Mallorca

Tidligere nyheter om vårt bærekraftsarbeid

Installasjon av solcellepaneler på Sunwing Arguineguín Seafront, Gran Canaria

5. april 2023
Installasjon av solcellepaneler og produksjon av egen strøm er en viktig del av vår ESG-strategi. Vi ønsker å redusere utslippene fra strømforbruket på våre egne hoteller, og vi har et langsiktig mål om at disse hotellene skal være helt utslippsfrie innen 2040.

Sunwing Arguineguín på Gran Canaria er et av våre mest populære hotell. Her har vi nå montert solcellepaneler på taket og koblet dem til nettet. Det er første steg i innføringen av solcellene, som forventes å være helt klare i sommer. Vi forventer at hotellet med 8-9 timer sol per dag vil kunne produsere cirka 900 kwh strøm per dag, som dekker rundt 15 % av hotellets totale strømforbruk. I dag forsynes 56 % av konsepthotellene våre utelukkende med strøm fra fornybar energi. I 2025 skal dette gjelde alle våre konsepthotell.

Sunwing Arguineguín Seafront

Vings flyselskap Sunclass Airlines innleder samarbeid med Nordic Electrofuel

6. februar 2023
Sunclass Airlines, en del av Ving / Nordic Leisure Travel Group, har inngått en intensjonsavtale med Nordic Electrofuel (NEF) i Norge. Selskapene skal samarbeide om å fremme utvikling av syntetisk flydrivstoff (e-fuel), og Sunclass tar sikte på å kjøpe NEFs produkter når disse kommer på markedet. Nordic Electrofuel forbereder byggingen av et (PtL) kraft-til-væske-anlegg av industriell størrelse på Herøya. Anlegget skal produsere e-fuel av vannkraft, vann og gjenbruk av uunngåelig CO2.

Her kan du lese mer om Nordic Electrofuel

Stopp troféjakt på ville dyr

27. september 2022
World Animal Protection har sammen med bedrifter i reiselivsnæringen skrevet et åpent brev til den sørafrikanske regjeringen for å få slutt på troféjakten på ville dyr. Ving samarbeider med World Animal Protection – vi støtter initiativet og er en av bedriftene som har undertegnet brevet.

Global Tourism Industry Joint Position on Trophy Hunting in South Africa | World Animal Protection

Les mer om vårt samarbeid med World Animal Protection

Gratulerer Sunprime Pollensa Bay

6. september 2022

Gratulerer til vårt nyåpnede voksenhotell Sunprime Pollensa Bay på Mallorca, som har blitt sertifisert med Travelifes bærekraftsertifisering. Vårt mål er at alle våre egne konsepthotell skal være sertifiserte i løpet av 2022.

Her kan du lese mer om Travelife

Ving inngår nordisk hovedpartnerskap med Redd Barna

20. juni 2022

Hvert år reiser tusenvis av glade barn og familier på ferie med Ving. Samtidig finnes det mange barn som ikke har det like bra rundt om i verden, barn som mangler de mest grunnleggende rettigheter for en trygg barndom.

Nordic Leisure Travel Group, som Ving er en del av, inngår nå et langsiktig samarbeid med Redd Barna. Sammen med dem vil vi kjempe for retten til en trygg barndom, uansett om man vokser opp i Bergen eller Bangladesh.

Les mer om samarbeidet her.

Ving inngår samarbeid med World Animal Protection

8. juni 2022

Tiden for å besøke delfinshow og ri på elefanter er for lengst over. Ving inngår nå et samarbeid med den verdensomsfattende dyrebeskyttelsesorganisasjonen World Animal Protection.

Sammen kommer vi til å guide gjester til dyrevennlige reiseopplevelser der man er sikker på at dyrene oppleves i naturlige omgivelser – uten at man klapper løver, tar selfies og ser på dansende apekatter.

Les mer om samarbeidet her.