Se hotell (2)
Cabarete er like populær blant surfere som blant dem som bare vil nyte en fargerik ferie i tropiske omgivelser.
Cabarete er en koselig badeby med litt bohemsk stemning på nordkysten av Den dominikanske republikk. Stedet er godt likt av surfere fra hele verden som setter sitt eget preg på Cabarete. Avslappet, vennlig og hyggelig. Selve byen består ikke av mye mer enn stranden og en gate. Skal du gå fra den ene enden til den andre tar det kun et kvarter, men langs veien går du forbi nok spennende butikker, barer og restauranter til at det skal kunne rekke for en hel ferie. Siden flere av dem ligger mot havet kan du nyte havbrisen, en drink og utsikten samtidig.

Strandliv i Cabarete

Takket være revet utenfor stranden og de lave fjellene innover i landet har Cabarete ideelle forhold for både kite- og windsurfere, men de er langt fra de eneste som setter pris på den tre kilometer lange, palmekantede stranden og det 27 grader varme vannet. De er heller ikke alene om å tilbringe kveldene på noen av barene og restaurantene ved stranden, og setter selvfølgelig sitt preg på utelivet som er ukomplisert og vennlig.

Oppdag Den dominikanske republikk

Vil du ta en pause fra stranden og se deg rundt på øya anbefaler vi et besøk til Puerto Plata – en fargerik dominikansk by ca. en times tur med minibuss fra Cabarete. Reisen dit er en opplevelse i seg selv, og vel fremme kan du handle i små butikker, studere folkelivet og kanskje ta taubanen opp til toppen av Pico Isabel de Torres der du kan nyte utsikten over kysten og havet.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Fine sandstrender
 • Mange restauranter
 • Rimelig mat og drikke
 • Gode forhold for wind- og kitesurfing
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cabarete

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Cabarete har en bred og veldig lang sandstrand. Det blåser ofte mer i Cabarete enn på andre strender på øya, og takket være vindforholdene er stranden listet som en av verdens ti beste strender for kitesurfing. På noen restauranter og barer er det mulig å leie solsenger og parasoller, men som regel er det inkludert for hotellgjestene.
Den dominikanske republikk har en kystlinje med mer enn 500 kilometer med fine strender. Her finner du alt fra store turiststrender til små paradisstrender som du kan ha helt for deg selv. For å finne frem til de små strendene må du ut av de store turistområdene. I Den dominikanske republikk er vannet som regel klart, og strendene er langgrunne.

Sousa Beach – populær strand med korallrev

Med sin myke sand og klare vann er Sosua Beach en av øyas mest populære strender. Ca. 30 meter ute i vannet ligger det et korallrev som gjør stranden til et fint område å snorkle på.

Playa Grande – vakker sandstrand

Ca. halvannen times reise med bil fra Sousa ligger Playa Grande, en 1,5 kilometer lang paradisstrand med frodige omgivelser. Lenger øst, ved El Portillo og Las Terrenas i Samana, venter kilometervis med vakre strender.
Mat, drikke og uteliv
Restaurantene og barene i Cabarete ligger på rad og rekke langs stranden, og har inngang både fra hovedgaten og fra stranden.

Mat og drikke i Den dominikanske republikk

Den rike blandingen av forskjellige kulturer i Den dominikanske republikk har påvirket landets kjøkken. Med spanske, afrikanske og franske påvirkninger har "comida-criolla" oppstått – en smaksrik, enkelt tilberedt og mildt krydret mat.

Kjøtt og fisk

Kjøtt er den viktigste matkilden på øya. Svine- og storfekjøtt, kylling og geitekjøtt brukes ofte i matlagingen. Fisk og skalldyr anses som delikatesser, og serveres på mange restauranter. Blåskjell, reker og hummer er populære skalldyr. Det finnes mange lokale retter, og en av de mest populære er Sancocho, som består av ris, bønner og kjøtt. Grillet svinekjøtt og kylling med friterte bananer er også vanlig.

Krydder

Mange av øyas kryddersorter er hentet rett fra naturen, som oregano og rød pepper. Til tross for tilgangen på krydder er ikke det dominikanske kjøkkenet kjent for sterk mat. Krydder fra øya er praktiske og fine suvenirer, og kan kjøpes for en billig penge.

Frukt

Den dominikanske republikk er som et enormt drivhus, med mange forskjellige frukter. Du har tilgang på fersk frukt hele året, og prisene er lave. Så om du er glad i frukt har du havnet i paradis! Prøv ferske og eksotiske frukter som ananas, papaya, mango og kokosnøtt. De mer vanlige fruktene som banan og melon smaker ekstra godt når de er ordentlig solmodne som her.

Grønnsaker

Grønnsaker er hovedingrediensen i maten, og brukes både i salater og varmretter. De vanligste grønnsakene er grønn salat eller kål med tomater, løk, ris, agurk og ofte avocado. Det er vanlig med poteter og den spesielle matlagingsbananen platano, som brukes som tilbehør til hovedretter. Prøv fritert, stekt eller kokt platano – det er en av nasjonalrettene.

Ris

Det ligger små risåkre nesten overalt på øya. Ris er en viktig matkilde for dominikanerne, og utgjør litt over en fjerdedel av de fattiges matinntak.

Rom

Rom er Karibias nasjonaldrikk. Før i tiden var det bare sjømenn, pirater og machomenn som drakk rom, men i de senere år har populariteten økt blant alle.

Rom er et brennevin laget av biprodukter fra sukkerproduksjon, som melasse (rårørsukker) og sukkerroesaft, som er gjæret og destillert. Hvilken type rom som prosessen resulterer i avhenger av hvor mye vann som brukes og hvor lenge og hvordan den lagres.

Det finnes tre typer rom: Hvit, gylden og añejo.

Ron Blanco – hvit rom
Dette er den vanligste typen rom; lys , tørr og destillert med høy alkoholprosent.

Ron Dorado – gylden rom
Destillert til en lavere alkoholprosent, noe som gir en fyldigere smak og aroma.

Ron Añejo
En spesielt utvalgt og fin rom. Golden Rom (en type Añejo) lagres på trefat i flere år for å oppnå den rette smaken. Denne typen rom har den rikeste smaken og kan sammenlignes med konjakk.

De tre mest kjente og vanligste merkene i Den dominikanske republikk er "de tre B'ene": Brugal, Bermudez og Barceló. De kan kjøpes på alle gatehjørner, og om du vil smake varene, selges disse merkene i de fleste barer.

Øl

Det er mange ølmerker på øya. Den mest kjente heter Presidente. Andre populære lokale ølmerker er Quisqueya og Bohemia. Du kan også kjøpe importert øl som mexikanske Corona og Budweiser fra USA.

Vin

De fleste vinene som selges her kommer fra Spania, Chile, Argentina, Frankrike og USA. De importerte vinene er vanligvis dyrere enn de lokale. Lokale viner produseres i veldig liten skala på enkelte små vingårder ute på landsbygda.

Mama Juana er en lokal drink som lages av rom, rødvin og honning og noen "hemmelige" ingerdienser. Dette er en ekte lokal spesialitet og en særegen smaksopplevelse.

Lokale spesialiteter

La bandera dominicana: Kjøtt eller kylling med ris og bønner.
Sancocho: En fyldig kjøttstuing.
Quipe. Kjøttboller stekt i olje.
Chicharrones de pollo: Panerte kyllingbiter, serveres overalt i små kiosker langs veikanten.
Frito verde: Friterte bananskiver.
Majarete: En søt, kremet maispudding smaksatt med kokosmelk, vanilje og kanel.

Drikkepenger

På restaurantregningen legges det ofte til en moms på 16%. Det er vanlig å gi 10% i driks.
Cabarete har et godt utvalg av små barer, klubber og diskotek. Nattelivet foregår hovedsakelig ved stranden hvor barene ligger tett.
Shopping
Cabarete har en ca. 3,5 kilometer lang hovedgate med klesbutikker, suvenirbutikker og minimarkets. Det er først og fremst håndverk som selges her, for eksempel malerier og treskulpturer.

Santo Domingo

I gatene Calle del Conde, Calle Duarte og Calle Mella ligger det største butikkutvalget i Santo Domingo. Landets hovedstad har selvsagt mange store kjøpesentre hvor du kan få tak i alt mulig. Besøk for eksempel Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla eller Galerias Comerciales.

Santiago

Santiago har mange store kjøpesentre. Det største heter Nacional og har et stort utvalg. I byens sentrum er det mange små butikker, og den mest populære gaten heter Calle del Sol.

Puerto Plata

Om du virkelig er lysten på å shoppe kan du dra til Puerto Plata, en tur på ca. 30 minutter med taxi. Her finner du for eksempel kunsthåndverk basert på gjenstander laget av øyas utryddete urbefolkning, tainos. Byen har også mange store butikksentre og mange små forretninger som selger klær, sko og suvenirer. Puerto Platas største varehus heter La Sirenas, og ligger i begynnelsen av Malecongaten. Tienda Jimenez er et annet kjøpesenter med fokus på klær. Byen har en stor dagligvarebutikk som heter Tropical. I Puerto Plata ligger også romprodusenten Brugals fabrikk hvor du kan prøvesmake varene.

Rav

Verdens kanskje fineste rav finnes i Den dominikanske republikk. De beste forretningene å kjøpe rav ligger i Santo Domingo og Puerto Plata.

Larimar

Turkis halvedelsten som kun finnes på øya Hispaniola.

Malerier

Kunst fra Haiti regnes som den beste i hele Karibia. Se opp for dårlige etterlikninger.

Keramikk

De ansiktsløse dukkene, "muñecas sin rosotros", symboliserer nasjonens multietniske befolkning.

Radartrommer

Brukes i voodoo-seremonier og er eksotiske suvenirer.

Sigarer

Håndrullede sigarer kan kjøpes for en rimelig penge.
Aktiviteter og severdigheter
Det er naturlig at de fleste aktiviteter i Cabarete dreier seg om vannsport. Her kan du more deg med surfing, seiling, snorkling og dykking. Det er også mulighet for å spille tennis.

Golf

Den dominikanske republikk har 21 golfbaner. Det er kortest vei fra Cabarete til 18-hulls banene Playa Dorada Golf Course og Playa Grande Golf Course.

Naturreservat

Øya har flere naturreservat som det går an å besøke. Ved besøk her og på fotturer i fjellene skal en guide alltid være med.

Windsurfing og kitesurfing

Cabarete har de aller beste surfestrendene. Stranden er rangert som en av verdens ti beste strender for windsurfing og kitesurfing. Her kan du leie både surfebrett og bestille undervisning. I slutten av februar arrangeres VM i kitesurfing.

Baseball

Baseball er nasjonalsporten i Den dominikanske republikk, og sesongen varer fra oktober til februar. Landet har seks lag i den dominikanske liga.

Fly

Flyselskapet Vol Air flyr mellom landets største byer Santo Domingo, Puerto Plata og Punta Cana.

Lokalbuss

Det går en busslinje mellom Cabarete og Puerto Plata. Det eksisterer ingen rutetabeller eller holdeplasser, du bare stopper bussen langs hovedveien. Det er trangt, men billig. Det er ca. 33 kilometer fra Cabarete til Puerto Plata, og beregn god tid, for sjåføren bestemmer ruten etter hvor han tror det finnes kunder.

Lokale høytider

Påskeuken "Semana santa" er landets viktigste høytid og faller i 2019 på perioden 13.4–20.4 (langfredag 19.4). Da er det veldig travelt på alle feriesteder, og mange av Vings utflukter innstilles. Vannsport med motor er forbudt, og vannsport uten motor kan være helt eller delvis forbudt i påskeuken.

Festivaler og karneval

Forskjellige festivaler og helligdager avløser hverandre året rundt i Den dominikanske republikk. Blant de mest populære er merengue-festivalene i Santo Domingo og Puerto Plata. I tillegg til all dansingen foregår det mye annet som håndverksutstillinger, sportskonkurranser og opptredener av lokalbefolkningen.

Jazzfestival
Hvert år arrangeres det en populær jazzfestival i Cabarete, "Dominican Republic Jazz Festival", som er kjent i hele Karibia.

Jule- og nyttårshelgen
Julen er også her en familiehøytid. De spiser julemiddagen hjemme, og etterpå går de ut og danser. Nyttårsfeiringen er en veldig løssluppen fest. All Inclusive-hotellene pynter med vakre dekorasjoner, og det arrangeres jule- og nyttårsmiddager med ulike program.

Karneval
Karnevalet i Den dominikanske republikk går av stabelen i februar. Det er en fin anledning for å se landets mange tradisjonelle folkedrakter. Ute på reisemålene merkes ikke dette så mye, men inne i Puerto Plata er det liv og røre på strandgaten Malecon hver helg i februar. Karnevalet når sitt høydepunkt på uavhengighetsdagen 27. februar. Det hører alltid opptog, kostymer og mye moro med karnevalet. Det største karnevalet er i byen La Vega, ca. 25 kilometer fra Puerto Plata i retning Santo Domingo.
Det er mer å gjøre på Den dominikanske republikk enn å sole seg og bade. Det er en rekke severdigheter for deg som vil oppleve mer av landet i løpet av ferien på øya.

Santiago

Det er mye å se i øyas nest største by Santiago, blant annet Museo Histórico Fortaleza San Luis og det historiske museet San Luis For Museum, som tidligere ble brukt som fengsel. I en park i byen kan du besøke det store minnesmerket Monumento a los Héroes de la Restauración, et populært område blant lokalbefolkningen.

Cabarete-grottene

Ca. to kilometer fra hovedgaten innover land ligger Cabarete-grottene. Dette er kalksteinsgrotter som i tidligere tider var viktige i Taino-folkets religiøse seremonier. En guidet tur hit tar ca. to timer.

Santo Domingo

Ca. fire timer med buss fra Puerto Plata ligger landets hovedstad Santo Domingo. Her kan du se Amerikas eldste katedral, huset til Christopher Columbus og handlegaten Calle El Conde.

Puerto Plata

I Puerto Plata finner du severdigheter som San Felipe-katedralen og San Felipe-fortet på strandgaten i Malecon. Ikke gå glipp av den gamle bydelen med de fargerike viktorianske trehusene. Puerto Plata har en taubane som går opp til toppen av fjellet Isabela de Torres. Du kan også besøke byens ravmuseum og Brugals romfabrikk.
Hvordan du tar deg rundt
Å reise rundt i Den Dominikanske republikk er en opplevelse du ikke må gå glipp av. Det er en fin måte å møte lokalbefolkningen og studere deres hverdag. Vi anbefaler ikke å leie bil, da trafikken er veldig travel.

Taxi

Taxiene er beige og ser helt like ut over hele øya. De er statlige, og de fleste kjører på taksameter. Det er likevel vanlig å avtale prisen på forhånd. De største hotellene har egne biler med prisliste utenfor resepsjonen. Fra Cabarete til Puerto Rico tar det ca. 30 minutter med taxi.
De billigere "carro publico" (vanlig taxi) er personbiler, men de fungerer som lokalbusser. De har ingen holdeplasser, du bare stopper dem på hovedveien. Disse bilene har et skilt på taket hvor det står "Transporte" og hvilken rute bilen kjører. Bilen kjører nå det er nok passasjerer, og prisen bestemmes ut i fra antall passasjerer.

Mopedtaxi

Mopedtaxi, eller Motoconchos som de kalles lokalt, er et populært transportmiddel. Vi vil ikke anbefale det på grunn av dårlig sikkerhet. Du vil erfare at det fungerer som transport for hele familien, både barn og voksne. Om du likevel bestemmer deg for å prøve bør du avtale prisen på forhånd og ikke betal før dere er fremme. Pass på at sjåføren kjører deg dit du ønsker.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ingen obligatoriske vaksinasjonskrav, men Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes en vaksine som gir mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før avreise. Mer informasjon på: http://www.reisemedisin.no. For å beskytte seg mot mygg og andre insekter anbefaler vi myggmiddel og lyse klær med lange ermer og bein.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også være lokale regler og særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Dominikanske pesos (DOP). American Express, Mastercard, VISA, USD.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid –6 timer. Vintertid: –5 timer.

Elektrisitet

110 V. Adapter er nødvendig for lading av mobil osv. For apparater som krever 220 volt må man ha en transformator.

Språk

Spansk

Øvrig informasjon

Nivåforskjeller forekommer på reisemålet. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlandinger.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise hele året til Cabarete med rutefly, og bli så lenge du vil.

Flyet lander i Puerto Plata.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Puerto Plata til hotellene er ca. 30 minutter (ca. 20 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
28°17°
6
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
28°17°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mars
29°18°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
30°18°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°20°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • juni
32°20°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • august
33°21°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • september
33°21°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • oktober
32°20°
7
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • november
30°19°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
28°18°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Cabarete
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.