Se hotell (17)

Reiser til Agadir

Fly til Agadir og oppdag en by som blant annet kan tilby fine hotell, en havn med livlig handel, genuine marokkanske bydeler, en hyggelig strand og fin strandpromenade.
Agadir er en moderne marokkansk badeby med en fantastisk sandstrand, fine golfbaner og god standard på hotellene i turistområdet rundt Boulevard 20 Août. Du kommer garantert til å tilbringe mye tid på Cornichen – strandpromenaden – som er det naturlige samlingspunktet både om dagen og kvelden, med hyggelige barer, restauranter og uteserveringer der du kan spise og drikke godt til en rimelig penge. I souken, det lokale markedet, handler du også til lave priser.

Strender og severdigheter

I Agadir blandes gammel arabisk kultur med fransk kolonistil, noe som gir byen et spennende preg. Stranden er både lang og langgrunn, og i nærheten ligger det butikker, fortauskafeer og internasjonale restauranter. Ved den arabiske souken, markedsplassen, kan du prute på krydder, klær, sølvsmykker og vakre tepper. Med Agadir som utgangspunkt kan du enkelt ta deg til de eldgamle byene i Atlasfjellene, eller den rosa, myteomspunne byen Marrakech med sitt folkemylder og eksotiske stemning. Gå ikke glipp av et besøk til den 900 år gamle handelsbyen Taroudant som ligger åtte mil fra Agadir.

Vings Agadir

Én ting er sikkert: I Agadir kan du regne med å få mye hotell for pengene. Når du bestiller en reise med Ving til Agadir kan du velge mellom en mengde hotell i forskjellige prisklasser. Foretrekker du en komfortabel og avslappet ferie på en større resort anbefaler vi Top Selection-hotellet Sofitel Agadir Royal Bay Resort. Dette førsteklasses og populære hotellet ligger rett ved den brede, lange stranden, og har et fint og stort bassengområde. Et annet populært hotell er Hotel Timoulay & Spa Agadir , som er et mindre, velstelt hotell med basseng, barnebasseng og gangavstand til stranden.
Når du bestiller er reise med Ving til Agadir velger du selv hvor lenge du vil være borte og hvilken dag du ønsker å reise.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell ved stranden
 • Lang strandpromenade
 • Hotell i alle prisklasser
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Agadir

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Agadir er syv kilometer lang, langgrunn og består av finkornet sand. Det er utleie av solsenger. Strandpromenaden La Corniche er fem kilometer lang og strekker seg langs hele stranden, fra det siste hotellet ved stranden og bort til småbåtmarinaen, La Marina d'Agadir. Strandpromenaden er kantet av butikker, kafeer og restauranter.

Strandaktiviteter

Stranden er fin for joggeturer og spaserturer siden den består av hardpakket sand og er veldig bred. Fra tidlig morgen er det mange som er ute og jogger langs stranden. Stranden fylles av fotballspillende ungdom tidlig om morgenen og sent på ettermiddagen. Det er mulig å leie surfebrett, bodyboards, vannski og prøve parasailing på stranden.
Mat, drikke og uteliv
Det er et stort utvalg av restauranter og barer i Agadir, med alt fra rimelige spisesteder til eksklusive gourmetrestauranter. Byen har en av Marokkos største fiskehavner, så det er et godt utvalg av fersk fisk og skalldyr på restaurantmenyene. Det marokkanske kjøkken er påvirket først og fremst av det franske og arabiske kjøkken.

Mat og drikke i Marokko

Det marokkanske kjøkken består av lett krydrete matretter. Maten er vellaget, og det brukes alltid ferske grønnsaker, kjøtt eller fisk og nybakt brød. Maten spises ikke med kniv og gaffel; i stedet for bestikk bruker de brød til å forsyne seg med (alltid med høyre hånd). Til dessert er det ofte fersk frukt, og flere ganger om dagen drikker de myntete.

Marokkanske matretter

Det er mange bra restauranter i Marokko, med noe for enhver smak og i alle prisklasser.
Her er navnet på noen velsmakende retter:

Pastilla
En tynn, sprø deig i flere lag med kjøtt av due eller kylling, hakkede mandler og honning med sukker og kanel. Pastilla med fisk og skalldyr er også populært. Du kan også få dessert, pastilla au lait, laget av samme sprø deig.

Tagine
Tagine er navnet på en ildfast keramikkgryte med spisst lokk og navnet på matretten som serveres i denne. Taginen tilberedes på gassovn eller over glødene kull, og serveres rykende varm rett på bordet. Ingrediensene består av okse- eller fårekjøtt, kylling eller fisk med forskjellige grønnsaker, krydder og urter.

Couscous
Landets nasjonalrett, som består av dampet semulegryn, På grynene legges det kokt kjøtt eller kylling med kokte grønnsaker. Couscous spises med høyre hånd, men som utlending får du ofte tilbud om skje eller gaffel. Til dette drikker marokkanerne lben, en slags surmelk. Couscous spises tradisjonelt på fredager etter middagsbønnen.

Harirasuppe
Fyldig suppe laget på tomater, med kjøtt, kikerter, linser, persille og koriander. Denne suppen er det første marokkanerne spiser etter solnedgang under Ramadan.

Kefta
Små kjøttboller i tomatsaus. Serveres med stekte egg.

Poulet
Sitronkylling som ofte tilberedes i en tagine og krydres med safran og syltede sitroner.

Brouchettes
Grillspyd av kjøtt, fisk eller kylling som er marinert med løk, krydder og olje, og som grilles over glødende kull. Serveres med sterke sauser.

Mechoui
Helstekt lam som spises ved høytidelige anledninger og fester. Lammet tilberedes hengende i en spesialbygget jordovn, og krydres med salt, pepper og spisskummen.

Å drikke til

Viner
Marokko produserer mange gode viner:
Rødvin: Den beste rødvinen heter Les Côteaux de l'Atlas. Andre gode og rimeligere viner er Le Medaillon, Beauvallon, Guerrouan og Cabernet President.
Rosévin: Medaillon rosé og Ksar rosé er begge gode viner.
Hvitviner: Medaillon blanc og Semillant.

Øl
Flag, Flag Special og Casablanca er noen marokkanske ølmerker.

Te
Myntete drikkes flere ganger om dagen. Den består av grønn, kinesisk te, mynteblader og mye sukker. Det er godt uansett om det er varmt eller kaldt utendørs.

Kaffe
Marokkansk kaffe er god, og de drikker ofte espresso, café crème (kaffe med melk) eller noss noss (halvparten kaffe og halvparten melk).
Utelivet i Agadir er konsentrert rundt hotellene i strandområdet. Der finner du byens uteliv i form av noen nattklubber og lounger. Mange barer og restauranter tilbyr også levende musikk.
Shopping
Det er gode shoppingmuligheter i Agadir. Du kan handle i butikker som har faste priser, i basarene eller på markedet Souk Al Had, hvor du kan kjøpe alt tenkelig av grønnsaker, frukt, klær, møbler, stoffer etc. Det ligger flere store og moderne kjøpesentre i Agadir som Aswak Asalam, Carrefour og Marjane. Ved småbathavnen La Marina d'Agadir ligger det butikker, kafeer og kjente butikkjeder med moteklær. Langs Rue Allal ben Abdallah i bydelen Talborjt ligger det mange butikker hvor du kan handle klær og sko til bra priser.

Shopping i Marokko

Det er mye spennende å kjøpe i Marokko. Du kan handle på to forskjellige måter: I butikker som har faste priser, eller i basarene og på markedet (souken) hvor man pruter på alt unntatt frukt, brød, grønnsaker, kjøtt og fisk. Matvarer har faste priser.

Hva er trikset for å oppnå best pris?

• Begynn aldri å prute på en vare du ikke er interessert i å kjøpe.
• Begynn alltid med en lavere pris enn den du er villig til å betale. Selgeren går ned i pris og du går opp.
• Bestem deg på forhånd for hvor mye du er villig til å betale før du innlater deg på en prisduell. Du skal selv være fornøyd med sluttprisen.
• Ikke stress! Ta deg god tid og prat om alt annet enn den varen du er interessert i.
• Drikk myntete med selgeren om han tilbyr deg det. Vis ham gjerne bilder hjemmefra av familie og snø.
• Etter en kort eller lang hyggelig samtale blir dere enige om en pris som begge parter er fornøyd med.
• Ikke sammenlign prisen etterpå, for om du synes du har gjort en god handel, så skal du være fornøyd med det.

Hva kjøper man i Marokko?

Lærvarer, vesker, puffer, tøfler, kaftaner, treskjæring, keramikk, tepper, sølv- og messingarbeider, krydder, roser, stoff etc. etc …

Om du planlegger å kjøpe noen av det fargerike og smaksrike krydderet med deg hjem, så vær oppmerksom på prisene. Krydderselgerne i souken er dyktige til å fylle en hel kasse med krydder som plutselig koster 250 dirham i stedet for 25. Krydder skal ikke koste mer enn det det gjør i Norge!

Ekte safran er alltid fremstilt av dyprøde, 1–2 cm lange tørkede arr fra safrankrokusen, og koster 20–30 dirham per gram. Det er ALDRI et oransjefarget pulver. Om du kjøper pulver, er det gurkemeie du kjøper, og den gir kun farge til maten, ikke smak. Krydderblandingen Raz el Hanut – "krydderhandlerens hode" – er en blanding av 30 forskjellige typer krydder. Den passer til alle kjøttretter.
Sport og trening
Agadir er rett sted for den som liker å trene og drive med sport. Her kan du velge mellom alt fra surfing til golf og tennis.

På stranden i Agadir er det mulig å drive med windsurfing og stå på vannski. Det er fint å jogge og gå tur langs stranden, noen mange fastboende gjør tidlig om morgenen.

Golf

Det er mange fine golfbaner i Agadir.

Via vår samarbeidspartner Greenfee365 kan du bestille tider på flere baner.

Surfing i Agadir

Strendene rundt Agadir er kjent som "Europas California" blant surfere. Bølgeforholdene kalles "point break" og "beach break". Surfesesongen varer fra november til mars, men det går selvsagt an å surfe hele året langs kysten sør og nord for Agadir. Om sommeren er bølgene ekstra fine, og passer derfor unge surfere og nybegynnere.

Et par mil fra Agadir finner man det som surfere kaller Marokkos fineste bølge: "La Ponte des Ancres", eller "Anchor Point" med en point break som passerer en kilometer. Det skal visstnok ha vært musikeren Jimi Hendrix som på 60-tallet ga stedet navnet Anchor Point. I dag kalles stedet Al Madraba, eller på berberspråk Ikhflout. I vinterhalvåret bor det surfere fra hele verden her, for strendene i området skal ha de beste bølgene i hele Marokko, som av surferne kalles Mysteries, Dog Steps, The Source og Killer Point.

Tennis

Alle de store hotellene har egne tennisbaner. Det er mulig å spille med eller uten instruktør på Royal Club de Tennis d'Agadir på Avenue Hassan II.
Aktiviteter og severdigheter
Liker du å være aktiv i ferien er Agadir, med både fartsfylte og roligere aktiviteter , det rette stedet for deg.

Turer på havet

Hvorfor ikke bli med på en fisketur? Eventuell fiskefangst tilberedes og spises om bord.

Skikjøring

32 mil nord for Agadir ligger Oukaimeden med tre alpinløyper og skiheis som tar deg opp i 3000 meters høyde. Det er utleie av ski, staver og støvler. Det ligger flere bra hotell og små overnattingssteder i området. Veien opp til Oukaimeden gjennom Ourikadalen er veldig vakker. Skisesongen strekker seg fra slutten av november til mars.

ATV

Motordrevne firehjulinger som kjører over sanddynene og gjennom oaser på turer som varer ca. fire timer.
Agadir ble nesten helt ødelagt i et jordskjelv i 1960, og er derfor en by med ganske moderne bebyggelse. Byen har likevel en rekke severdigheter og attraksjoner å tilby. I området utenfor byen ligger det flere hyggelige byer, landsbyer og steder som er verdt et besøk.

Fiskehavnen

Ved foten av fjellet ved Agadir ligger Marokkos tredje største havn. Her kan du se hvordan de bygger båter og oppleve mylderet av mennesker som arbeider i havnen. Glem ikke å ta med deg passet ditt! Ved inngangen til havnen er det nemlig passkontroll siden stedet regnes som internasjonalt område.

Souk Al Had

Ukemarkedet er absolutt verdt et besøk mens du er i Agadir. Her kan du kjøpe alt fra kopier av kjente merkebukser til frukt og grønnsaker. Souken er åpen fra tirsdag til søndag, med lørdag og søndag som de store markedsdagene. Navnet Souk el Had betyr søndagsmarkedet. Ta en taxi hit og si bare "souk" til sjåføren.

Museer

Agadirs museum ligger ved gågaten mellom Avenue Mohamed V og Avenue Hassan II. En permanent utstilling viser sydmarokkansk håndverk og berbersmykker av sølv.

Jardin Olhao

I den portugisiske parken Jardin Olhao på Avenue Kennedy i Talborjt er det en fotoutstilling som viser Agadir før og etter jordskjelvet i 1960. Det er mange gripende beretninger på fransk om innbyggere som opplevde katastrofen.

Talborjt

Talborjt er den mest opprinnelige bydelen i sentrum av Agadir. Her bor de fleste av Agadirs innbyggere, og du kan spasere rundt i fred og ro og handle i butikker som selger sko, smykker, sportsartikler og klær til mye lavere priser enn på hotellområdet. På torget ved hotell Sindibad ligger det mange lokale restauranter med lave priser. På disse restaurantene serverer de ikke alkohol.

Kasbahen

På toppen av fjellet ved byen ligger ruinene av den gamle kasbahen som ble bygget på 1500-tallet. Ordet kasbah er arabisk og betyr fort eller festning. Etter det kraftige jordskjelvet i 1960 ble store deler av kasbahen ødelagt, og muren vi ser i dag står som et minnesmerke over katastrofen. Herfra er det en vidunderlig utsikt over byen og den store fiskehavnen.

La Marina d'Agadir

Lengst borte på strandpromenaden i retning fiskehavnen ligger Agadirs småbåtmarina. Her finner du tapasbarer, restauranter, kafeer og flere kjente moteforretninger. Her og på strandpromenaden kan man gjøre som de lokale innbyggerne og gå en tur og beundre solnedgangen over havet.

La Corniche

La Corniche er Agadirs lengste strandpromenade, fem kilometer lang, og strekker seg fra det siste hotellet lengst borte på stranden til La Marina d'Agadir. Her kan du ta en joggetur tidlig om morgenen eller spasere hele dagen og om kvelden.

La Medina d'Agadir

En vakkert oppført medina rett utenfor Agadir. Den er bygget for å ligne en marokkansk by med bymurer og trange gater. Her råder det en rolig og fin atmosfære, med små butikker og en maurisk kafe hvor du kan nyte et glass med myntete. Området dekker ca. fire hektar, og alt byggemateriale kommer fra Sousse-regionen.

Taghazout-stranden

To mil nord for Agadir på vei mot Essaouria ligger fiskelandsbyen Taghazout. Det er hit eller til noen av de andre strendene langs kysten at innbyggerne i Agadir drar om søndagene. Det kommer surfere hit fra hele verden, og det er en surfeskole og surf shop her.

Tamraght og Aourir

Tamraght og Aourir er to byer ca. ti kilometer nord for Agadir. De er mest kjent som "bananbyene" siden det dyrkes bananer her. Overalt kan du se folk som står i veikanten og selger bananer. Mange kommer hit fra Agadir i helgene for å spise tagine på en av de mange gode restaurantene.

Imouzzer

Imouzzer er en by ca. 60 kilometer nord for Agadir som er et fint utfluktsmål om du har leiebil. Det er ikke mulig å reise hit med stor buss, og når det regner er ikke veien lett å kjøre på. Du følger hovedveien nordover til byen Tamraght, tar av til høyre (følg skiltet), og fortsetter på småveier. Veien er veldig vakker, med høye fjell og dype daler. Imouzzer er kjent for sin foss, selv om det ikke alltid er så mye vann i den. Modige landsbygutter dykker ned i elven mot betaling.

Inezgane

Om du er glad i å handle kan vi anbefale en tur til Inezgane, ca. 13 kilometer sør for Agadir. Hver tirsdag går det største markedet på hele Soussesletten av stabelen her, og det du ikke kan kjøpe her er ikke verdt å eie. Inezgane er, i motsetning til Agadir, bygget som en ekte marokkansk by med smale gater som gir deg en følelse av virkelig å være i Marokko. Du kommer til Inezgane enten med leiebil eller taxi. Inezgane er også utgangspunktet for mange busser som går sørover eller nordover i landet. Souken er åpen hver dag hele uken, men tirsdag er den store soukdagen.

Naturreservatet Massa

Massa er av mange fugleeksperter ansett for å være den viktigste hekkeplassen i Marokko. Du kan se haukørn, stylteløper, kanariseiler, brunnakkeravn, rosa flamingo, hegre og trane. Med litt flaks kan du få øye på den sjeldne rødkroneibisen. Ta taxi til Oued Massa eller kjør selv – det er enkelt å finne frem.

Essaouira

180 kilometer nordover langs kysten ligger havnebyen Essaouira, som på 1500-tallet var en viktig by for portugisere som la ut på oppdagelsesreiser herfra. Byen var kjent allerede i romertiden for produksjonen av fargestoffet purpur. Essaouira er en rolig småby med hvite hus med blå vinduslemmer. På 60- og 70-tallet var Essaouira et tilholdssted for hippier fra hele verden, og mange kjendiser bodde her. I dag er byen populær blant surfere fra hele verden, og mange kunstnere lokkes hit av byens helt spesielle lys.

Marrakech

Veien til den rosa, myteomspunne byen Marrakech 25 mil nord for Agadir går over Atlasfjellene. På det berømte torget Djemaa el Fna kryr det av historiefortellere, slangetemmere, spåkoner, skrivere og mye annet. En spasertur gjennom mylderet i medinaen med sine fargerike basarer og håndverkere av alle slag er en opplevelse for livet. Vi følger smedenes gate, ullfargernes gate, skinnarbeidernes gate osv. Medinaen står på UNESCOs verdensarvliste.
Mange europeere kjøper nå leiligheter og riader – tradisjonelle marokkanske hus – i Marracech, og boligprisene har skutt i været. Det er in blant Europas jetset å eie en riad i Marracech. Den første var moteskaperen Yves Saint Laurent.
Marracech har i dag rundt en million innbyggere. Det går en motorvei mellom Agadir og Marracech, og turen tar ca. 2,5 timer med bil.

Casablanca

Casablanca er Marokkos større handelsby, med litt over fire millioner innbyggere. Byen er en blanding av vestlig og østlig påvirkning. Her kan du i ett øyeblikk gå rundt i medinaen før du i neste øyeblikk shopper i Casablanca Twin Center. Langs strandpromenaden d'Ain Diab ligger de fineste områdene, med svømmebassenger med havvann, restauranter, luksushotell og flotte nattklubber. Her reiser den 200 meter høye minareten til Hassan II-moskeen seg. I toppen lyser en laserstråle som er synlig på 35 kilometers avstand for å vise retningen mot Mekka. På formiddagen kan ikke-muslimer besøke dette mesterverket i tradisjonell marokkansk byggestil på en guidet omvisning.

Rabat

Rabat er Marokkos hovedstad og har 1,6 millioner innbyggere. Her ligger alle politiske og administrative institusjoner. Rabat er også den viktigste universitetsbyen i landet. Det er en by med brede gater og grøntområder, men også en medina og en vakker bymur. En av severdighetene er det vakre Mohammed Vs mausoleum. På den andre siden av elven Bou Regreg ligger byen Salé.

Tafraout

Berberbyen Tafraout ligger på 1200 meters høyde i Atlasfjellene, ca. tre timers reise fra Agadir. Her oppe virker det som om tiden har stått stille. Landskapet består av merkelige steinformasjoner av rød granitt. Veien til Tafraout går gjennom mandeldalen Vallée des Ameln med oaser og små berberlandsbyer. Her er det fint å stoppe for en kaffepause i det vakre fjellandskapet. Mandeltrærne blomstrer fra midten av januar til februar, og er et fantastisk vakkert skue!

Tiznit

Tiznit er en ekte berberby omgitt av murer 60 kilometer sør for Agadir, kjent for sine vakre sølvsmykker. Man kan besøke en sølvsmed og se hvordan smykkene blir til.

Tifnit

Tifnit er en fiskerlandsby 30 kilometer sør for Agadir, etter byen Sidi Bibi. Her er det lange sanddyner og klipper det går an å fiske fra. Her kan man kjøre med landrover og utforske lange og øde sandstrender.

Sidi R'bat

45 kilometer sørover på veien til Tiznit ligger Sidi R'bat. Ta av til byen Massa så kommer du til denne fiskerlandsbyen. Få med deg vertshuset Ksar Massa! Dette er et veldig fint sted å overnatte eller spise lunsj.

Mirleft

Den lille fiskerlandsbyen Mirleft ligger 14 mil sør for Agadir og er kjent blant surfere. Fra klippene her er det vakker utsikt over Atlanterhavet. Man kan overnatte på det luksuriøse vertshuset Les 3 Chameaux. Hele kysten fra Agadir og ned til Mirleft og Sidi Ifni er kjent for sine fine og ofte helt øde strender.

L'Eg-Zira

L'Eg-Zira er navnet på en fiskerlandsby 160 kilometer sør for Agadir på veien til Sidi Ifni. Her ligger det en veldig fin sandstrand med flere små spisesteder rett på stranden. Her kan du virkelig snakke om havutsikt! Gå langs stranden og du finner utrolige fjellformasjoner som er utgravd av havet. Pass deg for tidevannet!

Sidi Ifni

Sidi Ifni ligger 170 kilometer sør for Agadir, og er en by som spanjolene bygget. Her er det flere små og vakre strender og flere små hotell i spansk stil.

Aghroud

25 kilometer nord for Agadir, i retning Essaouira, ligger fiskerlandsbyen Aghroud. Her har mange velstående innbyggere fra Agadir sine sommerhus. Det er en velstelt campingplass her, Atlantica Parc, hvor mange skandinavere overvintrer i husbil eller campingvogn.

Sidi Kaouki

27 kilometer sør for Essaouira ligger Sidi Kaouki, stedet som er kjent blant surfere på grunn av de fantastiske bølgene. Her kan man overnatte på et av byens mange vertshus.

Taroudant

Taroudant er en gammel by omgitt av murer 70 kilometer øst for Agadir. Veien hit går over Soussletten med appelsin- og mandarinplantasjer. Herfra kommer all sitrusfrukt som er merket "Maroc" til Skandinavia om vinteren. Taroudant var hovedstad under Saadi-dynastiet på 1600-tallet, og hit kom karavanene fra Mali for omlasting. I Taroudant ligger luksushotellet Gazelle d'Or, hvor for eksempel Frankrikes tidligere president Jacques Chirac ofte feirer nyttår. Gazelle d'Or tar diskret vare på sine jetset-gjester. Her bor man uten barn, og det er forbudt å ta bilder. Utenfor byen har den argentinske kunstneren Claude Bravo en farm med arabiske hester og store dyrkede områder.

Ouarzazate og Zagora

Ouarzazate ligger 500 kilometer øst for Agadir, og var det administrative sentrum for franskmennene i kolonitiden. Den mektige berberstammen Glaoui kommer herfra, og i Ouarzazate kan du besøke deres kasbah. Ouarzazate kalles i dag for "Marokkos Hollywood", og mange storfilmer er innspilt her, blant annet "Kingdom of Heaven", "Gladiator" og senest filmen om tempelridderen Arn.
150 kilometer sørover gjennom Drâadalen ligger Zagora, som er den siste byen før Sahara. Her står det fortsatt skilt som viser at det tok 52 dager for karavanene å vandre gjennom ørkenen herfra til Timbuktu.
Hvordan du tar deg rundt
Det enkleste og tryggeste er å leie bil gjennom AVIS. De har nye og kvalitetskontrollerte biler med tydelige forsikringsvilkår.

Leievilkår

• Du må være minst 25 år.
• Du må ha hatt førerkort i mer enn to år.
• Korteste leietid er ett døgn.

Veikart

Du kan kjøpe kart over Marokko i de fleste kiosker og bokhandlere.

Forhåndsbestill bil

Om du har forhåndsbestilt en bil gjennom AVIS hjemmefra gjelder de forsikringene og vilkårene som du ble opplyst om da du leide bilen.

Pass på i trafikken

Som alltid i trafikken skal du være oppmerksom og kjøre forsiktig. Her er noen punkter du bør passe ekstra godt på:

• Respekter vikeplikten fra høyre.
• Fartsgrensen er 40 km/t i tettbygde strøk, 60, 80 og 100 km/t utenfor og 120 km/t på motorveien.
• Det er forbudt å snakke i mobiltelefonen mens du kjører bil.
• I rundkjøringer gjelder noen ganger høyreregelen, og noen ganger viker man for de som befinner seg i rundkjøringen. Se etter skilt når du kjører inn i rundkjøringen.
• Det er trafikkpoliti langs alle veiene. Om du blir stoppet uten å ha brutt trafikkreglene vil de som regel bare se førerkortet ditt og leiebilpapirene.
• Husk at det kan være langt mellom bensinstasjonene ute på landet, så sørg for å fylle tanken når du har anledning til det.

Annen informasjon

Alle priser er i dirham og inkluderer skatter, ubegrenset kjørelengde og full forsikring, dvs. ingen egenandel.

CDW: Kollisjonsskadeforsikring. Inngår i prisen. Egenandel kommer i tillegg.
TP: Tyveriforsikring. Inngår i prisen.
SCDW: Reduserer egenandelen ved skade. Mot tillegg.
Agadir er et utmerket utgangspunkt for utflukter rundt i Marokko. Det er enkelt å reise rundt i Agadir, og det lokale bussnettet fungerer bra, og taxi er billig. Trafikken er mildt sagt livlig, og vi anbefaler ikke å prøve seg på den på egen hånd.

Buss

Det går busser til alle steder i Marokko fra bussterminalen i Agadir. Bestill og betal minst en dag i forveien. Bussterminalen Gare Routière de Voyageurs ligger ovenfor Souk Namoudaji El Massira. Herfra går alle langdistansebusser, og her kjøper du også billetter.

Petit taxi

Petit taxi er små oransje taxier. De tar maks tre passasjerer og har taksameter. Petit taxi har ikke lov til å kjøre utenfor byen.

Grand taxi

Grand taxi er store hvite taxier. De tar maks fem passasjerer, og med dem kan du reise ut på landsbygda og til andre byer. De har ikke taksameter, og prisen avtales på forhånd.

Tog

Det går ikke tog fra Agadir, men du kan ta jernbaneselskapets lokalbuss Supratours flere ganger daglig til Marrakech og derfra videre med tog til alle byer nordover. Dette er en billig og bra måte å reise rundt på.

Fly

Marokkos flyselskap heter Royal Air Maroc, og det går fly flere ganger om dagen til de fleste store byene i landet. Det går for eksempel fly til og fra Casablanca fire ganger daglig.

Moped og motorsykkel

Vi anbefaler ikke å leie moped eller motorsykkel på grunn av den sterke trafikken i Agadir. Det er mulig å leie sykler og mopeder i nærheten av hotellene nede ved stranden. Det er som regel ikke mulig å leie hjelmer.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg forekomme lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Turistskatt i Agadir

De marokkanske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Barn under 12 år er fritatt for turistskatt. Skatten betales direkte til hotellet på reisemålet.

Pris pr. person og natt:
1-4,5 euro, avhengig av hotellets klassifisering.

Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Dirham (MAD). Minibanker finnes i alle byer. Norske kroner veksles i dirham i banker, på vekslingskontor eller på hotellene uten ekstra gebyr. Vekslingskursen er stort sett den samme overalt (kan skille med ca. 5 kr pr. 100 kr avhengig av bank). Det finnes banker og minibanker på alle flyplasser etter tollkontrollen ved ankomst. Visa, Eurocard og MasterCard fungerer best.

Det er ikke tillatt å ta med seg dirham i kontanter ut av Marokko. Det går ikke an å veksle marokkanske dirham utenfor Marokko, og du kan heller ikke betale med dirham i taxfreebutikkene på flyplassen eller på flyet. Har du dirham til overs kan du veksle til konvertibel valuta på flyplassen før passkontrollen ved hjemreisen. Da får du som regel tilbake beløpet i euro.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Det offisielle språket er arabisk og berber. Største fremmedspråk er fransk og spansk, men mange snakker også engelsk.

Øvrig informasjon

Trapper og nivåforskjeller både på og utenfor hotellene. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Trapper og nivåforskjeller i og utenfor hotellene.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Agadir hele året med rutefly.

Flyet lander på Agadir flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Agadirs flyplass Al Massira til hotellene er ca. 45 minutter (ca. 27 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
20°7°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
21°9°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
23°11°
9
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
23°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
24°14°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juni
25°17°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • juli
26°18°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
27°18°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
27°17°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
26°15°
8
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • november
24°12°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
21°8°
7
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager

Finn reise til Agadir
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.