fleste butikkene ligger langs gågaten Carrer de l'Esglesia. Her finner du alt fra moteforretninger og gullsmeder til lærvarer og suvenirer. Ca. en halvtime fra Calella ligger La Roca Outlet Village, hvor du finner kjente merker som Lacoste, Diesel, Gant, Nike og Michael Kors.
Sport og trening
I Calella kan du spille golf, gå fotturer og prøve vannsport.

Spill golf i Calella

Det er flere golfbaner i Calella.

For bestilling av golf og starttider med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Costa Brava på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er enklest å spasere rundt eller ta taxi i Calella. Det går buss til blant annet Barcelona og Girona. Det tar ca. 1 time og 10 minutter med tog til Barcelona.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke reiseledere i Calella.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Calella

De regionale myndighetene krever en hotellskatt på overnattinger i Calella. Skatten varierer avhengig av hotellkategori, og betales direkte til hotellet.

For 5-stjerners hotell koster det opptil 2,48 euro pr. person og døgn
For 4-stjernes hotell koster det 1,21 euro pr. person og døgn
For 3-stjernes hotell og øvrige koster det 0,72 euro pr. person og døgn

Barn/ungdommer som ikke har fylt 17 år er fritatt fra skatten. Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Calella med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen i Barcelona.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Barcelonas flyplass til Calella er ca. 1 time (ca. 70 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
12°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
18°11°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
22°14°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°21°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
28°21°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
25°19°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
16°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager

Finn reise til Calella
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.