Se hotell (13)

Reiser til Gambia

Gambia er det mest solsikre reisemålet i Vings verden. Men det lille landet i Vest-Afrika byr på mer enn sol og strand: god mat, spennende utflukter og en atmosfære du ikke finner noe annet sted. Nå kan du dessuten kombinere reisen med en minnerik rundreise i Senegal.

De lange gyllengule strendene kalles ofte for Gambias gull og strekker seg praktisk talt langs hele kysten. Noen av de aller vakreste finner du syd for Bakau, der Vings hotell ligger. Her kan du nyte solen, havet og skyggen under de vaiende palmene.

Gambia er rikt på gylne sandstrender og varme solstråler, men er mer enn bare sol og bad. Du kan også glede deg til spennende mat i form av lokale spesialiteter (til mildt sagt rimelige priser). Gambias kallenavn "The Smiling Coast" kan nok oppfattes som en turistklisjé, men de som har besøkt landet vet at det ikke er tilfelle. For selv om levestandarden er lav er det likevel noe gambiere har mye mer av enn de fleste av oss nordboere - brede smil, vennlig imøtekommenhet og en ukuelig optimisme.

Når du reiser med Ving til Gambia reiser du med rutefly og kan selv velge når du vil reise og hvor lenge du blir borte.

Finn ditt hotell
Vær og klima
Når er det best vær i Gambia?
Gambia har et tropisk klima som kan deles opp i to årstider; en kort regnperiode mellom juli og oktober og en tørr periode fra desember til april. På kysten rundt Banjul, der Vings hotell ligger, er dagtemperaturen konstant på ca. 30 grader året rundt. Om vinteren, som er høysesong, kan temperaturen være noen grader lavere og det regner omtrent ikke. Vanntemperaturen er stabil på 21–25 grader. I juli/august begynner regnperioden som vanligvis varer til oktober. Regnperioden innebærer ikke at det regner uavbrutt. Nedbøren kommer som oftest som kraftige, ganske korte skurer. Resten av tiden er det sol og i vannet er det 22–28 grader. De svaleste månedene av året er januar og februar, da synker temperaturen til rett over 20 grader om natten.

Reiser til Gambia

Flere reisemål i Gambia
Banjul
  • Strender
  • Underholdning
  • Attraksjoner
Gambia er det mest solsikre reisemålet i hele Vings verden, og det lille, vestafrikanske landet byr på fine strender, god mat og en unik atmosfære.

FINN REISE TIL Gambia