Se hotell (11)

Reiser til Megali Ammos

I Megali Ammos bor du nær stranden, med behagelig gangavstand til Skiathos by.
Megali Ammos betyr «den store stranden», og det stemmer – stranden her er nesten en kilometer lang, med passe langgrunt vann og mange hyggelige spisesteder. Her i rolige og fredelige Megali Ammos venter en avslappende ferie.

Om du ønsker litt avveksling er det enkelt å ta seg inn til Skiathos by. Her lokker de eldre delene av byen med hyggelige smug og mange butikker, og et livlig uteliv som er både sofistikert og folkelig på én gang.

Vings hotell i Megali Ammos

Hotellene i Megali Ammos er små, ofte ikke med mer enn 20-30 rom eller leiligheter, og gjerne familiedrevne, noe som skaper en vennlig og lokal stemning. Med Ving kan du velge å bo nede ved stranden eller litt lengre inn på land, og du kan velge mellom leilighet og rom. Ving tilbyr rundt ti velkjente hotell som gjennom årene har fått mange stamgjester, både på grunn av de lave prisene og den hyggelige atmosfæren.

Se mer av Skiathos

Som de fleste øyer i øygruppen Sporadene er Skiathos en grønn og frodig øy med fruktplantasjer, olivenlunder og velduftende pinjetrær. I Megali Ammos bor du nær både stranden og Skiathos by og her har du et perfekt utgangspunkt hvis du vil oppleve mer av øya. Bussene fra Skiathos by passerer gjennom Megali Ammos, så det er bare å hoppe på og gå av der det passer, uansett om du skal ut på fottur eller badetur, eller om du vil besøke en liten landsby eller et marked langs sydkysten.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Velkjente hotell
 • Prisgunstig innkvartering
 • Fine strender
 • I nærheten av Skiathos by
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Megali Ammos

Strender
Megali Ammos-stranden ligger ca. en kilometer utenfor Skiathos by.

Den store stranden

Megali Ammos betyr noe slikt som "den store stranden". Det stemmer godt, for stranden er bortimot en kilometer lang, med grovkornet sand. Her er det langgrunt, og langs stranden ligger det mange tavernaer og kafeer om du skulle få lyst på en matbit. På stranden er det mulig å leie solsenger og parasoller i sommersesongen. I begynnelsen av sesongen fram til ca. midten av juni pågår tildelingen av lisenser for utleie av blant annet solsenger, tavernaer, strandbarer. Det kan medføre at disse fasilitetene langs strendene ikke åpner før tildelingen avsluttes.
Mat, drikke og uteliv
Lang strendene i Megali Ammos ligger det flere hyggelige restauranter hvor mange tilhører hotellene, men likevel holder åpent for alle. Fra Megali Ammos er det lett å spasere inn til Skiathos by. Her finner du et godt restaurantutvalg, hvor du kan velge mellom lokal, gresk mat og internasjonale retter. Velg mellom klassiske tavernaer og mer moderne restauranter. Mange av restaurantene ligger i Skiathos' gamleby og nede ved stranden.
I Megali Ammos er kveldslivet rolig. Kveldene tilbringes best på en taverna med utsikt over havet. Skiathos by har et større utvalg av barer og diskotek hvor du kan hygge deg utover kvelden og natten.
Shopping
Utvalget i Megali Ammos er ganske beskjedent. I Skiathos by er det derimot mange butikker og fine shoppingmuligheter. Butikkene ligger langs hovedgaten Papadiamantis Street og i smugene opp mot gamlebyen.
Sport og trening
I Megali Ammos tilbys aktiviteter som blant annet vannsport, dykking og terrengsykling. Det er også mulig å gå fotturer og klatre.
Aktiviteter og severdigheter
Et tips er å utforske Skiathos' vakre natur gjennom forskjellige friluftsaktiviteter. På Skiathos er det også et stort utvalg av båtutflukter.
Megali Ammos er perfekt for deg som vil utforske Skiathos. Her bor du i nærheten av Skiathos by hvor gamlebyen lokker med sine vakre smug. Bussene fra Skiathos by kjører gjennom Megali Ammos, så det er bare å hoppe på og av der det passer, enten du vil gå fottur, bade eller oppdage en ny landsby eller et marked langs sørkysten.
Utflukter
4x4 Adventure – med SUV til nordsiden av Skiathos
4x4 Adventure – med SUV til nordsiden av Skiathos
Skiathos er mye mer enn bare fine strender og god mat. Bli med på en dag der vi får oppleve fire ulike deler av øyas ukjente nordside. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Skopelos og Alonissos
Skopelos og Alonissos
Bli med på et skjærgårdscruise til naboøyene Skopelos og Alonissos! På denne utflukten venter severdigheter, folkeliv, kulturopplevelser og historie. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Mamma Mia-turen
Mamma Mia-turen
En heldagsutflukt med båt til naboøya Skopelos der du får besøke innspillingsstedene fra Mamma Mia-filmen. Du får blant annet oppleve den vakre Milia-stranden og Panormos. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Det hellige Skiathos
Det hellige Skiathos
I løpet av noen timer gjør vi oss kjent med noen av Skiathos' mange kirker og klostre, og får et innblikk i øyas historie, religion og hverdagsliv. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Snorklesafari
Snorklesafari
Bli med på en fantastisk og spesiell dag til havs hvor du får muligheten til å utforske livet under havoverflaten i de nordlige Sporadene. En perfekt dag for hele familien! Enkel lunsj med drikke til maten er inkludert.
Les mer om utflukten
Sol og hav – en dag til sjøs
Sol og hav – en dag til sjøs
Opplev Skiathos fra sin aller beste side og nyt late timer i solen. Det er kanskje først når du ser Skiathos fra havet at du oppdager hvor kontrastfylt og vakker øya er. Denne utflukten er en favoritt! Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
We're sailing
We're sailing
Finnes det noe bedre enn å være om bord på en stor, praktfull seilbåt mens himmelen og havet konkurrerer om å vise flest nyanser av blått? Heldagsutflukt hvor lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Vinsmaking
Vinsmaking
Bli med og prøv noen av de mest utsøkte vinene so finnes på vinlisten hos den nyåpnede og unike vinbodegaen på Skiathos. Prøvesmaking og noe å bite i er inkludert.
Les mer om utflukten
Dykking i Skiathos krystallklare vann
Dykking i Skiathos krystallklare vann
Nyt den magiske verden under havoverflaten. En utflukt som passer for både erfarne dykkere og nybegynnere. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Besøk på et hundehjem og en smak av Hellas
Besøk på et hundehjem og en smak av Hellas
En unik utflukt for deg som er glad i hunder og har lyst til å gjøre en god gjerning og treffe lokalbefolkningen på Skiathos samt nyte smaken av det greske kjøkken. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Skiathos på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.
Lokalbussene fra Skiathos by kjører gjennom Megali Ammos, så det er bare å hoppe på og av etter behov. Du kan også ta taxi til Skiathos by og rundt på øya.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Bankkort kan brukes på de aller fleste supermarkedene og på mange restauranter. Det finnes minibanker i Megali Ammos. Du kan selvfølgelig også ta ut kontanter i banken – ta i så fall med pass.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Mye trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da gatebelysningen i Skiathos ikke er så god. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Megali Ammos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Megali Ammos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 10 minutter (ca. 2,5 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Transporten foregår med buss eller minibuss. Til de fleste hotellene må gjestene gå det siste stykket, da bussen ikke kan kjøre helt frem til hotellet – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport.

Ved kombinasjonsreise med Skopelos, hvor første uken er i Megali Ammos, er transport mellom hotellene samt ved hjemreise til flyplassen inkludert. Transport fra flyplassen til hotellet i Megali Ammos ved ankomst er ikke inkludert.

Ved kombinasjonsreise med Skopelos der første uken er på Skopelos, er transport fra flyplassen til Skopelos inkludert samt til hotellet ditt i Megali Ammos på Skiathos. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Megali Ammos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.