Utflukter, Nidri

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

En smak av Lefkas – kan bestilles hjemmefra

En smak av Lefkas – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt der du får smake på det beste Lefkas har å tilby: den lokale olivenoljen og vinen. I løpet av dagen blir det også et besøk i den vakre byen Vassiliki hvor vi kan bade. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Olivenolje er Hellas' grønne gull. Takket være den lever grekerne lengre enn mange andre, og olivenoljen spiller hovedrollen i det lokale jordbruket. Enhver greker med respekt for seg selv er "ekspert" på olivenolje, men få kan skryte av
å kunne delta i prosessen fra tre til flaske.

Derfor har vi funnet olivenfabrikken i Syvros der de ikke lager den mest kjente varianten av olivenolje, Koroneiki, som stort sett alle bruker. Her har de i stedet valgt Manaki, som i 2016 ble kåret til en av verdens beste oliven for olivenoljeproduksjon. De gir vesentlig mindre olje per kilo, men her går kvalitet foran kvantitet. Familien i Syvros fokuserer på tradisjon for å framstille den smakfulle oljen. I Syvros lærer vi mer om hvordan oljen ble fremstilt før i tiden, og de som vil kan prøvesmake oliven.

Akkurat som olje har mange grekere spesialisert seg på vin. Selv om Hellas ikke er kjent for fine viner har det i de siste årtiene blitt produsert flere gode viner over hele landet. I Lefkas-området har de produsert vin av to lokale druetyper; Vardea og Vertzami. Begge hylles av lokalbefolkningen, men de er også populære blant turister. Vinfabrikken Lefkas Earth er en av dem som bruker disse sortene, og grunnleggeren Dimitros Rombotis setter sin ære i å være med på å prege områdets vinhistorie. Her får vi prøvesmake fire forskjellige lokale viner.

Etter å ha lært oss mer om de lokale tradisjonene besøker vi idylliske Vassiliki. Byen er kjent for sitt krystallklare vann, herlige strand og fiske- og skalldyrrestauranter. Før i tiden var området mest kjent for fiske, men har nå tilpasset seg turismen. Det er satt av tid til å utforske de små butikkene, spise en god lunsj eller bade på egen hånd.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på min side hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert. Olivenprøving koster 2,5 euro pr. person. Vinprøving med fire viner koster 3 euro pr. person. I Vassiliki er det mulighet til å kjøpe mat og drikke.

Lurt å ta med:
Behagelige sko, badetøy, kamera, penger og vannflaske.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30–15.30.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

M/S Christina – kan bestilles hjemmefra

M/S Christina – kan bestilles hjemmefra

Gå ikke glipp av denne herlige båtturen mellom de små, grønne øyene i Det joniske hav! Lunsje med drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Vi treffes i havnen i Nidri og setter kursen mot øya Meganissi. Her kan du dra inn i den imponerende havgrotten Papa Nikolis, som er en av de største i Hellas.

Vi fortsetter ferden mot øya Formekula der vi legger til i en liten vik for dagens første badestopp. Her blir det muligheter for å låne snorkleutstyr gratis på båten.

Neste stopp er øya Kastos med rundt 35 innbyggere. Her ligger det en 400 år gammel kirke, Agios Ioannis o Prodromaos. Oliventrærne ved kirken sies å være over 1000 år gamle. Her kan de som vil gå i land og få en smakebit av atmosfæren på den lille øya. Deretter seiler vi videre til stranden Limni på samme øya for neste badestopp. Her tilbereder besetningen en smakfull lunsj mens vi tar et forfriskende bad og nyter solens varme ved Limni Beach.

Etter lunsjen om bord drar vi tilbake til Lefkas, forbi øya Kalamos som er litt større enn Kastos. Nær Meganissi ligger de kjente øyene Skorpios og Sparti, som eies av Onassis-familien. På den luksuriøse øya Skorpios ligger medlemmer av familien Onassis begravet. Vi går i land på Maria Callas-stranden, der vi tar dagens siste bad. Det er ikke tillatt å gå rundt på øya.

Det finnes mange interessante og merkelige historier om Onassis-familien. Vi avrunder turen med et par av dem før vi legger til i Nidris havn. Utflukten går kun fra Nidri.

Mat og drikke:
Til maten er hvit- eller rødvin samt brus inkludert. Øvrig drikke kan kjøpes.

Lurt å ta med:
Kamera, badetøy, solkrem og håndkle.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.45-18.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Klær:
Lette, behagelige klær for soling og bading.