Se hotell (29)

Reiser til Riga

På en reise til Riga får du mye for pengene! Latvias hovedstad er en moderne storby som har lykkes med å bevare mye av sin rike historie og arkitektur.
Den korte flyreisen på litt over halvannen time fra Oslo gjør det attraktivt å reise til Riga for en helg eller noen dager ekstra. Latvias hovedstad har i de senere år gjennomgått en real modernisering, og fremstår i dag som en fin blanding av fortid og nåtid, øst og vest.

Riga for alle

Riga er rik på kultur, historie, arkitektur, mat, fornøyelser og shopping. Byens historiske sentrum, Vecriga, står på UNESCOs verdensarvliste, og det er flere grønne lunger i rundt i byen hvor du kan slappe av i fred og ro. Om du er ute etter det motsatte av fred og ro har Riga mer enn nok av barer, diskotek og nattklubber som holder åpent til lyse morgen. En annen detalj som gjør Riga til et attraktivt reisemål er de lave prisene. Her kan du unne deg det lille ekstra!

Historiske Riga

Rigas historie går helt tilbake til 1200-tallet, og i løpet av århundrene har byen vært styrt av mange nasjoner. En gang i tiden var Riga faktisk den største byen i kongeriket Sverige. På Okkupasjonsmuseet er det interessante utstillinger om Sovjetunionens to okkupasjoner av landet, samt okkupasjonen under Nazi-tiden. Med andre ord et "must" for alle som er interessert i historie.

Vings reiser til Riga

Den korte avstanden fra Norge til Latvia gjør Riga perfekt for en weekendtur. Du har kort transportetappe, men desto lengre tid i Riga.
Med Ving reiser du med rutefly til Riga og velger selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Du kan velge mellom rundt 20 hotell, med alt fra lavpris til luksus. Alle hotellene har sentral beliggenhet, og spesielt populært er Radisson Blu Hotel Latvija, med en takbar som har uslåelig utsikt fra 27. etasje.
Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Luksushotell
 • Hotell med 3–5 bølger
 • Rimelig mat og drikke
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Riga

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
-2°-8°
1
Soltimer/dag
13
Regnfrie dager
 • februar
-2°-8°
2
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • mars
2°-5°
4
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • april
9°1°
6
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • mai
16°5°
8
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • juni
19°9°
9
Soltimer/dag
18
Regnfrie dager
 • juli
22°12°
8
Soltimer/dag
17
Regnfrie dager
 • august
21°11°
7
Soltimer/dag
16
Regnfrie dager
 • september
16°8°
5
Soltimer/dag
14
Regnfrie dager
 • oktober
10°3°
2
Soltimer/dag
15
Regnfrie dager
 • november
4°-1°
1
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
 • desember
--5°
-
Soltimer/dag
11
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 1 time og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Riga med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Rigas flyplass til hotellene er ca. 10-20 minutter (ca. 10 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Shopping i Riga dreier seg mye om lokalt håndverk og lokale produkter. Rav, keramikk, lin, lær og sølv er eksempler på håndverk som selges i mange butikker. På Sentralmarkedet ved elven (bak stasjonen) er det et stort utvalg av rimelige og annerledes matvarer. Markedet var et av det største i Baltikum da det ble bygget i 1930, og er verdt et besøk. Berga Bazars er en fin overbygget handlegate fra slutten av 1800-tallet med mange restauranter, kafeer og butikker.
Mat, drikke og uteliv
De aller fleste restaurantene og barene er samlet i Rigas gamleby. Den latviske restaurantkjeden Lido serverer typisk husmannskost, og kan anbefales for alle som vil prøve latvisk mat. Balzam eller Riga Balsam er en tradisjonell bittersøt likør fra Latvia. Prisnivået er lavere enn hjemme.

Enkelt matstreif i Riga

Som mange andre steder i verden har fortidens enkle matvarer blitt dagens delikatesser. Det som tidligere ble røkt, tørket og surnet for å vare gjennom vintermånedene er i dag delikatesser. Et fint sted å prøve alt dette er på markedet i Riga, som ligger spredt utover noen gamle luftskiphangarer. Her kan du smake på alt det beste og mest tradisjonelle som Latvia har å by på.
Utelivet i Riga har økt i de senere år, og byen har blitt et populært reisemål for alle som er glad i et pulserende natteliv. I gamlebyen ligger det mange livlige nattklubber og stort utvalg av barer av alle typer og prisklasser. Et av de mest populære stedene blant lokalbefolkningen er hipsterstrøket Tallinn Street Quarter, et tidligere depot for ambulanser. Her surrer det av liv, spesielt om sommeren. Akkurat nå er dette Rigas mest trendsettende partyområde, med en herlig blanding av graffitikunst, foodtrucks og barer. I nærheten ligger den litt roligere Peace Street med en rekk kule barer.
Aktiviteter og severdigheter
Riga har flere museer og monumenter å besøke. I sentrum av Riga er det flere vakre bygninger i Jugend/Art Nouveau-arkitektur, noe Riga er kjent for. Byen har et eget Art Nouveau-museum. Den latviske Nasjonalopera og ballett har både klassiske og moderne oppsetninger.
Hvordan du kommer deg rundt
Det er enkelt å reise rundt i Riga med taxi, buss og trikk.
Strender
Ca. 30 minutter med tog eller buss fra Riga ligger feriestedet Jurmala som kan skryte av å ha en 32 kilometer lang og langgrunn sandstrand. Jurmala er også berømt for sine spa-anlegg.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste kredittkort fungerer på de fleste restauranter, barer, bensinstasjoner og i minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220V.

Språk

Latvisk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Finn reise til Riga
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.