Se hotell (28)

Reiser til København

En reise til København passer perfekt for en helg, og byen kan friste med shopping på Strøget, trendy mathaller, rolige grøntområder og utallige barer og nattklubber.
I København kryr det av hyggelige kafeer og restauranter, ofte i historiske bygninger, eller rundt et sjarmerende torg. Kultur og historie er det overalt – for eksempel Rosenborg slott, Amalienborg Slott eller Citadellet Frederikshavn som er en av de best bevarte festningene i Nord-Europa.

Du kan få alt fra dansk husmannskost til mat fra hele verden. København er utekafeenes by, for så fort sola titter frem om våren settes de første bordene ut. Det hyggeligste og mest populære stedet å oppleve dette er i Nyhavn. Vil du spise noe ekte dansk i København skal du spise "smørrebrød" – danske brødskiver med så mye pålegg og i så mange kombinasjoner at du knapt vet hvor du skal begynne. Og til det hele drikkes det selvsagt øl. Helst Carlsberg og Tuborg.

Uteliv i København

København har et stort tilbud av kulturelle aktiviteter med flere fine teatre og museer. Barer og nattklubber finner du overalt, og nye dukker stadig opp. Danskene elsker å høre på musikk, og det er et stort antall barer og klubber som spiller livemusikk.
Nattelivet er heftig og variert, og slutter gjerne først ved sekstiden om morgenen.

Bra shopping

Strøget er et innlysende sted for shopping. Her finner du alt, fra suvenirbutikker til kjente merkevarebutikker. Jo nærmere Kongens Nytorv du kommer, jo mer eksklusive blir butikkene. Her finner du også det store kjøpesenteret Magasin du Nord.
Om du vil bort fra turiststrømmen kan du dra til det fine shoppingområde mellom Strøget og Gothersgade.

Vings reiser til København

Ving tilbyr reiser til København med rutefly, og du bestemer hvilken dag du vil reise og hvor mange dager du ønsker å være borte. Du har mange hotell å velge mellom, og alle har sentral beliggenhet nær sentralstasjonen, Strøget og Kødbyen. Du kan velge mellom alt fra rimelige Wakeup Copenhagen til eksklusive Radisson Blu Royal og alt i mellom. Om du reiser med barn anbefaler vi Family Comfort-hotellet Tivoli, et temahotell som navnet antyder ligger i nærheten av Tivoli. detter hotellet har familierom, lekerom og lekeplass.
Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Familiehotell
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering København

Vær
 • januar
2°-2°
1
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • februar
2°-3°
1
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
5°-1°
3
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • april
10°4°
5
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
16°8°
7
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
19°11°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juli
22°14°
7
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • august
21°14°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • september
18°11°
5
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • oktober
12°7°
2
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • november
7°3°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • desember
4°1°
-
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 10 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til København hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen Kastrup til sentrum av København er ca. 15-20 minutter (ca. 8 km). Det går tog fra flyplassen til sentralstasjonen (like ved Tivoli) hvert tiende minutt, og dette tar ca. 15 minutter. Billetter kjøper du på flyplassen. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
København har et stort shoppingtibud. De fleste butikkene ligger langs Strøget, Europas lengste gågatesom strekker seg fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. På Strøget ligger også Illums Bolighus, et stort kjøpesenter i flere etasjer hvor du kan kjøpe klær, innredning, leker og mye annet. Åpningstidene varierer mandag–lørdag, men på søndager er mange butikker og kjøpesentre stengt.
Mat, drikke og uteliv
København har et stort utvalg av restauranter, kafeer og uteserveringer avhengig av årstid. Her finner du alt fra hurtigmatsteder til luksusrestauranter. Og når vi er inne på luksusrestauranter: Noma i Kæbenhavn er kåret til verdens beste restaurant, og har tre stjerner i Guide Michelin.

Du kan kjøpe den klassiske røde pølsen fra en pølsevogn i en av byens gater, eller spise et dejlig dansk smørrebrød på en av Københavns kroer. Kanal Cafeen har servert sine berømte smørrebrød siden 1852. Stedet frekventeres ofte av politikere fra Christiansborg, og ligger nede ved kanalen med en maritim stemning. Du finner den ved Frederiksholms kanal 18. Hos Ida Davidsen har de holdt på siden 1888, og er kongelig hoffleverandør. Menyen er 140 cm lang og alle smørbrødene har eget navn – sist på listen er "Prinsesse Marie" som inneholder sverdfisk, asparges, eggerøre med trøffel og lakserogn. Om du setter pris på trendy mathaller skal du ikke gå glipp av Torvehallerne, som du finner ikke langt fra Nørreport.

matvandring i København

Hvis du googler "matvandring i København" får du flere treff enn du rekker å gape over i løpet av en langhelg. Det er bare å velge det som måtte passe: gourmet, lokal mat, smørbrød etc.
Københavns sprudlende uteliv byr på en mengde barer og nattklubber, og flere åpner hele tiden. Du finner alt fra eksklusive vinbarer til morsomme små barer med tilbud om Happy Hour. Københavnerne går gjerne sent ut, og de som holder ut fester gjerne til lyse morgen. Det ligger barer og klubber over hele byen, men Kødbyen, byens gamle slaktehusområde på Vesterbro, utmerker seg med mange populære utesteder.
Aktiviteter og severdigheter
På Kongens Nytorv ligger det en skøytebane vinterstid, og det er mulig å leie skøyter på stedet. Tivoli hører med til byens største attraksjoner. Om sommeren holdes det populære konserter her, og før jul dekoreres hele området for det store julemarkedet. Definitivt verdt et besøk for alle barn i alderen 0–99 år!
Om du er glad i blomster og andre vekster skal du besøke Københavns enorme botaniske hage. Byen har mange parker og grøntområder som er fine for en joggetur eller et avbrekk fra bylarmen. Et annet populært rekreasjonsområde er Søerne, de tre innsjøene i sentrale deler av København.
Om du reiser med barn vil dere kanskje heller besøke Den blå planet, et stort akvarium som viser livet i havet. Vi kan også anbefale et besøk på kunstmuseet Glyptoteket og Carlsberg Bryggeri. Ca. 40 kilometer fra sentrum ligger berømte Louisiana Museum of Modern Art.

I Købmagergade ligger Rundetårn, som er Europas eldste fungerende observatorium. Nyhavn er byens kanskje mest fotograferte motiv, med seilskuter, kafeer, uteservering og turister. Herfra går sightseeingbåtene som viser deg byen fra en ny vinkel.
Ikke langt fra Nyhavn ligger Amalienborg med fire palasser i ett, og hjem for den danske kongefamilien. Og man kan ikke snakke om Københavns severdigheter uten å nevne Den lille havfrue. Denne yndige lille bronsestatuen, kjent fra H.C. Andersens eventyr, sitter på en stein i vannet ved Langelinie på Østerbro.
Hvordan du kommer deg rundt
København har et omfattende nettverk av busser, t-bane og lokaltog (S-tog). Det aller fineste transportmidlet i byens gater er likevel sykkel. Det er sykkelfelt overalt, og syklistene står øverst i trafikkhierarkiet. Det er en sann fryd å være respektert som syklist i Københavns gater. Sykler kan leies, både som bysykler og på hotell.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Danske kroner (DKK). Som regel er det mest praktisk å veksle til danske kroner i Norge, men det finnes mange vekslingskontorer og minibanker i sentrale København. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kredittkortet. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, bruk av telefon, minibar etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220V.

Språk

Dansk

Finn reise til København
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.