Se hotell (20)

Reiser til Litauen

På den andre side av Østersjøen venter Litauen, som med sin hovedstad Vilnius kan tilby en reise fylt av kultur og historie.
I Litauen er kulturen en viktig del av hverdagen, noe du garantert vil oppdage i løpet av reisen. Hovedstaden Vilnius står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og har et pulserende kulturliv med teater, konserter og kunst. Landet bærer fremdeles preg av årene under russisk styre, men dette er gradvis i ferd med å bli en del av Litauens begivenhetsrike historie.

Litauen – Europas midtpunkt

Litauen er det største og det sydligste av de tre baltiske statene, og ligger rett øst for Skåne i Sør-Sverige. Det er i Litauen Europas geografiske midtpunkt ligger i følge EU. Midtpunktet ligger rett utenfor Vilnius og er merket med et monument som ble reist da Litauen ble medlem av EU i 2004. Hvis du vil besøke dette stedet mens du er i Litauen er det enkelt å finne. Stedet ligger lett tilgjengelig i vakre omgivelser med turstier.

Vings reiser til Litauen

Den korte avstanden fra Norge til Litauen gjør landet til et perfekt reisemål for en helgetur. Når du bestiller en reise til Litauen med Ving kan du velge mellom flere hotell, fra mellomklasse til fine hotell med fem bølger. Alle Vings hotell har sentral beliggenhet i Vilnius, med gangavstand til byens severdigheter. Med Ving bestemmer du selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Litauen?
Klimaet i Litauen er ikke helt ulikt det vi har i Norge. Den beste tiden å reise til Vilnius er i perioden mai–august – da er det varmest, lysest og tørrest med en gjennomsnittstemperatur på 18–22 grader. Våren kommer litt tidligere her enn i Norge, og september er også litt varmere enn hos oss. Kaldest er det i januar og februar, da kan det komme både regn og snø.
Pass og visum
For innreise til Litauen må man ha med gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort med reiserett.
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Litauen.
For mer informasjon ta kontakt med Litauens ambassade på tlf. 22 12 92 00. https://www.embassypages.com/missions/embassy6340/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Litauen.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Litauen

Vilnius
Det tar litt mindre enn to timer å fly fra Oslo til Vilnius, og Litauens hovedstad passer like bra for en helgetur som for en lengre reise.

Finn reise til Litauen
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.