Se hotell (17)

Klar for en bekymringsfri ferie på lekre hotell med All Inclusive, rett ved den milelange stranden i Punta Cana? Punta Cana er like fint å besøke sommer som vinter, så hit kan man reise året rundt.

Punta Cana er navnet på det fem mil lange området på Den dominikanske republikks sørøstre kyst, der Atlanterhavet møter Det karibiske hav. Her ligger noen av kystens beste hotell, hvor All Inclusive inngår i prisen. Kan det bli bedre? Punta Cana er Den dominikanske republikks mest solrike område, med vidstrakte strender og hotell som konkurrerer med hverandre om å tilby det meste av det beste.

Førsteklasses hotell med All Inclusive

Reiser du med Ving finner du alltid et hotell som passer deg. Selvsagt ligger nesten alle hotellene ved stranden, og like selvsagt inngår All Inclusive i prisen på de fleste av dem. På noen av dem kan du regne med at alt du vil spise og drikke er inkludert i prisen, i tillegg til underholdning og aktiviteter. Andre igjen legger listen enda høyere. På noen av hotellene er døgnåpen roomservice inkludert, og på andre er golf inkludert, selv om du må betale noen kroner for golfbilen.

Barnevennlige hotell på stranden

Skal du reise med barn bør du ta en titt på Ocean Blue & Sand, et barnevennlig hotell med masse tumleplass for solbrune små føtter og underholdning for alle aldersgrupper. Dessuten ligger hotellet rett ved stranden, så det er aldri langt å gå om man vil ha litt større utfordringer enn det barnebassenget kan by på. Skulle man siden bli sulten eller tørst, er det bare å forsyne seg med det man vil ha nede i strandbaren, eller på en av hotellrestaurantene - All Inclusive er nemlig inkludert.

Barnefrie hotell

Reiser du uten barn kan det være en ide å ta en titt på Prime Select-hotellet Luxury Bahia Principe Ambar Blue, med 18-års aldersgrense og perfekt beliggenhet ved stranden i Playa Bavaro. Også her inngår en sjenerøs All Inclusive, så du kan legge igjen lommeboken på hotellrommet.

Ferie i Karibien

En ferie i Karibien handler om å nyte hotellet og strandlivet. Solrike dager nytes i en døsig rytme, og man må ta seg selv i nakken for å oppdage hva mer landet har å by på. Her finnes det nok å gjøre – fra en enkel shoppingtur, til en båttur med katamaran til øyene utenfor kysten, eller kanskje en spennende reise innover i landet i et gammelt militærkjøretøy. Rett i nærheten finner du også noen av landets beste golfbaner, som byr på utfordringer uansett hvilket nivå du er på.

Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Hotell for voksne
 • All Inclusive
 • Spennende utflukter
 • Fine sandstrender
 • Hotell på stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Punta Cana

Vær
 • januar
28°21°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
28°21°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
29°21°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
30°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
31°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juni
31°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
32°24°
9
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
32°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
31°23°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • november
30°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
Strender
Strendene i Punta Cana er klisjéaktig vakre. Fra nord til sør venter drøyt fem mil mer eller mindre uavbrutt sandstrand, med Det karibiske hav på den ene siden og hotellenes strandklubber eller bassenger på den andre. Til forskjell fra mange andre turistdestinasjoner finnes det ikke mye nede ved strendene, annet enn hotell, og noen steder ikke engang det. Der det i Thailand eller på Mallorca ville vært fullt av lokale salgsboder, restauranter og slikt, er det i Punta Cana enten eller. Enten er det hotell med tilhørende fasiliteter, eller så er det ingenting. Ikke at dette gjør strendene mindre attraktive. De fleste bader på stranden nedenfor hotellet sitt, og har med det tilgang på alle bekvemmeligheter man kan ønske seg. Ofte ligger bassenget bare noen skritt fra stranden, i tilknytning til en restaurant eller bar, så man kan fint være på stranden hele dagen uten å savne noe.

De ulike strendene

Tar man for seg stranden fra nord til sør, bærer de ulike delene forskjellige navn: Uvero Alto, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Bavaro, Cabeza de Toro og Punta Cana. Grensene dem imellom er utydelige, og strendene har mye til felles: finkornede, med kritthvit sand og ikke veldig langgrunne. Nedenfor hotellene finnes det alltid solsenger og parasoller for hotellets gjester, men det er sjelden at noen sier noe dersom du slår deg ned nedenfor et annet hotell enn du selv bor på. Derimot kan du ikke benytte deg av fasilitetene der, så det beste er å holde seg til stranden ved sitt eget hotell. Nesten alle hotell ved stranden har egne vannsportfasiliteter. Har du valgt et hotell med All Inclusive er ofte aktiviteter som kajakk, vindsurfing, dykking og lån av snorkelutstyr inkludert. Dersom det ikke skulle være inkludert på ditt hotell, er det ikke noe problem å få leid utstyr fra et nærliggende hotells vannsportsenter.

Uvero Alto

Uvero Alto, med sin lyse, finkornete sand, er den nordligste av Punta Canas strender. Stranden var lenge nærmest urørt, men i den senere tid har flere hoteller dukket opp også her.

Macao Beach

Macaostranden er rett sted å dra om du vil forsøke deg på surfing. Surfeforholdene her er imidlertid ikke spesielt tøffe, og om du vil ha større utfordringer anbefaler vi nordkysten, der vinden er sterkere og bølgene desto større. Macaostranden er bred, opp til hundre meter noen steder, med samme fine gylne sand som på resten av strendene. I sørenden er det klipper hvor det er fint å snorkle. Her ligger det et par lokale spisesteder som serverer fersk fisk og kalde drikkervarer.

Arena Gorda

Arena Gorda er en langstrakt strand, som strekker seg hele veien ned til El Cortecito. Her dominerer de store hotellene, mens det i mellom dem er helt ubebygd. Stranden ligger beskyttet av et rev, hvor man kan se vraket av skipet Astron, som gikk på grunn her i 1978 på vei til Cuba. Dette er som en attraksjon å regne, og sjenerer ikke stranden. Nedenfor hotellene er det rent og fint, med solsenger under palmene i den gylne sanden. Stranden er ikke veldig langgrunn, og har den karakteristiske terskelen, der vannet går fra å være knedypt for plutselig å nå deg til livet.

El Cortecito – en bohemsk følelse

El Cortecito er en av kystens hyggeligste strender. Håndverksbyen Cortecitos strekker seg hele veien ned til stranden og gir området en lett bohemsk følelse, sammenlignet med hotellstrendene, som er veldrevne, men kanskje en smule pregløse. El Cortecito er kun en smal strandremse, men fin å kombinere med litt lokal shopping og mat. På stranden ligger det også et par beach clubs med behagelige solsenger, god mat og kalde drinker.

Bavaró – en paradisstrand

Bavaróstranden er en av de aller beste strendene i Punta Cana. Havet er ofte roligere ved denne stranden, ettersom det finnes et korallrev som demper bølgene før de når land. Bavaróstranden er smal, med palmer som vokser helt ned til vannet og en del mindre hotell, som også er anlagt helt ned mot vannkanten. Det gir en mer integrert følelse enn hva som er tilfellet lenger nord. Bavaró-stranden byr også på flere ulike vannrelaterte aktiviteter, slik som havsspa, dykking og mye annet, som sørger for at stranden kan være ganske så livlig.

Playa Limón

Noen mil nord for Punta Cana og Bavaró ligger en isolert, men fantastisk strand ved navn Playa Limón. Veien til stranden går gjennom et vakkert fjellandsskap. Rett ved stranden finnes Laguna Limón, som er kjent for sitt fuglereservat.

Punta Cana

I Punta Cana, ikke langt fra flyplassen, finnes det flere kjente strender og områder. Juanillo er en nydelig sandstrand med god plass og bra fasiliteter. I nærheten ligger Sanctuary Cap Cana, hvor det er mulig å kjøpe et halvdagskort for å få tilgang til deres All Inclusive. Ønsker du en mer aktiv ferie, kan du ta turen til Playa Blanca, der det er mulig å prøve seg på kitesurfing eller brettpadling.

Sol og bad på Den dominikanske republikk

Det finnes mer enn 500 kilometer med strender i Den dominikanske republikk. Du kan velge mellom de større turiststrendene, eller din egen paradisstrand, der du er nesten for deg selv og stillheten kun brytes av lyden av bølgeskvulp. Slike små strender finnes langs kysten utenfor de største turistområdene. Vannet er som regel klart og turkisfarget, med en jevn temperatur på ca. 26 grader året rundt.

På visse strender med klipper er det skjell og kråkeboller. Vi anbefaler å bruke badesko. Forhør deg gjerne med personalet i hotellresepsjonen om hva som gjelder for din lokale strand. I visse perioder forekommer det brennmaneter ved strendene – når det blåser kraftig eller havstrømmene er sterke. Det er mange ulike brennmaneter, de fleste er ufarlige, Vi anbefaler deg å utvise forsiktighet ved bading, og følge med på forskjellene på flo og fjære.
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Punta Cana med rutefly, og bli så lenge du vil.

Flyet lander på flyplassen utenfor Punta Cana.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
På de fleste hotellene gjelder All Inclusive, der all mat og drikke er inkludert i prisen. Det finnes et begrenset tilbud utenfor hotellene, men sjelden innen gangavstand.

Restauranter i Punta Cana

De fleste restauranter i Punta Cana finner du inne på de store All Inclusive-hotellene. Har du kjøpt en All Inclusive-pakke viser du bare armbåndet på hotellet du bor på, så får du spise så mye du vil. Ønsker du heller å utforske det lokale restauranttilbudet, må du ta turen vekk fra hotellområdene. Standarden kan variere mye, og det tryggeste er å spørre noen av Vingvertene på stedet. Besøker du området Los Corales eller Cortesito vil du finne flere restauranter, hvor nesten alle finner noe som frister.

Mat og drikke på Den dominikanske republikk

Sammensmeltingen av ulike kulturer i Den dominikanske republikk har satt sitt preg på det dominikanske kjøkkenet. Med påvirkning fra Spania, Frankrike og Afrika har «comida criolla» (kreolsk mat) oppstått – enkelt tilberedt, mildt krydret og rik på smak.

Krydder

Mye av krydderet på øya er høstet lokalt, slik som blant annet oregano og rød pepper. Til tross for mangfoldet av krydder er ikke det dominikanske kjøkkenet kjent for sterk mat. Landets krydder er hendige og fine suvenirer, som du får kjøpt til rimelige priser.

Frukt

Dersom du liker frukt har du havnet i paradis. Den dominikanske republikk er som et stort drivhus, med et klima der mange ulike frukter trives. Her har du tilgang på fersk frukt året rundt, og prisene er rimelige. Prøv gjerne noen eksotiske frukter, som ananas, papaya, mango, kokosnøtt eller pasjonsfrukt. Også vanligere frukt, slik som bananer og meloner, smaker ekstra godt her, ettersom de har særdeles gode modningsforhold i solen.

Grønnsaker

Grønnsaker er hovedingrediensen i den lokale maten, og brukes både i salater og i varmretter. De mest brukte grønnsakene er grønn salat eller kål blandet med tomater, løk, ris, agurk og noen ganger også avokado. Potet er også mye brukt, i tillegg til matlagingsbananen «plátano», som ofte brukes som tilbehør til hovedretter. Prøv gjerne fritert, stekt eller kokt plátano – en av nasjonalrettene.

Ris

Små risåkre finnes nesten overalt på øya. Ris er også den viktigste maten for dominikanerne og utgjør drøyt en fjerdedel, 27 prosent, av de fattiges kost.

Lokale spesialiteter

La bandera dominicana: Kjøtt eller kylling, ris og bønner.
Sancocho: Fyldig kjøttstuing.
Quipe: Kjøttboller stekt i olje.
Chicharrones de pollo: Panerte kyllingbiter, som fås ved nesten alle gatekjøkken.
Frito verde: Friterte bananskiver.
Majarete: En søt, kremaktig maispudding smaksatt med kokosmelk, vanilje og kanel.

Rom - Karibias nasjonaldrikk

En av de vanligste drikkene i Karibia er rom. Før i tiden var det bare pirater, sjømenn og bananrepublikkens machomenn som drakk rom, men de senere årene har drikken blitt populær blant folk flest. Rom fremstilles av biprodukter fra sukkerproduksjon, som melasse og sukkerrørsaft. Hva slags type rom man får, avhenger av hvilken mengde vann som brukes, og hvor lenge og på hvilken måte det lagres. Det finnes tre typer rom: hvit, gylden og añejo.

Ron Blanco – hvit rom
Dette er den vanligste typen rom. Den er lys, tørr og destillert til en høy alkoholprosent.

Ron Dorado – gylden rom.
Destillert til en lavere alkoholprosent, noe som gir en fyldigere smak og aroma.

Ron Añejo
En spesielt fin rom. Golden rum (en type añejo) lagres i trefat i flere år for å få rett smak. Ingen annen rom har rikere smak, og den kan sammenlignes med konjakk.

De tre mest kjente og utbredte merkene i Den dominikanske republikk er «de tre B-ene»: Brugal, Bermudez og Barceló. Disse selges på hvert eneste gatehjørne, og skulle du ønske å prøvesmake før du kjøper, så finnes merkene i de fleste barer.

Øl

Det finnes flere ulike ølmerker på øya, hvorav det mest kjente er Presidente. Andre populære lokale øl er Quisqueya og Bohemia. I tillegg finnes det importert øl, slik som mexicanske Corona og amerikanske Budweiser.

Vin

Mesteparten av vinen kommer fra Spania, Chile, Argentina, Frankrike og USA. Den importerte vinen er vanligvis dyrere enn den lokale, som produseres i veldig liten skala på noen enslige små vingårder ute på landsbygden.

Mama Juana

Mama Juana er en lokal drikk som lages av rom, rødvin og honning, i tillegg til noen hemmelige ingredienser. Dette er en ekte lokal spesialitet som byr på en unik smakopplevelse.
Punta Cana har noen barer, og det er også et par små serveringssteder på stranden. De fleste hotellene byr på mer eller mindre profesjonell underholdning, med show, dans og musikk. Utelivet i Punta Cana er stort sett begrenset til det hotellene har å tilby, men det pleier å være tilstrekkelig for de fleste – spesielt om man kjenner seg litt utmattet eller en lang dag i solen – etterfulgt av en god middag.

Utelivet på Den dominikanske republikk

Merengue og Bachata strømmer mot deg overalt og er en del av hverdagen her i Den dominikanske republikk. Allerede på flyplassen kan du regne med å bli ønsket velkommen av Merengue-bandets glade toner. Disse melodiene kommer til å forfølge deg resten av ferien. I taxien spiller radioen herlige rytmer og det er vanskelig å sitte i ro. Musikken har en viktig sosial betydning, og kan høres overalt i Den dominikanske republikk. Folk man snakker med er ofte raske med å fortelle hvem sangeren er, eller fra hvilken del av øya musikken kommer fra. Dominikanerne er veldig stolte over både Merengue og Bachata. Dans er også en sentral del av kulturen. Et gammelt ordtak sier at dominikanske barn kan danse før de kan gå. Den rytmiske musikken er deres medfødte rett, sier man. Ved hver sammenkomst finner du forførende musikalske toner, og snart kommer du nok selv til å bevege føttene og vrikke på hoftene.
Shopping
I Punta Cana kan du først og fremst få kjøpt karakteristiske karibiske malerier i sterke farger, keramikk, treskjæringsarbeider, smykker, kaffe og sigarer. Det må sies med én gang: Den dominikanske republikk er ikke et shoppingmekka. Hverken priser eller utvalg kan måle seg med det du finner i butikkene i New York, London eller Roma, men så er heller ikke Punta Cana noen storby. Det som er verdt å få med seg fra Den dominikanske republikk er rom, sigarer, rav og håndverk. Ellers er det et hyggelig utvalg av butikker som selger klær, tilbehør og annet. Et tips kan være å først titte i hotellets egne butikker. Når du vet hva du har lyst på, drar du til et kjøpesenter og kjøper samme vare til omtrent halve prisen.

Plaza Bávaro – Plaza las Brisas – Plaza Riviera

Punta Cana har flere mindre kjøpesentre. Plaza Bávaro er ett av disse, med butikker som selger malerier, suvenirer og sigarer. Her er det også et valutakontor og noen lokale barer der du kan kjøpe snacks og drikke. Andre kjøpesentre som Plaza las Brisas og Plaza Riviera/Estrella i Friusa-distriktet, har dessuten restauranter og treningsfasiliteter. Det ligger noen større kjøpesentre i La Romana og Santo Domingo, men også Punta Cana har to mellomstore kjøpesentre.

Downtown Punta Cana – butikker og kino

De senere årene har det vokst frem et nytt samlingspunkt i Punta Cana/Bávaro. Området ved San Juan-kjøpesenteret kalles nå Downtown Punta Cana. Her har flere større kjeder åpnet filialer. I Downtown Punta Cana ligger nattklubben Coco Bongo, kinoen Caribbean Cinemas, IKEA, San Juan Shopping Center og mange nyåpnede restauranter. Downtown Punta Cana har også blitt et populært fastfood-sted hvor du blant annet kan spise på Subway.

Palma Real Shopping Village

Palma Real er et moderne kjøpesenter med et femtitalls butikker omtrent midt i Punta Cana. Her kan du kjøpe både velkjente internasjonale merker, så vel som lokale. Ta gjerne en tur innom ravmuseet når du er her. Punta Cana sentrum har flere spisesteder, så du kan gjerne kombinere shoppingrunden med lunsj. Vil du i stedet drømme deg bort med en god film, finnes det flere kinoer i området.

Cortecito

Cortecito er strengt tatt mer et marked enn et kjøpesenter, med flere ulike salgsboder med typiske dominikanske suvenirer som håndverk, sigarer og rom. Det lokale håndverket består først og fremst av ulike former for treskjæring og malerier som er så fargerike at man nesten blir blind av å se på dem. Prisene er overkommelige, men husk likevel å prute. Man kan komme over søppelkasser fulle av malerier, så særlig verdifulle kan de umulig være.

Selgere og innkastere kan være innpåslitne, men det er bare å takke nei og gå videre. Dersom du tar taxi hit, så be sjåføren kjøre til Hotel Cortecito Inn, så havner du midt i blinken.

San Juan Shopping Centre

San Juan Shopping Centre er stedet for deg som vil døyve shoppingbegjæret. Her finnes noe for alle – alt fra undertøy og frisører, til gullsmeder og baderomstilbehør. Her kan du kjøpe inn mat på supermarkedet, eller ta deg en matbit på Pizza Hut eller Taco-Comida Mexicana. Kjøpesenteret har også noen isbarer med is fra Häagen-Dazs og frozen yoghurt. Det er også en kino her med flere saler enn for eksempel kinoen i Palma Real.

Rav

Verdens kanskje fineste rav finnes her i Den dominikanske republikk. De beste butikkene for kjøp av disse edelstenene finner du i Santo Domingo og Puerto Plata.

Larimar

Dette er en slags turkisfarget edelsten som kun finnes på Hispaniola.

Malerier

Kunst fra Haiti regnes som den vakreste i hele Karibia, men se opp for billige kopier.

Keramikk

De ansiktsløse dukkene, "muñecas sin rosotros", symboliserer nasjonens multietniske befolkning.

Radartrommer

Brukes i voodooseremonier og blir solgt som suvenirer.

Sigarer

Håndrullede sigarer kan kjøpes for en billig penge.

Rom

Den dominikanske republikk er en blant verdens fremste romprodusenter. Ta deg et glass vellagret rom og drikk den uten is.
Aktiviteter og severdigheter
Utvalget av aktiviteter i Punta Cana er stort. Her finnes en rekke vannsportsaktiviteter som katamaran, speedbåt, parasailing, dyphavsfiske, dykking, windsurfing med mer. På land venter aktiviteter som golf og riding. Du har noen av landets beste golfbaner rett i nærheten, med utfordringer for alle nivåer.

Buggy – Macao Beach

Etter å ha blitt hentet på avtalt møtested, går det så det suser mot en ranch i Uvero Alto. Profesjonelle og erfarne guider sørger for å gi all nødvendig informasjon med tanke på turen og kjøretøyene. Eventyret fortsetter videre langs Macao Beach og forbi rismarker. I den første pausen forteller guidene om hvordan arbeidet på rismarkene foregår. Ferden går deretter videre mot Maimónelven, før man svinger tilbake mot Macao Beach og Atlanterhavet, der man får tid til å slappe av og nyte et bad og forfriskninger (alkoholfritt).

Riding på Uvero Alto Beach

Utforsk en av Den dominikanske republikks få urørte strender fra hesteryggen. Uvero Alto Beach er utrolig vakker, og her kan du enten ta en spasertur eller galoppere med hesten i bølgene langs strandkanten. Etter en stund kommer du til en elvemunning med en nydelig lagune.

Sirenis Aquagames Water Park

Hotellet The Sirenis Cocotal Beach Resort Casino & Spa rommer en 12 000 kvadratmeter stor vannpark, med alle tenkelige vannsklier og attraksjoner. Her kan man tilbringe hele dagen i det store bassenget, rutsje ned over 100 meter lange vannsklier, føle seg vektløs i attraksjonen Fritt fall, eller svinge rundt i de ti meter høye spiralskliene. Det er dessuten flere små sklier for de mindre barn.

Aktiviteter i Punta Cana-området

Skulle du gå lei av å sole deg på stranden, finnes det nok av aktiviteter å ta seg til - alt fra spaserturer og riding, til snorkling, tennis og golf.

Baseball

Baseball er nasjonalsporten i Den dominikanske republikk. Den nasjonale ligaen består av seks lag, og sesongen pågår fra oktober til februar. Kampene kan sees i La Romana eller i Santo Domingo.

Bavaro Splash – vannaktiviteter i Punta Cana

Vannaktiviteter er perfekt om du har gått lei late dager på stranden, og søker litt spenning i tilværelsen. Bavaro Splash er en herlig tur, der du kan nyte varmen og det blå havet, samtidig som du har det veldig gøy. Utflukten begynner på stranden El Cortecito, der instruktørene forklarer deg hvordan du bruker snorkelutstyr, flytevest, svømmeføtter og motorbåter. Deretter får du finne barnet i deg og more deg på egenhånd.

Dr. Fish Ocean Spa – avkobling i Punta Cana

Dr. Fish Ocean Spa byr på en unik mulighet til å kombinere et maritimt miljø med kroppspleie og avkobling. Biopilates er en innovativ øvelse som sies å fylle energilagrene dine. Finn sinnsro på en flytemadrass som lar deg slappe helt av. Bli massert av eksperter – enten på tradisjonelt vis i en massasjestol, eller på en elektronisk seng. Uansett hva du velger vil massasjen hjelpe kroppen din å slappe av, ved å frigjøre negativ energi. Dropp også innom Ocean Jacuzzi og nyt det boblende varme vannet, mens du kjenner havbrisen i håret. Dr. Fish Ocean Spa har også elektroniske ioniseringsapparater, som sørger for å eliminere gifter i kroppen din.

Montaña Redonda

Redondafjellet ligger noen timer unna Bávaro. Fjellet har de senere årene blitt veldig populært blant turister. Legger du turen hit vil du fort forstå hvorfor. Oppe på fjellet er det satt opp en rekke svingehusker i ulike farger. Et fint fotomotiv er å la seg avbilde på en av gyngende huskene, med en fantastisk utsikt i bakgrunnen. For å ta seg opp fjellet må man bli med en av truckene som står parkert nedenfor.

Tabacalera de Garcia

Tobakkskulturen på øya er over tusen år gammel. Den er en arv etter Taino-indianerne, og kan dateres tilbake til år 800. Den dominikanske republikk er en av verdens største produsenter av kvalitetssigarer. Den største fabrikken i verden for håndrullede sigarer, Tabacalera de Garcia, har ca. 5000 ansatte. Her produseres de kjente merkene Romeo y Juliet og Monte Cristo. Fabrikken er stengt for besøkende. Vil man se hvordan sigarproduksjon foregår, kan man heller besøke sigarfabrikken La Flor Dominicana. Utsalget ved fabrikken har et stort utvalg av fine sigarer. Tlf. +1 809 550 3000.

Higüey-basilikaen

Higüey-basilikaen er et av de best bevarte monumentene i Den dominikanske republikk. Her finner du Altagracia-jomfruen, Den dominikanske republikkens beskytter. Monumentet ligger langs hovedveien i provinsen Salvaleón de Higüey, og ble innviet av Dr. Joaquin Balaguer i 1971. Basilikaen er meget populær blant utenlandske turister, og anses være blant de viktigste religiøse stedene i Latin-Amerika. Vær obs på å respektere kleskoden om du besøker basilikaen. Gå kledd i bukser eller en kjole som dekker knærne, og dekk over skuldrene med et sjal eller en trøye.

Altos de Chavón – med utsikt over den vakre elven

Altos de Chavón er bygget etter inspirasjon av en tidstypisk middelhavslandsby fra 1500-tallet. Fra byen har du en fantastisk utsikt over Chavón-elven. I landsbyen finner du en fin liten kirke, et museum, og et vakkert amfiteater med plass til 5000 tilskuere, hvor blant andre Julio Iglesias opptrådt. Altos de Chavón er en veldig populær severdighet, og bare følelsen av å spasere i de brosteinsbelagte gatene gjør stedet verdt et besøk.

Cueva de las Maravillas – grotte med et imponerende museum

Cuevas de las Maravillas er en av de fineste grottene på østsiden, med et imponerende museum 25 meter under bakken. Her er mer enn 500 malerier og inngraveringer, malt av Tainos-urfolk.

Parque Nacional del Este

Ofte er det Isla Saona man hører om når det gjelder Parque Nacional del Este, men det er langt i fra alt parken har å tilby. Catalina og Isla Catalina er også verdt et besøk. Om man ikke tar en båttur langs parken, eller kommer seg til Isla Saona eller Isla Catalina, så er eneste vei inn i parken via arrangerte rideturer.
Hvordan du tar deg rundt
• Kontrollér bilen, kontrakten, samt aktuell prisliste.
• Uansett hvilket leiebilselskap man benytter, gjelder det at man selv dekker egenandel.
• Veiene holder ikke norsk standard. Vær derfor oppmerksom på hull i veien, også på motorveiene. Kjør ekstra forsiktig i mørket, da ofte veiskilt og gatebelysning mangler.
• Det er mange motorsyklister i Den dominikanske republikk. Vær oppmerksom på disse og vis hensyn. Gi godt med plass og ha god margin ved forbikjøringer.
• Se opp for dyr langs veiene. Dette er en av årsakene til at mange lokale kjører ut mot midten av veien, uavhengig av hastighet.
• Bruk først og fremst hotellets parkeringsplass, eller andre parkeringsplasser som er overvåket. La aldri verdisaker ligge igjen i bilen.
• Trafikken er hektisk – kjør forsiktig og vær oppmerksom!

Taxi

Taxiselskapene opererer ofte med faste priser, og det er lett å få tak i en bil på hotellområdene. I Punta Cana er taxi et populært fremkomstmiddel. På hotellet er det enklest å la personalet bestille en taxi for deg, mens det ved de store kjøpesentrene og andre turistområder alltid finnes en taxikø man kan stille seg i. Sjåførene tar helst dollar, men aksepterer også pesos. De har sjelden vekslepenger, og runder i så fall beløpet opp og beholder det du gir dem. Så enkelt er det. Det er i utgangspunktet trygt å ta taxi. Bilene er nye og i god stand. Det finnes også motorsykkeltaxi, men dette frarådes.

Fly

Man kan reise innenriks med fly mellom de store byene, som Santo Domingo, Punta Cana og Puerto Plata. Flyselskapet heter Vol Air.

Taxi

Taxiene er beige i hele Den dominikanske republikk. Dette er nye, statseide biler. De fleste har taksameter installert, men det vanlige er likevel at prisen avtales på forhånd med sjåføren. De største hotellene har egne biler utenfor resepsjonen, der du også finner en prisliste. Avtal prisen før du setter deg inn i taxien – spesielt om du skal på en lengre tur. De såkalte «carros publicos» er en slags kollektivtaxi, der man deler bilen med flere andre. Noen steder kjører disse også som lokalbusser. Dette er et billigere alternativ til taxi. Det finnes ingen holdeplasser – i stedet stopper bilene på signal langs veien. Bilene har et skilt på taket der det står «transporte» og hvilken rute bilen kjører. Bilene kjører når de har et tilstrekkelig antall passasjerer, og passasjerantallet avgjør prisen.

Buss

Bussterminalen «Parada de guaguas» ligger i Punta Cana ved politistasjonen Politur, i Friusa-krysset der Texaco-stasjonen ligger. Herfra kan du ta ekspressbussen som trafikkerer strekningen Bávaro – Santo Domingo. Et annet alternativ er å ta de lokale bussene, Sitrahimu eller Sitrabapu, som passerer utenfor hotellene hver time frem til midnatt. Ta bussen til Higüey og reis videre med en annen buss til Santo Domingo. Bussterminalen i Higuëy ligger ved basilikaen. Fra Bayahibe finnes det noen mindre lokalbusser som kjører til La Romana. Herfra kan du reise med en ny buss som tar deg videre til Santo Domingo.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes en vaksine som gir mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. Mer informasjon på: http://www.reisemedisin.no. For å beskytte seg mot mygg og andre insekter anbefaler vi myggmiddel og lyse klær med lange ermer og bein.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også være lokale regler og særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Dominikanske pesos (DOP). De fleste hotell, butikker og taxi aksepterer også dollar. Det er minibanker på de fleste hotell.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid ÷6 timer. Vintertid: norsk tid ÷5 timer

Elektrisitet

110 V. Adapter er nødvendig for lading av mobil osv. For apparater som krever 220 volt må man ha en transformator.

Språk

Spansk

Øvrig informasjon

Nivåforskjeller på reisemålet forekommer. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Å reise med barn til Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk er et tropisk land med mye varme og sterk sol. Smør derfor inn barna grundig med solkrem med høy faktor. Bruk av hodeplagg anbefales for de minste. Vær oppmerksom på at utvalget av barnemat og bleier ikke alltid er like stort som i Norge. Barnemat og bleier selges ved de fleste større hotell, matbutikker og velassorterte apotek, selv om utvalget er mindre enn i Norge. Grøtprodukter og pureer inneholder ofte sukker.

Finn reise til Punta Cana
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.