11. Reisetyper med spesielle vilkår

Ving er en del av Ving Norge AS. De reisevilkår som angis i kursiv er spesielle vilkår for Ving og kompletterer alminnelige vilkår for pakkereiser.

Langtidsferie

Flyreisen i forbindelse med en langtidsferie foregår med de flyvninger som Ving allerede har lagt opp for ordinære reiser til reisemålet. Avreisetidene kan bli endret, avhengig av flyprogrammet for øvrige reiser. Endelige avreisetider opplyses senest 30 dager før utreisen og ca. 14 dager før hjemreisen. Gjester som har bestilt kun flyreise må senest 7 dager før hjemreisen kontakte Vings kontor på reisemålet for bekreftelse og informasjon.

Uspesifiserte reiser

Ingen rabatter kan kombineres med en bestilling av reise med uspesifisert bosted.

En uspesifisert reise er en reise der bostedet ikke er spesifisert ved bestilling. Innkvartering kan skje på steder som ikke inngår i Vings ordinære program og som ikke er presentert på våre nettsider.

Et reisefølge som bestiller flere enn ett rom kan bli innkvartert på hvert sitt hotell. Mot et tillegg i prisen kan vi garantere maks 2 rom/leiligheter på samme hotell.

Flytting under oppholdet kan forekomme, i blant med kort varsel.

Ved reise til en destinasjon med flere feriesteder, kan innkvartering skje på hvilket som helst av disse stedene.

Innsjekking av bagasje er ikke inkludert i reisens pris. Innsjekket bagasje kan bestilles mot et tillegg.

Tillegget er på kr 280–380 hvis innsjekket bagasje forhåndsbestilles samtidig med reisen.

Tillegget er på kr 500 på utreisen og 50 euro på hjemreisen hvis innsjekket bagasje ikke er forhåndsbestilt og betales på flyplassen.

Fotballreiser

Grunnpakken inkluderer kampbilletter og hotell hvis ikke annet er avtalt. Fly må bestilles separat.

Depositumet er på kr 2.000 pr. person. Eventuelle flybilletter må betales i sin helhet ved bestilling.

Totalbeløpet må betales senest 80 dager før avreise. Ving forbeholder seg retten til å endre denne datoen dersom en av våre underleverandører endrer sin forfallsdato. Depositum er på kr 2.000 pr. person. Eventuelle flybilletter må betales i sin helhet ved bestilling.

Betalingsfrist for sluttbeløpet er senest 80 dager før avreise. Ving forbeholder seg retten til å endre denne datoen dersom en av våre underleverandører endrer sin forfallsdato.

Kundens rett til å endre bestillingen

Den reisende kan forandre reisendes navn, hotell, romtype og avreisedato helt frem til 80 dager før avreise mot et gebyr på kr 500 pr. person. Den reisende må betale en eventuell prisdifferanse som følge av endringen.

Gebyret for endringer som gjøres senere enn 80 dager, men senest 3 dager før avreise, er på kr 800 pr. person.

Navneendring på flybilletter som er bestilt i forbindelse med en fotballpakke kan gjøres dersom flyselskapet tillater det. Et administrasjonsgebyr til flyselskapet vil påløpe. Ta kontakt med Ving for ytterligere informasjon om endringer og gebyr.

Kundens rett til å avbestille

Den reisende kan avbestille en fotballpakke frem til 80 dager før avreise, mot et gebyr på kr 500 pr. person.

Avbestilling av flybilletter som er bestilt i forbindelse med en fotballpakke kan gjøres dersom flyselskapet tillater det. Et administrasjonsgebyr til flyselskapet vil påløpe. Kontakt Ving for ytterligere informasjon om avbestilling og gebyr.

Endring av kampdag/-tid

Dersom en fotballkamp fremskyndes eller utsettes i inntil 36 timer fra det opprinnelige programmet, vil Ving sørge for å endre fotballpakken og forskyve hotellbestillingen 1 natt ved behov, uten ekstra kostnad. Dette forutsetter at totalt antall netter er uforandret. Den reisende kan bestille til ekstra netter mot tillegg.

Dersom en Premier League-kamp (gjelder ikke Liverpools hjemmekamper) flyttes mer enn 36 timer fra opprinnelig oppsatt tidspunkt, tilbys den reisende full refusjon av den betalte fotballpakken, forutsatt at reisen ikke er påbegynt. For Liverpools hjemmekamper gis refusjon på 50% av innbetalt beløp.

Dersom en La Liga-kamp blir avlyst etter at reisen er påbegynt, eller flyttes mer enn 36 timer fra opprinnelig oppsatt tidspunkt, får den reisende refundert den betalte kampbilletten.

Det gis ingen refusjon for bestilte flybilletter.

Plassering på fotballarenaen

Ving har ikke ansvar for fordeling av billetter og plasser på de respektive fotballarenaene. Det er ikke mulig å forhåndsbestille plasser og Ving kan ikke garantere at personer i samme reisefølge får plasser ved siden av hverandre.

På samtlige fotballarenaer er det plasser på hjemmelagets seksjon som gjelder. Personer som befinner seg på hjemmelagets seksjon og viser sin støtte til et annet lag enn hjemmelaget kan bli bortvist fra arenaen. Ving har ikke ansvar for dette personer som nektes adgang eller bortvises fra arenaen under kampen kan ikke kreve refusjon eller erstatning.

Formel 1-reiser

Inkludert i grunnpakken på Vings Formel 1-reiser er fly, hotell, transport til og fra banen, billetter til kvalik og løp samt engelskspråklig guide. Til British Grand Prix inngår billetter til hovedløpet søndag, ikke til kvalifiseringen lørdag.

Depositum er på kr 2.000 pr. person. Eventuelle flybilletter må betales i sin helhet ved bestilling.

Betalingsfrist for sluttbeløpet er senest 80 dager før avreise. Ving forbeholder seg retten til å endre denne datoen dersom en av våre underleverandører endrer sin forfallsdato.

Kundens rett til å endre bestillingen

Den reisende kan forandre reisendes navn, hotell, romtype og avreisedato helt frem til 80 dager før avreise mot et gebyr på kr 500 pr. person.

Gebyret for endringer som foretas senere enn 80 dager, men senest 3 dager før avreise, er på kr 800 pr. person.

Navneendring på flybilletter som er bestilt i forbindelse med en Formel 1-reise kan gjøres dersom flyselskapet tillater det. Et administrasjonsgebyr til flyselskapet vil påløpe. Ta kontakt med Ving for ytterligere informasjon om endringer og gebyr.

Kundens rett til å avbestille

Den reisende kan avbestille Formel 1-billetter og hotell frem til 80 dager før avreise mot et gebyr på kr 500 pr. person.

Avbestilling av flybilletter som er bestilt i forbindelse med en Formel 1-reise kan gjøres dersom flyselskapet tillater det. Et administrasjonsgebyr til flyselskapet vil påløpe. Kontakt Ving for ytterligere informasjon om avbestilling og gebyr.

Plassering ved Formel 1-banen

Ving benytter samme kategori på Formel 1-banen som arrangøren. Billetter med laveste pris er i kategorien ”General Admission” og gir adgang til et avgrenset ståplassområde, ikke tribunen.

Cruise

Utover Vings reisevilkår for cruise gjelder også rederienes egne vilkår.

Når du bestiller et cruise gjennom Ving er det rederiets betalingsbetingelser som gjelder. Rederiet kan kreve at cruiset betales i sin helhet ved bestilling, og de kan endre betalingsfrister på kort varsel.

Er du ikke om bord på skipet senest 90 minutter før oppsatt avgangstid, anses det som brudd på reiseavtalen, og du har ikke krav på å få tilbakebetalt reisen eller deler av reisen.

Rederiet og skipets kaptein har rett til å avvike fra den annonserte reiseruten. Det kan innebære at anløpshavner blir utelatt og at skipet legger til i andre havner enn planlagt. Det gis ingen kompensasjon for slike endringer.

Noen rederier og skip har middagsservering fordelt på to faste bordsetninger. Ønsket tidspunkt for middag må da angis ved bestilling av reisen. Ønsket bordsetning kan ikke garanteres.

For avbestilling og refusjon gjelder rederiets vilkår. Ved avbestilling tilbakebetales ikke depositum.

Til toppen

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.