1. Avtalens inngåelse og betalingsvilkår

Avtalen mellom partene anses inngått ved bekreftet bestilling.

Hovedreisende er ansvarlig for bestilling, betaling og eventuelle endringer i bestillingen. Navnet på hovedreisende er det som står oppført i adressefeltet i bestillingsbekreftelsen og i reisedokumentet. Unntak kan gjøres dersom hovedreisende blir syk og ikke er i stand til å gjennomføre en endring eller avbestilling. Eventuell tilbakebetaling ved endring eller avbestilling av reisen foretas til hovedreisende og til samme kort/konto som reisen er betalt med. Hovedreisende har selv ansvaret for å være tilgjengelig for viktige beskjeder (for eksempel endringer i avgangstid) på den e-postadressen og det mobilnummeret som er oppgitt til Ving.

Arrangøren kan kreve innbetaling av depositum ved bestilling eller før en avtalefestet forfallsdato. Depositumet skal betales på den måte som avtales og innen den frist som er satt.

Er det avtalefestede beløpet ikke kommet på arrangørens konto 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avalen med mindre kunden kan dokumentere at betaling er skjedd innen forfall.

Restbeløpet skal forfalle ikke tidligere enn 35 dager før avreise. Dersom arrangøren har betalingsforpliktelser ovenfor underleverandører som forfaller tidligere enn 35 dager før avreise, kan restbeløpet forfalle tidligere. Arrangøren skal kunne dokumentere en slik forpliktelse. Det må gis klare og tydelig opplysninger før bestilling om tidspunktet restbeløpet forfaller på.

Dersom slik informasjon ikke gis på en klar og tydelig måte ved bestilling, er kunden likevel ikke forpliktet av arrangørens avvikende betalingsfrister. Betaling skal da ikke forfalle tidligere enn 35 dager.

Ved bestilling av charterreiser skal totalbeløpet betales senest 35 dager før avreise. Dersom reisen bestilles mindre enn 35 dager før avreise, skal reisen i sin helhet betales omgående.

Ved bestilling av pakkereiser med rutefly og bestilling av kun fly, er det det aktuelle flyselskapets betalingsvilkår som gjelder. Totalbeløpet kan kreves innbetalt samtidig med bestilling og flyselskapet kan på kort varsel endre fristen for å betale restbeløpet.

Ved bestilling av kun hotell eller hotellopphold i forbindelse med en pakkereise med rutefly, er det det enkelte hotell sine betalingsvilkår som gjelder. Totalbeløpet kan kreves innbetalt samtidig med bestilling.

For spesielle typer reiser; langtidsferie, uspesifiserte reiser, fotballreiser, Formel 1-reiser, cruise, treningsreiser og gruppereiser gjelder egne vilkår.

Til toppen

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.