Ekspertenes tips

Utflukter og matopplevelser i

Amsterdam

Kos deg i Amsterdam

Amsterdam er en av Europas mest populære weekendreisemål, og jeg har selv besøkt byen ved flere tilfeller - både under vår, sommer og høst. Jeg tenkte å tipse dere om noen personlige favoritter utenom de klassiske severdighetene. Mine tips finner du for det meste i sørlige og vestlige delen av Amsterdam, sør for Rijksmuseum.

Tekst & foto: Sarah van Tol

Kanal i Amsterdam
Tulpan- och blomsterodlingar i Keukenhof
Rijksmuseum i Amsterdam

Ost, ost og mer ost

Nederland er kjent for sine oster, slik som Gouda og Edamer, og du kan finne ostebutikker på nesten hvert eneste gatehjørne. Flere av butikkene kan gi deg en innføring i osteproduksjonen, så vel som ostesmaking, så om du er interessert i emnet, anbefaler jeg deg å prøve dette. Et annet tips er å besøke lille Amsterdam Cheese Museum, der det finnes en utstilling i første etasjen.

Ostene er ofte godt pakket og kan håndtere transport hjem med fly, så pass på å prøve deg frem til din favoritt og kjøp den med deg hjem. Trøffel-entusiast som jeg er, falt jeg pladask for geitost med trøffelsmak.

Keukenhof

Et par mil utenfor Amsterdam ligger Keukenhof med sine fantastiske hager, drivhus og kilometerlange tulipanplantasjer. Keukenhof er åpen fra slutten av mars til midten av mai, og er et veldig populært reisemål for både nederlendere og turister.

Man kan bestille en inngangsbillett med inkludert busstransport fra sentrum av Amsterdam eller fra Schiphol flyplass, men det er selvfølgelig også mulig å komme seg dit med taxi eller leiebil. I ferier og helger er det stor pågang, så det anbefales derfor å kjøpe en billett på forhånd, da de kun tar i mot et begrenset antall besøkende hver dag.

Rembrandt House Museum

I skyggen av Rijksmuseum, Anne Franks hus og Van Gogh-museet er det en rekke mindre nisjemuseer som også er vel verdt et besøk. Et eksempel er Rembrandt House Museum, som gir den besøkende et dypdykk i Rembrandts liv ved siden av kunsten hans.

Brunsj

Amsterdam har et stort utvalg av frokost- og brunsjsteder, så jeg anbefaler deg å bytte ut hotellfrokosten en av dagene.

Bakers & Roasters

Hipt, populært sted med varianter på alle de klassiske brunsj- og frokostrettene. Det går ikke å reservere bord her, så forbered deg på å stå en liten stund i kø - men det er det verdt!

Corner Bakery Amsterdam

Croissanter, pannekaker, bakverk, hjemmelagde shakes og smørbrød i hjemmekoselige omgivelser. På Corner Bakery kan du reservere bord, noe jeg anbefaler dere å gjøre om dere er et større selskap.

The Breakfast Club

Trendy The Breakfast Club byr på retter med inspirasjon fra New York, London og Mexico City. Her serveres alt fra amerikanske pannekaker med lønnesirup og bacon, til full engelsk frokost. Bordreservasjon anbefales, men man kan bestille en kaffe eller juice mens man venter på bord også.

Restauranttips

Zaza's

Zaza's er en mindre restaurant med bare 12 bord som byr på velkomponerte retter i et avslappet og koselig miljø. Den internasjonale menyen henter inspirasjon fra Middelhavet og Asia, og det oppmerksomme personalet bidrar til en fantastisk kveld. Det er ofte fullbooket, så husk å reservere bord på forhånd.

Daalder Experience

Om du vil unne deg noe ekstra, anbefaler jeg deg å nyte en tre timers lang smaksmeny på Daalder Experience. Kjøkkenet er internasjonalt, miljøet er moderne og livlig, og restauranten gir deg en matopplevelse utenom det vanlige. Bordreservasjon er nødvendig.

Sarah van Tol

Sarah deler både severdigheter og råd for de som planlegger bryllup på Aruba, men kommer også med andre reisetips for de som liker det lille ekstra i ferien sin.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.