Se hotell

Reiser til Dubrovnik

Dubrovnik-området, Kroatia

Dubrovnik er Kroatias mest kjente by og sjarmerer gjestene med sin flotte bymur fra middelalderen, krystallklart hav og trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter.

Reiser du med Ving til Dubrovnik får du valgfriheten med på kjøpet. Du kan velge mellom hotell som ligger bare noen minutter fra bykjernen, eller lenger unna i Lapad. Dessuten kan du selv bestemme reiselengde, slik at du får den reisen som passer perfekt for akkurat deg.

Den beste måten å starte ferien i Dubrovnik på er å gå opp på bymuren som omkranser gamlebyen. Utsikten over byen og havet kommer til å ta pusten fra deg. Paradegaten Stradun snor seg marmorhvitt gjennom havet av korallrøde tegelsteintak, som er en fin kontrast til det asurblå Middelhavet i bakgrunnen. En spasertur langs den nesten 2 kilometer lange bymuren tar en stund, men det er vel verdt strevet før du går ned på bakkenivå igjen for å utforske byens trange gater og kafélivet på små torg. Dubrovnik er et eldorado for de som liker å rusle rundt og bare oppleve ting underveis. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste, noe som er veldig fortjent. Få byer kan skryte av et like godt bevart og samtidig levende middeladermiljø.

Lokrum og Elaphite-øyene

Utenfor Dubrovnik venter den kroatiske skjærgården. Lokrum er lokalbefolkningens egen badeøy, og hit går båtene i skytteltrafikk fra havnen. Her kan man uten problemer tilbringe en hel dag med bading, soling, besøk i den botaniske hagen og kanskje en lunsj i de gamle klosterruinene. Elaphite-øyene ligger litt lenger unna, men ikke mer enn en times tid med båt gjennom den vakre skjærgården.

En smak av Kroatia

Buzzara, Pasticada, Grk, Prsut og Burek. Kjært barn har mange navn, og mat er et viktig tema i Kroatia. Det er kanskje derfor de har latt seg inspirere av de mange mer eller mindre langveisfarende besøkende og skapt et kjøkken og en matkultur som absolutt bør utforskes.

Våre gjesters vurdering Dubrovnik

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
 • Barnevennlig
 • Sport & aktiviteter
 • Strender
 • Attraksjoner
Vær og klima
 • januar
12°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
13°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
17°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
21°14°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
28°21°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
25°18°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°14°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • november
17°10°
3
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
14°8°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Fly og transport

Slik reiser du hit

Til Dubrovnik kan du reise med rutefly året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Dubrovnik er ca. 30-40 minutter (ca. 22 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i vår reiseguide.

Pass og visum

Ikke nødvendig for norske statsborgere.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Du er selv ansvarlig for kjennskap til nasjonal lovgivning og regler i landet du besøker. Du kan lese om dette på ambassadenes hjemmesider og på UDs landsider.

Hotellskatt i Kroatia

Hotellgjester i Kroatia betaler en skatt på ca. 10 kuna pr. person og natt. Reiser du med charter (faste reiselengder på 1 til 4 uker) er hotellskatten inkludert i prisen og du trenger altså ikke å betale den på hotellet. Reiser du med rutefly (fleksibel reiselengde) betaler du skatten direkte til hotellet, enten ved ankomst eller ved avreise.

Valuta og betaling

Kroatiska Kuna (HRK). Flere minibanker og vekslingskontorer.

Elektrisitet

Samme som i Norge. 220 volt.

Språk

Kroatisk. De fleste som jobber i turistnæringen snakker også tysk og engelsk.

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din