Se hotell (5)

Reiser til Costa Smeralda

Reis med Ving til Costa Smeralda og nyt deilig badeliv i det som sannsynligvis er Europas klareste badevann.

Costa Smeralda, eller Smaragdkysten, har lenge vært kjent som et sted for luksusferier. I sommermånedene møtes jetsettere i hovedstaden Porto Cervo for å shoppe i designerbutikkene og bade ved de fine strendene, som har klarere vann enn de aller fleste andre reisemålene rundt Middelhavet. Naturen er vakker og det er mange små viker med fine sandstrender. De fleste strendene er dessuten langgrunne og barnevennlige.

Vings Costa Smeralda

Costa Smeralda passer for både barnefamilier og deg som reiser uten barn. Med Ving reiser du med rutefly til Costa Smeralda, og du kan selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Vi tilbyr flere bra hotell både langs Smaragdkysten og i litt roligere Baia Sardinia noen få kilometer utenfor Porto Cervo. Du kan med andre ord skreddersy ferien din akkurat slik du vil ha den.

Shopping og god mat

Det er mye å se og gjøre på Costa Smeralda. De mange eksklusive butikkene i Porto Cervo er en attraksjon i seg selv. Vil du få reisekassen til å vare litt lenger går det fint an å rusle rundt med en gelato i hånden og vindusshoppe og nyte havutsikten. Når du har fått nok inspirasjon er det bare å sette seg på en restaurant og nyte den italienske maten, som vel ikke trenger noen nærmere presentasjon. Fisk og skalldyr er sikre kort, og gå heller ikke glipp av de lokale spesialitetene som helstekt spedgris (Porcheddu), lufttørket fiskerogn (Bottarga) og hummer (Aragosta).

Uteliv og utflukter

Utelivet i Porto Cervo er upåklagelig. Her er det mange mer eller mindre eksklusive nattklubber og barer som holder åpent til langt ut i de små timer. Vil du oppdage mer av Smaragdkysten på egen hånd kan du for eksempel sykle rundt, eller leie bil hvis du vil reise litt lenger.
Rett utenfor Baia Sardinia ligger badelandet Aquadream, som barna pleier å elske. Andre utfluktstips er øygruppen La Maddalena som også er nasjonalpark, Porto Pozzo, Baja Sardinia, Porto Rotonde, Golfo Aranci og øygruppen La Maddalena som også er en nasjonalpark. Eller hvorfor ikke benytte anledningen til å ta fergen over til Korsika?

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Gode restauranter
 • Bra uteliv
 • Hotell på stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Costa Smeralda

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
29°17°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°20°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
31°21°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°19°
24
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°15°
21
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
19°12°
18
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
16
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Langs Costa Smeralda ligger det mange fien sandstrender som stort sett er langgrunne og barnevennlige. Hvis bassenger ditt har basseng er det åpnet i sommersesongen fra ca. mai til september. Åpningstidene kan variere i takt med lufttemperaturen.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Sardinia med rutefly året rundt og du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte.
Du kan reise til Costa Smeralda med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Flyet lander i Olbia, ca. 35 km fra Costa Smeralda. Reisetiden fra flyplassen til Costa Smeralda er ca. 45 minutter. Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Costa Smeralda har mange bra restauranter. Prøv gjerne mat fra området og lokale spesialiteter som helstekt spedgris (Porcheddu), lufttørket fiskerogn (Bottarga) og hummer (Aragosta).
I Porto Cervo, kystens hovedstad, er det et pulserende fornøyelsesliv med en rekke mer eller mindre eksklusive nattklubber.
Shopping
I hovedbyen Porto Cervo et det et godt utvalg av butikker og mange eksklusive forretninger.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mange severdigheter for den kultur- og historieinteresserte. Lei gjerne en sykkel og utforsk omgivelsene på egen hånd.
Hvordan du tar deg rundt
Det er lettest å gå til fots i de sentrale delene, ellers er det best å ta taxi eller buss.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i Costa Smeralda.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia. For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Costa Smeralda