Reisemålsfakta, Langkawi

Reisemålet

Ca. 27 millioner innbyggere i Malaysia. Hovedstad: Kuala Lumpur, med ca. 1,6 mill. innbyggere. Språk: Bahasa malay, og kinesisk og engelsk. Langkawi er egentlig et felles navn for omkring 100 øyer som ligger i Andamanhavet utenfor den nordvestre delen av Malaysia. Den største øya heter Pula Langkawi og har omkring 100.000 innbyggere.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Langkawi med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen på Langkawi. Du kan kombinere Langkawi med for eksempel Kuala Lumpur. For å bestille en kombinasjonsreise kontakt oss på 915 08 888, så hjelper vi deg.

Flytid

Ca. 18 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Tidsforskjell

Norsk vintertid +7 timer, sommertid +6 timer

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Transport

Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Flyet lander på Kuala Lumpurs flyplass. Videre transport til Langkawi foregår med innenriksfly (ca. 1 time) og deretter buss (15–30 minutter) til hotellene. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Ventetid på flyplassen i Kuala Lumpur forekommer, spesielt under høytider og helligdager. Avhengig av flyets avgang kan det bli nødvendig med overnatting på uspesifisert hotell. Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Kuala Lumpur tar ca. 1-1,5 time (ca. 80 km).

Sol & bad

Slående vakre strender på Langkawi. Vannet kan til tider se grumsete ut, da tidevannet virvler opp den fine sanden ved strandkanten. Maneter forekommer i perioder. Stor forskjell på flo og fjære.

Aktiviteter

Golf, sykling, tennis, trekking og vannsport. Den beste snorklingen skjer i Pulau Payar Marinpark ca. 1 time med båt fra Langkawi.

Mat & drikke

Det malaysiske kjøkken er en herlig blanding av malaysisk, indisk, kinesisk og thailandsk mat. Hovedingrediensene er ris og nudler som serveres med fisk, kylling eller kjøtt. Tilberedingen varierer mellom de ulike regionene, men krydderet er alltid spennende. På Langkawi er det et stort utvalg av restauranter fra alle verdens kjøkken.

Uteliv

På Langkawi er det et rolig natteliv. De fleste restauranter og barer er på hotellene, men det er også en del barer og restauranter i Pantai Cenang og Pantai Tangah. Du finner lokale restauranter i hovedstaden Kuah.

Shopping

Stort shoppingtilbud i Kuala Lumpur. I Langkawi er det butikker og noen små kjøpesentre.

Kommunikasjon

I Malaysia er det venstrekjøring. På Langkawi tar du deg rimelig frem med taxi. For eksempel koster det ca. 26 RM å kjøre fra Kuah til Pantai Cenang. Det er gode båtforbindelser til naboøya Penang, med daglige avganger fra Kuah by. I perioden november-mars går det også båter til øya Koh Lipe.

Valuta og kredittkort

Ringgit (MYR). Norske kroner har dårlig kurs. Eurocard, MasterCard, VISA fungerer. Det er minibank på flyplassen, i hovedstaden Kuah og i Pantai Cenang (ved Underwater World).

Pass og visum

Nordmenn får visum inntil 90 dager ved ankomst til Malaysia. Det er viktig å huske på at passet man reiser på er gyldig i minst seks måneder fra innreise til Malaysia. Ved forespørsel om returbillett, må man kunne vise frem dette på flyplassen.

Ved lengre opphold i Malaysia anbefales det at man får tatt en kopi av passet sitt med innreisestempelet. For visumsøknad ved opphold i over tre måneder, samt mer utfyllende informasjon om Malaysia, kan den Malaysiske ambassaden i Stockholm kontaktes, de dekker også Norge: www.kln.gov.my/web/swe_stockholm/home

Vaksinasjoner

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksineringen gir flere års beskyttelse. Husk å vaksinere deg minst fire uker før avreise. Denguefeber og malaria kan forekomme. For mer informasjon, ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Elektrisitet

220 V. Adapter er nødvendig.

Vær og klima

Malaysia har et tropisk klima, og høysesongen varer fra desember til april. På Vings reisemål Langkawi, Kuala Lumpur og Penang ligger gjennomsnittstemperaturen på 28–33 grader på dagtid (og 22-23 om nettene) i denne perioden. Vannet har en gjennomsnittstemperatur på 27-28 grader. Det er regntid i perioden september-november, men regn forekommer året rundt, som oftest i form av kortvarige og intensive regnskyll.

Desember, januar, februar, mars og april
I denne perioden ligger temperaturen på 28-33 grader på dagtid, og 22-23 om nettene. Vannet er ca. 27-28 grader varmt. Det er ikke uvanlig med regn i denne perioden, særlig ikke i Kuala Lumpur.

Mai, juni, juli og august
Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 32-33 grader på dagtid, og ca. 22-23 om nettene. Vanntemperaturen varierer mellom 24 og 29 grader. Det er ikke uvanlig med regn i denne perioden,

September, oktober og november
Temperaturen pleier å ligge på ca. 29-32 grader på dagtid (og 22-23 om nettene) i denne perioden. Vanntemperaturen varierer mellom 24 og 28 grader. Regntiden sammenfaller med disse månedene, og du bør regne med jevnlige regnskyll.

Lokale høytider

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 15. mai 2018. Det er ikke uvanlig at butikker og lignende holder stengt i denne perioden, og ting kan ta litt mer tid enn ellers.

Vings samarbeid med ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Tursitbyrå

Malaysias Turistkontor
Klarabergsgatan 35, Box 131
101 22 Stockholm
Sverige
Tlf: +46 8 24 23 24
E-post: mtpb.stockholm@tourism.gov.my

Hotellskatt

Malaysia har innført en hotellskatt for alle kommersielle overnattinger fra og med august 2017. Skatten, som er to malaysiske ringgit pr. rom/natt betales på hotellet ved innsjekking.

Lover, lokale skikker og regler

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Øvrig

På Langkawi er terrenget enkelte steder ganske ufremkommelig. Langkawi er et skattefritt område. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.