Se hotell (19)

Reiser til Doha

Doha er fylt av shopping, sol og spennende opplevelser. Mange av Vings hotell ligger ved Den persiske bukten, så du kan nyte havets varme bølger.
I løpet av noen dager i Doha rekker du å oppleve mye av det lille landet på Den arabiske halvøy, og du kan for eksempel både slå deg løs på shoppingfronten og dra på ørkensafari. Det er en god idé å reise til Doha nå, for Qatar utvikler seg i en rasende fart.
Qatar var relativt isolert helt frem til 80-tallet, og lite hadde endret seg i landet i løpet av de siste hundre årene. Med oljeforekomster og økonomisk fremgang satte imidlertid utviklingen fart, og i dag er Doha en by i konstant endring. Til tross for den raske utviklingen har Qatar lykkes i å bevare mye av landets historie, og i dag står ragende skyskrapere side om side med interessante kunstmuseer og livlige basarer der det selges alt fra Rolex-klokker til arabiske tepper.

Bo på stranden

De aller fleste av Vings hotell ligger ved havet, og har en egen strand for hotellets gjester. Det betyr at du aldri har lang vei til et bad i Den persiske buktens bølger, hverken morgenbad eller en svømmetur i solnedgang. Et fint eksempel er Sharq Village & Spa, et stykke utenfor sentrum, og med en egen strand rett nedenfor bassengområdet. Et annet eksempel er det barnevennlige hotellet Sealine Beach, som ligger ved en lang strand noen mil sør for Doha.

Souq Waqif

Souq Waqif er en av Dohas souker, og kan sies å være en varsomt modernisert utgave av beduinmarkedet fra gamle dager. Prisene være forholdsvis høye her, men det er en opplevelse i seg selv å rusle rundt og se på folkelivet og alt som finnes i bodene og butikkene. Fristende lukter fra matboder blander seg med duften av te, krydder og tung, arabisk parfyme – og skaper et spennende helhetsinntrykk.

Kunst og kultur

Qatars Museum of Islamic Art er et av landets fremste museer innen islamsk kunst, og her finnes det utstillinger med tekstiler, manuskripter, keramikk, bildekunst og metallarbeid, ofte sortert etter ulik tematikk. På museets hjemmeside finner du flere forslag til runder du kan gå, og etterpå kan du slå deg ned på museumsrestauranten IDAM – den franske kokken Alain Ducasses første restaurant i Midt-Østen.

Opplev mer av Qatar

Når du først er i Qatar bør du ikke gå glipp av ørkenen som omgir hovedstaden. Du kan blant annet bli med på en fartsfylt og nervepirrende ørkensafari i firehjulsdrevne jeeper med erfarne sjåfører, toppet med en kopp te på en sanddyne i solnedgangen. En litt mer stillegående ørkentur kan du få på en kamelrygg.

Reis med Ving til Qatar

Når du bestiller en reise til Qatar gjennom Ving flyr du med rutefly. Det betyr at du selv bestemmer avreisedato og hvor mange dager du vil være der. Du kan selvfølgelig også bestille et opphold i Qatar som en del av en reise til et annet reisemål, som Maldivene eller Bali, og legge det til utreisen eller hjemreisen. Høres det interessant ut? Ring oss på 915 08 888 for mer informasjon og hjelp med bestillingen.

Våre gjesters vurdering Doha

Finn reise til Doha

Inspirasjon til ferie i Doha - våre beste Doha-tips

Få mer ut av mellomlandingen i Doha

Har du en mellomlanding i Doha, trenger du ikke å sitte på flyplassen og kjede deg. Benytt i stedet tiden til å besøke den raskt voksende arabiske hovedstaden. Her er våre tips til hva du kan gjøre under din mellomlanding i Doha.