Sykkelturer på vestre Kreta

Nedenfor presenterer vi fire populære sykkelutflukter, men det er flere i Hellas Bikes program, så kontakt Vingvertene for mer informasjon og bestilling.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Mandag og onsdag (les under respektive utflukt). Første planlagte dato for utflukten er 1. mai, men det kan endres, avhengig av vær og antall bestillinger.
 • Varighet:
  Halvdagsutflukt /heldagsutflukt
 • Pris:
  55 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

  Prisen er fra-pris, les mer under respektive utflukt. Utstyr er inkludert. Ingen måltider eller drikke er inkludert, men vi stopper på forskjellige kafeer og restauranter som serverer gresk mat.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Vann, snacks, gode sko, jakke eller varm genser i starten/slutten av sesongen og legitimasjon.
 • Mer:
  Du trenger ikke være veltrent for å delta. Sykkelturene passer for alle nivåer og alle aldre. Utflukten blir en opplevelse for hele familien. Det er mulig å låne både barnesykler og barneseter til de aller yngste barna. Engelsktalende sykkelguider fra arrangøren Hellas Bike.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
I en minibuss med syklene i en henger, kjører vi opp i Kretas mer urørte fjellområder. Ved startpunktet laster vi av syklene og en erfaren guide fra vår samarbeidspartner Hellas Bike blir med deg på utforsyklingen ned mot et av kystområdene. Vi benytter oss av mindre asfaltveier og en del velholdte grusveier med noen lettere oppoverbakker. Servicebilen følger gruppen på hele turen.

Meskla – Appelsinopplevelsen
Startpunktet for denne kjempepopulære turen er en fargerik kirke omringet av gigantiske plataner i den frodige dalen ved Meskla. Vår reise leder oss i behagelig tempo til en kretisk versjon av Edens hage. Vindruer, morbær, appelsiner, sitroner, fiken, kiwi, lotusfrukter og avokado ber om å bli plukket som smaksprøver. Sykling gjennom blomsterduftende landsbyer og et besøk i en liten kafenion gjør denne turen til en minneverdig opplevelse.

Tid: Ca. kl. 09.00–13.00
Sykling: 23 km inkl. 20 km nedoverbakke
Nivå: Veldig lett, den enkleste turen
Pris: 55 euro for voksne, 25 euro for barn 4–12 år (barn under 4 år kan være med gratis)

Deres – En tidsmaskin till Kretas landsbygd
Denne sykkelturen tar oss gjennom noen små, lokale gårder ved "den grønne landsbyen "Nea Roumata", videre gjennom kastanjelunder til den typiske kretiske landsbyen Deres, og etter hvert til en veldig spesiell kafenion, der vi får lære om den lokale kulturen på øya. Etter en etterlengtet pause fortsetter vi turen til noen bysantinske og venetianske festninger, og besøker et gammelt slott, som tar oss tilbake til en helt annen tidsepoke.
Etter å ha fått en smakeprøve Kretas rike historie, fortsetter ferden gjennom øyas vakre landskap med små gårder med kuer, geiter, sauer og griser, langs en elv kantet med vakre oliven- og appelsinlunder, frem til badebyen Tavronitis, der sykkelturen avsluttes og bussen tar oss tilbake til startstedet vårt.

Tid: Ca. kl. 09.00–13.00
Sykling: 21 km inkl. 17 km nedoverbakke
Nivå: Barnevennlig, men noe vanskeligere enn Meskla-turen
Pris: 55 euro for voksne, 25 euro for barn 4–12 år (barn under 4 år kan være med gratis)

Paleochora
Vi starter syklingen nedover, fra midten av øya gjennom et spennende landskap med heftige raviner, helt ned til sydkysten. Etter lunsjpausen vår i den hvite byen Paleochora, hviler vi på sandstranden ved havet. Så er vi klare for ettermiddagens opplevelse av genuine landsbyer i Kretas mest avsidesliggende områder. En rask nedfart gjennom den imponerende Sassalos George-ravinen leder oss tilbake til nordkysten.

Tid: Ca. kl. 08.00–18.30
Sykling: 58 km inkl. 40 km nedoverbakke
Nivå: Middels, anbefales for eldre barn og voksne
Aldersgrense: 9 år
Pris: 90 euro for voksne, 42 euro for barn 9–12 år.

E-Bike – Lokale landsbyer, utsikt og vingårder
Vi innleder med en rask introduksjon om hvordan elsyklene fungerer og en prøverunde, før vi begir oss avgårde fra Gerani, langs kysten med utsikt over Ropodos-halvøya og øya Theodorou. Med hjelp av sykkelens elmotor tar vi oss raskt og smidig gjennom de små landsbyene og deres vingårder, og kommer etter hvert til en liten, hvit kirke ved Agios Petros og Pavlos, der vi nyter utsikten over de hvite fjellene med en topp som strekker seg nesten 2500 meter over havet.
Turen tar oss deretter gjennom vakre appelsin- og olivenlunder, forbi mengder med sypresser, til landsbyen Ano Vouves, som kan skilte med det eldste oliventredet i verden, som er over 3000 år gammelt. Her kan vi også se et lite museum om olivenagrikulturen. Etter et kaffestopp på Vouves torg starter vi turens "grand final", en bakke som gir oss 360-graders utsikt over alle vingårder og bondegårder i fjellene. Målet er Karavitakis Winery der vi får muligheten til å prøve litt av den kretiske vinen, før vi vender tilbake til Gerani gjennom Kretas fantastiske landskap.

Tid: Ca. kl. 09.00–13.30
Sykling: 40 km
Nivå: Lett med elsykkel
Aldersgrense: 15 år
Pris: 65 euro
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.