Se hotell (26)

Reiser til Tallinn

Det tar under halvannen time å fly fra Oslo til Tallinn. I Estlands vakre og moderne hovedstad møtes du av en bykjerne fra middelalderen med maleriske brosteinssmug, og det hele omgitt av en bymur.

Byens middelalderhistorie er merkbar overalt – i kirkene, i smugene og på husfasadene med de trappeformede takene. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og her ligger blant annet et av verdens eldste apotek som fortsatt er i drift, Rådhusapoteket, som har holdt til i samme lokale siden 1422. Gamlebyen rommer flere museer, og har et livlig uteliv med mange bra restauranter og barer side om side. Du rekker altså å droppe innom mange utesteder på én kveld, og du kommer garantert til å finne ditt nye favorittsted. Et steinkast fra gamlebyen ligger Tallinns forretningssentrum med glinsende skyskrapere, førsteklasses hotell og trendy bydeler. Tallinn byr på en spennende blanding av gammelt og nytt.

Mat fra hele verden

Tallinn har mange bra restauranter og utesteder, og det dukker opp nye hele tiden. I tillegg til mat fra det estiske og nordiske kjøkkenet kan du utforske byens store utvalg av indiske, argentinske, italienske, japanske, kinesiske, meksikanske og også russiske og kaukasiske restauranter. Et populært mellommåltid er crêpes-lignende pannekaker med forskjellige typer fyll. Disse serveres på de fleste kafeer, og er både billige og gode. Du kommer til å oppdage at de fleste restaurantene er veldig rimelige, til og med de "dyrere" stedene i gamlebyen.

Rimelig shopping

Tallinn er en herlig shoppingby, både på grunn av utvalget og prisene. Butikkene ligger tett i handlegatene, og her finner du alt fra merkeklær til lokalt håndverk. Rundt om i byen er det flere store kjøpesentre. De mest populære varene å kjøpe med seg hjem er smykker, dagligvarer, klær, suvenirer, lokale designprodukter og kunsthåndverk. Andre rimelige produkter det er verdt å ta med seg hjem er øl, brennevin, fine viner, blomster og sjokolade.

Tallinns kreative bydel

I bydelen Kalamaja ligger det populære gamle industriområdet Telliskivi, som i dag representerer det nye og kreative Tallinn. Her kan du vandre rundt i renoverte industrihaller fylt av gallerier, designerbutikker, kafeer, restauranter og hippe barer. I det samme området finner du det renoverte markedet Balti Jaama Turg, hvor du kan utforske salgsboder og smake på lokale delikatesser.

Vings reiser til Tallinn

Du har mange hotell å velge mellom når du bestiller en reise til Tallinn med Ving. Vi har både rimelige og luksuriøse alternativ rundt i byen. Flere av Vings hotell ligger i gamlebyen, perfekt for deg som liker å ha kort vei til restauranter og uteliv. Lekre Telegraaf Hotel i gamlebyen har et fint spa med basseng og boblebad.
Når du reiser med Ving til Tallinn reiser du med rutefly, og du bestemmer selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Hotell i alle prisklasser
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode shoppingmuligheter
 • Godt utvalg av restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Tallinn

Attraksjoner
4,3
Shopping
4,0
Underholdning
4,0
Vær
 • januar
-2°-8°
1
Soltimer/dag
12
Regnfrie dager
 • februar
-2°-8°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
2°-5°
4
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • april
9°1°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
16°5°
8
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • juni
19°9°
9
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
22°12°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • august
21°11°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • september
16°8°
5
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • oktober
10°3°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • november
4°-1°
1
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
 • desember
0-5°
0
Soltimer/dag
10
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Tallinn året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Tallinns flyplass til hotellene er ca. 15 minutter (ca. 5 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. Det går buss og trikk inn til sentrum fra flyplassen.
Shopping
Det er veldig gode handlemuligheter i Tallinn. I håndverksbodene i bymuren ved Viru-porten selger de strikkegensere, luer, sokker og andre ullvarer for en rimelig penge. Kjøpesentrene selger de samme klær som hjemme til omtrent de samme prisene. På markedet ved jernbanestasjonen, Balti Jaama Turg, selger det aller meste, fra pølser til røkte oster, mørkt brød og klær med lokalt tilsnitt. I områdene Tellisikivi og Rotermann finner du butikker med lokale designere og mer kjente merkevarer.
Mat, drikke og natteliv
Tallinn har et stort og bra utvalg av restauranter og andre spisesteder. I tillegg til estnisk mat er mat fra store deler av verden representert. De fleste restauranter holder et rimelig prisnivå, også de "dyrere" og mer kjente restaurantene. De mest restauranttette områdene i Tallinn finner du i gamlebyen, bydelen Rotermann og det trendy gamle industriområdet Balti Jaama Turg. Her får du litt av det aller meste i et livlig miljø.
Ingredienser som er mye brukt i estnisk matlaging er blant annet syltede grønnsaker, ulike typer kald røre, piroger, potetsalat, svart brød, meieriprodukter og fiske- og kjøttretter. Til maten kan du drikke kali, en estnisk alkoholfri drikke som kan sammenliknes med lettøl, eller prøve øl fra noen av de mange bryggeriene i Estland.
Utelivet i Tallinn er livlig og intens. Det er barer, puber, nattklubber og kasinoer overalt, og med et så stort utvalg oppstår det sjelden køer. Det meste av utelivet foregår i gamlebyen og i det trendy industriområdet Tellisikivi. Det historiske Rotermannområdet rommer også flere spisesteder, barer og puber. Det samme gjelder havneområdet Port Noblessner rett utenfor sentrum. Utestedene ligger så tett at du fint kan gå en runde fra sted til sted uten å gå lei.
Aktiviteter og severdigheter
I Tallinn kan du prøve sommer- og vinteraktiviteter som golf, hesteridning, spa, trening, skøyter, bading og mye mer. Det er rimelig å handle.
Tallinn er en herlig miks av gammelt og nytt, øst og vest. De fleste severdighetene finner du i gamlebyen, der Nord-Europas best bevarte rådhus fra middelalderen ligger. I gamlebyen i Tallinn vrimler det av sjarmerende arkitektur, suvenirbutikker, kaféer og restauranter, og utelivet er livlig. Sørg for å få med deg Rådhustorget og Alexander Nevskij-katedralen, og legg veien om toppen av Domberget med sitt utsiktspunkt. Den gamle bymuren er et annet landemerke. En gang var den 3 meter bred, 16 meter høy, hadde 46 forsvarstårn og strakte seg 4 kilometer rundt byen. 2 kilometer mur og 26 tårn fra 1500-tallet står der den dag i dag. Utenfor bymuren som omgir gamlebyen ligger Tallinns forretningssentrum med moderne skyskrapere, førsteklasses hotell og flere store kjøpesentre. Litt utenfor bykjernen ligger Kadriorgslottet, sangfestivalscenen, TV-tårnet, den fine Piritastranden og det trendy industriområdet Telliskivi, et populært tilholdssted for byens ungdom. Byen har også flere interessante museer, blant annet Kumu kunstmuseum, Tallinn fotografimuseum og okkupasjons- og frihetsmuseet VABAMU.
Hvordan du kommer deg rundt
Det går buss og trikk regelmessig rundt i byen fra morgen til sent på kveld.
Strender
Stranden i Pirita er Tallinns største og mest populære. Den er langgrunn, barnevennlig og ligger ca. syv kilometer fra Tallinn sentrum. Det ligger en annen barnevennlig sandstrand i stroomi, ca. fem kilimeter fra sentrum. Det er lett å ta lokalbuss og taxi til strendene.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Estland. For mer informasjon ta kontakt med Estlands ambassade på tlf. 22 54 00 70. http://www.estemb.no/no

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Estland.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Som regel er det enklest å veksle til euro i Norge før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, bruk av telefon, minibar osv.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220V.

Språk

Estisk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reiseforslag til Tallinn
Go Hotel Shnelli
Go Hotel Shnelli
Tallinn, Estland
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
St. Olav Hotel
St. Olav Hotel
Tallinn, Estland
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Inkl. frokost
 • Avreise 1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly og 2 hotellovernattinger
1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Swissotel Tallinn
Swissotel Tallinn
Tallinn, Estland
 • Pakkereise med fly og hotell
 • 3 dager, 2 hotellovernattinger
 • Avreise 1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Fly og 2 hotellovernattinger
1 nov 2020 fra Oslo, Gardermoen
Finn reisen din til Tallinn