Se hotell (12)

Reiser til Vilnius

Velkommen til Litauens vakre hovedstad Vilnius – en av Europas mer ukjente perler. En flyreise hit tar under to timer, og du får mye for pengene og kan unne deg det meste.

Vilnius har alltid ligget litt i utkanten av begivenhetene, og er en av Europas best bevarte hovedsteder. Gamlebyen i Vilnius er en av Europas største, og den er full av vakre bygninger. Ta en spasertur i de trange smugene og besøk gjerne noen av byens mange parker.

Bo bra i Vilnius

Ving har hotell for enhver smak i Vilnius – alt fra enkle alternativer til elegante hotell for deg som vil ha topp komfort og alle fasiliteter innen rekkevidde. Men uansett hvordan du velger å bo kan du regne med å bo både rimelig og sentralt, som for eksempel på Radisson Blu Astorija Hotel i gamlebyen. Reiser du med Ving velger du selv når du skal reise og hvor lenge du ønsker å være borte, og selvsagt gjelder pakkereiseloven dersom noe uforutsett skulle oppstå.

Historiske Vilnius

Vilnius er en drøm for deg som er interessert i kunst og arkitektur. Gamlebyen rommer arkitektur fra gotikken, barokken, renessansen og nyklassisismen, i tillegg til en god del museer og gallerier. Det beste er å starte oppdagelsesferden med utsikten fra Gediminas tårn, der du kan se flere av de gamle palassene og noen av byens 40 kirker. Litauen er et land med en lang og spennende historie, og ingen steder er det så tydelig som akkurat i Vilnius.

Godt og billig i Vilnius

Men ikke alt i Vilnius er like gammelt. I den senere tid har det dukket opp mange barer og restauranter som blant annet serverer det beste fra det litauiske kjøkken, for eksempel retter med sopp, vilt, urter og andre tradisjonelle råvarer. Og når du har spist deg god og mett kommer det aller beste – regningen. Prisene i Vilnius er overraskende lave, både på restauranter, i butikker og på busser. Så alt i alt blir en reise til Vilnius rimeligere enn du kanskje tror.

Shopping og uteliv

I Vilnius er de stolte av sine gamle håndverkstradisjoner, og populære suvenirer er blant annet gjenstander laget av rav og lin. Vi anbefaler deg å utforske byens pulserende musikkliv – her finner du alt fra rockeklubber til Mozart, og stemningen er alltid god og inkluderende.
Vil du se mer av Vilnius er et godt tips å leie sykkel hos et av de mange sykkelutleiefirmaene. Vilnius har et flatt terreng, så det er enkelt å utforske omgivelsene på egen hånd.

Nyttige tips
 • Hotell i alle prisklasser
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode shoppingmuligheter
 • Lokale restauranter
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Vilnius

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
-3°-8°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
-2°-7°
2
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • mars
3°-4°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • april
10°2°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
18°8°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juni
21°11°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
22°12°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
22°12°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
17°8°
5
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • oktober
10°3°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • november
4°-1°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • desember
0-5°
1
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Vilnius med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
Flyet lander på flyplassen utenfor Vilnius. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert, men det går tog, buss og taxi inn til sentrum. Reisetiden inn til sentrum er ca. 20 minutter (ca. 8 km).
Shopping
Shoppingtilbudet i Vilnius er bra, med mange små butikker og noen store kjøpesentre. Det er populært å handle tradisjonelle produkter som rav og lin.
Mat, drikke og natteliv
Vilnius har et godt utvalg av restauranter, kafeer og barer med et veldig lavt prisnivå.
Utelivet i Vilnius byr på både teaterforestillinger og konserter. Det er mer enn nok av barer og nattklubber med store dansegulv.
Aktiviteter og severdigheter
I Vilnius kan du besøke museer og gallerier, gå på konserter eller nøye deg med å handle og gå turer i gamlebyen.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er lett å ta seg rundt i Vilnius med buss og taxi.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V, adapter er ikke nødvendig.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Vilnius