Bli med på en utflukt der du vil få et innblikk i bulgarsk vinproduksjon og vinhistorie, samtidig som du får se og oppleve de fantastisk frodige omgivelsene der vinrankene vokser. Du får også mulighet til å smake på lokale viner med litt tilbehør.
- Ukedag:Lørdag
- Varighet:Halvdagsutflukt ca. kl. 14.00–18.00
- Pris:78 EUR pr. voksen, 46 EUR pr. barn.
Vin- og rakismaking med enkel snacks og frukt er inkludert. - Språk:Skandinavisktalende guide.
- Slik bestiller du:Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Hurtigfakta
Bulgaria er en av de eldste vinproduserende regionene i verden. Den rike kulturen og tradisjonen strekker seg tilbake til antikken og Thrakia-regionen der de fortsatt dyrker lokale druer og produserer vin av god kvalitet. Bli med på denne utflukten, så får du et innblikk i Bulgarias vinproduksjon og vinens historie, samtidig som du får se og oppleve vindruemarkene og det vakre landskapet rundt.
I løpet av dagen vil vi også besøke en lokal tønnemaker som lager vinfatene som vinen lagres på i årevis.
Vårt første vingårdbesøk er i Varna, der vi starter med å bivåne prosessen rundt vinproduksjonen for så å inviteres til prøvesmaking i koselige omgivelser på vingården. Her blir det også mulighet til å kjøpe med seg lokal vin. Deretter kjører vi videre til en kirsebærpark (ingen kirsebær i starten på sesongen) for å smake på noen lokale produkter med det tradisjonelle brødet pitka.
Vi fortsetter så til dagens neste vinsmaking, i Albena. Her får vi også smake på raki, et lokalt brennevin som har stor betydning for den bulgarske matkulturen og dens tradisjoner.
På denne utflukten vil du få et dypdykk i alle de gode vinene Bulgaria har å by på samt interessant informasjon om landets vinkultur.
I løpet av dagen vil vi også besøke en lokal tønnemaker som lager vinfatene som vinen lagres på i årevis.
Vårt første vingårdbesøk er i Varna, der vi starter med å bivåne prosessen rundt vinproduksjonen for så å inviteres til prøvesmaking i koselige omgivelser på vingården. Her blir det også mulighet til å kjøpe med seg lokal vin. Deretter kjører vi videre til en kirsebærpark (ingen kirsebær i starten på sesongen) for å smake på noen lokale produkter med det tradisjonelle brødet pitka.
Vi fortsetter så til dagens neste vinsmaking, i Albena. Her får vi også smake på raki, et lokalt brennevin som har stor betydning for den bulgarske matkulturen og dens tradisjoner.
På denne utflukten vil du få et dypdykk i alle de gode vinene Bulgaria har å by på samt interessant informasjon om landets vinkultur.