Se hotell (64)

Reiser til Wien

På en reise til Wien kan du rekke å få med deg historie, kultur, middelalderstrøk i Innere Stadt og shopping i løpet av en helg.

Enkelte av habsburgpalassene ser nesten ut som bryllupskaker. Og de klassiske tonene fra komponister som Mozart, Brahms og Bach danner vakker klang blant husfasadene. Wiens sentrum er romantisk og faktisk litt småbyaktig, til tross for sin mektige arkitektur og historie. For her ligger de store monumentene, de viktigste historiske stedene og de berømte wienerkafeene på gangavstand fra hverandre. I Wien rekker du å få med deg mye selv om du bare er her for en helg.

Kunst og kultur

Wien har en sann overflod av gallerier og kunstsamlinger med klassisk kunst og moderne installasjoner. Et snev av storheter som Klimt, Mahler og Schönberg svever symbolsk over byens vakre sentrum. Du kan spise ekte Sachertorte, Guglhupf – Freud favoritt, Mohnkuchen og Esterhàzy Torte, bare for å gi deg en forsmak. Du kan også utforske friluftsmarkedet Naschmarkt, med alt fra svinekoteletter og pølse til rambutan, mangostan og andre eksotiske frukter.

Vings Wien

I Wien kan du velge hotell med to til fem hjerter, og nesten alle ligger så sentralt at du kan spasere til flere av byens severdigheter og attraksjoner, for eksempel operahuset, botanisk hage, Naschmarkt eller noen av byens utallige museer.
Når du bestiller en reise med Ving til Wien flyr du med rutefly slik at du selv kan velge om du vil være her en helg eller noen dager ekstra for å utforske Wien og byens alle severdigheter.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Historie
 • Arkitektur
 • Hotell med 2–5 hjerter
 • Hotell i sentrum
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Wien

Attraksjoner
4,0
Shopping
4,0
Underholdning
4,0
Vær
 • januar
1°-4°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • februar
3°-3°
3
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
8°1°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
15°6°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
19°10°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
23°14°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
25°15°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • august
24°15°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • september
20°11°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • oktober
14°7°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • november
7°3°
1
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
3°-1°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr følgende alternativ til Wien:
• Bestill bare flyreisen tur/retur
• Bestill pakkereise (fly tur/retur + hotell)
• Bestill bare hotellrommet (reis dit på egen hånd)
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.

Fra flyplassen Schwechat er det ca. 18 kilometer til hotellene i Wien. Det går også an å ta tog eller taxi til sentrum.
Shopping
Wien kan tilby variert shopping med alt fra merkeklær på den store handlegaten Kärntnerstrasse til Der Wiener Naschmarkt hvor de selger kjøttvarer, frukt og grønnsaker, samt klær og gaveartikler.
Mat, drikke og natteliv
I Wien skal man ikke nøye seg med å spise Wienerschnitzel! Østerrike har et kjøkken som er verdt å utforske, og til forskjell fra sushi og pizza kan du spise mat her som du ikke får noe annet sted: Leberkäse, en mellomting mellom pølse og postei, ofte servert i brød. Geröstete Knödel: Stekte komler, men uten flesk. Gansl: Gås,som regel servert i november–desember. Annen typisk vintermat er hjort, ofte servert som en gryterett. Skulle du få lyst på søtsaker etter maten skal du vite at i Wien tar de desserten på alvor, og du vil finne en rekke spesialiteter fra hele Østerrike på dessertmenyene og på kakebuffeene.
Wien har et livlig uteliv med mange barer og nattklubber. Vin- og ølkulturen er høyst levende, for Wien har en rekke bryggerier, og inn i selve byen er det også vingårder.
Aktiviteter og severdigheter
Wien tilbyr en rekke aktiviteter for dem som ikke bare vil gå rundt og utforske byen på egen hånd. Du kan for eksempel bli med på en guidet omvisning i byen, eller en tur til Wienerwald. Om du vil ut av byen kan kanskje en båttur på Donau gjennom vindistriktet Wachau være noe, eller en utflukt til vinbyen Grinzing og en lunsj på en lokal Heuriger – en vintaverna med løssluppen stemning. Få også med det det fantastiske slottet Schönbrunn.
Hvordan du kommer deg rundt
Buss, t-bane, trikk og taxi. Det enkleste er å kjøpe et "Vienna Card", som gjelder på samtlige offentlige kommunikasjonsmidler i 72 timer etter at det er stemplet. Det gir også rabatt på en rekke museer, restauranter etc.
Fakta

Vår service

Ving har ikke personale på reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Østerrike. For mer informasjon ta kontakt med Østerrikes ambassade på tlf. 22 54 02 00. www.bmeia.gv.at/no/den-oesterrikske-ambassade-i-oslo/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Østerrike.

Vaksinering

Les om vaksiner på denne siden.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste kredittkort (VISA, MasterCard, American Express etc.) aksepteres, men bruk av kort er ikke like utbredt som hjemme. Ha gjerne litt kontanter for sikkerhetsskyld. Det finnes mange vekslingskontorer og minibanker.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220-230 V. Europeisk standard. Adapter behøves ikke.

Språk

Tysk

Øvrig informasjon

Wien er inndelt i 23 ulike distrikt. Tallet som står før gatenavnet på skilt angir hvilket distrikt man befinner seg i. 1. Kärntnerstrasse, viser for eksempel at gaten ligger i det første distriktet. Jo høyere tall, desto lenge vekk fra sentrum. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Wien