Se hotell (4)
Bayahibe er en karibisk drøm på sørkysten av Den dominikanske republikk.
Bayahibe er ikke stort, det tar bare et kvarter å gå fra den ene siden til den endre. Likevel rommer reisemålet ganske mye. Det finnes en håndfull kafeer og restauranter, butikker med kunsthåndverk og arrangører av både dykkerutflukter og turer til øyene utenfor kysten. Det lokale livet, blandes med turisttilværelsen Det er enkelt å ta seg hit med en taxi, og vel fremme kan du rusle rundt og se på folkelivet før du slår deg ned på en hyggelig kafe.

Sol, strand og severdigheter

Hvis du er på utkikk etter en ferie hvor du kan glemme hverdagens stress og mas, ja – da er Bayahibe perfekt. Hver morgen står motorbåtene klare på stranden for å frakte forventningsfulle turister til de fantastiske øyene Isla Catalina og Saona. De kritthvite strendene og det krystallklare vannet er populært blant både snorklere og soldyrkere. Det finnes også en fin sandstrand i Playa Dominicus, rett nedenfor hotellet Viva Wyndham Dominicus Beach. La Romana, den lille, koselige landsbyen som blant annet kan skilte med verdens største sigarfabrikk, Tabacaleria de Garcia, ligger heller ikke langt fra Bayahibe. Her kan du se hvordan håndrullede sigarer blir til.
Du bør også få med deg nasjonalparken Parque National del Este, der det finnes over hundre fuglearter, grottemalerier etter øyas urbefolkning, og vakker utsikt over Det karibiske hav.

Bo ved stranden i Bayahibe

Når du reiser til Bayahibe med Ving kan du velge mellom flere hotell med kort vei til stranden, og All Inclusive er inkludert på flere av dem. Det betyr at du kan lene deg tilbake, nyte den gode maten – og glemme regningen. Perfekt når reisefølget inkluderer barn.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • All Inclusive
 • Fine sandstrender
 • Hotell for voksne
 • Spennende utflukter
 • Familiehotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Bayahibe

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Bayahibe er et par hundre meter lang. På hver side av byen hvor hotellene ligger, venter kilometerlange strender med kritthvit sand og vaiende kokospalmer. Her på sørsiden av Den dominikanske republikk er vannet betydelig roligere enn langs Punta Cana. De fleste hotellene har sitt eget strandområde, ofte med tilbud på forskjellige vannsportsaktiviteter. Siden vannet er roligere her er det også bedre sikt og morsommere å snorkle rett fra stranden. Hotellene pleier av og til å installere et kunstig minirev et lite stykke fra stranden, noe som det kan være interessant å utforske. De fleste strendene er langgrunne eller flate. Vannet når deg fort til livet, men så blir det ikke mye dypere før du har gått et stykke videre ut.

Sol og bad på Den dominikanske republikk

Det finnes mer enn 500 kilometer med strender i Den dominikanske republikk. Du kan velge mellom de større turiststrendene, eller din egen paradisstrand, der du er nesten for deg selv og stillheten kun brytes av lyden av bølgeskvulp. Slike små strender finnes langs kysten utenfor de største turistområdene. Vannet er som regel klart og turkisfarget, med en jevn temperatur på ca. 26 grader året rundt.

På enkelte strender med klipper er det skjell og kråkeboller. Vi anbefaler å bruke badesko. Hør gjerne med personalet i hotellresepsjonen om hva som gjelder for din lokale strand. I visse perioder forekommer det brennmaneter ved strendene – når det blåser kraftig eller havstrømmene er sterke. Det er mange ulike brennmaneter, de fleste er ufarlige, Vi anbefaler deg å utvise forsiktighet ved bading, og følge med på forskjellene på flo og fjære.
Mat, drikke og uteliv
Det er ikke så mange restauranter og barer i Bayahibe, men det ligger et par hyggelige steder i sentrum. De fleste hotellene tilbyr All Inclusive, men det kan være hyggelig med en liten avveksling.

Mat og drikke på Den dominikanske republikk

Sammensmeltingen av ulike kulturer i Den dominikanske republikk har satt sitt preg på det dominikanske kjøkkenet. Med påvirkning fra Spania, Frankrike og Afrika har «comida criolla» (kreolsk mat) oppstått – enkelt tilberedt, mildt krydret og rik på smak.

Krydder

Mye av krydderet på øya er høstet lokalt, slik som blant annet oregano og rød pepper. Til tross for mangfoldet av krydder er ikke det dominikanske kjøkkenet kjent for sterk mat. Landets krydder er hendige og fine suvenirer, som du får kjøpt til rimelige priser.

Frukt

Dersom du liker frukt har du havnet i paradis. Den dominikanske republikk er som et stort drivhus, med et klima der mange ulike frukter trives. Her har du tilgang på fersk frukt året rundt, og prisene er rimelige. Prøv gjerne noen eksotiske frukter, som ananas, papaya, mango, kokosnøtt eller pasjonsfrukt. Også vanligere frukt, slik som bananer og meloner, smaker ekstra godt her, ettersom de har særdeles gode modningsforhold i solen.

Grønnsaker

Grønnsaker er hovedingrediensen i den lokale maten, og brukes både i salater og i varmretter. De mest brukte grønnsakene er grønn salat eller kål blandet med tomater, løk, ris, agurk og noen ganger også avokado. Potet er også mye brukt, i tillegg til matlagingsbananen «plátano», som ofte brukes som tilbehør til hovedretter. Prøv gjerne fritert, stekt eller kokt plátano – en av nasjonalrettene.

Ris

Små risåkre finnes nesten overalt på øya. Ris er også den viktigste maten for dominikanerne og utgjør drøyt en fjerdedel, 27 prosent, av de fattiges kost.

Lokale spesialiteter

La bandera dominicana: Kjøtt eller kylling, ris og bønner.
Sancocho: Fyldig kjøttstuing.
Quipe: Kjøttboller stekt i olje.
Chicharrones de pollo: Panerte kyllingbiter, som fås ved nesten alle gatekjøkken.
Frito verde: Friterte bananskiver.
Majarete: En søt, kremaktig maispudding smaksatt med kokosmelk, vanilje og kanel.

Rom - Karibias nasjonaldrikk

En av de vanligste drikkene i Karibia er rom. Før i tiden var det bare pirater, sjømenn og bananrepublikkens machomenn som drakk rom, men de senere årene har drikken blitt populær blant folk flest. Rom fremstilles av biprodukter fra sukkerproduksjon, som melasse og sukkerrørsaft. Hva slags type rom man får, avhenger av hvilken mengde vann som brukes, og hvor lenge og på hvilken måte det lagres. Det finnes tre typer rom: hvit, gylden og añejo.

Ron Blanco – hvit rom
Dette er den vanligste typen rom. Den er lys, tørr og destillert til en høy alkoholprosent.

Ron Dorado – gylden rom.
Destillert til en lavere alkoholprosent, noe som gir en fyldigere smak og aroma.

Ron Añejo
En spesielt fin rom. Golden rum (en type añejo) lagres i trefat i flere år for å få rett smak. Ingen annen rom har rikere smak, og den kan sammenlignes med konjakk.

De tre mest kjente og utbredte merkene i Den dominikanske republikk er «de tre B-ene»: Brugal, Bermudez og Barceló. Disse selges på hvert eneste gatehjørne, og skulle du ønske å prøvesmake før du kjøper, så finnes merkene i de fleste barer.

Øl

Det finnes flere ulike ølmerker på øya, hvorav det mest kjente er Presidente. Andre populære lokale øl er Quisqueya og Bohemia. I tillegg finnes det importert øl, slik som meksikanske Corona og amerikanske Budweiser.

Vin

Mesteparten av vinen kommer fra Spania, Chile, Argentina, Frankrike og USA. Den importerte vinen er vanligvis dyrere enn den lokale, som produseres i veldig liten skala på noen enslige små vingårder ute på landsbygden.

Mama Juana

Mama Juana er en lokal drikk som lages av rom, rødvin og honning, i tillegg til noen hemmelige ingredienser. Dette er en ekte lokal spesialitet som byr på en unik smakopplevelse.
Utelivet er svært begrenset utenfor hotellene, men det finnes noen restauranter og barer. Det er også noen lokale diskotek som holder åpent hver kveld.

Utelivet på Den dominikanske republikk

Merengue og Bachata strømmer mot deg overalt og er en del av hverdagen her i Den dominikanske republikk. Allerede på flyplassen kan du regne med å bli ønsket velkommen av Merengue-bandets glade toner. Disse melodiene kommer til å forfølge deg resten av ferien. I taxien spiller radioen herlige rytmer og det er vanskelig å sitte i ro. Musikken har en viktig sosial betydning, og kan høres overalt i Den dominikanske republikk. Folk man snakker med er ofte raske med å fortelle hvem sangeren er, eller fra hvilken del av øya musikken kommer fra. Dominikanerne er veldig stolte over både Merengue og Bachata. Dans er også en sentral del av kulturen. Et gammelt ordtak sier at dominikanske barn kan danse før de kan gå. Den rytmiske musikken er deres medfødte rett, sier man. Ved hver sammenkomst finner du forførende musikalske toner, og snart kommer du nok selv til å bevege føttene og vrikke på hoftene.
Shopping
Én ting er sikkert: Den dominikanske republikk byr ikke på spektakulær shopping, hverken når det gjelder priser eller tilbud. Varer som er verdt å vurdere er rom, sigarer, rav og annet håndverk. Det finnes også et greit utvalg av klær og tilbehør.

Et godt shoppingtips er å ta en kikk i suvenirbutikken på hotellet, se om noe frister, og deretter eventuelt dra til et kjøpesenter for å se om du finner noe lignende der. Det kan ofte lønne seg.

Vil du ha et litt bedre utvalg anbefaler vi heller at du drar til La Romana, en biltur på ca. 25 minutter vest for Bayahibe. Her ligger JUMBO, et kjøpesenter hvor du finner det meste – alt fra matvarer og elektronikk til klær og apotekvarer. På den andre siden av veien ligger det en park hvor det arrangeres marked nesten hver formiddag. I La Romana ligger også det nyåpnede kjøpesenteret MultiPlaza, hvor du blant annet finner IKEA, en kino og flere restauranter. Og selvfølgelig flere butikker.

Det er for øvrig enkelt å ta seg til La Romana med lokalbuss fra Bayahibe, og den stopper i nærheten av parken ved JUMBO.

Santo Domingo

Shoppingområdet i hovedstaden Santo Domingo ligger hovedsakelig langs gatene Calle del Conde, Calle Duarte og Calle Mella. Mercado Modelo er et populært håndverkssentrum på Calle Mella. Santa Domingo har selvfølgelig også flere kjøpesentre: Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla, Bella Vista, Galerias Comerciales og Agora er noen av de mest populære.

Rav

Verdens kanskje fineste rav finnes her i Den dominikanske republikk. De beste butikkene for kjøp av disse edelstenene finner du i Santo Domingo og Puerto Plata.

Larimar

Dette er en slags turkisfarget edelsten som kun finnes på Hispaniola.

Malerier

Kunst fra Haiti regnes som den vakreste i hele Karibia, men se opp for billige kopier.

Keramikk

De ansiktsløse dukkene, "muñecas sin rosotros", symboliserer nasjonens multietniske befolkning.

Radartrommer

Brukes i voodooseremonier og blir solgt som suvenirer.

Sigarer

Håndrullede sigarer kan kjøpes for en billig penge.

Rom

Den dominikanske republikk er en blant verdens fremste romprodusenter. Ta deg et glass vellagret rom og drikk den uten is.
Sport og trening
I Bayahibe er det et stort utvalg av aktiviteter som katamaran, speedbåt, parasailing, sykling, windsurfing m.m.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter i Punta Cana-området

Skulle du gå lei av å sole deg på stranden, finnes det nok av aktiviteter å ta seg til - alt fra spaserturer til snorkling, tennis og golf.

Baseball

Baseball er nasjonalsporten i Den dominikanske republikk. Den nasjonale ligaen består av seks lag, og sesongen pågår fra oktober til februar. Kampene kan sees i La Romana eller i Santo Domingo.

Bavaro Splash – vannaktiviteter i Punta Cana

Vannaktiviteter er perfekt om du har gått lei late dager på stranden, og søker litt spenning i tilværelsen. Bavaro Splash er en herlig tur, der du kan nyte varmen og det blå havet, samtidig som du har det veldig gøy. Utflukten begynner på stranden El Cortecito, der instruktørene forklarer deg hvordan du bruker snorkelutstyr, flytevest, svømmeføtter og motorbåter. Deretter får du finne barnet i deg og more deg på egenhånd.

Dr. Fish Ocean Spa – avkobling i Punta Cana

Dr. Fish Ocean Spa byr på en unik mulighet til å kombinere et maritimt miljø med kroppspleie og avkobling. Biopilates er en innovativ øvelse som sies å fylle energilagrene dine. Finn sinnsro på en flytemadrass som lar deg slappe helt av. Bli massert av eksperter – enten på tradisjonelt vis i en massasjestol, eller på en elektronisk seng. Uansett hva du velger vil massasjen hjelpe kroppen din å slappe av, ved å frigjøre negativ energi. Dropp også innom Ocean Jacuzzi og nyt det boblende varme vannet, mens du kjenner havbrisen i håret. Dr. Fish Ocean Spa har også elektroniske ioniseringsapparater, som sørger for å eliminere gifter i kroppen din.

Montaña Redonda

Redondafjellet ligger noen timer unna Bávaro. Fjellet har de senere årene blitt veldig populært blant turister. Legger du turen hit vil du fort forstå hvorfor. Oppe på fjellet er det satt opp en rekke svingehusker i ulike farger. Et fint fotomotiv er å la seg avbilde på en av gyngende huskene, med en fantastisk utsikt i bakgrunnen. For å ta seg opp fjellet må man bli med en av truckene som står parkert nedenfor.

Tabacalera de Garcia

Tobakkskulturen på øya er over tusen år gammel. Den er en arv etter Taino-indianerne, og kan dateres tilbake til år 800. Den dominikanske republikk er en av verdens største produsenter av kvalitetssigarer. Den største fabrikken i verden for håndrullede sigarer, Tabacalera de Garcia, har ca. 5000 ansatte. Her produseres de kjente merkene Romeo y Juliet og Monte Cristo. Fabrikken er stengt for besøkende. Vil man se hvordan sigarproduksjon foregår, kan man heller besøke sigarfabrikken La Flor Dominicana. Utsalget ved fabrikken har et stort utvalg av fine sigarer. Tlf. +1 809 550 3000.

Higüey-basilikaen

Higüey-basilikaen er et av de best bevarte monumentene i Den dominikanske republikk. Her finner du Altagracia-jomfruen, Den dominikanske republikkens beskytter. Monumentet ligger langs hovedveien i provinsen Salvaleón de Higüey, og ble innviet av Dr. Joaquin Balaguer i 1971. Basilikaen er meget populær blant utenlandske turister, og anses være blant de viktigste religiøse stedene i Latin-Amerika. Vær obs på å respektere kleskoden om du besøker basilikaen. Gå kledd i bukser eller en kjole som dekker knærne, og dekk over skuldrene med et sjal eller en trøye.

Altos de Chavón – med utsikt over den vakre elven

Altos de Chavón er bygget etter inspirasjon av en tidstypisk middelhavslandsby fra 1500-tallet. Fra byen har du en fantastisk utsikt over Chavón-elven. I landsbyen finner du en fin liten kirke, et museum, og et vakkert amfiteater med plass til 5000 tilskuere, hvor blant andre Julio Iglesias opptrådt. Altos de Chavón er en veldig populær severdighet, og bare følelsen av å spasere i de brosteinsbelagte gatene gjør stedet verdt et besøk.

Cueva de las Maravillas – grotte med et imponerende museum

Cuevas de las Maravillas er en av de fineste grottene på østsiden, med et imponerende museum 25 meter under bakken. Her er mer enn 500 malerier og inngraveringer, malt av Tainos-urfolk.
Hvordan du tar deg rundt
• Kontrollér bilen, kontrakten, samt aktuell prisliste.
• Uansett hvilket leiebilselskap man benytter, gjelder det at man selv dekker egenandel.
• Veiene holder ikke norsk standard. Vær derfor oppmerksom på hull i veien, også på motorveiene. Kjør ekstra forsiktig i mørket, da ofte veiskilt og gatebelysning mangler.
• Det er mange motorsyklister i Den dominikanske republikk. Vær oppmerksom på disse og vis hensyn. Gi godt med plass og ha god margin ved forbikjøringer.
• Se opp for dyr langs veiene. Dette er en av årsakene til at mange lokale kjører ut mot midten av veien, uavhengig av hastighet.
• Bruk først og fremst hotellets parkeringsplass, eller andre parkeringsplasser som er overvåket. La aldri verdisaker ligge igjen i bilen.
• Trafikken er hektisk – kjør forsiktig og vær oppmerksom!
Det raskeste fremkomstmiddelet i Bayahibe er taxi. Det går også lokalbusser til både Bayahibe sentrum og La Romana.

Taxi

Taxiene er beige i hele Den dominikanske republikk. Dette er nye, statseide biler. De fleste har taksameter installert, men det vanlige er likevel at prisen avtales på forhånd med sjåføren. De største hotellene har egne biler utenfor resepsjonen, der du også finner en prisliste. Avtal prisen før du setter deg inn i taxien – spesielt om du skal på en lengre tur. De såkalte «carros publicos» er en slags kollektivtaxi, der man deler bilen med flere andre. Noen steder kjører disse også som lokalbusser. Dette er et billigere alternativ til taxi. Det finnes ingen holdeplasser – i stedet stopper bilene på signal langs veien. Bilene har et skilt på taket der det står «transporte» og hvilken rute bilen kjører. Bilene kjører når de har et tilstrekkelig antall passasjerer, og passasjerantallet avgjør prisen.

Buss

Bussterminalen «Parada de guaguas» ligger i Punta Cana ved politistasjonen Politur, i Friusa-krysset der Texaco-stasjonen ligger. Herfra kan du ta ekspressbussen som trafikkerer strekningen Bávaro – Santo Domingo. Et annet alternativ er å ta de lokale bussene, Sitrahimu eller Sitrabapu, som passerer utenfor hotellene hver time frem til midnatt. Ta bussen til Higüey og reis videre med en annen buss til Santo Domingo. Bussterminalen i Higuëy ligger ved basilikaen. Fra Bayahibe finnes det noen mindre lokalbusser som kjører til La Romana. Herfra kan du reise med en ny buss som tar deg videre til Santo Domingo.

Fly

Man kan reise innenriks med fly mellom de store byene, som Santo Domingo, Punta Cana og Puerto Plata. Flyselskapet heter Vol Air.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes en vaksine som gir mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. Mer informasjon på: http://www.reisemedisin.no. For å beskytte seg mot mygg og andre insekter anbefaler vi myggmiddel og lyse klær med lange ermer og bein.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også være lokale regler og særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Dominikanske pesos (DOP). De fleste butikker og hotell aksepterer også USD. Det finnes minibanker på de fleste hotellene.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid ÷6 timer. Vintertid: norsk tid ÷5 timer

Elektrisitet

110 V. Adapter er nødvendig for lading av mobil osv. For apparater som krever 220 volt må man ha en transformator.

Språk

Spansk

Øvrig informasjon

Nivåforskjeller forekommer på reisemålet. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). 11–12 timer med charterfly fra Stockholm, avhengig av flyrute.

Slik reiser du hit

Vinteren 2022/2023 tilbyr vi charterreiser med Ving til Bayahibe fra Stockholm. Pakkereisen bestiller du på ving.no, med avreise fra Arlanda flyplass. Bestilling og betaling av flybilletter tur og retur mellom Norge og Stockholm må du sørge for selv.

Med Ving kan du reise hele året til Bayahibe med rutefly, og bli så lenge du vil.

Flyet lander på flyplassen utenfor Punta Cana.
Hvis du har bestilt en charterreise fra Stockholm, kan du komme deg enkelt og sikkert til hotellet ditt i Bayahibe med Vings busstransport. Transporten er ikke inkludert i reisens pris, men du legger det til selv ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen til hotellet ditt er ca. 50 minutter til 1 time og 20 minutter (ca. 75 km),
avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte ruten for busstransporten avhenger av lokale forhold og bestemmes på stedet.
Mer informasjon får du ved ankomst. Les mer om busstransport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet.
Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå.
All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine.
Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
28°21°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
28°21°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
29°21°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
30°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
31°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juni
31°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
32°24°
9
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • september
32°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
31°23°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • november
30°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Bayahibe
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.