Se hotell (8)

Reiser til Cefalu

Velkommen til Cefalù og det klassiske Sicilia! Om du drømmer om en ferie med god mat, en gavmild sol og italiensk atmosfære har du kommet til rett sted.
Ved foten av klippen som byen er oppkalt etter ligger Cefalù – en solbleket by der glimt av historien og det ekte Sicilia er synlig på hvert gatehjørne. Cefalù er en by som syder av italiensk atmosfære i gatene og på byens torg. Overalt blir du minnet om byens lange historie, som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Rusler du rundt i de trange smugene rundt Piazza Duomo med den imponerende katedralen, kommer du over kurvmakere, iskrembarer og kanskje trattoriaen hvor det føles helt riktig å innta kveldens middag. For byen er ikke større enn at den er enkel å oppleve til fots. Da legger man også merke til alle detaljene, som basilikumpottene i vinduskarmene, duften av nygrillet tunfisk eller den vakre portalen på Chiesa del Purgatorio.

Hotellrom eller leilighet

Når du bestiller en reise med Ving til Cefalù kan du velge om du vil bo på hotell eller i leilighet. Velger du leilighet kan du glede deg til å handle på det lokale markedet og lage din egen frokost, eller kanskje tilberede pasta på kortreiste lokale råvarer fra havet og naturen.

Opplev Cefalù og Sicilia

Cefalù har mer å by på enn siciliansk småbysjarm. Rett utenfor sentrum ligger de kilometerlange strendene, ofte i små viker med sand- og steinbunn som gir et krystallklart vann. Cefalù er bare én av perlene i rekken av byer og landsbyer som ligger langs øyas nordkyst, og det er enkelt å se seg rundt på egen hånd. Til storbyen Palermo tar toget under en time, vel verdt en dagsutflukt. Noen kilometer utenfor kysten venter de syv vulkanske Lipariske øyer, som har en helt egen skjønnhet og dramatikk. Og innover i landet rager Etna – en av de få aktive vulkanene i Europa.
Vil du se mest mulig i løpet av ferien bør du leie bil og reise på oppdagelsesferd i ditt eget tempo. Det lokale transportnettet fungerer også bra, og kan være en opplevelse i seg selv.
Nyttige tips
  • Kilometerlange sandstrender
  • Lokale restauranter
  • Leilighetshotell

Våre gjesters vurdering Cefalu

Finn reise til Cefalu