Se hotell (2)

Reiser til Sør-Goa

På en reise til Sør-Goa kan du boltre deg på kilometerlange strender, nyte god mat og dra på spennende utflukter.
Sør-Goa er kjent for å være roligere enn den nordlige delen, og strendene her er lengre og bredere – perfekt for en reise med mye soling og avkobling. Vil du se deg rundt er det bare å leie en sykkel og legge ut på egen hånd på den indiske landsbygda. Da kan du blant annet utforske vakker natur og historiske severdigheter som St. Augustine-kirken, Pandava-grottene og ruinene av Jain Basti. Byene i Sør-Goa er mer landlige enn de lenger nord, selv om de har begynt å styrke infrastrukturen og planlegger byggingen av nye hotell langs kysten. Men en reise til Sør-Goa er fortsatt ensbetydende med mange urørte steder og interessante byer å besøke, for eksempel Margao, Goas nest største by.

Luksushotell i Goa

Vil du bo riktig godt på reisen til Sør-Goa skal du ta en kikk på noen av våre hotell med fem hjerter, for eksempel Alila Diwa Goa, som ligger omkranset av rismarker, bare en kort spasertur fra Sunset Beach.

Skreddersy reisen til Sør-Goa

Reiser du med Ving til Sør-Goa flyr du med rutefly, noe som betyr at du reiser når det passer deg, og du bestemmer selv hvor lenge du ønsker å være borte. Dersom du ønsker å se mer av denne innholdsrike delstaten kan du for eksempel kombinere med et opphold i Nord-Goa.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Sør-Goa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
I utgangspunktet er Sør-Goa en eneste lang strand, som bytter navn etter hvilket sted som ligger ved stranden. De mest kjente strendene er Colva og den såkalte paradisstranden Palolem. Andre vakre strender er Majorda, Benaulim, Calvelossim og Varca. Ved lavvann kan man sykle langs stranden fra den ene fiskerlandsbyen til den andre. Mange steder er stranden folketom, så derfor er det lett å finne seg et rolig sted eller en vik hvor det er mulig å være for seg selv. I nærheten av hotellene ligger det enkle serveringssteder på stranden, og på de større stedene ligger det som regel vanlige restauranter.

Velsao Beach

Velsao Beach er herlig øde og har kun to serveringssteder som holder åpent i høysesongen. Her er det ingen solsenger, så husk å ha med håndkle!

Majorda Beach

På Majorda Beach er det noen få serveringssteder, og det er utleie av solsenger.

Colva Beach

Colva Beach ligger seks kilometer fra Margao, det største knutepunktet i Sør-Goa. Derfor er utvalget av strandbarer og restauranter litt større her enn på de andre strendene i Sør-Goa. På den annen side er du sjelden alene på denne stranden. Det er tilbud om ulike typer vannsport her.

Benaulim Beach

Stranden i Benaulim er en direkte fortsettelse av Colva Beach, men det er mye roligere her. Denne stranden passer for deg som liker et rolig latmannsliv.

Varca Beach

På denne hvite og finkornete stranden ligger det mange strandrestauranter, såkalte shacks, hvor du kan kjøpe mat og drikke. Du ser også mange lokale fiskere og deres tradisjonelle trebåter på deler av denne stranden. Her er det også mange palmer.

Cavelossim Beach

Denne stranden består av hvit, finkornet sand ispedd svarte lavaklipper her og der. Her er det mange strandrestauranter, såkalte shacks, hvor du kan kjøpe mat og drikke. Det er tilbud om vannsport. Lokalbefolkningen plukke blåskjell og østers her ved lavvann.

Mobor Beach

På vakre Mobor Beach kan du leie sykkel og sykle langs stranden ved lavvann, og prøve ulike typer vannsport som for eksempel vannscooter og parasailing. Det ligger butikker og serveringssteder her hvor du kan kjøpe mat og drikke. Du kan også komme over mindre og roligere viker hvor du kan leie solseng og parasoll og bare nyte tilværelsen.

Palolem Beach

Palolem Beach er en palmestrand som mange mener er en av de aller fineste, selv om den ikke lenger er så rolig og idyllisk. Her ligger det en rekke serveringssteder og barer, samt hytter til leie. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter. Mange hippier og wannabe-hippier kommer fortsatt hit.
Mat, drikke og uteliv
Restaurantene i Sør-Goa hører stort sett til hotellene. På stranden nedenfor hotellene ligger det også strandbarer. Utover dette er det et begrenset utvalg av restauranter i Margao, Colva, Betalbatim og Benaulim. Du finner noen lokale, mindre barer og spisesteder her og der i Sør-Goa. Disse restaurantene er små og lokale, og holder stort sett åpent fra morgen til kveld. Om du er fornøyd med maten og servicen er det vanlig å gi 10% i tips.

Mat og drikke i Goa

Indisk mat er billig og velsmakende. Og godt krydret! De fleste indere tar maten på største alvor, for mat anses å være en gave fra gudene. Hensikten med maten er ikke bare å fø kroppen; den skal også være en fryd for øyet og varme sjelen. Det er en regel om de seks rasas, eller smakene, som alltid skal inngå i et måltid: Søtt, salt, syrlig, bittert, surt og sterkt. Selv om du kan spise både kinesisk og europeisk mat i Goa, er det de indiske og lokale delikatessene som vil gi deg de beste ferieminnene.

Det er vanligst med kjøtt av lam, geit eller kylling. Blant de mest kjente godbitene er tandoorirettene, som tilberedes i en spesiell leirovn etter at kjøttet er marinert. Prøv også goanesisk vindaloo, eddikmarinert kjøtt, kylling eller fisk. Det indiske kjøkken er også berømt for sine curry- og masalakrydderblandinger, som ofte er ganske sterke. Du bør absolutt prøve den goanesiske spesialiteten fiskecurry.

I Sør-India er ris basisføde, og serveres til alle matretter. Ulike typer brød som chapati og naan er også viktige ingredienser i et måltid. Brødet erstatter da risen helt eller delvis. Spesielt sør i landet spiser de mye vegetarmat, også den er sterkt krydret. Grønnsakscurry og aloo gobi masala er velsmakende alternativ til ris om du vil prøve krydrete grønnsaksretter.

Om du har lyst på noe søtt er det mange typer desserter å velge mellom på restaurantene. Mange desserter består av paier, pannekaker og puddinger basert på melk. I tillegg serveres det fruktsalat med eller uten iskrem.

Til måltidene drikker man ofte vann fra flaske og brus, ferskpresset fruktjuice og lokalt øl. Blant de lokale variantene kan vi nevne lassi, yoghurt og vann blandet med litt salt, og feni – brennevin laget av cashew eller kokos.

I India spiser de med fingrene til og med på finere restauranter. Vil du prøve dette må du huske å berøre maten kun med høyre hånd.

Matretter

Du kommer til å få noen herlige smaksopplevelser i løpet av ferien i Goa, og om du vil prøve det lokale kjøkkenet, kan du ved hjelp av denne huskelisten finne noen favoritter:

Aloo Gobi – Potet- og blomkålrett
Bibinca – Egg og kokosmelk i flere lag, en spesialitet fra Goa
Bhartha – Grønnsakspuré
Biryani – Kylling, lam eller grønnsaker som dampes og serveres med appelsinris. "Kokken spesialitet".
Chai – Te
Chapati – Ugjæret flatbrød
Curry – Krydderblanding som finnes i et utall varianter, og som har fått sitt navn fra det tamilske ordet for saus. Ofte er de betydelig sterkere enn den currykrydrete maten vi spiser her hjemme. En rett som tilberedes med saus kalles også curry, og defineres ved at den tilsettes ordet kylling, fisk eller vegetariske ingredienser foran ordet "curry" for å fortelle hvilken matrett det dreier seg om.
Dal – Linser, erter eller bønner i suppe
Dhai – Yoghurt som ofte serveres til curry
Dosa – En type fylte pannkekaker
Gulab Jamun – Kake laget av mel, yoghurt og malte mandler
Idli – Risboller, ofte servert med chutney og en curry
Jalebi – Pannekaker fylt med sirup
Kulfi – Søt dessert som kan minne om iskrem, ofte smaksatt med med pistasjenøtter, mandler o.l.
Korma – Mild saus, ofte inneholder den nøtter og yoghurt
Masala – Krydderblanding. Noen av krydrene i blandingen har medisinske egenskaper. Masala smaker ulikt avhengig av hvem som har blandet den, og hvordan det er gjort.
Naan – Ugjæret brød som serveres med hvitløk, smør, ost eller "naturell"
Pakoras – Friterte deigboller. De er ofte fylt.
Palak Paneer – Ost i spinat
Papadam – Tynt, fritert brød
Paratha – Brød tilberedt i en støpejernspanne
Pilau – Navnet for ris, som også kan serveres blandet med for eksempel grønnsaker eller kylling. Kan minne om risotto.
Pomfret – En lokal fisk
Raita – Yoghurt blandet med for eksempel agurk, mynte, tomat eller frukt
Samosa – Liten, krydret grønnsakspirog
Sanna – Risbrød. En spesialitet for Goa
Tandoori – Leirovn som brukes ved tilberedning av indisk mat
Thali – Stor metalltallerken med fordypninger med plass til flere retter. Tallerkenen erstatter mange steder de tidligere bananbladene. Går man på en thalirestaurant fyller de ofte på til du sier stopp, eller bretter sammen bananbladet.
Tikka – Benfri kylling eller kjøttbiter som er marinert i yoghurt og krydder
Vindaloo – Eddikmarinade som inneholder hvitløk og chili. Den er ofte veldig sterk.

Velbekomme!
Det er veldig rolig i Sør-Goa, og utelivet er heller beskjedent. Utvalget består av hotellbarer og enkelte strandbarer på for eksempel Palolem Beach.
Shopping
I Goa kan du gjøre kupp på merkevarer som for eksempel Levi's, Nike og Lee, og de billigste varene finner du i Panaji. Gull og smykkesteiner er også billig – besøk Arts Exposition i Candolim hvor de har et stort utvalg. Her kan du også designe ditt eget smykke. Om du har lyst til å handle på et marked kan du besøke hippiemarkedet i Anjuna på onsdager og nattmarkedet i Arpora på lørdager. Her får du det meste: Klær, sko, smykker og suvenirer. Krydder er det også populært å kjøpe i Goa, det beste utvalget finner du på markedene i Mapusa, Panaji og Margao, eller på de mange krydderplantasjene. Shopping i Sør-Goa er konsentrert rundt det lokale markedet i Margao. I tillegg til markedene er det små salgsboder med klær, sko og suvenirer i de forskjellige byene, langs hovedveien og i nærheten av stranden.

Markeder

Markedene i Goa byr på et morsomt og annerledes vareutvalg. Her finner du det aller meste – og litt til. Mye av det som selges er ikke alltid noe du faktisk trenger. Det er en herlig opplevelse å studere alle de vakre stoffene, sjalene, sengeteppene og putetrekkene. Indiske saris og andre klesplagg er en morsom gave til slekt og venner, og kanskje til deg selv.

Smykker

Her kan du kjøpe de vakre smykkene du alltid har drømt om. I India har alle råd, det er bare du selv som avgjør hva budsjettet tillater. Du kan kjøpe fine smykker her for en mye lavere pris enn hjemme. Bare forsikre deg om at edelstenene er ekte.
Sport og trening
I Sør-Goa er det strandlivet som er det store trekkplasteret. I Colva og Palolem kan du drive med vannsport, og mange hotell har treningsstudio.
Aktiviteter og severdigheter
Om du vil dra på utflukter eller shoppe finner du de beste mulighetene for dette i Nord-Goa.
Hvordan du tar deg rundt
I India leier man ikke bil på den vanlige måten. Her leier du bil med sjåfør, dvs. taxi eller rickshaw.
Rickshaws (tuk-tuk-mopeder), taxi og lokalbusser. Spør i resepsjonen om oppdaterte busstider. I Sør-Goa tar man seg rundt med taxi, rickshaws – mopedtaxi på tre hjul – og lokalbusser.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Goa.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksine mot både hepatitt A og B. Vaksinen gir beskyttelse i flere år. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor og husk å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser. Les mer på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det finnes nasjonale lover og regler samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Indiske rupi (INR). Minibanker er lett tilgjengelige i byene. Utflukter betales med dollar, euro eller bankkort. Indiske sedler i valørene 500 og 1000 rupi er ugyldige. Ta kontakt med banken din eller et vekslingskontor for mer informasjon.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3, 5 timer. Vintertid: norsk tid + 4, 5 timer.

Elektrisitet

220 V

Språk

Hinid, tamil, sanskrit samt 20 andre mindre språk.

Øvrig

Det er ikke så vanlig med fortau og gatene er full av hull. De hellige kyrne dukker opp overalt, til og med på sterkt trafikkerte veier. Terrenget mellom strendene er kupert. Til tross for at det har vært turisme i Goa i mange år kan man ikke sammenligne Goa med andre typiske turistreisemål. Hotellstandarden er generelt lavere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Sør-Goa med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Dabolim sør i Goa til hotellene varierer mellom ca. 30 minutter og en time og 20 minutter (ca. 15-35 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
32°20°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
32°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
32°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • april
33°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
33°27°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
29°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
29°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
30°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
33°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • desember
33°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager

Inspirasjon og reisetips til India

Indias høydepunkter

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.
Finn reise til Sør-Goa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.