Se hotell (20)

Reiser til Sorrento

På en reise til Sorrento får du oppleve en klassisk, syd-italiensk perle nær noen av Italias mest berømte severdigheter.

Denne sjarmerende byen byr på syd-italiensk atmosfære med vakre bygninger, blomsterprydete piazzaer og koselige, trange smug. Utsikten over Golfo di Napoli er fantastisk. Vil du sole deg og nyte det klare blå Middelhavet kan du besøke en av byens badeterrasser. Sorrento har lenge vært et høyt elsket feriested, både av italienere og andre europeere.

Vings reiser til Sorrento

Når du bestiller en reise til Sorrento med Ving kan du velge mellom rundt tyve fine hotell, mange av dem nær havet. Skal du reise uten barn anbefaler vi det populære Prime Select-hotellet Grand Hotel Riviera som ligger nær sentrum, men samtidig rolig til på en klippe med fantastisk havutsikt. Vil du bo veldig bra skal du velge Grand Hotel Angiolieri noen kilometer utenfor Sorrento. Dette er et luksushotell med basseng, treningsstudio, spa og en restaurant som har en stjerne i Guide Michelin.

Verdensberømte severdigheter

Bor du i Sorrento er det kort vei til noen av de mest kjente severdighetene i Italia. Bli med på en utflukt til Pompeii og Vesuv, ta båten til Capri, lokaltoget til Napoli eller lei en bil og dra av gårde til lekre Positano på Amalfikysten – en av verdens vakreste kyststrekninger.

Utflukter til Napoli og Roma

Ta toget til Napoli og opplev en ekte italiensk storby med et enormt utvalg av restauranter, barer, kafeer og butikker. Du bør ta en tur innom de spanske kvartalene, spasere langs Mergellinas strandpromenade og beundre utsikten fra San Marino.
Napoli blir på folkemunne kalt "pizzaens hovedstad", og vi anbefaler på det sterkeste at du ikke reiser derfra før du har spist en av dem.
Liker du fotball bør du dra hit en av de dagene byens stolthet Napoli spiller hjemmekamp. Det er en opplevelse å se de fanatiske napolitanske tilhengerne øse sin kjærlighet over hjemmelaget.
Har du lyst på en tur til Roma? Med ekspresstog fra Napoli kommer du deg faktisk til hovedstaden og tilbake igjen på dagen.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Gode restauranter
 • Severdigheter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Sorrento

Shopping
5,0
Strender
5,0
Underholdning
5,0
Vær
 • januar
11°6°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
11°6°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • april
18°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
22°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°21°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
26°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
17°13°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • desember
13°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
Strender
Kystlinjen ved Sorrento består av klipper hvor man bader fra badebrygger og pirer. Det er utleie av solsenger og parasoller. Det ligger en veldig liten strand i Marina Grande, og i tillegg ligger det noen strender utenfor Sorrento. Strendene er ofte private, og man må betale en avgift for å bruke fasilitetene.

Fine strender i nærheten

Den nærmeste større stranden heter Spiaggia Alimuri og ligger i Meta di Sorrento. En annen populær strand er Marina del Cantone, Sorrentokystens største steinstrand, nedenfor den lille byen Nerano. I Capo de Sorrento bader man fra klipper, og det tar ca. 15–20 minutter å spasere til stranden gjennom en sitronlund.

Hotell med basseng

Hotellbassengene er åpne i sommersesongen fra ca. mai til september. Perioden kan variere avhengig av utetemperaturen.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Til Sorrento reiser du med rutefly fra Oslo (Gardermoen) i sommersesongen).
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Napoli til Sorrento er ca. 1 time og 20 minutter (ca. 55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Sorrento har mange hyggelige kafeer, tavernaer og restauranter.
Utelivet i Sorrento består av barer, puber og noen diskotek og såkalte diskobarer. Det er show hver kveld; et av dem er Fauno Tarantella Show som tar for seg områdets historie fra 1500-tallet frem til andre verdenskrig. Et annet showet er Sorrento Musicals som viser hverdagslivet i gamle dager. Begge forestillingene har påkostede kostymer, dyktige dansere og mye fin italiensk sang og musikk.
Shopping
Du kan handle vakre klær, sko og briller, men det koster. Det er ikke prisene som lokker, men snarere det store utvalget av varer vi ikke har her hjemme. Positano-mote er et begrep i Italia, med pene, behagelige og sommerlige bomullsklær for både kvinner og menn. Capri og Amalfikysten er berømt for sine sitroner – kjøp gjerne med deg en flaske av den berømte sitronlikøren Limoncello hjem.
Aktiviteter og severdigheter
I Sorrento kan du drive med aktiviteter som dykking, tennis og fotturer i fine turområder.
Hvordan du tar deg rundt
Du kan reise rundt med lokalbuss og taxi. Det er mulig å ta båt til Capri, Ischia og Napoli. Det går også taxibåter til Amalfi, Positano og Napoli.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Sorrento.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia. For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Sorrento

Italienske myndigheter har innført turistskatt på overnattinger i Sorrento. På samtlige hotell og leilighetshotell må alle gjester over 18 år betale et ekstra beløp i maks. 7 netter.

Pris pr. person og natt
1-, 2- og 3-stjerners hotell: 1,5 EUR
4-stjerners hotell: 3 EUR
5-stjerners hotell: 4 EUR

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er noen minibanker i Sorrento.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Store nivåforskjeller, trapper og trange passasjer. Intensiv trafikk. I august er det høysesong. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Sorrento