Reiser til Abu Dhabi Grand Prix

I Abu Dhabi ligger den spektakulære og drøye fem kilometer lange Yas Marina Circuit, der emiratenes første Grand Prix gikk av stabelen i 2009.

Dette var også det første F1-løpet som foregikk i skumringen, med kraftig belysning som visket ut overgangen fra dag til natt. Abu Dhabi Grand Prix er det eneste løpet på F1-programmet som kjøres mot klokken, med hastighet på opptil 320 km i timen.

Banen ligger ved havet, og den flotte beliggenheten kan sammenlignes med Monaco. Løpet kjøres rundt den glamorøse nybygde marinaen, som har god plass til alle de glitrende yachtene i paddocken. Banens utmerkede design har også flere innovative elementer – for eksempel det ikoniske femstjerners hotellet Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel som har 499 rom langs banen, og det 60 meter høye SunPower som er drevet av solenergi.
 
Banen er designet for høy hastighet, med den lengste rette strekningen på F1-programmet, krappe kurver for forbikjøringer og dessuten en svingete sektor som minner om en sentrumsbane. Alle disse forskjellige elementene samhandler for å skape en av de lengste og mest krevende banene i verden, noe som garanterer nær og intens racing.

Reis med Ving på Formel-1 i Abu Dhabi

Abu Dhabi Grand Prix

Bestill en Formel 1-reise til Abu Dhabi 28. november 2019, og opplev Formel 1-sirkuset!

Billettkategorier

I grunnprisen er såkalte Abu Dhabi Hill-billetter inkludert. Fra banens mest fremtredende kjennetegn – The Abu Dhabi Hill – får man en av motorsportens beste utsiktspunkter. Det ligger rett overfor North Grandstand, ved siden av Main, slik at tilskuerne kan se alt som skjer fra andre sving og hele veien bort til den den sjette svingen. Fra Abu Dhabi Hill kan du også skimte banens lengste rette strekning, der det ofte blir forbikjøringer fordi førerne ligger side om side i sin jakt på en pallplass.

Mot tillegg kan du bestille billetter på Marina, North eller South Grandstand:
Marina:
Her får tilskuerne noe ekstra, da Marina Grandstand ligger rett ovenfor depoene med fantastisk utsikt over marinaen og det opplyste Yas Viceroy Hotel. Hør motorbrølet når bilene suser forbi bare noen meter fra plassen din, før de bremser seg gjennom de utfordrende kurvene og svingene. Tilskuerne på Marina Grandstand har tilgang til alle Oasis-områdene som tilbyr mat, drikke, butikker og underholdning.
 
North:
På North Grandstand får man en unik opplevelse takket være den vidstrakte utsikten over banen. Kjenn adrenalinet bruse når førerne bråbremser på vei inn i banens trangeste hårnålskurve før de akselerer ut på den lengste rette strekningen i F1 for å benytte enhver mulighet til forbikjøring. Dette er også plassen nærmest Arenaen, der de som har billetter bare trenger å gå et lite stykke for å nyte After Race Concerts.
 
South:
South Grandstand ligger ved en nøkkelposisjon og byr på en av motorsportens mest utrolige panoramautsikter. Her kan du se hårreisende action når førerne posisjonerer seg gjennom chikanen ved den 11. svingen, før de akselererer ut av den 14. svingen og videre rundt marinaen før de forsvinner under det opplyste Yas Viceroy Hotel.

Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Større kart

topImage has no component

Mer informasjon om reisen

Flyet lander i Dubai. Transport fra flyplassen til hotellene i Dubai tar ca. 15–25 minutter, avhengig av trafikken. Til hotellet i Abu Dhabi tar det ca. 2 timer. I rushtrafikken kan det ta mye lengre tid.

Transport til Formel 1-banen
Din Formel 1-pakke inkluderer billett til lørdagens kvalifisering og til hovedløpet på søndag. Transport med buss mellom hotellet og Formel 1-banen er også inkludert i tillegg til reiselederservice (engelsktalende).
Reisetiden mellom hotellet og Formel 1-banen er ca. 1 time og 45 minutter fra hotellene i Dubai og ca. 45 minutter fra hotellet i Abu Dhabi.

Valuta og betaling

Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.

Skatter og avgifter på hotellene

Dubai:
På samtlige hotell og leilighetshotell betaler du en ekstra skatt. Skatten varierer litt fra hotell til hotell, men ligger på mellom 10 og 20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Abu Dhabi:
Fra og med 1. juni 2016 skal alle gjester på hotell i Abu Dhabi betale en avgift på 4 % av losjiprisen pr. natt, noe som tilsvarer ca. 40–80 AED pr. natt avhengig av kostanden for rommet. I tillegg til romprisen er det også en avgift på 15 AED pr. rom og natt. Disse avgiftene betales direkte til hotellet ved innsjekking.

Vår service

Du reiser på egen hånd. Det finnes representanter for Thomas Cook Sport på reisemålet som du kan kontakte hvis du trenger det. Telefonnummeret finner du i dine reisedokumenter.

Hotell I Dubai

Hotell i Dubai

Ved innreise til De forente arabiske emirater er det aldersgrense på 18 år om du ikke reiser i selskap med foreldre eller andre voksne (altså både i Dubai og Abu Dhabi). For å sjekke inn på hotell i De forente arabiske emirater krever de fleste hotell at du har fylt 21 år hvis du ikke reiser i selskap med foreldre eller annen voksen. Har du ikke samme etternavn som dine foreldre må du vise frem fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen over 21 år kreves det en kopi av dine foreldres pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.

Dubai

Dubai er uten tvil det mest åpne og turistvennlige emiratet av de syv forente arabiske emiratene. De har også kommet langt når det gjelder tilpasninger for bevegelseshemmede. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeid i området kan være forstyrrende, men omfanget av arbeidet varierer. Vi forbeholder oss retten til å endre i programmet, utflukter, priser osv.

De fleste hotell tar et obligatorisk depositum fra kredittkort på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).

Flere Formel 1-reiser