Se hotell (8)

Reiser til Downtown Dubai

Bestill en reise til Downtown Dubai, og gled deg til en spennende storbyferie blant elegante avenyer og fantastiske shoppingmuligheter.
Downtown Dubai er "det siste" i Dubai, alt og skal være høyest, størst og best. Det er her du finner verdens høyeste bygning, Burj Kalifa, og Dubai Mall, verdens største kjøpesenter – med nesten 1500 butikker! Her er det også lekre hotell, ubegrensede muligheter for shopping og en helt ny souk (markedsområde) der du kan hvile bena mellom slagene. I tillegg finner du verdens største fontene hvor du hver kveld får oppleve et fantastisk vannshow. Med andre ord: Når du bestiller en reise til Downtown Dubai får du en ferie med alt – og litt til.

Luksushotell i Dubai

Når du bestiller en reise til Downtown Dubai kan du bo bra, veldig bra. Du kan velge mellom et halvt dusin hotell med fem hjerter, som alle tilbyr det ypperste av fasiliteter og service. Et eksempel er JW Marriott Marquis Hotel, som i tillegg til å være et av Dubais beste hotell også er det høyeste i verden, med 72 etasjer. Her finnes alt du kan ønske deg av en luksuriøs ferie: spa, nattklubb, flere basseng og mer enn 10 restauranter å velge mellom.

Strender og aktiviteter

Den lange kysten kantes av milelange vakre strender med turkisblått, klart vann. Bare en ti minutters taxitur fra byen venter fantastiske strender og bølgende sanddyner. Om vinteren kan været sammenlignes med en fin, norsk sommer. Det er mye å finne på i Dubai hvis du mot formodning skulle bli lei av strandliv og shopping. Jeepsafari, windsurfing, fiske eller tennis – utvalget av aktiviteter er stort. Dubai har i tillegg et av verdens mest moderne badeland. Du kan også ta en utflukt til et av naboemiratene eller en runde på golfbanen – da har du en ferie som ikke kan sammenlignes med noen annen, noe annet sted.
Nyttige tips
 • Flotte hotell
 • Nærliggende severdigheter som Burj Kalifa
 • Det kjente kjøpesenteret Dubai Mall
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Downtown Dubai

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Bydelen Downtown Dubai ligger ikke ved kysten, så her er det vanlig å bade i hotellbassengene. Det ligger en offentlig strand med gratis adgang noen kilometer utenfor Dubai sentrum. Der ligger det også flere strandklubber som du kan benytte mot en avgift. Strendene er lange og velstelte med finkornet, lys sand.
Les mer om strender i Dubai.
Mat, drikke og uteliv
I Downtown Dubai finner du et stort utvalg restauranter som tilbyr mat fra hele verden. Her finner du alt fra billige mathaller til eksklusive gourmetrestauranter, og det er store forskjeller i priser hvis du spiser på hotellet sammenliknet med i byen. Alkohol serveres kun på restaurantene som ligger i tilknytning til hotellene. Fredagsbrunsj er populært i Downtown Dubai og på kveldene er det også mange gode buffeer hvor også drikke er inkludert.
Utelivet i Downtown Dubai er konsentrert om de store hotellene som har alkoholservering. Her er det et stort utvalg av heftige barer og nattklubber, noen mer eksklusive enn andre. Da mange av de fastboende har fri på fredager og lørdager er det mest folk ute på torsdags- og fredagskveldene. Det er ikke uvanlig at kjente DJs og artister spiller på klubbene, noe som gjør at det er relativt dyrt å komme inn. Utestedene har ofte strenge kleskoder for menn, som ikke kan gå i jeans eller shorts, og må ha ordentlige sko, mens det for kvinner sjelden er skrevne regler.
Les mer om utelivet i Dubai.
Shopping
I Downtown Dubai finner du shopping i verdensklasse på Dubai Mall, verdens største kjøpesenter – med over 1200 butikker! Her finner du alle de kjente merkevarene og kjedene du kan komme på, og det er lett å gå seg vill i alle butikkene som strekker seg over fire etasjer. Hvis du ikke får nok av shopping her, finnes det diverse mindre kjøpesentre og basarer i nærheten.

Tradisjonelle souker

Vil du besøke et tradisjonelt innendørsmarked, en såkalt souk, er det flere innen rekkevidde. I nærliggende Bur Dubai ligger tekstilsouken, med tekstiler av alle slag, som silke, ull, kasjmir og bomull, men også ferdigsydde klær.
Les mer om shopping i Dubai.
Sport og trening
Mange av hotellene har treningsstudio og treningstimer.

Spille golf i Dubai

Her kan du kombinere late dager i solen med en runde golf. Her får du utfordrende baner av god kvalitet.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
I Downtown Dubai er det aktiviteter for enhver smak. Kun ti minutter med taxi fra byen venter fantastiske strender og bølgende sanddyner. Andre populære aktiviteter inkluderer blant annet jeepsafari, turer langs Dubai Water Canal, forestillinger på Dubai Opera, skøytebanen i Dubai Mall og besøk til noen av de enorme badelandene.
Utforsk De forente arabiske emiraters historie og kultur på Dubai Museum og Etihad Museum. Verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, er verdt et besøk, men bestill gjerne billett på forhånd, slik at du sparer penger og køtid. Verdens største fontene ligger like ved Burj Khalifa og Dubai Mall. Sørg for å få med deg lys- og vannshowet her om kvelden.
Hvordan du tar deg rundt
Dubai er en veldig stor by, uten noen spesielt sentrum. I Downtown Dubai kan du enkelt reise med kollektivtransport som t-bane, trikk, buss og ferge. Kollektivtrafikken fungerer bra i sentrum, men hvis du skal ferdes utenfor byen er taxi et bedre alternativ.

Taxi

Taxi er det vanligste fremkomstmiddelet og er forholdsvis billig.

Metro

T-banen er rask og moderne (med aircondition) og går gjennom de sentrale delene av byen. Billetter kan kjøpes med kort eller kontanter på alle stasjoner.

Trikk

Trikkenettet er under utbygning, men allerede nå er 10 stasjoner i funksjon.

Buss

Lokalbussene trafikkerer områder som hverken t-banen eller sporvognen går til. Billettsystemet er det samme for tunnelbane, sporvogn og buss.

Ferge

Med ferge kan du blant annet reise langs elven Dubai Creek og Dubai Marina.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Åpningstider for hotellenes barer kan påvirkes og under Ramadan får ikke hotellet servere alkohol på offentlige steder som stranden, rundt bassenget mm. Aktuelle åpningstider for hotellets restauranter og barer fås ved ankomst til hotellet. Servering av alkohol på rommene er mulig under fasten, på de fleste hotell.

Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Beløpet kan variere litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Øvrig informasjon

Dubai er definitivt den mest åpne og turistvennlige av de syv emiratene i De forente arabiske emirater. De har også kommet langt når det gjelder handikaptilpasning. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeider i området kan være forstyrrende. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Ved innreise til De forente arabiske emirater er det 18-årsgrense om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det vanligvis at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser i selskap med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Downtown Dubai hele året med rutefly.

Flyet lander på Dubai flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Downtown Dubai er ca. 15-20 minutter (ca. 13 km). I rushtiden er det ikke uvanlig at turen kan ta mye lengre tid på grunn av trafikken. Reisetiden kan da bli dobbelt så lang.
Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Downtown Dubai
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.