Se hotell (7)

Reiser til Nord-Goa

En reise til Nord-Goa byr på herlige strender, spennende shopping og mye å se og gjøre.
Nord-Goa er kjent for sine nærmest legendariske strender med navn som Calangute og Candolim. Det er her du kommer til å tilbringe det meste av ferien. Men gå for all del ikke glipp av en oppdagelsesreise hvor du kan utforske omgivelsene, for eksempel en tur til byen Mapusa, gjerne på en fredag da det er marked i byen. Det er også enkelt å dra ned til Panaji for å studere den spesielle blandingen av portugisisk og indisk arkitektur. På veien dit er det obligatorisk med en pause i Reis Magos for å beundre en av delstatens eldste kirker. Eller hva med å leie sykler og dra på oppdagelsestur? Det er ofte de små oppdagelsene som blir de beste ferieminnene fra reisen til Nord-Goa.

Området var tidligere en portugisisk koloni, og skiller seg fra resten av India på flere områder. Dels fordi den er mer velstående, og dels fordi atmosfæren er annerledes. Livsstilen er avslappet, og overalt møter du nysgjerrige mennesker og store smil. Her er sanseinntrykkene mange – fargesprakende sarier, yrende markeder, hellige menn, hellige kyr og et mylder av mennesker. Dessuten er Goa et av de absolutt rimeligste reisemålene i hele Vings verden. Her betaler du sjelden mer enn en femtilapp for en god to-retters middag, og dersom du liker å shoppe har du kommet til paradis.

Spennende shopping

Om du vil ha med deg et minne hjem fra ferien i Nord-Goa er det bare å holde øynene åpne. Overalt er det små boder og butikker som selger håndverk og klær, og ofte er det varer du ikke finner andre steder. Dyrt er det aldri, og det er i tillegg vanlig å prute her.

Vings Goa

Når du bestiller en reise til Nord-Goa med Ving kan du velge blant flere hotell som alle har fin beliggenhet i nærheten av stranden. Alle hotellene har basseng. Med Ving reiser du med rutefly og bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.
Nyttige tips
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
 • Kilometerlange sandstrender
 • Gode shoppingmuligheter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Nord-Goa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Goa er strandelskernes paradis! Kysten i Goa er hele 120 kilometer lang, og langs strendene vaier palmene, og sanden er myk og finkornet. I Nord-Goa ligger de populære strendene Calangute, Baga og den litt roligere Candolim. Vi nevner også Vagator og Anjuna, begge klassiske hippiestrender hvor livsnytere lever i sin spesielle verden. På stranden i Anjuna holdes det et marked hver onsdag. Dit kan du reise med båt eller taxi.
Lenger nord ligger Arambol Beach med sitt vakre landskap. Denne stranden ligger like ved en liten innsjø som blir tilført vann fra en bekk som kommer ned fra fjellene. Her kan du ta gytjebad – det påstås at du blir ti år yngre …

Sinquerim, Candolim, Calangute og Baga

På disse strendene holder de aller fleste badegjestene til, og det er mange strandbarer og såkalt shacks hvor du spiser og drikker og leier solsenger og parasoller. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter som for eksempel parasailing.

Anjuna

Nord for Baga ligger det gamle hippiestedet Anjuna, hvor det er marked hver onsdag. Palmestranden her er full av klipper og store steiner.

Vagator

Stranden nord for Anjuna heter Vagator, og er også et populært område. Vagatorstranden består av tre mindre viker hvor det av og til er bølger, slik at vannet ikke alltid er like klart. På Little Vagator kan du se guden Shivas ansikt hugget ut i stein – et vanlig postkortmotiv herfra.

Morjim

På nordsiden av Chaporaelven ligger Morjimstranden, også kalt Turtle Beach. Her krabber strandskilpaddene på land i januar for å legge egg. Skilpaddene er fredet, og det er ikke lov å forstyrre eggleggingen.

Mandrem/Aswem

Etter Morjim fortsetter stranden og går over i Mandrem/Aswem med sine strandbarer, små shacks du kan spise på og solsenger og parasoller du kan leie. Både Morjim og Mandrem/Aswem er langgrunne, spesielt ved lavvann. Bølgene her kan være høye om ettermiddagen, mens det ofte er roligere på formiddagen. Det er mulig å overnatte i hytter ved strendene her.

Arambol

På Arambolstranden, som er det nyeste tilholdsstedet for hippier, ligger det flere restauranter, strandbarer og overnattingshytter man kan leie. Arambol er en bohemaktig og lang strand med klipper og en liten ferskvannssjø med helsebringende leire. I nærheten står det et hellig banyantre.

Querim

Querim er den nordligste stranden, og beliggenheten gjør at den er ganske rolig. Her er det kun noen få serveringssteder. Querim ligger like ved Tiracol-fortet, på grensen mellom Goa og delstaten Maharashtra.
Mat, drikke og uteliv
I Nord-Goa ligger det små restauranter, barer og utesteder på alle gatehjørner i byene. I området rundt Baga, Calangute og Candolim er det et stort utvalg av mindre, lokale spisesteder og restauranter med internasjonal meny langs hovedgatene. Strandbarene kalles shacks og serverer enkle måltider. I området rundt Anjuna ligger restaurantene hovedsakelig langs hovedveien og på stranden, og det samme gjelder i Vagator. I Morjim er det et begrenset antall restauranter som stort sett ligger i strandområdet. Restaurantene holder åpent fra morgen til kveld om ikke noe annet er opplyst. Om du er fornøyd med maten og servicen er det vanlig å gi ca. 10% i tips.

Mat og drikke i Goa

Indisk mat er billig og velsmakende. Og godt krydret! De fleste indere tar maten på største alvor, for mat anses å være en gave fra gudene. Hensikten med maten er ikke bare å fø kroppen; den skal også være en fryd for øyet og varme sjelen. Det er en regel om de seks rasas, eller smakene, som alltid skal inngå i et måltid: Søtt, salt, syrlig, bittert, surt og sterkt. Selv om du kan spise både kinesisk og europeisk mat i Goa, er det de indiske og lokale delikatessene som vil gi deg de beste ferieminnene.

Det er vanligst med kjøtt av lam, geit eller kylling. Blant de mest kjente godbitene er tandoorirettene, som tilberedes i en spesiell leirovn etter at kjøttet er marinert. Prøv også goanesisk vindaloo, eddikmarinert kjøtt, kylling eller fisk. Det indiske kjøkken er også berømt for sine curry- og masalakrydderblandinger, som ofte er ganske sterke. Du bør absolutt prøve den goanesiske spesialiteten fiskecurry.

I Sør-India er ris basisføde, og serveres til alle matretter. Ulike typer brød som chapati og naan er også viktige ingredienser i et måltid. Brødet erstatter da risen helt eller delvis. Spesielt sør i landet spiser de mye vegetarmat, også den er sterkt krydret. Grønnsakscurry og aloo gobi masala er velsmakende alternativ til ris om du vil prøve krydrete grønnsaksretter.

Om du har lyst på noe søtt er det mange typer desserter å velge mellom på restaurantene. Mange desserter består av paier, pannekaker og puddinger basert på melk. I tillegg serveres det fruktsalat med eller uten iskrem.

Til måltidene drikker man ofte vann fra flaske og brus, ferskpresset fruktjuice og lokalt øl. Blant de lokale variantene kan vi nevne lassi, yoghurt og vann blandet med litt salt, og feni – brennevin laget av cashew eller kokos.

I India spiser de med fingrene til og med på finere restauranter. Vil du prøve dette må du huske å berøre maten kun med høyre hånd.

Matretter

Du kommer til å få noen herlige smaksopplevelser i løpet av ferien i Goa, og om du vil prøve det lokale kjøkkenet, kan du ved hjelp av denne huskelisten finne noen favoritter:

Aloo Gobi – Potet- og blomkålrett
Bibinca – Egg og kokosmelk i flere lag, en spesialitet fra Goa
Bhartha – Grønnsakspuré
Biryani – Kylling, lam eller grønnsaker som dampes og serveres med appelsinris. "Kokken spesialitet".
Chai – Te
Chapati – Ugjæret flatbrød
Curry – Krydderblanding som finnes i et utall varianter, og som har fått sitt navn fra det tamilske ordet for saus. Ofte er de betydelig sterkere enn den currykrydrete maten vi spiser her hjemme. En rett som tilberedes med saus kalles også curry, og defineres ved at den tilsettes ordet kylling, fisk eller vegetariske ingredienser foran ordet "curry" for å fortelle hvilken matrett det dreier seg om.
Dal – Linser, erter eller bønner i suppe
Dhai – Yoghurt som ofte serveres til curry
Dosa – En type fylte pannkekaker
Gulab Jamun – Kake laget av mel, yoghurt og malte mandler
Idli – Risboller, ofte servert med chutney og en curry
Jalebi – Pannekaker fylt med sirup
Kulfi – Søt dessert som kan minne om iskrem, ofte smaksatt med med pistasjenøtter, mandler o.l.
Korma – Mild saus, ofte inneholder den nøtter og yoghurt
Masala – Krydderblanding. Noen av krydrene i blandingen har medisinske egenskaper. Masala smaker ulikt avhengig av hvem som har blandet den, og hvordan det er gjort.
Naan – Ugjæret brød som serveres med hvitløk, smør, ost eller "naturell"
Pakoras – Friterte deigboller. De er ofte fylt.
Palak Paneer – Ost i spinat
Papadam – Tynt, fritert brød
Paratha – Brød tilberedt i en støpejernspanne
Pilau – Navnet for ris, som også kan serveres blandet med for eksempel grønnsaker eller kylling. Kan minne om risotto.
Pomfret – En lokal fisk
Raita – Yoghurt blandet med for eksempel agurk, mynte, tomat eller frukt
Samosa – Liten, krydret grønnsakspirog
Sanna – Risbrød. En spesialitet for Goa
Tandoori – Leirovn som brukes ved tilberedning av indisk mat
Thali – Stor metalltallerken med fordypninger med plass til flere retter. Tallerkenen erstatter mange steder de tidligere bananbladene. Går man på en thalirestaurant fyller de ofte på til du sier stopp, eller bretter sammen bananbladet.
Tikka – Benfri kylling eller kjøttbiter som er marinert i yoghurt og krydder
Vindaloo – Eddikmarinade som inneholder hvitløk og chili. Den er ofte veldig sterk.

Velbekomme!
Det er flere barer og diskotek i Nord-Goa, men utelivet er ellers beskjedent. Det ligger lokale shacks og barer langs hele strandbeltet ved Anjuna, Morjim, Mandrem og Arambol.
Shopping
Salgsbodene ligger på rad og rekke langs små og store veier i Nord-Goa. Her er det vanlig å prute selv om prisene allerede er lave. Du kan kjøpe treutskjæringer, fine kashmirskjerf, lamper, sengetepper og bomullsvarer som håndklær, duker og klær. Du finner også vanlige butikker her som selger fine innredningsartikler til lave priser. Sørg for å få med deg nattmarkedene i Baga, Arpora og Vagator. Hit kommer mange selgere fra onsdagens hippiemarked i Anjuna.
Klær av bra kvalitet finner du i butikkene i Panaji. Hit kan du ta en taxi. Butikkene ligger på og rundt MG Road og 18th June Road. Det ligger også en del butikker i Calangute-området.
Sport og trening
Hvis du vil trene kan du prøve noen av treningsstudioene i Calangute-området. Det er tilbud om vannsport i både Candolim, Calangute og Baga.

På mange strender kan du ta yogatimer.
Aktiviteter og severdigheter
I Nord-Goa kan du benytte deg av muligheten til å få ayurvedisk massasje eller andre spabehandlinger.

Templer

Det finnes hindutempler overalt i India, og i Goa er det spesielt mange i området rundt byen Ponda. Hit ble mange gamle templer flyttet når portugiserne tok makten og innførte kristendommen i Goa på 1500-tallet. De som ikke lot seg omvende måtte flytte ut av Old Goa og søke tilflukt i Ponda.

Kirkene i Old Goa

Old Goa er et historisk og interessant sted med mange kirker, ruiner og klostre. Her kan du hvert tiende år overværes avdukingen av levningene av helgenen Franciscus Xavier. Om du ikke kan vente kan du se kisten hans høyt oppe på en pidestall i Bom Jesus-basilikaen.

Fossefall

Dudhsagar-fossen i Øst-Goa er et vakkert syn. Her kan du ta et forfriskende bad ved fossen. Det er forbudt å mate apene her. Pass deg for apene, for de kan av og til være aggressive.

Oppdag nye strender

Langs strandbeltet i Goa ligger den ene stranden finere enn den andre. Du blir aldri lei av å utforske dem. Finn din favorittstrand!
Hvordan du tar deg rundt
I India leier du ikke bil på den vanlige måten. Her leier du bil med sjåfør, dvs. taxi eller rickshaw.
I Nord-Goa tar man seg rundt med taxi eller rickshaws (tuk-tuk), som i India som regel er er en mopedtaxi med tre hjul. Det går også lokalbusser. Hør med hotellresepsjonen om busstider og priser.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Goa.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksine mot både hepatitt A og B. Vaksinen gir beskyttelse i flere år. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor og husk å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser. Les mer på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det finnes nasjonale lover og regler samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Indiske rupier (INR). Utflukter betales i dollar, euro eller med kort. Minibanker finnes i alle byer samt i de fleste større landsbyer. Indiske sedler i valørene 500 og 1000 rupier er nå ugyldige. Hvis du har spørsmål ang. valuta, ta kontakt med banken din eller et vekslingskontor.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3, 5 timer. Vintertid: norsk tid + 4, 5 timer.

Elektrisitet

220 V

Språk

Hinid, tamil, sanskrit samt 20 andre mindre språk.

Øvrig

Det er veldig få fortau og gatene er fulle av groper. De hellige kyrne dukker opp overalt, til og med på sterkt trafikkerte veier. Kupert terreng mellom strendene. Selv om det har vært turister i Goa i mange år kan man ikke sammenligne Goa med andre feriesteder. Og hotellstandarden er lavere enn vi er vant til. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Nord-Goa med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Dabolim sør i Goa til hotellene i nord varierer mellom ca. 1 time og 1 time og 45 minutter (ca. 35-50 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
32°20°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
32°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
32°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • april
33°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
33°27°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
29°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
29°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
30°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
33°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • desember
33°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager

Inspirasjon og reisetips til India

Indias høydepunkter

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.
Finn reise til Nord-Goa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.