Se hotell (57)

Reiser til Wien

På en reise til Wien kan du rekke å få med deg historie, kultur, middelalderstrøk i Innere Stadt og shopping i løpet av en helg.
Enkelte av habsburgpalassene ser nesten ut som bryllupskaker. Og de klassiske tonene fra komponister som Mozart, Brahms og Bach danner vakker klang blant husfasadene. Wiens sentrum er romantisk og faktisk litt småbyaktig, til tross for sin mektige arkitektur og historie. For her ligger de store monumentene, de viktigste historiske stedene og de berømte wienerkafeene på gangavstand fra hverandre. I Wien rekker du å få med deg mye selv om du bare er her for en helg.

Kunst og kultur

Wien har en sann overflod av gallerier og kunstsamlinger med klassisk kunst og moderne installasjoner. Et snev av storheter som Klimt, Mahler og Schönberg svever symbolsk over byens vakre sentrum. Du kan spise ekte Sachertorte, Guglhupf – Freud favoritt, Mohnkuchen og Esterhàzy Torte, bare for å gi deg en forsmak. Du kan også utforske friluftsmarkedet Naschmarkt, med alt fra svinekoteletter og pølse til rambutan, mangostan og andre eksotiske frukter.

Vings Wien

I Wien kan du velge hotell med to til fem hjerter, og nesten alle ligger så sentralt at du kan spasere til flere av byens severdigheter og attraksjoner, for eksempel operahuset, botanisk hage, Naschmarkt eller noen av byens utallige museer.
Når du bestiller en reise med Ving til Wien flyr du med rutefly slik at du selv kan velge om du vil være her en helg eller noen dager ekstra for å utforske Wien og byens alle severdigheter.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Historie
 • Arkitektur
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Hotell i sentrum
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Wien

Vær
 • januar
1°-4°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • februar
3°-3°
3
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • mars
8°1°
4
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • april
15°6°
6
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • mai
19°10°
7
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • juni
23°14°
8
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • juli
25°15°
8
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • august
24°15°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • september
20°11°
6
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • oktober
14°7°
6
Soltimer/dag
21
Regnfrie dager
 • november
7°3°
1
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • desember
3°-1°
1
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 2 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr følgende alternativ til Wien:
• Bestill bare flyreisen tur/retur
• Bestill pakkereise (fly tur/retur + hotell)
• Bestill bare hotellrommet (reis dit på egen hånd)
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Fra flyplassen Schwechat er det ca. 18 kilometer til hotellene i Wien. Det går også an å ta tog eller taxi til sentrum.
Shopping
Wien kan tilby variert shopping. Er du ute etter dyre merkevarer er den store handlegaten Kärntnerstrasse med sine fasjonable forretninger og kjøpesenteret Steffl noe for deg. En annen kjent handlegate er Mariahilferstrasse, hvor store butikkjeder og mindre motebutikker ligger vegg i vegg.

Kjøpesentre

Kjøpesentre er det mange av i byen. Wien Mitte the Mall og Ringstrasse-senteret er vel verdt et besøk. Her selger de alt fra mote og smykker til husholdningsvarer og elektronikk.

Markeder

Det er mange markeder i Wien. Det mest populære er Naschmarkt, som tilbyr alt fra lokale og internasjonale matvarer til klær og nips. En dag i uken er det et stort loppemarked på Naschmarkt, og da kan du gjøre kupp på bruktklær og verdifulle antikviteter. Wiens største gatemarked heter Brunnenmarkt, og ligger ved Yppenplatz.
Mat, drikke og uteliv
I Wien skal man ikke nøye seg med å spise Wienerschnitzel! Østerrike har et kjøkken som er verdt å utforske, og til forskjell fra for eksempel sushi og pizza kan du spise mat her som du ikke får noe annet sted: Leberkäse, en mellomting mellom pølse og postei, ofte servert i brød. Geröstete Knödel: Stekte komler, men uten flesk. Gansl: Gås,som regel servert i november–desember. Annen typisk vintermat er hjort, ofte servert som en gryterett. Skulle du få lyst på søtsaker etter maten skal du vite at i Wien tar de desserten på alvor, og du vil finne en rekke spesialiteter fra hele Østerrike på dessertmenyene og på kakebuffeene. Restaurantutvalget er enormt, med alt fra små krypinn til restauranter som kan skilte med stjerner i Michelinguiden.
Wien har et livlig uteliv med mange barer og nattklubber. Vin- og ølkulturen er høyst levende, for Wien har en rekke bryggerier, og inn i selve byen er det også vingårder.
Aktiviteter og severdigheter
Wien tilbyr en rekke aktiviteter for dem som ikke bare vil gå rundt og utforske byen på egen hånd. Du kan for eksempel bli med på en guidet omvisning i byen, eller en tur til Wienerwald. Om du vil ut av byen kan kanskje en båttur på Donau gjennom vindistriktet Wachau være noe, eller en utflukt til vinbyen Grinzing og en lunsj på en lokal Heuriger – en vintaverna med løssluppen stemning. Få også med det det fantastiske slottet Schönbrunn. Til noen av byens beste museer hører berømte Leopoldmuseum, Kunsthistorisches Museum og Albertina Museum.
Hvordan du kommer deg rundt
Buss, t-bane, trikk og taxi. Det enkleste er å kjøpe et "Vienna Card", som gjelder på samtlige offentlige kommunikasjonsmidler i 72 timer etter at det er stemplet. Det gir også rabatt på en rekke museer, restauranter etc.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste kredittkort (VISA, MasterCard, American Express etc.) aksepteres, men bruk av kort er ikke like utbredt som hjemme. Ha gjerne litt kontanter for sikkerhetsskyld. Det finnes mange vekslingskontorer og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220-230 V. Europeisk standard. Adapter behøves ikke.

Språk

Tysk

Øvrig informasjon

Wien er inndelt i 23 ulike distrikt. Tallet som står før gatenavnet på skilt angir hvilket distrikt man befinner seg i. 1. Kärntnerstrasse, viser for eksempel at gaten ligger i det første distriktet. Jo høyere tall, desto lenge vekk fra sentrum. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Wien
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.