Se hotell (20)

Reiser til Litauen

På den andre side av Østersjøen venter Litauen, som med sin hovedstad Vilnius kan tilby en reise fylt av kultur og historie.

I Litauen er kulturen en viktig del av hverdagen, noe du garantert vil oppdage i løpet av reisen. Hovedstaden Vilnius står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og har et pulserende kulturliv med teater, konserter og kunst. Landet bærer fremdeles preg av årene under russisk styre, men dette er gradvis i ferd med å bli en del av Litauens begivenhetsrike historie.

Litauen – Europas midtpunkt

Litauen er det største og det sydligste av de tre baltiske statene, og ligger rett øst for Skåne i Sør-Sverige. Det er i Litauen Europas geografiske midtpunkt ligger i følge EU. Midtpunktet ligger rett utenfor Vilnius og er merket med et monument som ble reist da Litauen ble medlem av EU i 2004. Hvis du vil besøke dette stedet mens du er i Litauen er det enkelt å finne. Stedet ligger lett tilgjengelig i vakre omgivelser med turstier.

Vings reiser til Litauen

Den korte avstanden fra Norge til Litauen gjør landet til et perfekt reisemål for en helgetur. Når du bestiller en reise til Litauen med Ving kan du velge mellom flere hotell, fra mellomklasse til fine hotell med fem hjerter. Alle Vings hotell har sentral beliggenhet i Vilnius, med gangavstand til byens severdigheter. Med Ving bestemmer du selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Litauen?
Klimaet i Litauen er ikke helt ulikt det vi har i Norge. Den beste tiden å reise til Vilnius er i perioden mai–august – da er det varmest, lysest og tørrest med en gjennomsnittstemperatur på 18–22 grader. Våren kommer litt tidligere her enn i Norge, og september er også litt varmere enn hos oss. Kaldest er det i januar og februar, da kan det komme både regn og snø.
Pass og visum
Pass og visum
Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Reiser til Litauen

Vilnius
Det tar litt mindre enn to timer å fly fra Oslo til Vilnius, og Litauens hovedstad passer like bra for en helgetur som for en lengre reise.

FINN REISE TIL Litauen