Inspirasjon

Sykle med strøm

på Gran Canaria

Opplev Gran Canaria på elektrisk sykkel

Du behøver verken sykkelbukser i lycra eller å være i god sykkelform for å komme i nærkontakt med Gran Canarias mango- og appelsintrær og svingete fjellveier. På øya kan du leie gode, moderne elsykler og kjøre langs en vakker rute mot den lille fjellbyen Soria, der de serverer fersk mango- og appelsinjuice.

Rasmus Panduro, som jobber i Ving, elsker å sykle i Spania.

Å være aktiv i ferien er noe mange prioriterer høyt, og flere og flere får øynene opp for å oppleve Gran Canaria på to hjul. Med moderne og elektriske bysykler kan alle være med, og på sykkel får man et helt annet inntrykk av øya enn om du kjører bil eller buss. Flere steder langs sørkysten kan man leie sykler av god kvalitet og enkelt ta fatt på turer som er håndterbare på en dag. Et godt utgangspunkt er Arguineguín, hvor utleier Free Motion har en butikk. Hvis du bestiller sykkelen på forhånd er den raskt klar, og du kan starte turen din mot Soria.En av fordelene med å sykle i Spania er at du ikke trenger å bekymre deg for trafikken. Spanjolene er veldig hensynsfulle ovenfor syklister. Blant annet har de en trafikkregel om at man skal overholde minst 1,5 meter avstand mellom sykkel og bil. Du vil fort merke at det hele fungerer veldig fint! Trafikken gjennom Arguineguín flyter sakte, men så snart du er ute av byen merker du friheten på sykkelen og vender snuten mot Soria. Veien dit er en dal som er en blindvei og ruten er markert med veiskilt som sykkelvennlig.

Motoren på elsyklene kommer godt med og du kan enkelt holde en jevn fart på 20 km/t. Dalen minner om en scene fra en western-film og landskapet endres raskt fra tørt til mer frodig. Man passerer både avokadotrær og plantasjer med mango og papaya. Stort sett hele året er det appelsintrær, og duften fra sitrustrærne er herlig frisk.

Turen er til stor glede for flere generasjoner.

Etter ca. 16 kilometer begynner den bratte stigningen opp mot Soria. Det er ca. 6 kilometer til landsbyen langs svingete fjellveier, så her vil du være ekstra takknemlig for den elektriske motoren! Denne gjør at du slipper å være helt tom for energi når du ankommer toppen, og den ekstra energien kan du bruke på å smile til de du kjører forbi som ikke har motor på sykkelen sin og som må kjempe seg igjennom de bratte svingene. Like før du når toppen blir du overveldet av duften fra appelsinplantasjen, og så skal du rett igjennom landsbyen for å nå endestasjonen - en liten kafé der de serverer mango- og appelsinjuice. Juicen smaker nydelig, og den er vel fortjent etter turen opp.

Gi deg selv litt tid til å nyte stillheten og utsikten.

Turen ned igjen er en minst like fin opplevelse som turen opp, for nå kan du se utsikten utover dalen. Og med sykler, som har gode bremseskiver, går nedkjøringen både lett og sikkert. Naturen er veldig fotogen i dalen, så husk å stoppe langs veien på et av de mange flotte utsiktspunktene. Et siste tips er å ta nedkjøringen i et rolig tempo og nyte stillheten før du er tilbake i yrende Arguineguín.

Foruten en god appetitt, så gir sykkelturen deg også et godt inntrykk av øya. Det er en herlig og annerledes opplevelse som sørger for mange smil, vakker natur og masse å snakke om i ettertid.

Tips og ideer

  • Sykler kan leies hos hos Free Motion og utgangspunktet er Arguineguín, men de har kontorer flere steder på sørkysten.
  • Av og til kan det være vanskelig å leie sykler kun for én dag (de fleste leier for 3-4 dager), så spør i butikken hvordan mulighetene for dette er.
  • Ikke ha solkrem på pannen da den det vil renne ned i øynene når du svetter. Hjelmen gir deg solbeskyttelse!
MTB på Gran Canaria
Du kan også leie en mountainbike og ta en tur i landskapet bak hotellene.