Se hotell (16)

Reiser til Gambia

Når du reiser til Gambia får du en ferie fylt med spennende naturopplevelser, folkeliv, lokal kokekunst og sol – masse sol!
Gambia er et lite land som byr på mange opplevelser. Her venter kilometerlange strender langs Atlanterhavet, turer på Gambia-floden og det myldrende folkelivet på markedene i hovedstaden Banjul.

Hotell på stranden

Når du bestiller en reise med Ving til Gambia har du mye å velge mellom. Cape Point-området passer for deg som vil bo enkelt. Her bor du i nærheten av flere lokale markeder hvor de selger trearbeider, frukt og batikkstoffer. Vil du ha enda roligere omgivelser, foreslår vi at du velger et hotell i Kotu- eller Bijilo-området. For deg som foretrekker å bo i sentrum av begivenhetene er områdene Kololi og spesielt Senegambia de beste alternativene. Like utenfor hotellene, som ved Senegambia Beach, er det et godt utvalg av restauranter, barer og underholdning. Uansett hvor du velger å bo vil du alltid finne et prisgunstig hotell ved stranden.

Avkobling i Gambia

Etter en lang dag på stranden er det herlig å trekke seg tilbake til hotellet for å slappe av med en drink før middag. På denne tiden av døgnet, like før den fantastiske solnedgangen, samles turister og gambiere på stranden for å spille fotball og strandvolleyball.
De fleste hotellene har et rolig uteliv, men ved de større hotellene er det ofte underholdning. Ikke gå glipp av de afrikanske danseoppvisningene – en fargesterk opplevelse, akkurat som Gambia selv.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Solsikkert
 • Behagelig klima
 • Kilometerlange sandstrender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Gambia

Strender
Strendene er flere kilometer lange og 20-50 meter brede (avhengig av tidevannet). De fleste strendene har finkornet sand og er ikke spesielt langgrunne. På Atlanterhavssiden kan bølgene være store, og undervannsstrømmer forekommer. Dersom du vil til en annen strand enn den som ligger nærmest hotellet, er det best å reise med taxi eller jeep. De fleste hotell har privat strand, og like utenfor de mest populære hotellområdene finner du milelange strender som er nærmest folketomme. I motsetning til hva mange tror, og kanskje tidligere har opplevd, er det faktisk mulig å være helt i fred på spaserturen.

Solen er veldig sterk såpass nærme ekvator, så bruk solkrem med høy solfaktor. Vær oppmerksom på undervannsstrømmer i havet, og gå aldri lenger ut enn at du kan nå bunnen. Svøm ikke langt utover, følg heller stranden. Det er få vannsportsaktiviteter tilgjengelig. Gambia er et muslimsk land, og man bør derfor vise respekt og ikke sole seg toppløs på stranden eller ved hotellets bassengområde.

På søndager og andre helligdager forvandles stranden til en møteplass for lokalbefolkningen, som kommer hit med piknik-kurvene sine for å hygge seg. Noen kvelder er pulsen høyere med livlig musikk og dans.

Sanyang

Den kanskje fineste stranden i Gambia. Her kan du nyte et måltid i ro og fred på en av de lokale restaurantene, f.eks. Rainbow Bar. Om kvelden samles lokalbefolkningen for grillfester. Sanyang ligger ca. 45 minutter med bil fra turistområdene. Bølger og undervannsstrømmer forekommer nesten aldri.

Cape Point

Populær strand på nordspissen av Cape Point, der vårt tidligere Sunwing lå. Det er ingen matservering på stranden, men noen lokale kiosker serverer drikke. Flere hotell i nærheten har restauranter. Vær oppmerksom på undervannsstrømmer.

Kotu-stranden

En godt besøkt strand nedenfor hotellene Bungalow Beach, Kombo Beach og Sunset Beach. Flere strandbarer serverer drikkevarer langs den flere kilometer lange stranden. Hils gjerne på de hyggelige kvinnene som selger fruktsalat nedenfor markedet.

Palmarima-stranden

Populær strand, spesielt i helgene da mange kommer hit for å gå tur, spille fotball eller bare slappe av. Festene på søndagskveldene er også populære.

Solsenger

Solsenger er som regel gratis for hotellets egne gjester ved den private hotellstranden. Dersom du vil tilbringe dagen på stranden ved et annet hotell, eller utenfor de private hotellstrendene, må du som regel betale en avgift.
Mat, drikke og uteliv
Gambia har et rikelig utvalg av restauranter, spisesteder og kafeer som lar deg smake landets egen mat. Prøv gjerne de to rettene som regnes som landets nasjonalretter: Chicken Yassa, en kyllingrett med en sterk krydret saus (Yassa), og Domoda, som er den vanligste matretten hos lokalbefolkningen. Den består av enten kylling, kjøtt eller fisk, og serveres med ris og peanøttsaus. Det dukker opp stadig flere restauranter i Gambia, så du behøver ikke lete lenge etter et sted hvor du kan få en matbit eller noe kaldt å drikke.

Drikkevann

Vann kjøpes på flaske og bør ikke drikkes direkte fra kranen.
I Gambias turistområde er det et livlig uteliv, med puber og restauranter, ofte med levende musikk. Mange hotell har også underholdning flere kvelder i uken. I Senegambia-området er det et stort underholdningstilbus, med mange puber og restauranter, samt noen kasinoer.
Shopping
Du kan kjøpe mye fint i Gambia, selv om vi ikke snakker om "ordentlig" shopping. Lærprodukter, batikkstoffer, sko og trefigurer er populære suvenirer. Det ligger små markeder nesten overalt, og det hører med til en ferie i Gambia å besøke noen av disse. Alt som ikke har en prislapp kan du prute på – helt ned til 50 prosent! Det viktigste er at du er fornøyd med sluttsummen. Husk at mange fine butikker og boder ikke alltid har skilter, og dermed kan være litt vanskelige å oppdage. Dette gjelder ofte i områdene Senegambia, Kotu og Kairaba Avenue i Bakau. Det ligger små minimarkeder med et begrenset utvalg nesten overalt, mens Cape Point og Kololi har litt større matbutikker. Husk at importerte varer koster like mye som i Norge, eller mer.

Skreddersydde klær

Her finner du alt du måtte ha lyst på, med over hundre små skredderbutikker. Du kan enten kjøpe stoff av skredderen selv, eller kjøpe stoff i en stoffbutikk og ta dem med til skredderen, som er det billigste alternativet.

Treutskjæringer

De lokale markedene har et stort utvalg av vakre trefigurer. Det største markedet for treskjæring ligger i Brikama, ca. 45 minutters kjøretur fra turistområdene. Her er det mye å velge mellom, og det er viktig å prute. Husk at du kanskje må betale overvekt på hjemreisen.
Sport og trening
På en reise til Gambia kan du drive med sport og trening som tennis og sykling. Det ligger en 18-hulls golfbane i Fajara hvor du kan spille uten green card.
Aktiviteter og severdigheter
Dersom du vil lære Gambia bedre å kjenne, er det en god idé å leie en lokal guide som kan vise deg rundt. Du kjenner igjen lokale guider på uniformen ved merket "OTG". Alle hotell har noen lokale guider som de anbefaler, men er du i tvil bør du spørre personalet i resepsjonen. Skal du på marked i Banjul eller Serrekunda på egen hånd, anbefaler vi at du tar med deg en lokal guide, da de sørger for å holde "selvutnevnte guider" unna. De kan også hjelpe deg med å få en god pris på markedene.

Skjønnhetspleie

I ferien er det mange som unner seg deilige spabehandlinger og besøk på skjønnhetssalonger. Det finnes rikelig med slikt i Gambia.

Abuko naturreservat

Et vakkert reservat som ligger ca. 45 minutter fra Kotuområdet med bil. Det tar ca. to timer å kjøre gjennom parken, og på denne turen ser du aper, antiloper, krokodiller, hyener og mange ulike fuglearter.

Brikama håndverksmarked

Det største trefigurmarkedet i Gambia. Her kan du kjøpe flotte suvenirer og gjøre mange kupp. Husk å prute! Det letteste er å ta taxi til Brikama. Åpent hver dag.

Katchically Krokodillepark

Krokodillebassenget med mer enn 50 krokodiller finner du i Bakau. Her kan du bli kjent med 30 år gamle Charlie og hans venner. Det er kun de lokale guidene i parken som vet hvem Charlie er. Parken er åpen hver dag.
Stranden lokker, men det er også andre severdigheter i Gambia; kultur, historie, natur og folkeliv.

Tanji Village Museum

Tanji Village Museum er bygget som en landsby og er et levende museum der det vises hvordan lokalt håndarbeid blir til og hvordan lokalbefolkningen lever på landsbygda. Museet ligger i fiskerlandsbyen Tanji, som du kan komme til med taxi (ca. 25 minutter). Husk å avtale prisen med taxisjåføren på forhånd.

Banjul

Banjul ligger på øya St. Mary's Island, som er en sandbanke på sydsiden av Gambia-elven med en stor havn. Her bor det ca. 45 000 mennesker. Banjul er ikke den største byen i Gambia og kanskje heller ikke den vakreste, men er vel verdt en tur for alle som besøker landet. Her er det mye liv og mennesker overalt! På Albert Market på Russell Street finner du alt mellom himmel og jord. Her selges de selvsagt alt som trengs i det afrikanske kjøkkenet, og rundt hjørnet ligger turistmarkedet med lokalt håndverk. Her kan du prute.

Kunta Kinteh Island

Bygget i 1651 av tyskerne og overtatt av britene i 1661. Kunta Kinteh Island (tidligere Fort James) spilte en stor rolle i slavetiden og fungerte som en oppsamlingsplass for slavene. I dag er bare en liten del av øya igjen, for elven "spiser opp" øya. Kunta Kinteh Island står på UNESCOs verdensarvliste.

Juffereh

Det var her Alex Haley fant bakgrunnen til sin bestselger "Røtter" om slaven Kunta Kinteh. Her ligger Gambias eneste slavemuseum.

Albreda

Det ble sagt at Albredas berømte flaggstang ga frihet til slavene som greide å komme seg dit. Denne tidligere slavehandelstasjonen har mange interessante severdigheter fra slavetiden.

Nasjonalmuseet

Museet ligger midt i Banjul og har små og store severdigheter som viser gambiske stammetradisjoner og jordbruk, fra den britiske kolonitiden og frem til i dag. Musikkavdelingen er ganske imponerende.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har personale på reisemålet i vintersesongen (oktober–april), vi nås på servicetelefon og e-post. Øvrige måneder har Ving ikke noe personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Pass og visum

For innreise til Gambia kreves norsk pass (nødpass aksepteres også) samt gult vaksinasjonskort som må framvises ved innreise. Gulfebervaksine er obligatorisk.
For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Norske statsborgere trenger ikke visum til Gambia. Et innreisestempel fås ved ankomst, som gjelder i 28 dager. En tom side i passet kreves. For mer informasjon ta kontakt med Gambias konsulat på tlf. 22 43 09 10. http://www.accessgambia.com/information/gambia-consulate-norway.html

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med konsulatet for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Gambia.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Vaksinering

Malariaprofylax og andre vaksiner anbefales, enkelte er også påkrevet. Kontakt lege eller vaksinasjonsklinikk i god tid før avreise. Hvis du skal mellomlande eller reise til andre afrikanske land, må du finne ut av smittefaren i landet. Det kreves vaksinasjonskort for innreise til Senegal.

Ving anbefaler Twinrix for mange års beskyttelse mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum 4 uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

For å beskytte deg mot mygg og andre insekter, anbefaler vi myggmiddel og lyse klær med lange ermer og ben.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i det landet du besøker. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Dalasi (GMD). Det er banker i Kololi/Senegambia, Serrekunda og Banjul. Minibanker finnes ved en del banker som aksepterer utenlandske bankkort med et maksuttak på 3 000 dalasi (ca. 500,- NOK) pr. kontantuttak. Større summer kan tas ut inne i banken med Visa eller MasterCard. Enkelte hotell har også et lite bankkontor i resepsjonen. Det er vanlig at minibankene er ute av funksjon eller at de er tomme. Det er også mulig at det ikke går å betale med kort. Vi anbefaler derfor at du tar med deg kontanter – helst i norske kroner, euro eller USD. Du kan veksle på hotellet eller på et vekslingskontor.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –2 timer. Vintertid: norsk tid –1 time.

Elektrisitet

220 V. Adapter er nødvendig på noen av hotellene og kan kjøpes billig på reisemålet (ca. 40 dalasi).

Språk

Gambia har åtte forskjellige folkestammer som alle har sitt eget språk og kultur. Engelsk er det offisielle språket.

Øvrig informasjon

Homoseksualitet er forbudt ved lov i Gambia, så par av samme kjønn anbefales å vise diskresjon.
Gambias myndigheter har av miljøhensyn innført totalforbud mot plastposer. Alt salg og bruk av disse skal opphøre snarest. Hvis du har med deg plastposer må du sørge for at disse enten tas hånd om på hotellet, eller at du tar dem med deg hjem igjen.
Vi gjør oppmerksom på at reglene for bagasjevekt er meget strenge på flyplassen. All bagasje veies, også håndbagasjen. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris: ca. 10 euro pr. kilo.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo Lufthavn med rutefly inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Gambia hele året med rutefly.

Flyet lander på Banjuls flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Gambias flyplass Yundum til hotellene i Bakau er ca. 40 minutter (28 km), til Bijilo ca. 15–20 minutter (17 km), til Kololi/Senegambia ca. 25 minuter (20 kilometer), Kotu ca. 30 minutter (22 km) og til Brufut ca. 15–20 minutter (19 km), avhengig av trafikk.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Tamala Beach og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Vær
 • januar
30°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
31°19°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mars
32°20°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • april
30°20°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • mai
30°22°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
31°24°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • oktober
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • november
32°23°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°20°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager

Finn reise til Gambia
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.