Se hotell (1)

Reiser til Marawila

Sri Lanka, Sri Lanka
På en reise til Marawila kan du forvente deg mest mulig avslapning i ferien. Med Ving bor du ved en fantastisk sandstrand.
Den lange stranden er som en oase for deg som vil komme uthvilt hjem fra ferien. Her kan du ligge på hotellets egne solsenger og titte på fiskerne som kommer inn fra havet med dagens fangst. Den lille restauranten sørger fo påfyll av energi, og vil du røre litt på deg kan du ta en lang spasertur langs stranden bort til landsbyen Chilaw.

Vings reiser til Marawila

I Marawila dreier det meste seg om den herlige stranden. Og det er på stranden Vings hotell ligger, et stykke utenfor Marawila by. Det populære hotellet Club Palm Bay tilbyr en rekke aktiviteter, og All Inclusive inngår i prisen.
Når du bestiller en reise med Ving til Marawila velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Det er også mulig å kombinere flere reisemål på samme reise, og du bestemmer selvsagt hvor mange netter du ønsker å bo på hvert sted.

Oppdag Sri Lanka

Hvis du har lyst til å utforske mer av reisemålet må du bevege deg et stykke utenfor hotellområdet. Nærmest ligger landsbyen Marawila, der du kan rusle rundt som en av få turister og handle på det lokale markedet. Her ligger det noen få butikker og restauranter. Vil du reise litt lenger kan du bli med på flere utflukter. I løpet av en dag rekker du for eksempel å besøke naturparken Willpathu, hovedstaden Colombo eller andre byer innen passelig avstand.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
 • All Inclusive
 • Valgfri reiselengde
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Marawila

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Marawila er rolig og har god plass til alle. Solsenger tar man med seg fra (og tilbake til) hotellet. Det eneste som forstyrrer her er fiskerne som bøter garnene sine og barna som spiller cricket i solnedgangen. På søndager og andre helligdager forvandles stranden til en møteplass for lokalbefolkningen, som kommer hit med piknik-kurvene sine for å hygge seg. Noen kvelder er pulsen høyere med livlig musikk og dans.

Sol og bad på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1700 kilometer lang kystlinje med mange herlige strender. Noen strender som er vel verdt å besøke er Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatuna. På de fleste av disse er det mulig å leie utstyr for windsurfing. Hikkaduwa og Unawatuna har rev hvor det er fint å snorkle. Wewela i nærheten av Hikkaduwa har de beste bølgene for surfing. Det er få privatstrender på Sri Lanka, så du kan bade nesten overalt, men kle på deg når du spiser lunsj eller går en tur i byen.

Tidevannsforskjellene kan være opp mot én meter på det meste, noe det er verdt å ha i bakhodet om du svømmer langt ut fra stranden. Det er ikke så vanlig med vannsport på Sri Lanka, som regel fordi rev og klipper hindrer utøvelse. Det er derimot mange dykkerskoler og snorkleturer.

Du vil ganske sikkert treffe på noen av de lokale strandselgerne, Sri Lankas "beachboys". De har stranden som arbeidsplass og selger diverse utflukter, tilbyr bil- og båtleie og mye annet. De snakker ofte tysk, engelsk og noen ganger litt skandinavisk. Vi vil gjerne understreke at de på ingen måte samarbeider med hotell eller reiseselskap, noe de ofte påstår at de gjør.
Mat, drikke og uteliv
Matkulturen ligner den i Sør-India, og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de mye fisk og skalldyr på menyen. I Marawila ligger det noen lokale spisesteder i sentrum av byen. Forøvrig må du spise på hotellet. Legg igjen 10% tips om serviceavgift ikke er inkludert i regningen. Om den allerede er inkludert runder du av oppover.

Mat og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er berømt for sine kryddere, og de sparer ikke på dem når de lager mat. Det betyr ikke at all mat er bedøvende sterk, men heller aromatisk og full av smak. Det er liten risiko for å bli dårlig av maten på Sri Lanka. Om du holder deg til de vegetariske rettene er du på den sikre siden.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har en god og variert meny hvor lokale og internasjonale retter serveres om hverandre. Hotell og pensjonater har ofte noen internasjonale innslag på menyen, som for eksempel fried rice og pasta. Det er vanlig med lankesisk mat utenfor hotellene. Ofte får man den helt spesielle matopplevelsen på et lite, lokalt spisested. Ser du et lokale med to fargeglade lysrør utenfor er det et spisested. Disse pleier å ha lokal stemning og god og rimelig mat.

Å drikke

Det varme klimaet og den krydrete maten tilsier at øl eller vann best til maten. Sri Lanka har flere gode, lokale ølmerker. Vann kjøpes på flaske i butikker og på restauranter. Sørg for alltid å ha en flaske med vann i vesken eller lommen.

Juice
Det er alltid en eller annen form for fruktdrikk å slukke tørsten med. Det finnes to slag, ekte og uekte. Førstnevnte består av frukt, vann og kanskje sukker som kjøres i en blender. Den andre er laget av konsentrat og er ikke like god. En variant av juice er lassi, frukt som er mikset med yoghurt og kanskje litt sukker.

King Coconut
King Coconut er en gul kokosnøtt som man hugger toppen av og stikker et sugerør ned i for å drikke den søte saften. Be gjerne om at de åpner den når den er tom slik at du kan nyte det velsmakende fruktkjøttet. King Coconut selges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nasjonalrett nr. 1 er rice and curry. En porsjon med ris serveres sammen med ulike typer curry, ofte et par vegetariske og noen av kjøtt, fisk eller kylling. Til dette spiser man poppadoms og chutney. Ønsker du å spise som de lokale legger du bestikket til side og spiser med høyrehånden. Det kan være litt uvant til å begynne med, men øvelse gjør mester. Det er omtrent som å lære å spise med pinner.

String hoppers

Denne matretten kan du få nesten overalt. Den består av nøster av nudler som spises med chutney, daal eller annet tilbehør. Retten serveres ofte til frokost, men kan like gjerne spises som snacks når som helst på dagen.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skålformet pannekake som er sprø langs kanten og myk på midten. Hoppers kan fylles med blant annet frukt, egg og curries. Retten spises når som helst på dagen.

Rotty

En annen type pannekake, men flat. Den fylles med curry og brettes sammen.

Idli

Idli er risputer som dampes og ofte spises til frokost. Det vanligste tilbehøret er kokoschutney. Dette kan man raskt bli avhengig av!

Fisk og skalldyr

Om kvelden kan man ofte se et perlekjede av lys langt ute på havet. Det er de lokale fiskerne som haler inn dagens fangst. Noe fiskeslag kjenner vi igjen, for eksempel tunfisk. Sørg for å bestille grillet tunfisk til middag, for billigere og bedre får du neppe tak i noe annet sted. Hummer pleier også å stå på menyen, som regel grillet. Det samme gjelder Yumbo Prawns – reker store som kaniner. Det finnes mindre reker på menyen også.

Frukt

Papaya, banan og solmoden ananas kan man få tak i hele året, og serveres ofte på hotellene På det lokale markedet finner du frukter som mango, epler og melon for å nevne noen. Husk å skrelle frukten før du spiser den.
Det er ikke noe uteliv i Marawila.
Shopping
Marawila har fine markeder og noen butikker. Vareutvalget er tilpasset lokalbefolkningens behov, men du kan gjøre funn på markedene.

Shopping utenfor Marawila

Er du ute etter et ordentlig supermarked må du til Negombo sentrum. Der er det flere markeder og lokale butikker som selger klær og sko. Sri Lankas beste shopping er i Colombo, som har flere handlesentre med et stort utvalg og lave priser.

Shopping på Sri Lanka

Sri Lanka har et stort og spennende utvalg av eksotiske varer til lave priser. Stoffer og te er to eksempler på hyggelige gaver å ta med seg hjem. I henhold til lokale tollregler er det tillatt å ta med seg én kilo te ut av landet. Ayurvedisk naturmedisin er et annet tips, for det finnes oljer og salver for alle tenkelige lidelser. Alt er selvsagt naturlig fremstilt, og medisinene kan kjøpes på vanlige apotek, ayurveda-sentre eller krydderfarmer. Sistnevnte kan anbefales fordi de gir et innblikk i plantelivet på Sri Lanka, hvor de fleste planter er godt for et eller annet.

Kjøpesentre og større butikker har faste priser, og varene er merket med en prislapp. I mindre butikker, på markeder og hos selgere på stranden, gateselgere og torghandlere er det pruting som gjelder.

Smykkesteiner

Gull og edelstener er det populært å kjøpe. Mange av dem utvinnes på Sri Lanka, først og fremst safirer og en lang rekke halvedelstener som ametyster og granater. Det er fort gjort å kjøpe en imponerende haug med glitter og stas for en rimelig penge, for så å ta dem med hjem for å lage egne smykker eller gi dem bort som gaver.
Det er lett å bli lurt, så utvis forsiktighet. Ikke la en gateselger overtale deg selv om han snakker flytende norsk eller svensk. Byen Candy har sitt eget område med en lang rekke butikker med juvelhandlere. Kjøp aldri en edelsten uten at det følger med et statlig ekthetsbevis. Det er ikke sikkert at du får valuta for pengene, men du er i hver fall garantert å få det du tror du har kjøpt.

Klær

Tekstilindustrien er stort sett rettet mot det lokale markedet, så det et langt mellom piratkopierte varer. Ekte varer er det derimot mulig å kjøpe, siden Sri Lanka produserer klær for mange berømte merker, og en viss del av produksjonen kan selges innenlands til veldig reduserte priser. Det meste finner du i Colombo, men også i Nuwara Eliya, som er Sri Lankas høyest beliggende by. Her kan du finne vinterklær som er enda billigere enn i hovedstaden. Salget foregår på den såkalte "vintergaten", en liten markedsgate med boder. Kikk på utvalget i hver bod før du bestemmer deg og se etter eventuelle feil og mangler. Prut så det monner!

Innredning

Det er mulig å kjøpe med seg mye håndverk hjem – hva sier du for eksempel om en meterhøy elefant i massiv teak, eller noen nye trekk til sofaputene? Det er et stort utvalg i butikkene, så det er bare å gå rundt og titte. Noen butikker kan ordne med frakt om elefanten ikke skulle passe i kofferten. Stoffer kan du kjøpe i metervis uten å sprenge kofferten eller budsjettet.
Sport og trening
I Marawali kan du sykle og gå turer.
Aktiviteter og severdigheter
I Marawila kan du gå turer eller bli med på utflukter.

Negombo

Negombo er akkurat passe stor nok til å gi deg en forsmak på en asiatisk by. Fiskemarkedet er et innblikk i det ekte Sri Lanka, usminket og levende. Gjør deg kjent med tunfisk, sardiner og mer ukjente fiskeslag og den fargerike atmosfæren. Etterpå legger du turen innom sentrum. Negombo har en og annen turistbutikk, men det meste er tilpasset lokalbefolkningen. Hold et godt øye med trafikken.

Iranawila og Chilaw

Ca. ti kilometer nord for Marawila ligger den lille byen Iranawila, og ytterligere åtte kilometer nordover kommer du til den større og mer travle byen Chilaw. Underveis opplever du livet på landsbygda på Sri Lanka. Her lever folk hovedsakelig av fiske, og livet går sin gang i et rolig tempo.
I Chilow er det et spennende fiskemarked, lokalt vareutvalg på små markeder og vakre templer, blant annet det berømte hinduistiske templet Munneswaram.

Colombo

Colombo er Sri Lankas hovedstad og ligger ca. 65 kilometer fra Marawila. Det tar en stund å reise dit, men det er ikke vanskelig. Det går buss flere ganger i timen, og avhengig av trafikken tar det ca. to timer å reise dit. Bussen går når den er full – her betyr "full" at det alltid er plass til noen passasjerer til. Det er hyggeligere å ta toget, men det har ikke like mange avganger.

Kandy

Kandy er Sri lankas kulturelle og religiøse sentrum. Byen har fine shoppingmuligheter og mange severdigheter. Mest kjent er templet Sri Dalada Maligawa hvor den ene av Buddhas tenner oppbevares. Tanntemplet er utrolig vakkert dekorert, og på veggmaleriene kan du følge Buddhas liv og lære. Inngangspenger. Det er egen billett for videokamera.

Pinnawella Elefantbarnehjem

Rett utenfor Kandy ligger Pinnawella Elefantbarnehjem, et statlig finansiert reservat for skadete og foreldreløse elefanter. Det er rundt 65 elefanter på området. Klokken 09.00 og 13.00 mates elefantungene med store melkeflasker. På formiddagen og ettermiddagen bader elefantene i elva.
Et annet og mindre reservat er Samaragiri, hvor du også kan mate, vaske og hilse på elefantene.

Polonnaruwa og Anuradhapura

Om du er interessert i palass og templer må du besøke Anuradhapura (ca. 4,5 timer fra Colombo), eller Polonnaruwa (ca. 4 timer fra Colombo). Anuradhapura er en av Sri Lanka eldgamle kongebyer, berømt for sine ruiner av forhistorisk lankesisk sivilisasjon. Anuradhapura liggerer ca. 20 mil nord for dagens hovedstad Colombo.
Polonnaruwa overtok som hovedstad på slutten av 1000-tallet, og regnes som Sri Lankas best bevarte ruinby. Her kan du se overvokste byggverk og imponerende monumenter. Mest berømt er Gal Vihara, de fire enorme Buddha-statuene som er hugget rett ut av fjellet.
Begge områdene står på UNESCOs verdensarvliste.

Havfiske

Sportsfiske og havfiske blir stadig mer populært på Sri Lanka. Om du har lyst på en kamp med de spennende og vakre fiskeartene i Det indiske hav er det mange muligheter.

Tennis

Mange av de store hotellene har tennisbaner for gjestene. Det er som regel mulig å leie racket og baller.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel medisinsk behandling. En kur kan vare inntil en måned, men de fleste besøkende nøyer seg med enkeltbehandlinger. Det er veldig avstressende og avslappende. Behandlinger kan bestilles på større hotell eller på gaten.
Hvordan du tar deg rundt
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og veiene er smale og svingete. Ikke kjør bil på egen hånd med mindre du har en veldig omfattende livsforsikring. På lengre reiser og utflukter er det bedre å leie bil eller minibuss med sjåfør. Dette ordner du best gjennom et autorisert reisebyrå. Prisen varierer selvsagt avhengig av reisens lengde, så avtal prisen på forhånd. Om dere planlegger en tur over flere dager må dere husk å bestille et rom til sjåføren.

Lokaltrafikk i Marawila

Fra det lille veikrysset som ligger til høyre for hotellet kan du ta lokalbussen til Marawila sentrum eller Chilaw. Det er jernbanestasjoner i begge disse byene. Det går litt flere tog fra Chilaw. På hotellet kan du bestille din egen transport om du ønsker det.

Buss

Sri Lanka har et godt utbygd bussnett med flere daglige avganger mellom de største byene. Komforten er ikke alltid den beste, og hastigheten ligger på rundt 25 km i timen. Til gjengjeld er prisene veldig lave. De første to setene på bussen er reservert for buddhistiske munker, og dette må respekteres. Selv en gravid kvinne gir fra seg setet sitt til en munk. Husk at det tar tid å kjøre buss, og at det er mange stopp underveis.

Taxi

Det er forholdsvis få taxier, og de er ofte knyttet til hotellene eller flyplassen. Avtal pris på forhånd.

Tuk-tuk

Et fint alternativ for kortere turer er å ta en trehulstaxi, tuk-tuk, eller "three wheeler" med plass til tre personer. Her må du også avtale prisen på forhånd.

Tog

Å ta toget er en behagelig måte å reise rundt på øya. I tillegg slipper du kaoset i trafikken. Du kan velge mellom 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er billigst. Det er litt dyrere å reise med tog enn med buss. Hør med jernbanestasjonen for rutetider, priser og reservasjoner.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesiske rupi (LKR). Ta med rupier og eventuelt amerikanske dollar. Kredittkort, f.eks. MasterVard og Visa, er bare gangbare i visse store kjøpesentre der man også finner minibanker. I visse tilfeller tas en ekstraavgift på 2,5 % ved kortbetaling. Prisene i Sri Lanka er generelt mye lavere enn hjemme i Norge, men prisene kan variere veldig avhengig av hvor man kjøper varene.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3,5 timer. Vintertid: norsk tid +4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.

Øvrig informasjon

Under såkalte Poyadager (1-2 ganger i måneden) serveres og selges det ingen alkoholholdig drikke på Sri Lanka. Stømbrudd forekommer. Venstrekjøring. Tips til rengjøringspersonalet ca. 1 USD pr. dag. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Marawila (Sri Lanka) med rutefly og velger reiselengden selv.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Marawila er ca. 55 minutter (ca. 45 km), avhengig av trafikken. Ved hjemreise stenger innsjekking på flyplassen 90 minutter før avgang.
Vær
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Marawila
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.