Se hotell (6)

Reiser til Alghero

Reis med Ving til Alghero og opplev det beste av hva Sardinia har å tilby: fine strender og spennende historie.

Sjarmen med Alghero er at her får du byliv og strandliv på én og samme reise. Alghero består egentlig av to deler, gamlebyen og Lido. Gamlebyen er akkurat så romantisk som du kan forestille deg, med trange smug og koselige restauranter innenfor en bymur. Like utenfor bykjernen ligger området Lido og den fine stranden med samme navn.

Å gjøre i Alghero

Alghero har røtter tilbake til 1000-tallet, og i dag finnes det fortsatt mange historiske severdigheter å beundre, som for eksempel katedralen Santa Maria og Porta Terra-tårnet. Fra havnen i Alghero kan du ta båten til Neptunusgrotten som imponerer med sine mektige dryppsteinformasjoner.
Leier du bil er det mange interessante utfluktsmål på under en times kjøretur fra Alghero, og vil du dra på en heldagsutflukt kan du ta fergen over til Korsika. Ellers holder det kanskje å gå herlige kveldsturer langs bymuren og nyte denne italiensk perlen som enda ikke er oppdaget av de store turistmengdene. Inne i gamlebyen er det mange butikker for deg som liker shopping.

Vings Alghero

Med Ving reiser du med rutefly til Alghero og bestemmer selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Du kan velge mellom flere hyggelige hotell med fin beliggenhet, og reisemålet passer like bra for en romantisk helg som for en familieferie. Ving har hotell med sentral beliggenhet i Alghero og langs kysten ut mot Baia de Conte.
Det er mange strender rundt Alghero, og den mest barnevennlige av dem er La Pelosa. Men Lido er også langgrunn og kantet med restauranter og kafeer. Inne i byen er det fine, lange strender med finkornet sand og et stort utvalg av hyggelige barer, trattoriaer og restauranter.

Nyttige tips
 • Lang strandpromenade
 • Barnevennlige strender
 • Hotell ved stranden
 • Gode restauranter
 • Lokale restauranter
 • By og strand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alghero

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
29°17°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°20°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
31°21°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°19°
24
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°15°
21
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
19°12°
18
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
16
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Det er mange fine strender i og rundt Alghero. Hotellbassengene er åpne fra ca. mai til september. Åpningstidene kan variere avhengig av lufttemperaturen.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Sardinia med rutefly året rundt og du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte.
Med Ving kan du til Alghero med rutefly året rundt. Det betyr at du selv kan velge når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Flyet lander i Olbia, ca. 135 km fra Alghero. Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Alghero er ca. 1 time og 40 minutter. Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er mange gode restauranter i Alghero. Prøv gjerne lokale spesialiteter som helstekt spedgris (Porcheddu), hummer (Arragosta) og lufttørket fiskerogn (Bottarga).
Mesteparten av utelivet i Alghero foregår på barene i gamlebyen. Om sommeren er det også nattåpne barer langs stranden sør for gamlebyen.
Shopping
Det er mange butikker i smugene i gamlebyen. På Via Roma ligger det mer eksklusive butikker som blant annet selger klær og smykker.
Aktiviteter og severdigheter
Omgivelsene byr på historiske og kulturelle severdigheter. Vi anbefaler å leie sykkel og utforske området på egen hånd.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia. For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Alghero

I Alghero kreves det en hotellskatt på samtlige hotell: 2,5 euro pr. person og natt i maks. 7 netter. Barn under 12 år betaler ikke skatt.

Valuta og betaling

Euro. Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Alghero