Se hotell (24)

Reiser til Tallinn

Det tar under halvannen time å fly fra Oslo til Tallinn. I Estlands vakre hovedstad møtes du av en bykjerne fra middelalderen med maleriske brosteinssmug, og det hele omgitt av en bymur.

Byens middelalderhistorie er merkbar overalt – i kirkene, i smugene og på husfasadene med de trappeformede takene. Her ligger blant annet et av verdens eldste og fortsatt fungerende apotek, Rådhusapoteket, som har vært i drift i samme lokale siden 1422. Gamlebyen har et livlig uteliv med mange bra restauranter og barer side om side. Du rekker altså å droppe innom mange utesteder på én kveld, og du kommer garantert til å finne ditt nye favorittsted.

Mat fra hele verden

Tallinn har mange bra restauranter og kroer, og det dukker opp nye hele tiden. I tillegg til lokal mat kan du utforske byens store utvalg av indiske, argentinske, italienske, japanske, kinesiske, meksikanske og også russiske og kaukasiske restauranter. Estlendernes egne favoritt- mellommåltider er crêpes-lignende pannekaker med forskjellige typer fyll. Disse serveres på de fleste kafeer og er både billige og gode. Du kommer til å oppdage at de fleste restaurantene er veldig rimelige, til og med de "dyrere" stedene i gamlebyen.

Rimelig shopping

Tallinn er en herlig shoppingby, både på grunn av utvalget og prisene. Det er ikke langt mellom butikkene, og her finner du alt fra merkeklær til lokalt håndverk. De mest populære varene å kjøpe med seg hjem er lær, smykker av gull og sølv og treskjæring. Andre rimelige produkter er øl, brennevin, fine viner, blomster og sjokolade.

Tallinns kreative bydel

I bydelen Kalamaja ligger det populære gamle industriområdet Telliskivi, som i dag representerer det nye og kreative Tallinn. Her kan du vandre rundt i renoverte industrihaller fylt av gallerier, designerbutikker, kafeer, restauranter og hippe barer. I det samme området finner du det renoverte markedet Balti Jaam Turg, hvor du kan utforske salgsboder og smake på lokale delikatesser.

Vings reiser til Tallinn

Du har mange hotell å velge mellom når du bestiller en reise til Tallinn med Ving. Vi har både rimelige og luksuriøse alternativ rundt i byen. Flere av Vings hotell ligger i gamlebyen, perfekt for deg som liker å ha kort vei til restauranter og uteliv. Lekre Telegraaf Hotel i gamlebyen har et fint spa med basseng og boblebad.
Når du reiser med Ving til Tallinn reiser du med rutefly, og du bestemmer selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Hotell i alle prisklasser
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Tallinn

Attraksjoner
4,3
Shopping
4,3
Underholdning
4,0
Vær og klima
 • januar
-2°-8°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • februar
-2°-8°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
2°-5°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
9°1°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
16°5°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
19°9°
9
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
22°12°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • august
21°11°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • september
16°8°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • oktober
10°3°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • november
4°-1°
1
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
 • desember
0-5°
0
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Tallinn året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Tallinns flyplass til hotellene er ca. 15 minutter (ca. 5 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går buss og trikk inn til sentrum fra flyplassen.
Shopping
Det er mye å kjøpe i Tallinn. I håndverksbodene i bymuren ved Viru-porten selger de gensere, luer, sokker og andre strikkeklær i ull for en rimelig penge. Kjøpesentrene selger de samme klær som hjemme til omtrent de samme prisene. På det klassiske markedet Keskturg, i Keldrimäe 9, selges det aller meste, fra Poltava-pølser til gjedde fra Finskebukten, mørkt brød og lokal mote.
Mat, drikke og natteliv
Tallinn har et stort utvalg av restauranter og kroer. I tillegg til estnisk mat er de fleste internasjonale kjøkken representert.
Utelivet i Tallinn er livlig og intens. Det er barer, nattklubber og kasinoer overalt, og med et så stort utvalg oppstår det sjelden køer. Det meste av utelivet foregår i gamlebyen mellom kl. 23.00 og 03.00. Utestedene ligger så tett at du fint kan gå en runde fra sted til sted.
Aktiviteter og severdigheter
I Tallinn kan du prøve sommer- og vinteraktiviteter som golf, riding, trening, skøyter og mye mer. Det er rimelig å handle.
Tallinn er en herlig miks av gammelt og nytt, øst og vest. De fleste severdighetene finner du i gamlebyen, der Nord-Europas best bevarte rådhus fra middelalderen ligger. På toppen av rådhustårnet står værhanen Gamle Toomas, som er et elsket symbol for Tallinn. Den gamle bymuren er et annet landemerke. En gang var den 3 meter bred, 16 meter høy, hadde 46 forsvarstårn og strakte seg 4 kilometer rundt byen. 2 kilometer mur og 26 tårn fra 1500-tallet står der den dag i dag. Besøk også slottet. Det ligger på Domberget og ble bygget på 1200- og 1300-tallet. I dag holder det estniske parlamentet til her.
Hvordan du kommer deg rundt
Det går buss og trikk regelmessig rundt i byen mellom kl. 06.00 og 24.00.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Pass og visum

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassader eller konsulat.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Som regel er det enklest å veksle til euro i Norge før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, bruk av telefon, minibar osv.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220V.

Språk

Estisk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Tallinn