Se hotell (14)

Reiser til Abu Dhabi

Bestill en reise med Ving til Abu Dhabi og oppdag en by full av fascinerende kontraster.
Abu Dhabi er De forente arabiske emiraters største emirat og landets hovedstad. Byen ligger omtrent 15 mil fra Dubai, og består av flere øyer som ligger tett inntil hverandre. Opprinnelig var Abu Dhabi en liten fiskerlandsby, men på bare noen generasjoner har byen blitt forvandlet til en verdensmetropol med en sjarmerende blanding av nytt og gammelt. Her går palass og skyskrapere hånd i hånd med tradisjonell arabisk kultur og historie. En reise til Abu Dhabi kan friste med et nærmest uendelig shoppingtilbud, med alt fra internasjonale markeder og butikker i store kjøpesentre til mer lokale varer i souker. Kunstmuseet Louvre Abu Dhabi har kunst i verdensklasse.

Vings Abu Dhabi

Når du reiser til Abu Dhabi med Ving kan du velge mellom flere nøye utvalgte hotell i både luksus- og mellomklassen. De aller fleste har ett eller flere basseng, og noen av dem ligger på stranden. Dette reisemålet passer først og fremst for voksne som vil ha en aktiv ferie i en eksotisk storby, men du kan naturligvis også reise hit med barn. Klimaet er varmt året rundt, men husk at det kan bli over 40 grader om sommeren (juni–september). Når du reiser med Ving kan du også kombinere Abu Dhabi med et eller flere av de andre emiratene, og dermed få mest mulig ut av ferien din.

Formel 1 i Abu Dhabi

En av emiratenes mer spektakulære opplevelser er Abu Dhabi Grand Prix, et stemningsfullt løp som kjøres i skumringen. Det starter i fullt dagslys og avsluttes når solen går ned. Hos Ving kan du bestille en reise til dette fantastiske løpet i november, komplett med hotell, fly og billett til både kvalifiseringsløpet på lørdag og selve konkurransen dagen etter, samt skyss mellom hotellet og banen.

Aktiviteter i Abu Dhabi

I Abu Dhabi finnes det rikelig med aktiviteter å velge mellom, og fine strender hvor du kan koble av. Dersom du liker å spille golf kommer du også til å trives her. Gå ikke glipp av et besøk til Ferrari World, verdens største innendørs fornøyelsespark som blant annet tilbyr verdens raskeste berg-og-dal-bane. Dersom du vil få enda mer fart på adrenalinet kan du besøke den store vannparken Yas Waterworld, eller hvorfor ikke en guidet tur til Abu Dhabis Formel 1-bane? I Abu Dhabi finner du også Shejk Zayed-moskéen, en av verdens største moskéer.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell i sentrum
 • Behagelig klima
 • By og strand
 • Gode shoppingmuligheter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Abu Dhabi

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Abu Dhabi har mange fine strender. De fleste tilhører hotellene, men er åpne for andre enn hotellets gjester mot betaling. Det finnes også strender som er åpne for alle, men disse har ofte færre fasiliteter.
Mat, drikke og uteliv
Det er mange restauranter i Abu Dhabi, og de fleste ligger på hotellene og på kjøpesentre. Lokalinnbyggerne spiser gjerne ute et par ganger i uken. Prisene varierer veldig mellom restaurantene, og alkoholholdig drikke serveres som regel ikke på restauranter utenfor hotellene.
Abu Dhabis beste uteliv og barer finner du på de store hotellene og på kjøpesentrene. Alkohol serveres kun på hotellene.
Shopping
Det er et stort shoppingtilbud i Abu Dhabi. Hvorfor ikke sørge for å besøke noen av byens mange markeder og kjøpesentre mens du er her?

Kjøpesentre

Vil du shoppe kjente merkevarer skal du ta turen innom noen av Abu Dhabis mange kjøpesentre. To av de største er Marina Mall og Abu Dhabi Mall. Førstnevnte ligger i Abu Dhabi Corniche Breakwater i nærheten av Emirates Palace. Her finner du i tillegg til butikker også kinosaler og en lang rekke restauranter og kafeer for enhver smak.
I sentrum finner du Abu Dhabi Mall, med alt fra designermerker til mat, fornøyelser og aktiviteter for hele familien samlet under ett tak.

Tradisjonelle souks

I de berømte soukene finner du tradisjonelle arabiske varer som håndverk, krydder og tepper til rimelige priser. I de myldrende gangene selger de tusenvis av produkter, så her er det lett å tilbringe noen timer. Ikke vær redd for å prute, og se gjerne i flere butikker etter det du er interessert i for å sammenlikne prisene.
Sport og trening
Abu Dhabi har en fin 18-hullsbane.

Golf i Abu Dhabi

Hvis du vil spille golf i Abu Dhabi kan du besøke Abu Dhabi Golf Club. Her ligger det en bane med brede fairways og pene greener som byr på spennende utfordringer.

Via vår samarbeidspartner Greenfee365 kan du allerede nå bestille dine starttider.
Aktiviteter og severdigheter
Abu Dhabi kan skilte med mengder av aktiviteter som passer godt i ferien. Du finner blant annet en Formel 1-bane med guidede turer og Ferrari World – verdens største innendørs fornøyelsespark der den som tør kan ta verdens raskeste berg- og dalbane.
En av Abu Dhabis mest populære severdigheter er Shejk Zayed-moskéen, en av verdens største moskéer. Andre severdigheter verdt å se er for eksempel Abu Dhabi National Exhibition Center, promenadestrøket The Corniche, Louvre Abu Dhabi og Etihad Towers.
Hvordan du tar deg rundt
Det er lettest å komme seg rundt med taxi. Kollektivtilbudet er begrenset.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 2. april 2022. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlige steder mellom soloppgang og solnedgang, det vil si den tiden da muslimene faster.

Åpningstider for hotellenes barer kan påvirkes og under Ramadan får ikke hotellet servere alkohol på offentlige steder som stranden, rundt bassenget mm. Aktuelle åpningstider for hotellets restauranter og barer fås ved ankomst til hotellet. Servering av alkohol på rommene er mulig under fasten, på de fleste hotell.

Ait el Kebir er rundt 9. juli 2022, og da holder butikker og markeder stengt, med unntak av kjøpesentre.

Skatter og avgifter på hotellene

Fra og med 1. juni 2016 må alle gjester på hotellene i Abu Dhabi betale en avgift på 4 prosent av losjiprisen pr. natt, noe som tilsvarer ca. 40-80 AED pr. natt, avhengig av prisen for rommet. I tillegg til romprisen er det også en avgift på 15 AED pr. rom og natt. Disse avgiftene betales direkte til hotellet ved innsjekking.

Valuta og betaling

Dirham (AED). Kredittkort aksepteres de fleste steder.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +2 timer

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Øvrig informasjon

Ved innreise til De forente arabiske emirater er det aldersgrense på 18 år om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne. For å sjekke inn på et hotell i De forente arabiske emirater kreves det at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser sammen med en forelder eller en annen voksen. Har du ikke samme etternavn som din forelder, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen over 21 år, kreves det en kopi av dine foreldres pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
Byggearbeider i området kan være forstyrrende, men omfanget av byggingen varierer.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fås tilbake ved avreise).
Det er strenge regler for innførsel av medisin til De forente arabiske emirater. Medbragt resept/attest på medisinene på engelsk eller arabisk kreves. Innførsel av alle reseptbelagte legemidler må meldes i forveien ved innreise til De forente arabiske emirater. Dette gjøres på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention.
Fly og transport
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Abu Dhabis flyplass til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 35 km). Fra Dubais flyplass er den ca. 2 timer (150 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Abu Dhabi
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.