Se hotell (16)

Reiser til Penang

Penang, Malaysia
En reise til Penang kan friste med strender, grønt landskap og myldrende folkeliv, et perfekt utgangspunkt for deg som vil reise litt rundt på egenhånd.
Penang ligger drøyt 10 mil sør for Langkawi og er en to mil bred og tre mil lang grønn og frodig øy, med vakre strender og flotte hotell. de beste strendene, blant annet Batu Ferringhi, finner du i nord, der Vings hotell ligger. Her får du en komfortabel reise med masse sol og bading i fantastiske omgivelser. Strendene er gyllenbrune og kantet med palmer, havet lunkent og hotellene frister med flotte bassengområder. Ta med gode sko - alle hotellene tilbyr trekkingturer, fra kortere spaserturer til dagsvandringer i regnskogen.

Georgetown

Georgetown er en fasinerende blanding av gammelt og nytt, av vesten og orientalsk. Det er et mylder av marked, kinesiske tempel, muslimske moskéer og kristne kirker. Bak de det sjarmerende kinesiske kvartalet reiser det 65 etasjer høye rådhuset seg og på legendariske Eastern and Oriental Hotel, søsterhotellet til Raffles i Singapore, forflyttes man lett tilbake til Somerset Maughams dager. Her har utallige filmstjerner og forfattere drukket afternoon tea og sett utover havet.

Reis rundt på egenhånd

Fra Georgetown går det båter til øyene i nærheten. En reise til Penang er også en godt start for deg som vil utforske nordre Malaysia litt nærmere. Du kommer deg lett over til det malaysiske fastlandet via Penang-broen, Asias lengste bro. Buss- og togforbindelsene er ypperlige og det er både enkelt og billig å reise rundt på egenhånd.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
 • Fine strender
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Penang

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Penangs beste strender ligger på nordsiden av øya, og her er det et flott badeliv på flotte hotell i tropiske omgivelser.
Mat, drikke og uteliv
Det malaysiske kjøkkenet er en herlig blanding av malaysisk, indisk, kinesisk og thailandsk mat. Hovedingrediensene er ris og nudler som serveres med fisk, kylling eller kjøtt. Tilberedelsen varierer mye fra region til region, men krydderet er alltid spennende og godt. Restauranter og matboder finner du stort sett overalt. Vil du drikke øl, så er Carlsberg, brygget på lisens, et alternativ. Utover det er det en rekke nasjonale merker.
Nattelivet går ofte rett over i morgenliv. Mange koselige barer og restauranter.
Shopping
Varehus og nattmarked med lokal shopping.
Aktiviteter og severdigheter
Ta banen opp til Penang HIll, 830 meter over havet. Herfra har du en fantastisk utsikt over Georgetown og havnen. Besøk Kak Lok Si, som med sin unike blanding av kinesisk, thailandsk og burmesisk kultur regnes som ett av de vakreste templene i Sørøst-Asia. Sommerfuglfarmen Teluk Bahang og og Ormtempelet er andre høyt anbefalte steder.
Hvordan du tar deg rundt
Trishaw - en slags trehjulssykkel, er en populær måte for å komme seg rundt. Taxi og leiebil er best om man vil komme seg rundt og se hele øya. Lokalbusser.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Vaksineringen gir flere års beskyttelse. Husk å vaksinere deg minst fire uker før avreise. Denguefeber og malaria kan forekomme. For mer informasjon, ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt

Malaysia har innført en hotellskatt for alle kommersielle overnattinger fra og med august 2017. Skatten, som er to malaysiske ringgit pr. rom/natt betales på hotellet ved innsjekking.

Valuta og betaling

Ringgit (MYR). Norske kroner har dårlig kurs. Eurocard, MasterCard, VISA fungerer.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk vintertid +7 timer, sommertid +6 timer

Elektrisitet

220 V. Adapter er nødvendig.

Språk

Malaysisk

Øvrig informasjon

Valutaen i Malaysia er malaysiske ringgit (MYR). Islam er den mest utbredte religionen i tillegg til buddhisme, daoisme og hinduisme. Malaysia har venstretrafikk. Les mer under Viktig og vite og i Vings reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 18 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Du kan reise med Ving til Penang året rundt med rutefly.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Flyet lander på Kuala Lumpurs flyplass. Transport videre til Penang skjer med innenriksfly (ca. 1 time), og deretter med taxi/buss (ca. 1 time) til hotellene. Ventetid forekommer på flyplassen i Kuala Lumpur, spesielt i helgene. Det kan bli nødvendig med en overnatting på uspesifisert hotell avhengig av flyavgang. Transport fra flyplassen til hotell i Kuala Lumpur tar ca. 1-1,5 time (ca. 80 km).
Vær
 • januar
28°22°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • februar
29°22°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mars
31°23°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
32°23°
8
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mai
32°23°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
32°23°
6
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juli
32°23°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • august
32°23°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
31°23°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • oktober
31°23°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • november
29°23°
4
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
8
Regnfrie dager
 • desember
28°22°
5
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager

Finn reise til Penang
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.