Se hotell (46)

Reiser til Marokko

Når du bestiller en reise med Ving til Marokko venter milelange strender, myldrende markeder, gode restauranter og eksotisk kultur, preget av både vestafrikanske, arabiske og franske tradisjoner.
I Marokko går gammelt og nytt hånd i hånd. På den ene siden finner du moderne badebyer med luksuriøse hotellområder, trendy butikker med mote og hjemmeinnredning, herlige lounger og gourmetrestauranter. På den andre siden finner du myteomspunne eventyrbyer med trange smug, magedansere, slangetemmere og enorme basarområder. På en ferie i Marokko vil du oppdage at reisekassen varer lengre. Her kan du spise og shoppe til lavere priser enn på mange andre reisemål.

Aktiviteter i Marokko

Marokko tilbyr en stor bredde i aktiviteter. Badebyen Agadir er med sitt fine klima og mange velstelte baner veldig populær blant golfere. Noen reiser til Agadir for å surfe, men de fleste surferne foretrekker nok Taghazout, hvor det meste handler om alle typer vannsport. Her kan du windsurfe, stå på vannski eller kjøre vannscooter. For å oppleve det ekte Marokko anbefaler vi en reise til Marrakech, hvor du kan foreta dypdykk i souken og oppleve eventyrfortellere, slangetemmere og spåkoner på torget Jemaa el Fna.

Kombinasjonsreiser til Marokko

Med Ving kan du kombinere to eller alle våre tre reisemål i Marokko på samme reise. Siden du reiser med rutefly kan du selv bestemme når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan for eksempel innlede ferien med et par dager i Marrakech før du avrunder med å sole deg og bade ved kysten i Agadir.

Shopping i Marokko

Du kan gjøre mange kupp på reisen til Marokko, spesielt om du er glad i orientalsk innredning. I Agadir og Marrakech er det butikker og varehus med faste priser og lokale markeder hvor du kan prute så mye du lyster. Lokale produkter som hennamalte lamper, krydder, håndknyttede tepper, skjerf, vesker, puffer, kaftaner og utskjæringer er populære varer å ta med seg hjem.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Marokko?
Generelt er det varmt og tørt i Marokko, men klimaet er variert i det kuperte landet. Her er det både snødekte fjelltopper og glohete ørkenlandskap.

Marrakech

I Marrakech er det innlandsklima, med veldig varme somre og relativt kjølige vintre. Fra mai til oktober er gjennomsnittstemperaturen 27–37 grader på dagtid. I vinterhalvåret, november – mars, er det som regelvarmt og deilig på dagtid, ca. 17–22 grader, men om natten kan temperaturen synke til 6–9 grader. Planlegger du å reise opp til Atlasfjellene om vinteren bør du ta med deg gode sko, da snø forekommer.

Agadir og Taghazout

I Vings badebyer Agadir og Taghazout er det høysesong fra juli til og med september, med en gjennomsnittstemperatur på 26–27 grader på dagtid. Om natten er det rundt 17–18 grader og i vannet 18–20 grader. Våren og høsten er det også behagelig varmt, selv om nettene og havet er betydelig kjøligere enn om sommeren. Fra mars til mai kan du regne med en lufttemperatur på 23–24 grader og i november ca. 24 grader. Det er lite nedbør året rundt, og i sommermånedene er det stort sett ingenting. Om vinteren, fra desember til februar, er temperaturen fremdeles over 20 grader på dagtid, men om natten er det kjølig og det samme gjelder havet.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter innreise til landet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Marokko. For mer informasjon ta kontakt med Marokkos ambassade på tlf. 23 19 71 50. https://www.norway.no/fr/morocco/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Marokko.

Reiser til Marokko

Marrakech
Marrakech er en av verdens mest myteomspunne byer. Inntrykkene, folkelivet, krydderduftene og basarene sørger for en opplevelse man sent glemmer.
Agadir
I Agadir venter fantastiske strender, hyggelige barer og restauranter, bra shopping og fine golfbaner. Vil du oppleve enda mer bestiller du en leiebil sammen med reisen.
Taghazout
Bestill en reise til Taghazout, en hyggelig liten fiskerlandsby der du bor rett ved stranden.

Finn reise til Marokko
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.