Ekspertenes tips

Utflukt til postkortøya

Symi

Båtutflukt til pittoreske Symi

Om du ønsker å ta en utflukt fra Rhodos by, kan jeg anbefale en båttur til den pittoreske øya Symi - en tur som tar ca 2 timer, men som byr på en helt magisk utsikt når du seiler inn i bukten. Er du heldig kan du også se delfiner underveis!

Tekst & foto: Amanda Svensson

Dagstur med flere stopp

Båtene som går ut til Symi tar vanligvis en pause på et par timer, slik at du har tid til å utforske omgivelsene før den fortsetter mot den andre siden av øya. Reisen tar omtrent 1 time, og du går deretter i land i landsbyen Panormitis. Her har du tid til å besøke et av øyas klostre som byr på en nydelig utsikt. Vel nede igjen er det et must å smake på den gode iskremen som kjøler deg ned på en varm sommerdag.

Tradisjonell byggekunst

Det bor rundt 3000 mennesker på Symi, og om sommeren blir det varmt som i en kjele. Vann transporteres over til øya flere ganger i uken. Symi er veldig pittoresk, og det har kanskje å gjøre med det faktum at alle nye bygninger må bygges på tradisjonell måte ved hjelp av klassiske materialer og metoder.

Symi med overnattning

Om du vil oppleve den genuine, ekte Symi, bør du ta en overnatting eller to på øya. Når turistbåtene drar tilbake til Rhodos by om ettermiddagen, forsvinner de fleste turistene og det lokale samfunnet våkner til liv. Dette er et fint tidspunkt å gå opp til det hemmelige utsiktspunktet på. Fra havnen, går du til venstre på vei inn mot landsbyen. Gå deretter opp trappene og fortsett til venstre.

Langs veien er det en del ruiner, og til slutt, når du ser et forlatt hus - da er du der. Det er litt vanskelig å komme seg opp dit, men når du først er oppe får du en nydelig utsikt over hele landsbyen. Nede ved havnen igjen kan du deretter spasere i fred og ro blant små butikker som selger souvenirer, klær og smykker. Det finnes også restauranter hvor et must er å prøve de populære Symi-rekene. Utrolig godt med litt presset sitron over!

Amanda Svensson

Amanda er jenta som har bodd utenlands siden hun var 19 år gammel. Her byr hun på sine aller beste insidertips fra Rhodos og Vietnam, både for deg som foretrekker late dager på stranden og for deg som vil reise rundt og oppdage nye favorittsteder.