Se hotell (16)

Reiser til Sorrento

På en reise til Sorrento får du oppleve en klassisk, syd-italiensk perle nær noen av Italias mest berømte severdigheter.
Denne sjarmerende byen byr på syd-italiensk atmosfære og sjarm med vakre bygninger, blomsterprydete piazzaer og koselige, trange smug. Utsikten over Golfo di Napoli er fantastisk. Vil du sole deg og nyte det klare blå Middelhavet kan du besøke en av byens badeterrasser. Sorrento har lenge vært et høyt elsket feriemål, både av italienere og andre europeere, like mye for solforholdene som for maten.

Vings reiser til Sorrento

Når du bestiller en reise til Sorrento med Ving kan du velge blant et tyvetalls gode hotell, mange av dem ligger nær havet. Skal du reise uten barn anbefaler vi det populære hotellet Grand Hotel Riviera Beach som liggeri nærheten av sentrum, men samtidig rolig til på en klippe med fantastisk havutsikt. Vil du bo veldig bra skal du velge Grand Hotel Angiolieri noen kilometer utenfor Sorrento. Dette er et luksushotell med basseng, treningsrom, spa og en restaurant som har en stjerne i Guide Michelin.

Verdensberømte severdigheter

Bor du i Sorrento er det kort vei til noen av de mest kjente severdighetene i Italia. Bli med på en utflukt til Pompeii og Vesuv, ta båten til Capri, lokaltoget til Napoli eller lei en bil og dra av gårde til lekre Positano på Amalfikysten – en av verdens vakreste kyststrekninger.

Utflukter til Napoli og Roma

Ta toget til Napoli og opplev en ekte italiensk storby med et enormt utvalg av restauranter, barer, kafeer og butikker. Du bør ta en tur innom de spanske kvartalene, spasere langs Mergellinas strandpromenade og beundre utsikten fra San Marino.
Napoli blir på folkemunne kalt "pizzaens hovedstad", og vi anbefaler på det sterkeste at du ikke reiser derfra før du har spist en av dem.
Liker du fotball bør du dra hit en av de dagene byens stolthet Napoli spiller hjemmekamp. Det er en opplevelse å se de fanatiske napolitanske tilhengerne øse sin kjærlighet over hjemmelaget.
Har du lyst på en tur til Roma? Med ekspresstog fra Napoli kommer du deg faktisk til hovedstaden og tilbake igjen på dagen.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Sentrale hotell
 • Gode restauranter
 • Severdigheter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Sorrento

Strender
Kystlinjen ved Sorrento består av klipper hvor man bader fra badebrygger og pirer. Det er utleie av solsenger og parasoller. Det ligger en veldig liten strand i Marina Grande, og i tillegg ligger det noen strender utenfor Sorrento. Strendene er ofte private, og man må betale en avgift for å bruke fasilitetene.

Fine strender i nærheten

Den nærmeste større stranden heter Spiaggia Alimuri og ligger i Meta di Sorrento. En annen populær strand er Marina del Cantone, Sorrentokystens største steinstrand, nedenfor den lille byen Nerano.

Hotell med basseng

Hotellbassengene er åpne i sommersesongen fra ca. mai til september. Perioden kan variere avhengig av utetemperaturen.
Mat, drikke og uteliv
Sorrento har mange hyggelige kafeer, tavernaer og restauranter. Byen kan være vanskelig å finne frem i, derfor kan det være en god idé å bli med på et matstreif i begynnelsen av oppholdet. Ikke bare blir du kjent med byen, men du finner også veien til de beste restaurantene, barene og iskremstedene.

Lokale delikatesser

Olivenolje, pomodorotomater, ricotta og bøffelmozarella er eksempler på lokalproduserte matvarer fra området rundt Sorrento. Her har du muligheten til å smake på delikatessene rett fra produsenten.
Utelivet i Sorrento består av barer, puber og noen diskotek og såkalte diskobarer. Det er show hver kveld; et av dem er Fauno Tarantella Show som tar for seg områdets historie fra 1500-tallet frem til andre verdenskrig. Et annet showet er Sorrento Musicals som viser hverdagslivet i gamle dager. Begge forestillingene har påkostede kostymer, dyktige dansere og mye fin italiensk sang og musikk.
Shopping
Du kan handle vakre klær, sko og briller, men det koster. Det er ikke prisene som lokker, men snarere det store utvalget av varer vi ikke har her hjemme. Positano-mote er et begrep i Italia, med pene, behagelige og sommerlige bomullsklær for både kvinner og menn. Capri og Amalfikysten er berømt for sine sitroner – kjøp gjerne med deg en flaske av den berømte sitronlikøren Limoncello hjem.
Aktiviteter og severdigheter
I Sorrento kan du drive med aktiviteter som dykking, tennis og fotturer i fine turområder.
Hvordan du tar deg rundt
Du kan reise rundt med lokalbuss og taxi. Det er mulig å ta båt til Capri, Ischia og Napoli. Det går også taxibåter til Amalfi, Positano og Napoli.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Sorrento.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt på Sorrento-halvøya/Amalfikysten

Italienske myndigheter har innført turistskatt på overnattinger på Sorrento-halvøya/Amalfikysten. På samtlige hotell og leilighetshotell må alle gjester over 18 år betale et ekstra beløp i maks. 7 netter.

Pris pr. person og natt
1-, 2- og 3-stjerners hotell: 1,5 EUR
4-stjerners hotell: 3 EUR
5-stjerners hotell: 4 EUR

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er noen minibanker i Sorrento.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Store nivåforskjeller, trapper og trange passasjer. Intensiv trafikk. I august er det høysesong. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Til Sorrento reiser du med rutefly fra Oslo (Gardermoen) i sommersesongen).
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Napoli til Sorrento er ca. 1 time og 20 minutter (ca. 55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
11°6°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
11°6°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • april
18°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
22°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°21°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
26°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
17°13°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • desember
13°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager

Finn reise til Sorrento
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.