Se hotell (8)

Reiser til Positano

Amalfikysten sies å være en av de vakreste kyststrekningene i verden. Og den vakreste byen i området? Positano. En reise hit byr på billedvakker utsikt, fine strender og en overflod av restauranter.
Ved første øyekast ser Positano ut til å stige direkte opp fra Middelhavet. Her klamrer husene seg fast oppover og langsetter de bratte klippeveggene, og utsikten over byen og det blå Middelhavet er fantastisk. Med Ving bor du i hjertet av Positano, nær sentrum og stranden, eller litt oppe i høyden med herlig utsikt over havet.

Forfatternes drømmested

Positano sies å være en av kystens vakreste byer, og hvis du noen gang har kjørt på de svingete veiene her, der fantastisk utsikt over dramatiske fjell og blått hav avløser hverandre, så vil du nok ikke si deg uenig.
Forfatteren John Steinbeck beskrev en gang Positanos skjønnhet med ordene: "Det er et drømmested som føles uvirkelig når man er der, men som alltid virker forlokkende ekte når man forlater det.» En reise til Positano er et minne for livet.

Stranden i sentrum

I Positano ligger stranden midt i sentrum, og det er svimlende utsikt over havet fra mange steder i byen, hvor bebyggelsen klatrer oppover de bratte klippeveggene. Når du rusler rundt i de trange gatene kan du nesten se for deg hvordan Lawrence, Gorkij, Ibsen og alle de andre forfatterne som ferierte her, gikk rundt og fikk inspirasjon.

Kultur- og matopplevelser

Kulturen har en stor plass i Positanos historie, og det er like merkbart den dag i dag. Om sommeren arrangeres det mange kunstutstillinger og dansekonkurranser. Byen er også kjent for sitt store restaurantutvalg. Her får du utsøkt fisk, og til forrett serveres det ofte lekre småretter som fylte oliven, søte fikener og saftige, solmodne sitrusfrukter med litt sukkerstrø på.

Vings reiser til Positano

Når du bestiller en reise med Ving til Positano kan du selv velge hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Det er også mulig å kombinere oppholdet med et annet reisemål, for eksempel Sorrento eller Napoli. Herfra er det ikke lang vei til Pompeii. På den måten får du to ferier i stedet for én.
Nyttige tips
 • Kombiner flere reisemål
 • Sentrale hotell
 • Lokale restauranter
 • Fine strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Positano

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Positano ligger ved en kyststripe med klipper og smale strender. Byen deles i to av den store klippen Torre Trasita. Vest for klippen ligger den lille stranden Spiaggia Fornillo, som ofte har færre badegjester. På den andre siden av klippen ligger sentrum av Positano og den større stranden Spiaggia Grande. Det er utleie av solsenger og parasoller. Mange av strendene og badeklippene langs kysten er private og kan benyttes mot en avgift.

Hotell med basseng

Om hotellet ditt har basseng er det åpent i sommersesongen fra ca. mai til september. Perioden kan variere avhengig av utetemperaturen.
Mat, drikke og uteliv
Italia er selve innbegrepet av god mat, og det italienske kjøkken er en sann glede for alle sanser. Amalfikysten er ikke noe unntak, og i Positano er det mange hyggelige restauranter og kafeer med sjømat og lokale retter på menyen. Byens beliggenhet i en fjellskrent gjør at mange av restaurantene har fantastisk utsikt over hustakene og havet.
Positano er en rolig by med et uteliv som består av et lite utvalg barer og puber og et diskotek. De fleste festivalene går av stabelen i september.
Sport og trening
Naturen rundt Positano innbyr til aktiviteter som fotturer langs fine stier og dykking.
Hvordan du tar deg rundt
I Positano kan du reise rundt med lokalbuss og taxi. Det går taxibåt til Amalfi, Sorrento og Napoli.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Turistskatt i Positano/Sorrentohalvøya

De italienske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Positano/Sorrentohalvøya. På samtlige hotell og leilighetshotell trekkes det en ekstra skatt for alle over 18 år. Skatten betales for maks. syv netter. Pris pr. person og natt:
1-, 2- og 3-stjerners hotell: 1,5 euro
4-stjerners hotell: 3 euro
5-stjerners hotell: 4 euro

Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise. Husk at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er den som utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). En bank og minibank i Positano.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell.

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk

Øvrig informasjon

Store nivåforskjeller, trapper og trange passasjer. Intensiv trafikk. Høysesong i august. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Positano (Napoli) med rutefly året rundt.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen utenfor Napoli til Positano er ca. 1 time og 40 minutter (ca. 65 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
11°6°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • februar
11°6°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • mars
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • april
18°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
22°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°18°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°21°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°21°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
26°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
21°15°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
17°13°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • desember
13°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager

Finn reise til Positano
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.