Se hotell

Reiser til Marawila

Sri Lanka, Sri Lanka

På en reise til Marawila kan du forvente deg mest mulig avslapning i ferien. Med Ving bor du ved en fantastisk sandstrand.

Den lange stranden er som en oase for deg som vil komme uthvilt hjem fra ferien. Her kan du ligge på hotellets egne solsenger og titte på fiskerne som kommer inn fra havet med dagens fangst. Den lille restauranten sørger fo påfyll av energi, og vil du røre litt på deg kan du ta en lang spasertur langs stranden bort til landsbyen Chilaw.

Vings reiser til Marawila

I Marawila dreier det meste seg om den herlige stranden. Og det er på stranden Vings hotell ligger, et stykke utenfor Marawila by. Det populære hotellet Club Palm Bay tilbyr en rekke aktiviteter, og All Inclusive inngår i prisen.
Når du bestiller en reise med Ving til Marawila velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Det er også mulig å kombinere flere reisemål på samme reise, og du bestemmer selvsagt hvor mange netter du ønsker å bo på hvert sted.

Oppdag Sri Lanka

Hvis du har lyst til å utforske mer av reisemålet må du bevege deg et stykke utenfor hotellområdet. Nærmest ligger landsbyen Marawila, der du kan rusle rundt som en av få turister og handle på det lokale markedet. Her ligger det noen få butikker og restauranter. Vil du reise litt lenger kan du bli med på flere utflukter. I løpet av en dag rekker du for eksempel å besøke naturparken Willpathu, hovedstaden Colombo eller andre byer innen passelig avstand.

 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
 • All Inclusive
 • Valgfri reiselengde
 • Kombiner flere reisemål

Våre gjesters vurdering Marawila

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Marawila er rolig og langgrunn og har god plass til alle. Solsenger tar man med seg fra (og tilbake til) hotellet. Det eneste som forstyrrer her er fiskerne som bøter garnene sine og barna som spiller cricket i solnedgangen. På søndager og andre helligdager forvandles stranden til en møteplass for lokalbefolkningen, som kommer hit med picnic-kurvene sine for å hygge seg. Når sola går ned skrus musikken opp og det danses utover kvelden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer med rutefly, med mellomlanding.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Marawila (Sri Lanka) med rutefly og velger reiselengden selv.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Marawila er ca. 55 minutter (ca. 45 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Matkulturen ligner den i Sør-India, og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de mye fisk og skalldyr på menyen. I Marawila ligger det noen lokale spisesteder i sentrum av byen. Forøvrig må du spise på hotellet. Legg igjen 10% tips om serviceavgift ikke er inkludert i regningen. Om den allerede er inkludert runder du av oppover.
Det er ikke noe uteliv i Marawila.
Shopping
Marawila har fine markeder og noen butikker. Vareutvalget er tilpasset lokalbefolkningens behov, men du kan gjøre funn på markedene.

Shopping utenfor Marawila

Er du ute etter et ordentlig supermarked må du til Negombo sentrum. Der er det flere markeder og lokale butikker som selger klær og sko. Sri Lankas beste shopping er i Colombo, som har flere handlesentre med et stort utvalg og lave priser.
Aktiviteter og severdigheter
I Marawila kan du sykle og gå turer.

Negombo

Negombo er akkurat passe stor nok til å gi deg en forsmak på en asiatisk by. Fiskemarkedet er et innblikk i det ekte Sri Lanka, usminket og levende. Gjør deg kjent med tunfisk, sardiner og mer ukjente fiskeslag og den fargerike atmosfæren. Etterpå legger du turen innom sentrum. Negombo har en og annen turistbutikk, men det meste er tilpasset lokalbefolkningen. Hold et godt øye med trafikken.

Iranawila og Chilaw

Ca. ti kilometer nord for Marawila ligger den lille byen Iranawila, og ytterligere åtte kilometer nordover kommer du til den større og mer travle byen Chilaw. Underveis opplever du livet på landsbygda på Sri Lanka. Her lever folk hovedsakelig av fiske, og livet går sin gang i et rolig tempo.
I Chilow er det et spennende fiskemarked, lokalt vareutvalg på små markeder og vakre templer, blant annet det berømte hinduistiske templet Munneswaram.

Colombo

Colombo er Sri Lankas hovedstad og ligger ca. 65 kilometer fra Marawila. Det tar en stund å reise dit, men det er ikke vanskelig. Det går buss flere ganger i timen, og avhengig av trafikken tar det ca. to timer å reise dit. Bussen går når den er full – her betyr "full" at det alltid er plass til noen passasjerer til. Det er hyggeligere å ta toget, men det har ikke like mange avganger.

Kandy

Kandy er Sri lankas kulturelle og religiøse sentrum. Byen har fine shoppingmuligheter og mange severdigheter. Mest kjent er templet Sri Dalada Maligawa hvor den ene av Buddhas tenner oppbevares. Tanntemplet er utrolig vakkert dekorert, og på veggmaleriene kan du følge Buddhas liv og lære. Inngangspenger. Det er egen billett for videokamera.

Pinnawella Elefantbarnehjem

Rett utenfor Kandy ligger Pinnawella Elefantbarnehjem, et statlig finansiert reservat for skadete og foreldreløse elefanter. Det er rundt 65 elefanter på området. Klokken 09.00 og 13.00 mates elefantungene med store melkeflasker. På formiddagen og ettermiddagen bader elefantene i elva.
Et annet og mindre reservat er Samaragiri, hvor du også kan mate, vaske og hilse på elefantene.

Polonnaruwa og Anuradhapura

Om du er interessert i palass og templer må du besøke Anuradhapura (ca. 4,5 timer fra Colombo), eller Polonnaruwa (ca. 4 timer fra Colombo). Anuradhapura er en av Sri Lanka eldgamle kongebyer, berømt for sine ruiner av forhistorisk lankesisk sivilisasjon. Anuradhapura liggerer ca. 20 mil nord for dagens hovedstad Colombo.
Polonnaruwa overtok som hovedstad på slutten av 1000-tallet, og regnes som Sri Lankas best bevarte ruinby. Her kan du se overvokste byggverk og imponerende monumenter. Mest berømt er Gal Vihara, de fire enorme Buddha-statuene som er hugget rett ut av fjellet.
Begge områdene står på UNESCOs verdensarvliste.
Hvordan du tar deg rundt

Lokaltrafikk i Marawila

Fra det lille veikrysset som ligger til høyre for hotellet kan du ta lokalbussen til Marawila sentrum eller Chilaw. Det er jernbanestasjoner i begge disse byene. Det går litt flere tog fra Chilaw. På hotellet kan du bestille din egen transport om du ønsker det.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha innreisetillatelse til Sri Lanka.

Dette får du enklest ved å søke her: http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Vi anbefaler at du søker i god tid før avreise.
Tillatelsen kan også fås på flyplassen ved ankomst, men til en betydelig høyere pris og med lengre ventetid. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk må kontakte Sri Lankas ambassade:

Embassy of Sri Lanka in Norway
Sjølyst Plass 4, 0278 Oslo
+ 47 23 13 69 50
http://www.srilanka.no/

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesiske rupi (LKR). Ta med rupier og eventuelt amerikanske dollar. Kredittkort, f.eks. MasterVard og Visa, er bare gangbare i visse store kjøpesentre der man også finner minibanker. I visse tilfeller tas en ekstraavgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er generelt mye lavere enn hjemme i Norge, men prisene kan variere veldig avhengig av hvor man kjøper varene.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3,5 timer. Vintertid: norsk tid + 4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.
Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet på Sri Lanka, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.

Under såkalte Poyadager (1-2 ganger i måneden) serveres og selges det ingen alkoholholdig drikke på Sri Lanka. Stømbrudd forekommer. Venstrekjøring. Tips til rengjøringspersonalet ca. 1 USD pr. dag. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din