Se hotell (19)

Reiser til Qatar

Med Ving kan du besøke Qatar som en pause på en lengre reise, eller som en miniferie med sol, bad og spennende kultur.
Qatar er et av de minste landene på Den arabiske halvøy, men ikke la deg lure av størrelsen – her finnes det mye å se og gjøre. Klimaet er deilig, og sola skinner trofast når vintermørket har senket seg her hjemme. Skulle du trenge et solfylt avbrekk fra vinteren kan vi på det varmeste anbefale en reise til Qatar.

Doha

Doha er Qatars hovedstad, og det er her Vings hotell ligger. Alle hotellene holder høy standard, og flere av dem ligger ved stranden eller kun en kort vei unna. Som avveksling fra strandtilværelsen kan du besøke noen av byens souker. Souq Waqif er en av de mest kjente, og har sitt opphav i et eldgammelt beduinmarked. Her kan du spasere rundt og snuse inn atmosfæren av spennende dufter og lyder. For en annen type opplevelse går du ned til vannet og ut til Museum of Islamic Art, et av verdens fremste av sitt slag.

Opplev ørkenen

En reise til Qatar er ikke fullkommen uten et besøk i ørkenen som preger landet, og det er mange måter man kan oppleve dette særegne landskapet på.En safari med firehjulsdrevne biler tar deg hurtig og komfortabelt til de beste utsiktspunktene og de vakreste landskapene.

Å reise til Qatar

En reise til Qatar kan som sagt være noen dagers solfylt pause fra vinteren i Norge, eller en spennende stopp på en reise til et av Vings reisemål lenger øst. Når du bestiller en reise med Ving til Qatar flyr du med rutefly, og kan derfor tilpasse turen dine tider og eventuelt videre reisemål.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Qatar?
Hvis du reiser til Qatar med Ving bor du i landets hovedstad, Doha. I denne byen er det varmt året rundt, og minimalt med nedbør.

Januar, februar og mars

Vinteren er mild og kan minne om en norsk sommer. Temperaturen ligger på rundt 22-27 grader på dagtid, og 13-17 grader om nettene. Vannet holder ca. 20-22 grader.

April og mai

Temperaturen stiger raskt til 32 grader i april og videre opp til 38 i mai. Om nettene er det ca. 21-25 grader. Vanntemperaturen stiger også, til ca. 23-27 grader. Soltimene er mange, og sjansen for regn i mai er svært liten. April kan ha noen regndager.

Juni, juli, august og september

Disse månedene er svært varme, med en dagtemperatur på rundt 38-41 grader. Om nettene er det ca. 27-29 grader. Vanntemperaturen er ca. 30 grader i juni, og stiger sakte. men sikkert til 33 i september. Det er svært lite nedbør i denne perioden.

Oktober, november og desember

Varmen avtar, men i oktober er det fortsatt ca. 35 grader på dagtid. I desember har temperaturen sunket til 24 grader. Om nettene synker den ytterligere, til ca. 15 grader. Det kan komme noe regn i desember.
Pass og visum
Norske statsborgere må ha ordinært pass med minst seks måneders gyldighet ved innreise til Qatar. Det er ikke nødvendig å søke om visum på forhånd, og et innreisestempel utstedes gratis i passkontrollen.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Qatar.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Qatar

Doha
En reise til Doha kan være begynnelsen på en lengre reise, eller en spennende langhelg i solen.

Finn reise til Qatar
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.