Se hotell (2)

Reiser til Beruwela

Sri Lanka, Sri Lanka
En reise til Beruwela er en garanti for en avslappende ferie i fredelige, grønne omgivelser.
Beruwela er et perfekt reisemål for deg som først og fremst vil slappe av og nyte solen og badelivet og kanskje ta en tur til nærmeste landsby. Oasen Beruwela ligger bare fem mil syd for hovedstaden Colombo, og har utmerkede hotell, en fin strand og koselige små gangveier.

Sol og strand

Stranden i Beruwelala starter ved lagunen der elven Bentota Ganga munner ut, og strekker seg noen kilometer nordover. Her er det god plass til å nyte strandlivet i ro og mak og ta en dukkert på den langgrunne stranden, som er beskyttet av et rev lenger ut i havet. Når solen står høyest på himmelen er det deilig å rusle opp til noen av strandrestaurantene og slappe av i skyggen med noe godt å spise og drikke. Du kan også ta en båttur tvers over lagunen til Paradise Island hvis du vil prøve en annen strand.

Utforsk omgivelsene

Omgivelsene rundt Beruwla er frodige og rolige. Om du vil du ha litt mer folkeliv kan du ta en tuk-tuk eller gå ned til den lille byen Aluthgama, der det finnes forskjellige markeder og butikker med mye artig å se på. Gå heller ikke glipp av Brief Garden som ligger et stykke inn i landet. Her kan du blant annet se en morsom blanding av hagekunst og et kunstgalleri med humoristiske utstillinger. Vil du begi deg ut på lengre utflukter er det både buss- og jernbanestasjon i Aluthgama, og på under en time er du nede i Hikkaduwa.

Vings reiser til Beruwela

I Beruwela kan du bo på det populære hotellet The Palms, som har en vakker hage ned mot standen. Her kan du ta ayurvediske spa-behandlinger av alle slag – alt fra en enkel ansiktsmassasje til ukelange kurer som får deg til å føle deg som et nytt menneske.
Når du bestiller en reise med Ving til Beruwela velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Du kan også kombinere oppholdet i Beruwela med et annet reisemål, kanskje på et livligere sted som Negombo eller Galle.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
 • Valgfri reiselengde
 • Solsikkert
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Beruwela

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Her er det god plass til alle. Fra lagunen som blir dannet av elvemunningen i sørenden og noen kilometer nordover ligger det en bred og langgrunn strand med fine fasiliteter, blandet med roligere strekninger hvor du kan sole deg litt mer uforstyrret. Når du blir sulten kan du bare sette deg på en av restaurantene og bestille ferske skalldyr, stekt ris eller hva du enn har lyst på. Prisene er noe høyere enn andre steder, men en god lunsj koster likevel ikke mer enn femtilapp. Stranden i Beruwela er langgrunn og perfekt for barn.

Bentota

Bentota sies å ha noen av de beste strendene i landet. Akkurat det er vanskelig å avgjøre, men ingen kan nekte for at de er både lange og brede. Om du fortsetter sørover forbi jernbanestasjonen, er de i tillegg ganske folketomme. Det er nok Paradise Beach de mener når det snakkes om strendene i Bentota. Det er den strandstrekningen som ligger langs neset som skiller lagunen fra havet. Om du ikke vil gå hele veien rundt kan du få skyss med båt over lagunen.

Sol og bad på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1700 kilometer lang kystlinje med mange herlige strender. Noen strender som er vel verdt å besøke er Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatuna. På de fleste av disse er det mulig å leie utstyr for windsurfing. Hikkaduwa og Unawatuna har rev hvor det er fint å snorkle. Wewela i nærheten av Hikkaduwa har de beste bølgene for surfing. Det er få privatstrender på Sri Lanka, så du kan bade nesten overalt, men kle på deg når du spiser lunsj eller går en tur i byen.

Tidevannsforskjellene kan være opp mot én meter på det meste, noe det er verdt å ha i bakhodet om du svømmer langt ut fra stranden. Det er ikke så vanlig med vannsport på Sri Lanka, som regel fordi rev og klipper hindrer utøvelse. Det er derimot mange dykkerskoler og snorkleturer.

Du vil ganske sikkert treffe på noen av de lokale strandselgerne, Sri Lankas "beachboys". De har stranden som arbeidsplass og selger diverse utflukter, tilbyr bil- og båtleie og mye annet. De snakker ofte tysk, engelsk og noen ganger litt skandinavisk. Vi vil gjerne understreke at de på ingen måte samarbeider med hotell eller reiseselskap, noe de ofte påstår at de gjør.
Mat, drikke og uteliv
Matkulturen ligner den i Sør-India, og nasjonalretten er ris og curry. På de aller fleste restaurantene langs kysten har de mye fisk og skalldyr på menyen. I Beruwela ligger det noen restauranter med lokale og internasjonale retter på menyen. Legg igjen 10% tips om serviceavgift ikke er inkludert i regningen. Om den allerede er inkludert runder du av oppover.

Mat og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er berømt for sine kryddere, og de sparer ikke på dem når de lager mat. Det betyr ikke at all mat er bedøvende sterk, men heller aromatisk og full av smak. Det er liten risiko for å bli dårlig av maten på Sri Lanka. Om du holder deg til de vegetariske rettene er du på den sikre siden.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har en god og variert meny hvor lokale og internasjonale retter serveres om hverandre. Hotell og pensjonater har ofte noen internasjonale innslag på menyen, som for eksempel fried rice og pasta. Det er vanlig med lankesisk mat utenfor hotellene. Ofte får man den helt spesielle matopplevelsen på et lite, lokalt spisested. Ser du et lokale med to fargeglade lysrør utenfor er det et spisested. Disse pleier å ha lokal stemning og god og rimelig mat.

Å drikke

Det varme klimaet og den krydrete maten tilsier at øl eller vann best til maten. Sri Lanka har flere gode, lokale ølmerker. Vann kjøpes på flaske i butikker og på restauranter. Sørg for alltid å ha en flaske med vann i vesken eller lommen.

Juice
Det er alltid en eller annen form for fruktdrikk å slukke tørsten med. Det finnes to slag, ekte og uekte. Førstnevnte består av frukt, vann og kanskje sukker som kjøres i en blender. Den andre er laget av konsentrat og er ikke like god. En variant av juice er lassi, frukt som er mikset med yoghurt og kanskje litt sukker.

King Coconut
King Coconut er en gul kokosnøtt som man hugger toppen av og stikker et sugerør ned i for å drikke den søte saften. Be gjerne om at de åpner den når den er tom slik at du kan nyte det velsmakende fruktkjøttet. King Coconut selges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nasjonalrett nr. 1 er rice and curry. En porsjon med ris serveres sammen med ulike typer curry, ofte et par vegetariske og noen av kjøtt, fisk eller kylling. Til dette spiser man poppadoms og chutney. Ønsker du å spise som de lokale legger du bestikket til side og spiser med høyrehånden. Det kan være litt uvant til å begynne med, men øvelse gjør mester. Det er omtrent som å lære å spise med pinner.

String hoppers

Denne matretten kan du få nesten overalt. Den består av nøster av nudler som spises med chutney, daal eller annet tilbehør. Retten serveres ofte til frokost, men kan like gjerne spises som snacks når som helst på dagen.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skålformet pannekake som er sprø langs kanten og myk på midten. Hoppers kan fylles med blant annet frukt, egg og curries. Retten spises når som helst på dagen.

Rotty

En annen type pannekake, men flat. Den fylles med curry og brettes sammen.

Idli

Idli er risputer som dampes og ofte spises til frokost. Det vanligste tilbehøret er kokoschutney. Dette kan man raskt bli avhengig av!

Fisk og skalldyr

Om kvelden kan man ofte se et perlekjede av lys langt ute på havet. Det er de lokale fiskerne som haler inn dagens fangst. Noe fiskeslag kjenner vi igjen, for eksempel tunfisk. Sørg for å bestille grillet tunfisk til middag, for billigere og bedre får du neppe tak i noe annet sted. Hummer pleier også å stå på menyen, som regel grillet. Det samme gjelder Yumbo Prawns – reker store som kaniner. Det finnes mindre reker på menyen også.

Frukt

Papaya, banan og solmoden ananas kan man få tak i hele året, og serveres ofte på hotellene På det lokale markedet finner du frukter som mango, epler og melon for å nevne noen. Husk å skrelle frukten før du spiser den.
Det er ikke noe uteliv å snakke om i Beruwela. Det som finnes foregår i hotellenes regi, og som regel er det snakk om rolig internasjonal musikk.
Shopping
Det ligger minimarkeder og turistbutikker i Beruwela. Det er større utvalg i Aluthgama. Fra hotellene til Aluthgama tar det ca. 20–30 minutter å gå. Det er en smal sak å finne frem i området, da det meste ligger langs hovedveien. Småstedet Aluthgama er akkurat som Beruwela veldig lokalt, men utvalget her er større, med flere små butikker og kiosker hvor du kan kjøpe alt mulig. I Aluthgama er det også et marked, et supermarked, minibank, apotek og bank.

Marked – Aluthgama

På mandager er det marked i sentrum av Aluthgamas. Her selger de hovedsakelig frukt og grønnsaker, og det er en morsom opplevelse å se på handelen.

Panadura

Den litt større byen Panadura ligger ca. en time fra Beruwela. I Panadura ligger det tre større kjøpesentre som anbefales om du ikke vil reise hele veien inn til Colombo for å handle.

Shopping på Sri Lanka

Sri Lanka har et stort og spennende utvalg av eksotiske varer til lave priser. Stoffer og te er to eksempler på hyggelige gaver å ta med seg hjem. I henhold til lokale tollregler er det tillatt å ta med seg én kilo te ut av landet. Ayurvedisk naturmedisin er et annet tips, for det finnes oljer og salver for alle tenkelige lidelser. Alt er selvsagt naturlig fremstilt, og medisinene kan kjøpes på vanlige apotek, ayurveda-sentre eller krydderfarmer. Sistnevnte kan anbefales fordi de gir et innblikk i plantelivet på Sri Lanka, hvor de fleste planter er godt for et eller annet.

Kjøpesentre og større butikker har faste priser, og varene er merket med en prislapp. I mindre butikker, på markeder og hos selgere på stranden, gateselgere og torghandlere er det pruting som gjelder.

Smykkesteiner

Gull og edelstener er det populært å kjøpe. Mange av dem utvinnes på Sri Lanka, først og fremst safirer og en lang rekke halvedelstener som ametyster og granater. Det er fort gjort å kjøpe en imponerende haug med glitter og stas for en rimelig penge, for så å ta dem med hjem for å lage egne smykker eller gi dem bort som gaver.
Det er lett å bli lurt, så utvis forsiktighet. Ikke la en gateselger overtale deg selv om han snakker flytende norsk eller svensk. Byen Candy har sitt eget område med en lang rekke butikker med juvelhandlere. Kjøp aldri en edelsten uten at det følger med et statlig ekthetsbevis. Det er ikke sikkert at du får valuta for pengene, men du er i hver fall garantert å få det du tror du har kjøpt.

Klær

Tekstilindustrien er stort sett rettet mot det lokale markedet, så det et langt mellom piratkopierte varer. Ekte varer er det derimot mulig å kjøpe, siden Sri Lanka produserer klær for mange berømte merker, og en viss del av produksjonen kan selges innenlands til veldig reduserte priser. Det meste finner du i Colombo, men også i Nuwara Eliya, som er Sri Lankas høyest beliggende by. Her kan du finne vinterklær som er enda billigere enn i hovedstaden. Salget foregår på den såkalte "vintergaten", en liten markedsgate med boder. Kikk på utvalget i hver bod før du bestemmer deg og se etter eventuelle feil og mangler. Prut så det monner!

Innredning

Det er mulig å kjøpe med seg mye håndverk hjem – hva sier du for eksempel om en meterhøy elefant i massiv teak, eller noen nye trekk til sofaputene? Det er et stort utvalg i butikkene, så det er bare å gå rundt og titte. Noen butikker kan ordne med frakt om elefanten ikke skulle passe i kofferten. Stoffer kan du kjøpe i metervis uten å sprenge kofferten eller budsjettet.
Sport og trening
I Beruwela kan du vindsurfe og spille tennis. Du kan også dykke og snorkle. Hvis du vil ha bedre dykke- og snorkleopplevelser skal du reise til sørsiden av Sri Lanka, for eksempel Hikkaduwa, hvor det et korallrev, og vannet er klarere.
Aktiviteter og severdigheter
Cricket er en populær sport på Sri Lanka, og landet er en av verdens ti beste nasjoner innen denne idretten. Det er ingen større kamper du kan følge, men i landsbyer og byer spiller gamle og unge cricket, og du kan ofte se de lokale skolelagene spille.

Havfiske

Sportsfiske og havfiske blir stadig mer populært på Sri Lanka. Om du har lyst på en kamp med de spennende og vakre fiskeartene i Det indiske hav er det mange muligheter.

Tennis

Mange av de store hotellene har tennisbaner for gjestene. Det er som regel mulig å leie racket og baller.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel medisinsk behandling. En kur kan vare inntil en måned, men de fleste besøkende nøyer seg med enkeltbehandlinger. Det er veldig avstressende og avslappende. Behandlinger kan bestilles på større hotell eller på gaten.

Kosgoda

Kosgoda er kjent for sine skilpaddefarmer. Her kan du se på når de slipper små, nesten nyfødte skilpadder ut i havet. Med litt flaks kan du være vitne til at hunnskilpadden returnerer til den stranden hun ble født for å legge egg. Også lysømfintlige albinoskilpadder og skadete skilpadder tas hånd om. Inngangspenger.

Naturvernområder

På Sri Lanka er det mer enn hundre statlige naturvernområder. Tradisjonen strekker seg langt tilbake i tid – allerede 300 år før vår tidsregning ble verdens første beskyttede område utpekt her. De mest kjente parkene er Bundala (spesielt interessant for fuglekikkere) og Yala West. I parkene kan du være med på safari og oppleve leoparder, elefanter, krokodiller, hjort og en mengde fugler. Du kan bli med på organiserte utflukter fra alle turiststeder. Det er mulig å overnatte i, eller ved parkene. Du kan få med deg en lokal guide fra inngangen til parken, men ikke vent for mye av dem. Jeep kan leies på stedet.

Aluthgama

Aluthgama er en liten by med markeder, folkeliv og mye å se på. Markedene er best på mandager, men er verdt et besøk andre dager også. Her kan du se en av landets høyeste Buddha-statuer. Om du trenger å ta ut penger eller handle noe, er det både minibank og dagligvarebutikk her. Aluthgama er også utgangspunkt for turer langs kysten, da det stopper flere busser og tog her enn i Beruwela.

Brief Garden

Noen mil inn i landet ligger Brief Garden, som ble anlagt av Bewis Bawa. Om du er glad i hager bør du dra hit. Her er det også et hus som er en fin blanding av kunstgalleri og bolig.
Hvordan du tar deg rundt
Du kan leie bil med engelsktalende guide.
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og veiene er smale og svingete. Ikke kjør bil på egen hånd med mindre du har en veldig omfattende livsforsikring. På lengre reiser og utflukter er det bedre å leie bil eller minibuss med sjåfør. Dette ordner du best gjennom et autorisert reisebyrå. Prisen varierer selvsagt avhengig av reisens lengde, så avtal prisen på forhånd. Om dere planlegger en tur over flere dager må dere husk å bestille et rom til sjåføren.

Tog – Aluthgama

Den nærmeste av mange jernbanestasjoner ligger i Aluthgama. Det er enkelt å ta toget om du har god tid og ikke er følsom for varme. Lokaltoget har nemlig ikke luftkondisjonering. Billetter kjøpes i luken på stasjonen.

Buss – Aluthgama

I Aluthgama ligger den lokale busstasjonen. Det finnes ingen rutetabeller, men bussene til Galle går ca. hver halvtime.

Taxi og tuk-tuk – Beruwela

På kortere turer kan du ta taxi utenfor hotellet. Husk å prute på prisen da det ikke er vanlig med taksameter.

Buss

Sri Lanka har et godt utbygd bussnett med flere daglige avganger mellom de største byene. Komforten er ikke alltid den beste, og hastigheten ligger på rundt 25 km i timen. Til gjengjeld er prisene veldig lave. De første to setene på bussen er reservert for buddhistiske munker, og dette må respekteres. Selv en gravid kvinne gir fra seg setet sitt til en munk. Husk at det tar tid å kjøre buss, og at det er mange stopp underveis.

Taxi

Det er forholdsvis få taxier, og de er ofte knyttet til hotellene eller flyplassen. Avtal pris på forhånd.

Tuk-tuk

Et fint alternativ for kortere turer er å ta en trehulstaxi, tuk-tuk, eller "three wheeler" med plass til tre personer. Her må du også avtale prisen på forhånd.

Tog

Å ta toget er en behagelig måte å reise rundt på øya. I tillegg slipper du kaoset i trafikken. Du kan velge mellom 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er billigst. Det er litt dyrere å reise med tog enn med buss. Hør med jernbanestasjonen for rutetider, priser og reservasjoner.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst fire uker innen avreise. For mer informasjon se: http://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også finnes lokale regler og skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut av hva som gjelder for det landet du skal besøke. For å unngå ubehagelige overraskelser på reisen, anbefaler vi deg å lese mer på landets ambassades hjemmeside og gjennomgå UDs informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Lankesiske rupier (LKR). Ta med rupier og evt. US dollar. Kredittkort, for eksempel Master Card og Visa, er kun gangbare i større byer der det også finnes minibanker. I sjeldne tilfeller trekkes det et ekstra gebyr på 2,5 % ved kortbelastning fordi noen banker tar en avgift for å betjene dette. Prisene på Sri Lanka er i gjennomsnitt mye lavere enn i Norge, men prisene varierer veldig avhengig av hvor innkjøpene gjøres.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3,5 timer. Vintertid: norsk tid +4,5 timer

Elektrisitet

240 V. Engelsk stikkontakt. Man trenger adapter, men dette kan ofte lånes på hotellene.

Språk

Singalesisk, tamilsk og engelsk.

Øvrig informasjon

Under de såkalte Poyadagene (1-2 ganger pr. måned) serveres og selges det ingen alkoholholdige drikkevarer på Sri Lanka. Stømbrudd forekommer. Mange trapper, mye sand og få busser for bevegelseshemmede. Venstrekjøring. Tips til rengjøringspersonalet ca. 1 USD pr. dag. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Bentota (Sri Lanka) med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Colombo til Beruwela er ca. 2 timer og 15 minutter (ca. 90 km), avhengig av trafikken. Ved hjemreise stenger innsjekking på flyplassen 90 minutter før avgang.
Vær
 • januar
31°22°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
31°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
32°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
32°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
30°26°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • juli
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • august
30°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
30°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
30°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager

Finn reise til Beruwela
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.