Abu Dhabi Grand Prix

Abu Dhabi Grand Prix, De forente arabiske emirater

I Abu Dhabi ligger den spektakulære og drøye fem kilometer lange Yas Marina Circuit, der emiratenes første Grand Prix gikk av stabelen i 2009.

Dette var også det første F1-løpet som foregikk i skumringen, med kraftig belysning som visket ut overgangen fra dag til natt. Abu Dhabi Grand Prix er det eneste løpet på F1-programmet som kjøres mot klokken, med hastighet på opptil 320 km i timen.

Banen ligger ved havet, og den flotte beliggenheten kan sammenlignes med Monaco. Løpet kjøres rundt den glamorøse nybygde marinaen, som har god plass til alle de glitrende yachtene i paddocken. Banens utmerkede design har også flere innovative elementer – for eksempel det ikoniske femstjerners hotellet Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel som har 499 rom langs banen, og det 60 meter høye SunPower som er drevet av solenergi.

Banen er designet for høy hastighet, med den lengste rette strekningen på F1-programmet, krappe kurver for forbikjøringer og dessuten en svingete sektor som minner om en sentrumsbane. Alle disse forskjellige elementene samhandler for å skape en av de lengste og mest krevende banene i verden, noe som garanterer nær og intens racing.

Les mer om reisemålet Abu Dhabi Grand Prix Skjul tekst

Billettkategorier
I grunnprisen er såkalte Abu Dhabi Hill-billetter inkludert. Fra banens mest fremtredende kjennetegn – The Abu Dhabi Hill – får man en av motorsportens beste utsiktspunkter. Det ligger rett overfor North Grandstand, ved siden av Main, slik at tilskuerne kan se alt som skjer fra andre sving og hele veien bort til den den sjette svingen. Fra Abu Dhabi Hill kan du også skimte banens lengste rette strekning, der det ofte blir forbikjøringer fordi førerne ligger side om side i sin jakt på en pallplass.

Mot tillegg kan du bestille billetter på Marina, North eller South Grandstand:

Marina:
Her får tilskuerne noe ekstra, da Marina Grandstand ligger rett ovenfor depoene med fantastisk utsikt over marinaen og det opplyste Yas Viceroy Hotel. Hør motorbrølet når bilene suser forbi bare noen meter fra plassen din, før de bremser seg gjennom de utfordrende kurvene og svingene. Tilskuerne på Marina Grandstand har tilgang til alle Oasis-områdene som tilbyr mat, drikke, butikker og underholdning.

North:
På North Grandstand får man en unik opplevelse takket være den vidstrakte utsikten over banen. Kjenn adrenalinet bruse når førerne bråbremser på vei inn i banens trangeste hårnålskurve før de akselerer ut på den lengste rette strekningen i F1 for å benytte enhver mulighet til forbikjøring. Dette er også plassen nærmest Arenaen, der de som har billetter bare trenger å gå et lite stykke for å nyte After Race Concerts.

South:
South Grandstand ligger ved en nøkkelposisjon og byr på en av motorsportens mest utrolige panoramautsikter. Her kan du se hårreisende action når førerne posisjonerer seg gjennom chikanen ved den 11. svingen, før de akselererer ut av den 14. svingen og videre rundt marinaen før de forsvinner under det opplyste Yas Viceroy Hotel.

Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Våre gjesters vurdering av Abu Dhabi Grand Prix

Har du vært her? Sett din karakter på strender, shopping, natteliv og hotell!

Samlet hotellvurdering 3,5

Vurderingen baseres på 10 svar

Reisetips

Vær den første til å skrive et reisetips

Et utvalg hotell - Abu Dhabi Grand Prix


Formel 1 i Abu Dhabi er et av Vings nøye utvalgte hotell.Se flere bilder

Formel 1 i Abu Dhabi, Abu Dhabi Grand Prix
 

Abu Dhabi Grand Prix, De forente arabiske emirater

3,5
Gjestenes hotellvurdering 3,5

   
  Velg Formel 1 i Abu Dhabi

  Chat med oss

  Man-tor: 08.30-21.00
  Fre: 08.30-18.00
  Lør: 10.00-15.00
  Søn: 12.00-16.00

  Start chat

  Les mer om MyHoliday Card