Se hotell (23)

Reiser til Varadero

På en reise til Varadero får du oppleve et herlig feriested med strender i verdensklasse. Få med deg et besøk til Havanna når du først er på Cuba!
Varadero er Cubas beste og mest veletablerte reisemål, med fantastiske strender og hotell i alle kategorier. Et perfekt valg hvis du vil ha en avslappende og sol- og badeferie. Og når du først har reist hit bør du ikke la sjansen gå fra deg til å se mer av øya, som har både spennende historie og vakker natur.
En tur til Cuba er ikke komplett uten en spasertur i gatene i Havannas gamleby eller et besøk på en sigarfabrikk for å se hvordan de lager en av Cubas viktigste eksportartikler. Cuba er rett og slett et perfekt reisemål for deg som vil slappe av på stranden og samtidig få en helt unik reiseopplevelse i omgivelser som ikke finnes noe annet sted.

Bo bra i Varadero

Ving har mange hotell å velge mellom i Varadero. De fleste ligger på stranden og har All Inclusive inkludert i prisen. Da er mat, drikke og en del aktiviteter inkludert. Omtrent midt på Varadero-halvøya ligger Meliá Las Americas, et av våre Prime Select-hotell med aldersgrense for deg som lengter etter en avslappende ferie uten barn.

Strandliv

Det er selvsagt ikke tilfeldig at de fleste hotellene ligger på stranden, for det er nettopp de uimotståelige strendene som trekker besøkende til Varadero. Her venter milelange hvite sandstrender som i tillegg til soling og badeliv også byr på fine muligheter for dykking og snorkling utenfor kysten.

Opplev Cuba

Du må ikke gå glipp av et besøk til Havanna under oppholdet i Varadero. Du kan kombinere noen dager med storbyferie i Havanna med badeferie i Varadero. På den måten får du det meste og beste ut av ferien på Cuba. Med Ving kan du bestille reiser året rundt til Varadero, både sommer og vinter.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Luksushotell
 • Hotell for voksne
 • All Inclusive
 • Fine sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Varadero

Strender
Varadero har to mil med en nesten sammenhengende, bred strand med finkornet, hvit sand. Tilbudet om vannsport er ikke så veldig stort, men du kan prøve kitesurfing. Utenfor Varadero kan du dykke og snorkle, og det går katamaranturer hver dag til øya Cayo Blanco.
Mat, drikke og uteliv
Cuba er ikke et utpreget restaurantland, men det ligger en rekke restauranter inne i selve byen Varadero. Restaurantene serverer for eksempel italiensk, asiatisk og selvsagt cubansk mat, og de fleste spisestedene er statseide. Gå ikke glipp av et besøk på en "paladar", som er en restaurant i et privat hjem, hvor du ofte spiser ved små bord i familiens oppholdsrom. På menyen står det som regel tradisjonell cubansk mat med svinekjøtt, kylling eller fisk med ris og bønner.

Det cubanske kjøkkenet

Cubansk mat er påvirket av flere epoker og kulturer – fra spansk og afrikansk til fransk, kinesisk og arabisk. Spanjolene innførte storfekjøtt, svin, ris, grønnsaker, sitrusfrukter og sukker, mens slavene tok med seg sine smaker og tradisjoner og tilførte et afrikansk touch til den spanske maten.

Det er vanligst med svinekjøtt, mens fisk og skalldyr er veldig populært i turistområdene. Siden begynnelsen av 1960-tallet har tilgangen på matvarer vært begrenset på Cuba. Det tradisjonelle cubanske kjøkken kalles "comida criolla". Mange retter inneholder både hvitløk og løk, men de er dårlig krydret, så mange synes maten smaker lite. Mange restauranter har derfor begynt å forbedre maten og krydrer den bedre. Ris og bønner er en typisk cubansk rett som kommer i to hovedvarianter; en med kidneybønner og en med svarte bønner. De er kjent som "congri" og "moro y cristianos" (maurere og kristne). Et klassisk cubansk måltid består som regel av stekt svinekjøtt (res asado) med moro y cristianos, friterte bananer og gresskar.

De vanligste cubanske drinker og cocktails

Cubanito – cubansk Bloody Mary
Daiquiri – rom, sukker, lime og knust is
Mojito – rom, sitronjuice, sukker, soda, mynte og isbiter
Cuba Libre – rom, cola og en skvett limejuice
Piña Colada – rom, ananasjuice, kokosmelk og et dryss med kanel for ekstra smak
Platino Havanna – tre år gammel rom, ananasjuice og sitronjuice

Kaffe

Cubansk kaffe er sterk, søt og serveres i små kopper uten melk – espresso – eller med litt melk – café cortado. Den større og svakere varianten kalles café americano, som serveres svart om du ikke ber om melk – café con leche. Cubita og Serrano er de to mest populære kaffesortene på Cuba, og Serrano regnes som den beste.

Øl

De fleste provinser brygger sitt eget øl, og det er seks bryggerier på Cuba. Det mest populære lokale ølet heter Bucanero, som er et velsmakende øl, litt kraftigere i smaken enn Cristal, som er lett i smaken, og Hatuey, som har blitt brygget i Santiago de Cuba siden 1927.

Vin

All vin er importert og kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker. Vinene er som regel spanske og søramerikanske.
I Varadero er det ofte tilbud om underholdning og dans på hotellene, og i Varadero by er det en del barer og diskotek.

Musikk

Cuba har alltid vært kjent for sin musikk, mye takket være den store påvirkningen av spanske og afrikanske toner. På begynnelsen av 1900-tallet oppsto den cubanske rumbaen, men det var først på 1950-tallet at gullalderen for landets musikk begynte, med Damaso Perez Prados' mambo og Enrique Jorrins cha-cha-cha.

Den verdensberømte cubanske musikken er uten tvil en av de viktigste ingrediensene i landets kultur. I kjølvannet av revolusjonen oppsto afro-cubansk jazz sammen med grupper som spilte son, salsa, merengue og til og med rockemusikk. Alt dette kjennetegner cubansk musikk også i våre dager. Salsa, merengue og rumba danses ofte i gatene og på de lokale barene. I gamle Havanna er det en rekke barer med levende musikk.
Shopping
Det er ikke så mange butikker i Varadero. Utenfor hotell Barlovento ligger det et lite gatemarked som selger treutskjæringer, bilder og noen suvenirer. De større hotellene har egne suvenirbutikker. Ved hotell Meliá Las Americas ligger Varaderos beste kjøpesenter, Plaza Las Americas, som sett med nordiske øyne ikke er så altfor imponerende. Det er også noen matbutikker her med et begrenset vareutvalg.

Cuba har mye å tilby av sigarer, rom og lokalt håndverk, men utover dette er utvalget ganske begrenset. Du kan kjøpe forskjellige instrumenter i tre, som maracas og slagpinner. Che Guevara er den vanligste suveniren av dem alle; ansiktet hans finnes på det aller meste.

Sigarer

Cubanere sier at rom er best når den har vært lagret lenge, men med sigarer er det motsatt. En sigar skal nemlig være så fersk som mulig, og derfor får du de beste sigarene i Havanna eller i butikkene i Varadero, hvor omsetningen er stor. Cubanske sigarer er verdensberømte, og er uten tvil noen av verdens beste. Det sirkulerer mange falske sigarer på markedet, så om du ønsker ekte vare bør du handle i en kjent butikk. En eske sigarer av fineste merke er billigere enn hjemme i Norge. Cohiba, Romeo y Julieta og Montecristo er kjente merker.
Vær oppmerksom på at om du har mer enn 23 sigarer i bagasjen må du ha et "proof of purchase" ved utreise. Har du mer enn 50 sigarer må de ligge i en forseglet boks med regjeringens segl, og du må også her kunne vise frem et "proof of ourchase" ved avreise. Det er tillatt å innføre 250 gram sigarer til Norge.

Rom

Det finnes 33 forskjellige rommerker og mer enn 20 destillerier på Cuba. Blant disse finner man kjente merker som Havana Club, Caribbean Club, Mulata, Santiago og Caney for å nevne noen. Havana Club er det mest kjente merket, og Santiago de Cuba regnes som det beste.

Malerier og bilder

Om du skal kjøpe et bilde i en butikk eller på et marked må du undersøke om det er et offisielt stempel på baksiden som garanterer for ektheten. Avhengig av hvor du handler så pruter man ofte på prisen på bilder og annet kunsthåndverk. Et såkalt "Proof of purchase" skal kunne vises på forespørsel ved utreise, og vi anbefaler deg å ha rullen med bildet med deg i håndbagasjen. Om du legger det i den innsjekkede bagasjen kan du risikere å bli tilkalt til sikkerhetskontrollen for å forklare deg når bagasjen blir røntgenfotografert – og det kan ta en stund.

Håndverksmarked

På 1. avenue ved gate 17 ligger byens største marked for lokalt håndverk, smykker, vesker, kunst og håndarbeid. Det er også et marked på gate 42. Husk å prute! Det er på markedene og hos de lokale selgerne i byen du får de beste prisene, ikke i hotellenes suvenirbutikker. På den måten støtter du lokalsamfunnet.

Plaza Las Americas

Dette er Varaderos mest kjente kjøpesenter, og retter seg mot turistene. Butikkene her selger alt fra klær til suvenirer og dagligvarer.
Sport og trening
I Varadero er det aktiviteter på land og til vanns for den som vil ha en aktiv ferie.

Golf i Varadero

Varadero Golf Club er den eneste golfbanen i området. Banen ligger i vakre omgivelser på et område som hører til staselige Villa Xanadu. Banen er designet av den kanadiske golfbanearkitekten Less Forbes og ble åpnet i 1999. Golfbanen har 18 hull, og det er obligatorisk med golfbil. Utstyr kan leies i Pro Shop.

Dykking

Mange av de store hotellene har egne dykkesentre hvor du kan bestille et kurs eller dykketur (for sertifiserte dykkere), Det er også PADI-kurs for alt fra nybegynnere til instruktører, samt nitrox-dykking.
Aktiviteter og severdigheter
I Varadero er det mye å finne på om du vil ha litt variasjon fra strandlivet. Her er noen eksempler.

Josone Park

Josone Park ligger midt på halvøya og er et grønt naturområde med flere bra restauranter. Her kan du for eksempel ta et kurs i kitesurfing eller dykking. For den litt modigere er det mulig å hoppe i fallskjerm med en erfaren instruktør.

Fiske

Det er mulig å reise ut på havet for å prøve både dyphavsfiske og fisking med håndline. Man må leie hele båten, som har plass til fire fiskere, og prisen er den samme uansett antall deltakere. I tillegg til de som fisker er det plass til fire medpassasjerer som betaler en pris per person i tillegg til båtleien. Det er fri bar om bord.

Spa

Mange av de beste hotellene har eget spa som tilbyr massasje, manikyr, pedikyr og ansiktsbehandlinger. Hør med hotellet om hva de tilbyr. Det er enkelte steder i Varadero Downtown som også tilbyr massasje og behandlinger av varierende kvalitet. Hotellene fører som regel gode, importerte produkter til bruk i behandlingene.
I tillegg til soling og badeliv er det mye annet å gjøre på Cuba. Ingen bør gå glipp av et besøk til hovedstaden Havanna mens de er her.

Cárdenas

Byen Cárdenas ble grunnlagt i 1828, og i 1850 forsøkte 600 amerikanske soldater å innta byen uten å lykkes. Byen ligger noen mil fra Varadero by og har ca. 20 000 innbyggere. Byens interessante museum, Museo de Oscar María de Rojas, har en allsidig samling av cubanske mynter, våpen, skjell, gjenstander fra tiden før Columbus, dokumenter fra revolusjonen og mye annet. Det er også en katedral i byen. Atmosfæren i Cárdenas er av et helt annet slag enn i Varadero.

Hop on – hop off

Varadero har flere moderne Hop on Hop off-busser som på dagtid kjører frem og tilbake langs hele halvøya med jevne mellomrom. Dette er en fin måte å reise rundt og bli kjent på, og det er billigere enn å ta taxi.

Parque Retiro Josone

Denne parken ligger i downtown Varadero på 1. Avenue, mellom gatene 56 og 59. Det er et vakkert, grønt område med Paz-sjøen i midten, hvor man kan leie pedalbåter. Parken har to barer og tre restauranter.

Reserva Ecológica Varahicacos og Cueva de Ambrosio

Dette reservatet er ca. to kvadratkilometer stort og gir et bra innblikk i hvordan halvøya så ut før turismen kom hit. Området har to hovedattraksjoner; den gigantiske kaktusen "Patriarken" som er ca. 500 år gammel, og den lille kalksteinsgrotten Cueva de Ambrosio som rommer rundt 50 forhistoriske helleristninger. Grotten ble oppdaget i 1961.

Xanadu

Den amerikanske industrimagnaten Irénée Dupont de Nemours, som ble rik på produksjon av dynamitt under første verdenskrig, kjøpte i 1926 over 500 hektar av det beste landet på Varadero for bare fire centavos per kvadratmeter. Her bygget han sitt fornemme sommerresidens Xanadu, som står der den dag i dag. Huset sto ferdig i 1930, og kostet 338 000 US dollar å bygge, en astronomisk sum på den tiden. I dag er huset et luksushotell med kun seks rom, en dyr og eksklusiv fiskerestaurant, Restaurante las Américas, og en praktfull bar i øverste etasje. Her bør du nyte en drink i solnedgangen! Legg merke til de imponerende rekkverkene og søylene i mahogny, gulvene i italiensk marmor og orgelet fra 1932.

Grottesystemet Cuevas de Bellamar

Dette tre kilometer lange grottesystemet ligger i nærheten av Matanzas ca. 40 kilometer fra Varadero. Her er det underjordiske kilder i helt spesielle omgivelser. Besøkende har adgang til de første 1500 metrene sammen med en guide, og turen går ned til 26 meter under havoverflaten. Hit går det utflukter fra Varadero hver ettermiddag, og det er en fin aktivitet for eksempel når det regner. Turen passer ikke for bevegelshemmede.
Hvordan du tar deg rundt
Ingen av de store leiebilfirmaene har kontor på Cuba, og det bør du ta som et tegn på at du skal være veldig nøye på hvor du leier bil. Cuba er et av verdens dyreste land å leie bil i. Du må ha førerkort og ha fylt 21 år for å leie. Det kreves ofte et depositum på 250–300 peso, noe man som regel kan betale med kort.

Det anbefales å bestille bil minst tre dager i forveien. Leiebiler levers normalt med full tank som betales ved inngåelse av leieavtalen. Bilen kan leveres tilbake med tom tank. Man får ingen penger tilbake for eventuell rest på tanken. Sørg for alltid å sjekke for skader på alt fra horn til dekk og pyntelister før du kjører fra utleieren. Ellers kan du risikere å bli krevd for penger for skader som kanskje var der fra før.

Ving samarbeider ikke med noen utleiefirmaer på Cuba, og kan derfor ikke hjelpe deg om du får problemer med en leiebil.
Det er mange måter å ta seg rundt på utenfor Varadero, men det enkleste er å bli med på organiserte utflukter.

Taxi

Taxier kan stoppes på gaten eller bestilles i hotellresepsjonen. Alle statlige taxier har taksameter, og betalingen skjer i CUC. Om du får en taxi uten taksameter må prisen avtales på forhånd. Husk at sjåførene ikke har så mye vekslepenger, så en tur som koster for eksempel 3,50 peso rundes av oppover til 4 peso. De statseide taxiene har fått konkurranse av privattaxier, som ofte er gamle amerikanske biler. De har ikke taksameter, så avtal prisen på forhånd. Husk at privattaxiene ikke er forsikret i tilfelle ulykke.

Coco-taxi

Det finnes også gule, eggformede, trehjuls motorsykketaxier med plass til to passasjerer. Sikkerheten er heller dårlig. Avtal prisen på forhånd om du kjører en slik.

Busser

Bybussene i Havanna betales med cubanske pesos etter en fast takst, og bussene er alltid overfylte. Det er ikke uvanlig å måtte vente i flere timer, så ta heller en taxi – det er billig i forhold til hjemlige priser. Bussene på Cuba kjører uregelmessig mellom byene, og av og til er det nødvendig å bestille plass flere uker i forveien. Det går blant annet buss til og fra Varadero, eller snarere Matanzas, tre ganger om dagen. Avgangstidene varierer.

I Varadero er Hop On–Hop Off-bussen det nærmeste man kommer en bybuss. Den går med jevne mellomrom fra den ene enden av halvøya til den andre fra morgen til kveld. En billett gjelder hele dagen, om man ikke kjører med Gaviotas Hop On–Hop Off, for da er prisen lavere, men man betaler for hver tur.

Tog

Den cubanske jernbanen var den første i Amerika, og er også den verste. Toget er minst like uregelmessig som bussene, så spør etter rutetidene på stasjonen. Unntaket er nattoget fra Havanna til Santiago som tar ca. 17 timer. Her er setene ubekvemme og luftkondisjoneringen er innstilt på "arktisk". Toger går hver tredje dag mellom Cubas to største byer.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Ta Twinrix minst 4 uker før avreise, så får du mangeårig beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser. Se www.vaksinekart.org for mer informasjon.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Valutaen er CUC (pesos convertibles). Ta med euro i kontanter. Visa og MasterCard fungerer ofte, men det kan være restriksjoner, og det er best at du sjekker med banken eller kortutsteder før avreise. Husk å ikke veksle for mye, da det ikke går an å veksle tilbake pesos. Utflukter arrangert av Ving eller vår agentCubatur betales med kontanter (CUC).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –6 timer

Elektrisitet

110 volt, enkelte deler av øya har 220 volt. Adapter er nødvendig på enkelte hotell, andre har universaluttak.

Språk

Spansk

Øvrig informasjon

På barer og restauranter er det vanlig å gi tips til personalet og musikere om man er fornøyd. Det samme gjelder på hotell og på utflukter. Som andre steder i verden bør man selvsagt unngå å gi tips til for eksempel offentlige tjenestemenn med mål om å få bedre service, da dette kan anses som forsøk på bestikkelse.
Fra 1. mai 2010 krever cubanske myndigheter at reisende til Cuba kan vise frem gyldig reiseforsikring ved innreise.
Reisende som mangler bevis på reiseforsikring må kjøpe en cubansk reiseforsikring på flyplassen. Denne forsikringen koster 2,5 pesos pr. dag. For personer som skal delta i aktiviteter som anses som risikofylte, eller som er over 70 år, tilkommer en ekstra avgift på 2 pesos.
Det er ikke mulig å koble egen pc til internett, med unntak av på noen få hotell med trådløst internett. Alle oppkoblinger gjøres via stasjonære pc-er.
Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Varadero med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen utenfor Varadero.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Varaderos flyplass Juan Gualberto Gomez Airport til hotellene varierer mellom ca. 30 minutter og en time (ca. 22-40 km). Det er ikke mulig å forhåndsbestille transport mellom Varadero og Havanna. Det enkleste er å ta en taxi. Reisetiden til/fra hotellene i Havanna til/fra flyplassen José Martí International Airport er ca. 30 minutter (ca. 23 km). Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
26°18°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
26°18°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mars
27°19°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • april
29°21°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
30°22°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
31°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
32°23°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • august
32°24°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • september
31°23°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
29°23°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
27°21°
7
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
27°19°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager

Finn reise til Varadero
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.