Se hotell (8)

Reiser til Cefalu

Velkommen til Cefalù og det klassiske Sicilia! Om du drømmer om en ferie med god mat, en gavmild sol og italiensk atmosfære har du kommet til rett sted.
Ved foten av klippen som byen er oppkalt etter ligger Cefalù – en solbleket by der glimt av historien og det ekte Sicilia er synlig på hvert gatehjørne. Cefalù er en by som syder av italiensk atmosfære i gatene og på byens torg. Overalt blir du minnet om byens lange historie, som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Rusler du rundt i de trange smugene rundt Piazza Duomo med den imponerende katedralen, kommer du over kurvmakere, iskrembarer og kanskje trattoriaen hvor det føles helt riktig å innta kveldens middag. For byen er ikke større enn at den er enkel å oppleve til fots. Da legger man også merke til alle detaljene, som basilikumpottene i vinduskarmene, duften av nygrillet tunfisk eller den vakre portalen på Chiesa del Purgatorio.

Hotellrom eller leilighet

Når du bestiller en reise med Ving til Cefalù kan du velge om du vil bo på hotell eller i leilighet. Velger du leilighet kan du glede deg til å handle på det lokale markedet og lage din egen frokost, eller kanskje tilberede pasta på kortreiste lokale råvarer fra havet og naturen.

Opplev Cefalù og Sicilia

Cefalù har mer å by på enn siciliansk småbysjarm. Rett utenfor sentrum ligger de kilometerlange strendene, ofte i små viker med sand- og steinbunn som gir et krystallklart vann. Cefalù er bare én av perlene i rekken av byer og landsbyer som ligger langs øyas nordkyst, og det er enkelt å se seg rundt på egen hånd. Til storbyen Palermo tar toget under en time, vel verdt en dagsutflukt. Noen kilometer utenfor kysten venter de syv vulkanske Lipariske øyer, som har en helt egen skjønnhet og dramatikk. Og innover i landet rager Etna – en av de få aktive vulkanene i Europa.
Vil du se mest mulig i løpet av ferien bør du leie bil og reise på oppdagelsesferd i ditt eget tempo. Det lokale transportnettet fungerer også bra, og kan være en opplevelse i seg selv.
Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Leilighetshotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cefalu

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Langs hele kysten ligger det korte og lengre strender, noen er bare en klippevik, mens for eksempel stranden i selve Cefalù, Lungomare, er en langstrakt stripe med gul sand og klart og herlig vann. Hva man foretrekker er så klart en smakssak, men jo mer klipper det er på stranden, jo bedre er den å snorkle på, siden sanden ikke hvirvles opp og ødelegger sikten. På den andre siden kan klipper være ensbetydende med kråkeboller, så derfor er det en god idé å bruke badesko. De fleste hotellene langs kysten har en mer eller mindre privat strand som noen ganger deles med andre hotell. Det betyr at hotellgjestene får et slags strandpass som gir adgang til solsenger og parasoller, og enkelt ganger annen service.

Stranden i Cefalù

Stranden inne i Cefalù er delt opp i seksjoner, hvor noen hører til hotell som ligger lenger opp i byen. På de fleste av disse seksjonene kan man leie solseng med tilhørende parasoll for 10–20 euro per person per dag. Det blir vanligvis billigere jo lenger bort fra byen man går. For den prisen får man som sagt solseng, ofte tilgang til en bar eller en kafe, ferskvannsdusjer og livreddere som holder øye med de badende. Velger du å legge deg utenfor disse seksjonene er det bare å bre ut badehåndkleet og legge seg ned. Det kan bli trangt om plassen, spesielt i helgene.
Mat, drikke og uteliv
Benvenuto a Tavola! Velkommen til bords! Som overalt i Italia tar også sicilianerne sin mat alvorlig, og de lokale spesialitetene er for mange til å nevnes. Det tradisjonelle kjøkkenet har sitt opphav i det gamle bondesamfunnet, med robust snarere enn raffinert mat, men ikke uten eleganse. Med tanke på de utmerkede råvarene og alle erobrere som gjennom historien har kommet og gått, mangler det sicilianske kjøkken ingenting. Om du er heldig å få spise på en restaurant med selvrespekt får du en opplevelse for livet. Rettene kan være enkle og ukompliserte, som Pasta con le Sarde, makaroni med sardiner og fennikel, eller mer komplisert som Sarde a Beccafico, sardiner fylt med pinjekjerner, vindruer, kanel, rosiner og ansjos.
Hovedvekten i det sicilianske kjøkken ligger på pasta, fisk og grønnsaker. Alt skylles ned med noen av øyas utmerkede viner. Men det beste gjenstår: Desserten! Siciliansk is – gelati – er i verdenstoppen, og er bare én av mange italienske varianter av søtsaker, ofte basert på mandler, frukt og ricotta.
Sicilianerne spiser som italienere flest, noe som betyr at middagen er dagens hovedmåltid. Frokosten består ofte bare av en kopp kaffe og kanskje en croissant. Lunsjen kan være en panini i farten, men middagen tas på alvor, og det kan bli en langvarig affære. Den innledes som regel med en forrett, ofte antipasti, som er ulike småretter: Skinke, grillede grønnsaker, noe som er syltet og annet smått og godt. Deretter følger en stor porsjon pasta eller risotto, etterfulgt av en kjøtt- eller fiskerett. Til slutt kommer dolci – desserten. Det hele tar bare noen timer!

matvandring i Cefalu

Cefalu er et paradis for matelskere, og den beste og enkleste måten å bli kjent med utvalget på er å bli med på et matvandring. Da får du en titt bak kulissene og kan smake på godbiter ikke alle har tilgang til.
Utelivet i Cefalù er ganske rolig om man sammenligner med mange andre steder rundt Middelhavet. Mellom Palermo og Cefalù ligger det et par store diskotek, men de er vanskelig å finne frem til uten egen transport. Det er vanlig å tilbringe kveldene på en restaurant eller bar, og etter midnatt senker roen seg både på hotellene og inne i byen. Men det finnes likevel andre fornøyelser: På Teatro Massimo i Palermo er det forestillinger med ballett, teater og opera frem til slutten av mai. Om sommeren er det forestillinger på gamle greske teatre rundt på øya. Du får katalog på turistinformasjonen.
I høysesongen åpner det en del klubber. Trives du bedre i barer er det mange å velge mellom langs strandpromenaden Lungomare. Det enkleste er å spasere langs Lungomare om kvelden. I juli og august er alle utesteder åpne, og uannonserte strandfester og underholdning er ikke uvanlig.
Shopping
Siden vi befinner oss i Italia er det selvsagt mulig å kjøpe klær, sko og vesker – alt av god kvalitet. Men butikkutvalget er selvsagt litt beskjedent sammenlignet med for eksempel Roma eller Milano, så spar pengene til du kommer dit. Bruk heller pengene på godsaker fra øya. Ta med deg hjem en flaske olivenolje eller et par flasker vin. Et ostestykke eller en bit skinke er en fin gave til dem der hjemme. Om du ikke vil ha det selv, da!

Lørdagsmarkedet

Klær, grønnsaker, leker, tepper… Her selges det meste, og det er et fint sted å kjøpe en suvenir eller to. Parmesanosten koster rundt 15 euro per kilo, og soltørkede tomater fås i forskjellige kvaliteter, fra fem euro per kilo. For å finne frem går du med La Rocca på venstre side, mot kirkegården. Prøv å komme før lunsj, gjerne i ti-tiden, for da er det på det travleste.
Sport og trening

Spill golf i ferien

Hvis du ønsker å spille golf i ferien anbefaler vi Il Picciolo Golf Club, Sicilias første 18-hullsbane.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter

De lipariske øyer

Denne øygruppen med Lipari, Vulcano, Salina, Filicudi og lille Alicudi ligger ca, fem mil nord for Sicilia, og utgjør en perfekt dagstur fra Cefalù. Båtreisen tar ca. to timer, og med litt flaks får du se delfiner underveis. Lipari er den største av øyene, og båten legger til i havnen på øyas største by, Lipari. Her tilbringer du et par hyggelige timer med å slentre rundt i byen, utforske gamlebyen med sin bymur og beundre den praktfulle katedralen, som er stor for å ligge på en så liten øy. Det koster ingenting å komme inn, men betal gjerne en euro for å besøke den gamle klosterhagen ved siden av katedralen. Det vokser ikke så mye her, men de gamle søylegangene er stemningsfulle, og er en kjærkommen kontrast til katedralen.
Ved lunsjtid kan man sette seg på en av restaurantene nede i havnen, men det er billigere og mer autentisk et par kvartaler lenger opp.
På de fleste turene er øya Vulcano neste stopp. Stanken av svovel – råttent egg – henger over det hele. Klipper og steiner er misfarget av svovelen, og du kan se hvordan det ryker fra den slukkede vulkanen inne på øya. På Vulcano er det strendene og kanskje et gjørmebad i den mineralrike leiren som lokker. Det er flere strender å velge mellom, men uten badesko skal man passe seg for den sorte lavasanden, som blir glohet i solen. Her og der bobler det i vannet. Det er helt normalt, i hvert fall for Vulcano, og bare tegn på at de geologiske prosessene ennå pågår, den "utslukkede" vulkan til tross. På de fleste turer tilbringer man et par timer på Vulcano før hjemreisen til Cefalù og middag.

Palermo

Få med deg et besøk til Sicilias hovedstad! Byen har nærmere 800 000 innbyggere, og gatelivet er noe helt annet enn det i Cefalù. Det er så mye å se at det er vanskelig å si hvor man skal begynne: Med katedralen, ved noen av de vakre markedene, eller kanskje ved Teatro Massimo, et av Europas største operahus. Det er best å ta det med ro i Palermo og ikke prøve å få med seg alt på én gang. Husk at byen ikke ligger lenger fra Cefalù enn at man rekker flere besøk i ferien. Reiser man på egen hånd er det enklest å ta toget. På stasjonen i Palermo fortsetter du i togets retning og kommer til et turistbyrå som har fine kart over byen. Om du fortsetter i samme retning kommer du ut på Piazza Giulio Cesare, og tvers over den begynner Via Roma som går rett mot sentrum. Går du til høyre, mot Piazza Caracciolo, kommer du til dagens første marked. Siden kan du bare spasere rundt. Om du går deg bort kan du finne frem til Via Maqueda, mellom operaen og Quattro Canti. Her ligger bokhandelen Feltrinelli som har et godt utvalg av guidebøker. De har også et godt utvalg av sicilianske forfattere i engelsk oversettelse.
Togturen til Palermo tar mellom 45 minutter og halvannen time, avhengig av om toget er "diretto" eller "regionale".

Etna

Følelsen når man står oppe på Etna er ubeskrivelig. Vi er ikke vant til å se naturens overveldende krefter på så nært hold. Ved Etna Sud, et av besøkssentrene, er man 2000 meter over havet, og har en strålende utsikt ned mot Catania og kystsletten. Man ser tydelig hvor lavaen har veltet seg frem i strømmer som er flere hundre meter brede. Her og der i lavastrømmen er det små grønne øyer. Dit nådde aldri lavaen, og de er derfor dekket av frodig vegetasjon. Like ved senteret ligger Cratero Silvestri som det er mulig å gå rundt, og til og med ned i, om du har lyst til å kunne si at du har stått midt i et vulkankrater.
De som er mest interessert tar taubanen til toppen, men det koster ganske mye penger. Husk at det er kaldt på toppen, så ta med en jakke og gjerne en lue.
Man kan kjøre til Etna på egen hånd, men det tar lang tid, og det er ikke lett å finne frem til besøkssenteret. Da er det er bedre å bli med på en arrangert utflukt som ofte inkluderer en tur på den sicilianske landsbygda.

Å kjøre rundt på Sicilia

Et par dager med eget transportmiddel er et must for å kunne yte Sicilia full rettferdighet. Cefalù og kysten er vel og bra, men øyas indre, med fjell, skoger og solsvidde landsbyer er kanskje enda mer siciliansk, og har man ikke sett det, har man egentlig ikke sett Sicilia.
Veiene er stort sett bra, men skiltingen er av og til litt egenartet. Derfor er det best å ha god tid og nyte det man ser langs veien. Det er ikke alltid man kommer dit man hadde tenkt seg, så ikke lås deg til et bestemt program. Om du nøler med å kaste deg ut den italienske trafikken, så ikke vær redd, bare hold deg utenfor Palermo. Ute på landsbygda er det langt mellom bilene, og man kan holde lav fart for sightseeing.
Noen ting å ha i mente: Sicilia er en stor øy, og avstandene kan bli ganske store. Fra Cefalù til Etna tar det ca. 2,5 timer, om man finner frem på første forsøk, noe man sjelden gjør. Og så skal man samme vei tilbake. Derfor er det lurt å velge utfluktsmål nærmere Cefalù, så har man mer tid til overs for avstikkere og innfall. Det kan hende man kommer over et marked, en fin restaurant eller noe annet som lokker. Et tips er for eksempel landsbyen Corleone, kjent fra Mari Puzos bok "Gudfaren". Den ligger ca. 30 kilometer syd for Palermo, og kan nås fra flere hold. Uansett hvilken vei man velger bør man følge den delen av vei 118 som passerer landsbyen Marineo, som er både vakker og fredelig. Selve Corleone er typisk for landsbyene inne på øya: Den gir et litt slitent og trøtt inntrykk, men er rik på detaljer og stemning. Gå gjerne en tur i smugene ovenfor rådhuset, og har du tid er det en opplevelse å spise lunsj i den gamle stasjonsbygningen. Men ingen vin til sjåføren! I Italia er promillegrensen 0,0 og man tuller ikke med Il Carabinieri.
Om man starter tidlig kan man også rekke Erice, en by på vestkysten som er full av historie. Den ligger ca. 20 mil fra Cefalù, dvs. to timer på motorveien. Men det er verdt turen. Byen er bygget i en trekantet form høyt oppe på et fjell, og delvis omkranset av en godt bevart bymur. Innenfor murene står det rester fra fønikerne og andre erobrere, selv om det meste stammer fra middelalderen og den normanniske perioden.

Katedralen

Hvorfor de bygget en så stor katedral i en så liten by er det ingen som kan svare på, men den står nå der! Dessverre er den litt forfallen, og renovering pågår her og der. Selve kirkeskipet er ganske nakent, men koret er desto mer utsmykket, med en praktfull gjengivelse av Kristus i gullmosaikk.

La Rocca

Denne klippen som troner over byen er det umulig å unngå, så det er best å gjøre seg kjent med den. Fra Piazza Garibaldi går det trapper opp til klippen. De fører etter en stund til en port hvor man blir registrert og betaler inngangspenger. Det koster noen euro, og er mest for at de skal vite hvor mange som er oppe på fjellet. Alle telles når de kommer ned igjen, og om noen er savnet leter man etter dem. Så er det bare å begynne å klatre. Prøv å gå i et rolig tempo! Førstemann opp får ingen premie, men kanskje et hjerteinfarkt… Hele veien opp tar litt under en time, så ta med vann. Underveis passerer du flere ruiner, både av ringmurer og templer. Her har det tross alt bodd folk siden lenge før vår tidsregning. Høyst oppe får du belønning i form av en sval bris og en fantastisk utsikt over Cefalù og hele kysten. Senk pulsen, utforsk ruinene og ringmuren før du etter hvert går ned igjen til en velfortjent drink.

Museo de Mandralisco

Som så mange andre samlinger fra renessansen er dette snarere en "samling av samlinger", med en hellning mot rariteter som skjell, bøker, ikoner, utstoppede dyr etc. Mangelen på informasjon og sammenheng gjør det hele en smule utilgjengelig. Det beste er å bare gå rundt og titte, uten å prøve å forstå så mye.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Sicilia på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Buss og taxi. Tog til Palermo.

Taxi

I Cefalù er det ikke noe taxiselskap, og alle sjåførene jobber på egen hånd. De kjører på taksameter.

Tog

Det er forskjellige typer tog: For eksempel "regionale", som er den vanlige typen, og "diretto" som går direkte til destinasjonen. Du kan ikke kjøpe billett på toget, men må kjøpe den på forhånd, enten fra en automat eller fra kiosken på stasjonen i Cefalù. Til Palermo er det enklest å kjøpe en tur/retur-billett. Før du går om bord må du stemple billetten i en maskin, også når du reiser tilbake fra Palermo. Om du glemmer å gjøre dette kan det vanke saftige bøter. Under togreisen skal konduktøren også klippe billetten.

Buss

I Cefalù er det tre forskjellige busslinjer: A, B og C. På mange busstasjoner finner du rutetabeller, men tidene kan endres p.g.a. trafikken. Du kan kjøpe billett i tobakkskiosker, "Tabacchi". Du kan også kjøpe billett om bord på bussen, men da koster det litt mer. Bussene går ganske hyppig inne i Cefalù på dagtid. Det går også busser til hotellene som ligger utenfor byen. Rutetabeller finnes på hotellene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i Cefalu.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt Cefalù

På Sicilia må alle gjester betale en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt fra 1.5-31.10 for alle gjester over 10 år for de første 10 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3-5 stjerner: 1,00 euro
Hotell/leilighet med offisiell kategori 1-2 stjerner: 0,50 euro

Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Cefalu reiser du på egen hånd med Vings rutefly.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Palermo til Cefalu er ca. 1 time og 30 minutter (ca. 100 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
20°12°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°14°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
28°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
30°20°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
30°20°
10
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°19°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
24°16°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
21°13°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Cefalu
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.