Se hotell (2)

Reiser til Taghazout

Surfere fra hele verden kommer til Taghazout, som egentlig bare er en liten fiskerlandsby med kilometervis av sandstrender.
Vil du bo bra og fokusere på yoga, surfing eller bare kunsten å slappe av, skal du reise til Taghazout. Stedet har klart å beholde sin opprinnelige sjarm med et hyggelig miljø der alle kjenner alle og hvor man treffes på byens restauranter om kvelden for å spise fersk fisk og skalldyr til veldig bra priser.

Vings reiser til Taghazout

Når du reiser med Ving til Taghazout har du to flotte hotell å velge mellom rett utenfor byen. Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort ligger på stranden og er et mekka for deg som er interessert i yoga og surfing. Hyatt Place Taghazout Bay er et utmerket hotell rett ved en 18-hulls golfbane.
Når du bestiller en reise til Taghazout med Ving bestemmer du selv hvor lenge du vil være borte og hvilken dag du ønsker å reise.

Utforsk omgivelsene

Vil du foreta en utflukt utenfor hotellet er det enkelt å ta taxi inn til Taghazout. Her kan du bade ved stranden, spise på en koselig restaurant eller utforske byens butikker. Har du lyst på et større utvalg av shopping og uteliv er det ikke mer enn et par mil til den store turistbyen Agadir. Fra Taghazout går det lokalbusser til Agadir flere ganger om dagen.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Surfeparadis
 • Fine sandstrender
 • Luksushotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Taghazout

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Sandstranden i Taghazout er ca. 300 meter lang, og utenfor byen er det kilometervis med strender. Det er utleie av solsenger og parasoller.
Mat, drikke og uteliv
I Taghazout er det flere små og enkle restauranter med fisk, pasta, grillet kylling og marokkanske spesialiteter på menyen.

Mat og drikke i Marokko

Det marokkanske kjøkken består av lett krydrete matretter. Maten er vellaget, og det brukes alltid ferske grønnsaker, kjøtt eller fisk og nybakt brød. Maten spises ikke med kniv og gaffel; i stedet for bestikk bruker de brød til å forsyne seg med (alltid med høyre hånd). Til dessert er det ofte fersk frukt, og flere ganger om dagen drikker de myntete.

Marokkanske matretter

Det er mange bra restauranter i Marokko, med noe for enhver smak og i alle prisklasser.
Her er navnet på noen velsmakende retter:

Pastilla
En tynn, sprø deig i flere lag med kjøtt av due eller kylling, hakkede mandler og honning med sukker og kanel. Pastilla med fisk og skalldyr er også populært. Du kan også få dessert, pastilla au lait, laget av samme sprø deig.

Tagine
Tagine er navnet på en ildfast keramikkgryte med spisst lokk og navnet på matretten som serveres i denne. Taginen tilberedes på gassovn eller over glødene kull, og serveres rykende varm rett på bordet. Ingrediensene består av okse- eller fårekjøtt, kylling eller fisk med forskjellige grønnsaker, krydder og urter.

Couscous
Landets nasjonalrett, som består av dampet semulegryn, På grynene legges det kokt kjøtt eller kylling med kokte grønnsaker. Couscous spises med høyre hånd, men som utlending får du ofte tilbud om skje eller gaffel. Til dette drikker marokkanerne lben, en slags surmelk. Couscous spises tradisjonelt på fredager etter middagsbønnen.

Harirasuppe
Fyldig suppe laget på tomater, med kjøtt, kikerter, linser, persille og koriander. Denne suppen er det første marokkanerne spiser etter solnedgang under Ramadan.

Kefta
Små kjøttboller i tomatsaus. Serveres med stekte egg.

Poulet
Sitronkylling som ofte tilberedes i en tagine og krydres med safran og syltede sitroner.

Brouchettes
Grillspyd av kjøtt, fisk eller kylling som er marinert med løk, krydder og olje, og som grilles over glødende kull. Serveres med sterke sauser.

Mechoui
Helstekt lam som spises ved høytidelige anledninger og fester. Lammet tilberedes hengende i en spesialbygget jordovn, og krydres med salt, pepper og spisskummen.

Å drikke til

Viner
Marokko produserer mange gode viner:
Rødvin: Den beste rødvinen heter Les Côteaux de l'Atlas. Andre gode og rimeligere viner er Le Medaillon, Beauvallon, Guerrouan og Cabernet President.
Rosévin: Medaillon rosé og Ksar rosé er begge gode viner.
Hvitviner: Medaillon blanc og Semillant.

Øl
Flag, Flag Special og Casablanca er noen marokkanske ølmerker.

Te
Myntete drikkes flere ganger om dagen. Den består av grønn, kinesisk te, mynteblader og mye sukker. Det er godt uansett om det er varmt eller kaldt utendørs.

Kaffe
Marokkansk kaffe er god, og de drikker ofte espresso, café crème (kaffe med melk) eller noss noss (halvparten kaffe og halvparten melk).
I Taghazout er det ikke noe uteliv å snakke om. Du finner et livligere uteliv i Agadir, med mange barer, diskotek, kasino og klubber. Mange restauranter og hotellbarer tilbyr levende musikk.
Shopping
I Taghazout er det flere butikker som selger all slags surfeutstyr.

Shopping i Agadir

Vil du ha flere butikker å velge mellom anbefaler vi en tur til Agadir som har både dagligvarebutikker og forretninger av alle slag. Du kan handle i butikker som har faste priser, i basarene eller på markedet. Souk al Had-markedet er åpent tirsdag–søndag. Det ligger flere store og moderne kjøpesentre i Agadir, som Marjane, Aswak Asalam og Carrefour.

Shopping i Marokko

Det er mye spennende å kjøpe i Marokko. Du kan handle på to forskjellige måter: I butikker som har faste priser, eller i basarene og på markedet (souken) hvor man pruter på alt unntatt frukt, brød, grønnsaker, kjøtt og fisk. Matvarer har faste priser.

Hva er trikset for å oppnå best pris?

• Begynn aldri å prute på en vare du ikke er interessert i å kjøpe.
• Begynn alltid med en lavere pris enn den du er villig til å betale. Selgeren går ned i pris og du går opp.
• Bestem deg på forhånd for hvor mye du er villig til å betale før du innlater deg på en prisduell. Du skal selv være fornøyd med sluttprisen.
• Ikke stress! Ta deg god tid og prat om alt annet enn den varen du er interessert i.
• Drikk myntete med selgeren om han tilbyr deg det. Vis ham gjerne bilder hjemmefra av familie og snø.
• Etter en kort eller lang hyggelig samtale blir dere enige om en pris som begge parter er fornøyd med.
• Ikke sammenlign prisen etterpå, for om du synes du har gjort en god handel, så skal du være fornøyd med det.

Hva kjøper man i Marokko?

Lærvarer, vesker, puffer, tøfler, kaftaner, treskjæring, keramikk, tepper, sølv- og messingarbeider, krydder, roser, stoff etc. etc …

Om du planlegger å kjøpe noen av det fargerike og smaksrike krydderet med deg hjem, så vær oppmerksom på prisene. Krydderselgerne i souken er dyktige til å fylle en hel kasse med krydder som plutselig koster 250 dirham i stedet for 25. Krydder skal ikke koste mer enn det det gjør i Norge!

Ekte safran er alltid fremstilt av dyprøde, 1–2 cm lange tørkede arr fra safrankrokusen, og koster 20–30 dirham per gram. Det er ALDRI et oransjefarget pulver. Om du kjøper pulver, er det gurkemeie du kjøper, og den gir kun farge til maten, ikke smak. Krydderblandingen Raz el Hanut – "krydderhandlerens hode" – er en blanding av 30 forskjellige typer krydder. Den passer til alle kjøttretter.
Sport og trening
I Taghazout dreier det meste seg om vannsport. Her kan du surfe, vindsurfe og stå på vannski og kjøre vannscooter.

Spill golf i Marokko

Det er mange fine golfbaner å velge mellom for deg som har lyst på å spille golf i ferien.

Via vårt samarbeid med Greenfee365 kan du allerede nå bestille starttider på flere baner.
Hvordan du tar deg rundt
Det enkleste og tryggeste er å leie bil gjennom AVIS. De har nye og kvalitetskontrollerte biler med tydelige forsikringsvilkår.

Leievilkår

• Du må være minst 25 år.
• Du må ha hatt førerkort i mer enn to år.
• Korteste leietid er ett døgn.

Veikart

Du kan kjøpe kart over Marokko i de fleste kiosker og bokhandlere.

Forhåndsbestill bil

Om du har forhåndsbestilt en bil gjennom AVIS hjemmefra gjelder de forsikringene og vilkårene som du ble opplyst om da du leide bilen.

Pass på i trafikken

Som alltid i trafikken skal du være oppmerksom og kjøre forsiktig. Her er noen punkter du bør passe ekstra godt på:

• Respekter vikeplikten fra høyre.
• Fartsgrensen er 40 km/t i tettbygde strøk, 60, 80 og 100 km/t utenfor og 120 km/t på motorveien.
• Det er forbudt å snakke i mobiltelefonen mens du kjører bil.
• I rundkjøringer gjelder noen ganger høyreregelen, og noen ganger viker man for de som befinner seg i rundkjøringen. Se etter skilt når du kjører inn i rundkjøringen.
• Det er trafikkpoliti langs alle veiene. Om du blir stoppet uten å ha brutt trafikkreglene vil de som regel bare se førerkortet ditt og leiebilpapirene.
• Husk at det kan være langt mellom bensinstasjonene ute på landet, så sørg for å fylle tanken når du har anledning til det.

Annen informasjon

Alle priser er i dirham og inkluderer skatter, ubegrenset kjørelengde og full forsikring, dvs. ingen egenandel.

CDW: Kollisjonsskadeforsikring. Inngår i prisen. Egenandel kommer i tillegg.
TP: Tyveriforsikring. Inngår i prisen.
SCDW: Reduserer egenandelen ved skade. Mot tillegg.
Det går lokalbuss inn til Agadir 20 kilometer unna. Det er også enkelt å kjøre taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg forekomme lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Valuta og betaling

Dirham (MAD). Minibanker finnes stort sett i alle byer. Norske kroner veksles i dirham i banker, på vekslingskontor eller på hotellene uten ekstra gebyr. Vekslingskursen er stort sett den samme overalt (kan skille med ca. 5 kr pr. 100 kr avhengig av bank). Det finnes banker og minibanker på alle flyplasser etter tollkontrollen ved ankomst. Visa, Eurocard og MasterCard fungerer best.

Det er ikke tillatt å ta med seg dirham i kontanter ut av Marokko. Det går ikke an å veksle marokkanske dirham utenfor Marokko, og du kan helelr ikke betale med dirham i taxfree-butikkene på flyplassen eller på flyet. Har du dirham til overs når du skal reise hjem kan du veksle til konvertibel valuta på flyplassen, før passkontrollen. Da får du som regel tilbake euro.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Det offisielle språket er arabisk og berber. Største fremmedspråk er fransk og spansk, men mange snakker også engelsk.

Øvrig informasjon

Trapper og nivåforskjeller både på og utenfor hotellene. Les også det som står under reiseinformasjon og reisevilkår.
Trapper og nivåforskjeller i og utenfor hotellene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Taghazout hele året med rutefly.

Flyet lander på Agadir flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Agadirs flyplass Al Massira til Taghazout er ca. 50 minutter (47 km), avhengig av trafikken.
Vær
 • januar
20°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
21°9°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
23°11°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
23°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
24°14°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
26°18°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
27°18°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
27°17°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
26°15°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
24°12°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
21°8°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager

Finn reise til Taghazout
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.