Se hotell (15)

Reiser til Abu Dhabi

Bestill en reise med Ving til Abu Dhabi og oppdag en by full av fascinerende kontraster.

Abu Dhabi er De forente arabiske emiraters største emirat og landets hovedstad. Byen ligger omtrent 15 mil fra Dubai, og består av flere øyer som ligger tett inntil hverandre. Opprinnelig var Abu Dhabi en liten fiskerlandsby, men på bare noen generasjoner har byen blitt forvandlet til en verdensmetropol med en sjarmerende blanding av nytt og gammelt. Her går palass og skyskrapere hånd i hånd med tradisjonell arabisk kultur og historie. Abu Dhabi kan friste med et nærmest uendelig shoppingtilbud, med alt fra internasjonale markeder og butikker i store kjøpesentre til mer lokale varer i souker.

Vings Abu Dhabi

Når du reiser til Abu Dhabi med Ving kan du velge mellom flere nøye utvalgte hotell i både luksus- og mellomklassen. De aller fleste har ett eller flere basseng, og noen av dem ligger på stranden. Dette reisemålet passer først og fremst for voksne som vil ha en aktiv ferie i en eksotisk storby, men du kan naturligvis også reise hit med barn. Klimaet er varmt året rundt, men husk at det kan bli over 40 grader om sommeren (juni–september). Når du reiser med Ving kan du også kombinere Abu Dhabi med et eller flere av de andre emiratene, og dermed få mest mulig ut av ferien din.

Formel 1 i Abu Dhabi

En av emiratenes mer spektakulære opplevelser er Abu Dhabi Grand Prix, et stemningsfullt løp som kjøres i skumringen. Det starter i fullt dagslys og avsluttes når solen går ned. Hos Ving kan du bestille en reise til dette fantastiske løpet i november, komplett med hotell, fly og billett til både kvalifiseringsløpet på lørdag og selve konkurransen dagen etter, samt skyss mellom hotellet og banen.

Aktiviteter i Abu Dhabi

I Abu Dhabi finnes det rikelig med aktiviteter å velge mellom, og fine strender hvor du kan koble av. Dersom du liker å spille golf kommer du også til å trives her. Gå ikke glipp av et besøk til Ferrari World, verdens største innendørs fornøyelsespark som blant annet tilbyr verdens raskeste berg-og-dal-bane. Dersom du vil få enda mer fart på adrenalinet kan du besøke den store vannparken Yas Waterworld, eller hvorfor ikke en guidet tur til Abu Dhabis Formel 1-bane? I Abu Dhabi finner du også Shejk Zayed-moskéen, en av verdens største moskéer.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell i sentrum
 • Behagelig klima
 • By og strand
 • Gode shoppingmuligheter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Abu Dhabi

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
Abu Dhabi har mange fine strender. De fleste tilhører hotellene, men er åpne for andre enn hotellets gjester mot betaling. Det finnes også strender som er åpne for alle, men disse har ofte færre fasiliteter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 9 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Abu Dhabis flyplass til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 35 km). Fra Dubais flyplass er den ca. 2 timer (150 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
De fleste restaurantene ligger på hotellene og på kjøpesentre. Alkoholholdig drikke serveres som regel ikke på restauranter utenfor hotellene.
Abu Dhabis beste uteliv og barer finner du på de store hotellene og på kjøpesentrene. Alkohol serveres kun på hotellene.
Shopping
Det er et stort shoppingtilbud i Abu Dhabi, med mange kjøpesentre.
Aktiviteter og severdigheter
Abu Dhabi kan skilte med mengder av aktiviteter. Du finner blant annet golfbaner, Formel 1-bane med guidede turer og Ferrari World – verdens største innendørs fornøyelsespark der den som tør kan ta verdens raskeste berg- og dalbane.
En av Abu Dhabis mest populære severdigheter er Shejk Zayed-moskéen, en av verdens største moskéer. Andre severdigheter verdt å se er for eksempel Abu Dhabi National Exhibition Center, promenadestrøket The Corniche, Louvre Abu Dhabi og Etihad Towers.
Hvordan du tar deg rundt
Det er lettest å komme seg rundt med taxi. Kollektivtilbudet er begrenset.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter innreise til landet. Det er ikke nødvendig å søke om visum på forhånd. Et innreisestempel med 90 dagers gyldighet utstedes gratis i passkontrollen. Den som har et israelsk visum eller stempel i passet kan bli nektet innreise. For mer informasjon ta kontakt med landets ambassade på tlf. 22 12 24 22.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til De forente arabiske emirater.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 5. mai 2019. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 11. august 2019, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av handlesentre. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlig sted fra soloppgang til solnedgang, det vil si i den tiden da muslimer faster.

Skatter og avgifter på hotellene

Fra og med 1. juni 2016 må alle gjester på hotellene i Abu Dhabi betale en avgift på 4 prosent av losjiprisen pr. natt, noe som tilsvarer ca. 40-80 AED pr. natt, avhengig av prisen for rommet. I tillegg til romprisen er det også en avgift på 15 AED pr. rom og natt. Disse avgiftene betales direkte til hotellet ved innsjekking.

Valuta og betaling

Dirham (AED). Kredittkort aksepteres de fleste steder.

Tidsforskjell

Norsk tid +2 timer

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i De forente arabiske emirater, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Øvrig informasjon

Ved innreise til De forente arabiske emirater er det aldersgrense på 18 år om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din forelder, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen over 21 år, kreves det en kopi av dine foreldres pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
Byggearbeider i området kan være forstyrrende, men omfanget av byggingen varierer.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fås tilbake ved avreise).
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention

Opplev formel 1 - Abu Dhabi

Finn reisen din til Abu Dhabi